Συλλογη Αμερικανικων Marvel Comics

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.878
Αντιδράσεις
3.847
Kαταχωνιασμενα σε ντουλαπες (παλιοτερα ηταν σε ταρατσα) ειπα να τα βγαλω να κανω μια καταμετρηση και το αποτελεσμα ηταν 180μαρβελοπεριοδικα απο την Ουζα με την πλειοψηφεια αυτων την χρονολογια που ειχα την κομικοτρελα εποχη δηλαδη'88-90 με λιγα απο αυτα να κυμαινονται 5 χρονια πανω 5 κατω!

 


Mια λιστα απο τι τιτλους αποτελουνται.


 


Captain America


The Incredible Hulk



Guardians of the Galaxy



The Punisher



Iron Man



Daredevil



Marvel Comics Presents



The Uncanny Xmen



Alpha Flight



The Spectacular Spiderman



G.I.Joe



Cage



Wolverine



SleepWalker



Spiderman



The Punisher War Zone



What If



Warlock and the Infinity Watch



Death's Head



Marvel Age



The Punisher War Journal



X-Men Classic



The Silver Surfer



Air Raiders



The Silver Surfer



The Spectacular Spiderman



Dr Strange



Ghost Rider



Spiderman 2099



Wonder Man



Soviet Super Soldiers



Darkman


 

 


Oλα μαζι σε μια συγκεντρωτικη.


 


attachment.php


 


Καποια annuals (ετησια για τους μη ομιλουντες την κομικοslang)


 


attachment.php


 


Κανα 4αρι που ξεχωριζουν (350 και 400αρι)


 


attachment.php


 


Καποια Limited series και καποια σακουλιασμενα (gimmick της εποχης)


 


attachment.php


 


Το Spiderman 300 και καποια Embossing Covers gimmick της εποχης για να τσιμπησουν τους συλλεκτες οπως και τα ολογραφικα εξωφυλλα που ακολουθουν παρακατω.


 


attachment.php


 


Εδω εχουμε καποια παλιοτερα ,δηλ πριν το '88 που ειπα παραπανω.


 


attachment.php


 


Και εδω ειμαι ιδιαιτερα περηφανος για τα 2 holo covers του Spidy ,λειπουν αλλα 2 που να ειναι αραγε;


 


attachment.php


 


Kaποια στιγμη θα κανω κατι παρομοιο με τις μαμουθοκαμπανες μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ποικιλία τίτλων βλέπω... :)
 
Πράγματι, μεγάλη γκάμα τίτλων. Εγώ είχα εστιάσει στο GIJOE και τα Transformers. Ακόμα θυμάμαι στα πρώτα σχετικά χρόνια των Transformers, όπου είχε χαθεί ο Optimus (ή καλύτερα είχε παγιδευτεί απο τους Decepticons). Με τη αγωνία έπαιρνα το επόμενο τεύχος για να δω αν απελευθερώθηκε, δεν λέγεται!!
 
Ωραία συλλογή :D

'Εχω και εγώ συλλογή με αμερικάνικα κόμικς από τις δεκαετίες του 70, 80, 90 αλλά και πιο σύγχρονα, πρέπει να έχω γύρω στα 3000 τεύχη, κυρίως Marvel αλλά και DC, Image, Dark Horse και διάφορες μικρότερες εταιρείες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα τεύχη με ιδιαίτερα εξώφυλλα (π.χ. ολογράματα, μεταλλικό μελάνι, ανάγλυφα, φωσφορίζοντα στο σκοτάδι κ.α.) που ήταν της μόδας στη Μάρβελ στις αρχές της δεκαετίας του 90.
 
