Συνέβη Στην Αθήνα - It Happened in Athens (1962)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.289
Αντιδράσεις
49.108
It happened in Athens (1962)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/It_happened_in_Athens

 


Ταινία αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η παραγωγή είναι της 20th Century Fox και του Jodie Copelan. Η σκηνοθεσία είναι του Andrew Marton , το σενάριο του Laszlo Vadnay και η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Πρωταγωνιστούν η Jayne Mansfield και ο Trax Colton στο ρόλο του Σπύρου Λούη. Από πλευράς Ελλήνων ηθοποιών , η Ξένια Καλογεροπούλου , ο Νίκος Μινάρδος , ο Τίτος Βανδής , ο Πάρις Αλεξάντερ , η Μάριον Σίβα κ.α.



Υπόθεση : Το 1986 ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν και πάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα. Ένας νεαρός βοσκός, ο Σπύρος Λούης, αποφασίει να τρέξει στο Μαραθωνοδρόμο. Στην Αθήνα, γνωρίζει την Χριστίνα, μια νεαρή γυναίκα από την πατρίδα του, που τώρα εργάζεται ως προσωπική βοηθός της Ελένης Κώστα, της πιο διάσημης ηθοποιού της Ελλάδας. Ο Σπύρος καταφέρνει να εντυπωσιάσει τον αμερικανό προπονητή Graham, ο οποίος θα του επιτρέψει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό.




[edit] O λογαριασμός YouTube με τον οποίον σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων [edit]

Οι τίτλοι της ταινίας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραία χρώματα, καλή αναπαράσταση εποχής, με την όμορφη Αθήνα του 1960 να υποδύεται την Αθήνα του 1896, νοσταλγική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, η πληθωρική Τζέιν Μάνσφλιντ σε σέξι εμφανίσεις και η Ξένια Καλογεροπούλου γλυκύτατη!
 
Συμπαθητική ταινία, αλλά θυμάμαι διάλογο μεταξύ του απλοικού βοσκού Λούη και ενός συγχωριανού του...

-Τι νέα από την Αθήνα;

- Θα γίνουν Ολυμπιακοί αγώνες!

-Ολυμπιακοί αγώνες; Μα έχουν να γίνουν από το 393 μχ!!! (μωρέ μπράβο ο Λούης) :D
 
:eek: Μα τι έκπληξη ειναι τούτη! :eek:

Είχε γίνει τέτοια ταινία! Πρέπει να την δω οπωσδήποτε !!!!
 
Κατω - κατω στη σελιδα του μπλογκ, υπαρχουν πληροφοριες και φωτογραφιες για την ταινια.

Το θυμηθηκα γιατι την ιδια σελιδα παρεθεσα και σε μια Ακροστιχιδα μου!

http://amaroussion.blogspot.com/2010/05/blog-post.html
 
1986? μ.Χ.? Πρέπει σίγουρα να το πάρουμε πίσω το κύπελλο του Σπύρου Λούη, αφού εκτός από ολυμπιονίκης ήταν και time traveller!
 
Clemence είπε:
1986? μ.Χ.? Πρέπει σίγουρα να το πάρουμε πίσω το κύπελλο του Σπύρου Λούη, αφού εκτός από ολυμπιονίκης ήταν και time traveller!
Αυτό είναι το σικουελ με υπότιτλο ο εγγονός του Λούη :p . Χωρίς πλάκα η ταινία μου φάνηκε όταν την είδα ψιλοβαρετή αν και είχε ενδιαφέρον να βλέπεις Έλληνες ηθοποιούς σε μια διεθνή παραγωγή.
 
Πίσω
Μπλουζα