Thnx παιδια,ολα ξεκινησαν με το Spiderman 300 και τον Hulk που ειναι μαζι στην φωτο,αυτα ηταν τα πρωτα ξενα που πηρα,ευτυχως που δεν ζουσα Αμερικη με την ποικιλια τιτλων της Μαρβελ εκεινη την εποχη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα τεύχη με ιδιαίτερα εξώφυλλα (π.χ. ολογράματα, μεταλλικό μελάνι, ανάγλυφα, φωσφορίζοντα στο σκοτάδι κ.α.) που ήταν της μόδας στη Μάρβελ στις αρχές της δεκαετίας του 90.
Χαχαχα ναι και εγω τσιμπουσα με αυτα. :D


Ριξτε μια ματια εδω μεχρι και καλκιτος Cover ειχε βγαλει η DC!.



http://www.toplessrobot.com/2010/06/the_12_most_gimmick-y_gimmick_comic_covers_of_the.php


Βαλτε και καμμια φωτο απο τα δικα σας
:thumbup:
 
Δυστυχώς τα περισσότερα από τα κόμικς της συλλογής μου είναι στο πατρικό μου που λόγω απόστασης πηγαίνω 2-3 φορές τον χρόνο μόνο οπότε φωτογραφίες θα αργήσουν λίγο... :(
 
Εξαιρετική συλλογή! Υπήρξε και μία, βραχύβια σχετικά, με τον ήρωα του avatar μου μέχρι τα μέσα του 80΄.

Μέχρι το 1996 που παρουσιάστηκα στον Στρατό είχα μία συλλογή από, περίπου, 2000 διάφορα τεύχη comic από Ελληνικούς (κυρίως) και Αμερικανικούς Οίκους. Τα είχα σε magazine bags/τευχος, μέσα σε μία μεγάλη κούτα από ένα πλυντήριο που αγοράσαμε, πάνω σε μία ξύλινη παλέτα εμπορευμάτων, επενδεδυμένη εξωτερικά και εσωτερικά με nylon, προφυλαγμένη από βροχή ή άλλα νερά και φύλλα στο μπαλκόνι.

Θυμάμαι ότι κάθε φορά που έπαιρνα κάποιο τεύχος από μέσα ή τοποθετούσα ένα νέο, ήταν μία λεπτεπίλεπτη ''επιχείρηση'' και ένα απολαυστικό τελετουργικό!

Τον Ιούνιο του 96', γυρίζω στο σπίτι με άδεια από την Στρατιωτική μονάδα Ρόδο όπου υπηρετούσα. Κάτι έλειπε από το μπαλκόνι.. Τα περιοδικά είχαν δοθεί για ανακύκλωση με την δοθείσα δικαιολογία ότι ''άντε πιά, μεγάλωσες, αυτά είναι για μικρά παιδιά!''

Την ίδια μέρα γύρισα στην Μοίρα και δεν επέστρεψα στο σπίτι παρά μόνο όταν απολύθηκα!
 
Θυμα και εσυ οπως οι υπολοιποι,κριμα!
 
Σαν φανατικός συλλέκτης κόμικ αναγνωρίζω μια πολύ καλή συλλογή.

Μπορώ να σου πω ότι το τεύχος Avengers Vol1 #4 που έχεις, αν είναι σε καλή κατάσταση αξιολογείται πολύ. Είναι η πρώτη εμφάνιση του Captain America με τους Avengers σε σενάριο Stan Lee και σχέδιο Jack Kirby. Ένα τέτοιο τεύχος, σε άριστη κατάσταση, πωλήθηκε 13.000$.

Ψάξε το γιατί μπορεί να έχεις και άλλα διαμαντάκια στη συλλογή σου.
 
Τhnx Man,οσο για το Avengers δεν ειναι το αυθεντικο δυστυχως ,ειναι οπισθοφυλλο ενος απο τα δυο παρακατω,avengers η captain america και πρεπει να περιλαμβανεται και η ιστορια!




attachment.php
 
Μερικα complete limited series απο τα 80ς που ειχα αχτι να αποκτησω!


Αποτελειται απο τα Mephisto VS,FF VS Xmen,Xmen VS Avengers,G.I.Goe Vs Transformers,West Coast Avengers,Secret Wars II απο τις σελιδες του Eλληνικου Σπα¨ντερμαν,το limited που τα ξεκινησε ολα Contest of Champions και μερικα Classic Xmen απο τα 80ς που επανεκδιδε στορυς τους απο ακομα πιο παλια.


 


attachment.php


 


attachment.php


 

 


 
Καταπληκτικη συλλογη!!!! Ως φανατικος συλλεκτης την θαυμαζω απεριοριστα!! Μπραβο!!
 
Και μερικές φωτογραφίες απ' τα δικά μου :) Έχω μαζέψει χιλιάδες αμερικάνικα κόμικς από τότε που αγόρασα το πρώτο μου πριν 25 χρόνια περίπου οπότε οι φωτογραφίες εστιάζονται πιο πολύ σε λίγα αγαπημένα μου τεύχη ή αγαπημένα μου εξώφυλα. Ελπίζω να φέρουν μερικές ευχάριστες αναμνήσεις σε όσους είχαν διαβάσει κάποτε μερικά απ' αυτά!

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


Και δύο τεύχη που έχω υπογεγραμμένα απ' τους δημιουργούς τους:

Hitman #9 υπογεγραμμένο από τους Garth Ennis & John McCrea και Shellshock #1 με την υπογραφή του Jae Lee. Το πρώτο μου το είχαν υπογράψει οι δημιουργοί σε ένα κατάστημα κόμικς, το δεύτερο το κέρδισα σε διαγωνισμό ;)

attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ένα καλύτερο από τ' άλλο! Πανέμορφη συλλογή! :)

Μόνο να παρακαλέσω, να τις ανεβάσεις σ' ένα άλμπουμ, γιατί από το imageshack θα τις χάσουμε?

Οδηγίες εδώ και αν χρειαστείς βοήθεια, είμαι (-μαστε) στη διάθεσή σου! ;)
 
θεος και βλεπω οτι ειχες αγαπη και για την DC κατι που ποτε δεν με συγκινησε ισως επειδη δεν την γνωρισα πρωτα απο ελληνικη εκδοτικη εταιρια.


Captain America εξωφυλακια απο τον αγαπημενο μου σχεδιαστη Mike Zeck (ο μονος που ξερω να αναγνωριζω lol) και ο cool τοτε Deathlock!



Oλα τα εξωφυλλα σου του Captain εχουν δημοσιευθει στον Σπαιντερμαν του Καμπανα καθως και οι ιστοριες του.



New Mutants αγοραζαμε την ιδια περιοδο,cool και ο Cable σαν ηρωας αλλα so so,Secret Wars τα λογια περιττα,Kung Fu Καμπανας FTW,Ιnfinity Gauntlet επισης επαιρνα,οπως και Warlock!!
 
Ευχαριστώ D@redevil, Aardvark, έφτιαξα άλμπουμ!

http://www.retromaniax.gr/vb/album.php?albumid=2056

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και άλλες φωτογραφίες το Σαββατοκύριακο, είναι τόσα πολλά τα αγαπημένα μου τεύχη που είναι αδύνατο να διαλέξω ποιά να πρωτο-φωτογραφίσω!

Οι ιστορίες του Κάπ με τον Deathlok και τον Flag Smasher είναι από τις πολύ αγαπημένες μου, τις είχα πρωτοδιαβάσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καμπανα και μου είχαν κάνει τρομερή εντύπωση, το ίδιο και οι μυστικοι πολεμοι και οι περιπέτειες του Σανγκ-Τσι και το Κάμελοτ 3000 που είχε εκδώσει η Σταρ στην Ελλάδα, στην συνέχεια πήρα και τα πρωτότυπα επειδή τα αγαπούσα τόσο πολύ!

Οι ήρωες της DC πράγματι ήταν άγνωστοι σε μένα όπως και στους περισσότερους Έλληνες, αυτό δημιουργούσε μια μεγαλύτερη περιέργεια να τους ανακαλύψω μέσα από τα αμερικάνικα κόμικς! Τα Detective Comics των αρχών της δεκαετίας του '90 με δημιουργούς Alan Grant / Norm Breyfogle είναι από τα πολύ αγαπημένα μου κόμικς όπως και τα τραγικά Batman: A Death in the Family και το επικό τέλος των Green Lantern Corps... Θυμάμαι να διαβάζω το Batman #428 με το λεξικό στο χέρι, είμουνα 12 ετών τότε και τα αγγλικά μου ήταν σε πολύ βασικό επίπεδο, η κάθε δεύτερη λέξη μου ήταν άγνωστη αλλά δεν τα παράταγα! Πρέπει να μου πήρε ώρες να διαβάσω το τεύχος με τόσες άγνωστες λέξεις! Τι αναμνήσεις... #)
 
Εμενα επειδη οι γνωσεις μου στα κομικς τοτε ηταν περιορισμενες,ρολο στην αγορα τους επαιζαν τα εξωφυλλα και το ποσο cool ηταν,μεγαλο ποσοστο αυτο κι οπως και το τι ηρωες ειχε μεσα.lol


Επισης για το Camelot 3000 τωρα ακουω τα καλυτερα απο ατομα που το ειχαν διαβασει τοτε απο την star comics,θα ηθελα και εγω.DC ντιπ για ντιπ.
 
Rio Blast είπε:
Και δύο τεύχη που έχω υπογεγραμμένα απ' τους δημιουργούς τους:

Hitman #9 υπογεγραμμένο από τους Garth Ennis & John McCrea[...] Το πρώτο μου το είχαν υπογράψει οι δημιουργοί σε ένα κατάστημα κόμικς[...]
Ευχαριστώ πολύ για το άλμπουμ! ;)

Με συγχωρείς, αλλά μου έκανε εντύπωση η παραπάνω φράση σου! Να ρωτήσω πώς έτυχε και το υπέγραψαν? Να υποθέσω ότι μάλλον δεν ήσουν Ελλάδα, ε? :xm:
 
D@redevil είπε:
Με συγχωρείς, αλλά μου έκανε εντύπωση η παραπάνω φράση σου! Να ρωτήσω πώς έτυχε και το υπέγραψαν? Να υποθέσω ότι μάλλον δεν ήσουν Ελλάδα, ε? :xm:
Ναι, σε κατάστημα κόμικς του εξωτερικού. Μου είχαν κάνει πολύ καλή εντύπωση και οι 2 δημιουργοί με την απλότητα τους, ο McCrea μου είχε φτιάξει και το πορτρέτο του Τζόκερ με αφιέρωση, αν το βρω θα το ανεβάσω σε λίγο!

'Εβαλα και άλλες φωτογραφίες στο άλμπουμ: http://www.retromaniax.gr/vb/album.php?albumid=2056 Μερικές και εδώ (ειδική αναφορά στο πολυαγαπημένο μου Amazing Spider-Man 317 που είχα αγοράσει το καλοκαίρι του 1989 στην Κόρινθο :) ):

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Είναι ΆΨΟΓΑ!....

Δε θα πω για τις βιβλιοθήκες που μου έχουν κάνει τρομερή εντύπωση.... Δε θα πω καν για το album σου, που κάθομαι και το ζαχαρώνω τόση ώρα! :dribble:

3 πραγματάκια:

α) Τι είναι αυτά? Αν κατάλαβα καλά από τις φωτός είναι συλλεκτικές κάρτες?

attachment.php


β) Κι ότι ετοιμαζόμουν να σχολιάσω πώς γίνεται να λείπει από τη συλλογή σου η σειρά Green Lantern, μέχρι που σκόνταψα σ' αυτό:

attachment.php


Ντάξει, απλά ΘΕΪΚΗ η φωτό!.... :dribble:

γ) Αυτό, έχω την εντύπωση ότι το είχα δει σε γνωστό κατάστημα στην Ελλάδα και δεν το πήρα η χαζή!.... Να παρακαλέσω για καμιά φωτό από την εσωτερική εικονογράφηση, αν δε σε βασανίζω?! :)

attachment.php


Δεν έχω λόγια - η συλλογή σου είναι σούπερ! :thumbup:
 
Πίσω
Μπλουζα