Συνέντευξη με τον Optimus!

nkary

RetroN00b
Joined
28 Φεβ 2008
Μηνύματα
30
Αντιδράσεις
20
Ο Μιχάλης Κάργας (κατά κόσμον Optimus) δεν είναι απλά επισκέπτης στα πολλαπλά retro fora. Είναι από τα άτομα που όταν αποφασίσει να κάνει ένα post, θα τοποθετηθεί διεξοδικά πάνω στο θέμα συζήτησης, χρησιμοποιώντας τεχνικούς όρους (που ούτε φαντάστηκες ότι υπάρχουν), θα αναλύσει τεχνικά χαρακτηριστικά (που ακόμα και οι κατασκευαστές του εκάστοτε συστήματος έχουν ξεχάσει) ενώ οι απαντήσεις του είναι βαπολαυστικάβ μακροσκελείς και χρειάζεσαι σίγουρα καφέ για να τις διαβάσεις! Παρακολουθούσα με ενδιαφέρον για χρόνια το blog που διατηρούσε σε γειτονικό forum καθώς και όλες τις προγραμματιστικές αναλύσεις β συγκρίσεις στις οποίες συμμετείχε και τα πρόσφατα posts του στο iamretro μου έδωσαν την αφορμή ώστε να του ζητήσω να μας παραχωρήσει την παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Λάτρεις των τεχνικών όρων, της demoscene, του Amstrad και γενικότερα των micros αλλά και του programming λάβετε θέσειςβ¦
Η συνέχεια παρακάτω....

http://www.iamretro.gr/?p=12700
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ ενδιαφεροντα και τα 2 μερη της συνεντευξης με λιγο περισσοτερο το 2ο , που ειναι πιο βατο για μας τους "γηινους".

Nicked : ερωτηση

Ρετρό Κοινότητα στην Ελλάδα. Υφίσταται σαν όρος ή θεωρείς πως είναι απλά μια ταμπέλα χωρίς νόημα? Αν είχες περισσότερο χρόνο θα συμμετείχες πιο ενεργά στα διάφορα fora ή δεν βρίσκεις κάποιο ενδιαφέρον?

Optimus :

Για μένα είναι εντυπωσιακά μερικά retro sites και το πόσο κόσμο έχει μαζέψει, και πέρα από υπολογιστές πόσο αφοσίωση έχουν να μαζέψουν πληροφορίες για παλιές ταινίες, μουσικούς, κλπ. Είναι πολύ δυνατή και οργανωμένη η community. Το μόνο πρόβλημα είναι πως έχει χωριστεί σε 3-4 sites και υπάρχουν αντιπαλότητες αν και δεν είμαι και πολύ χωμένος για να ξέρω και καλύτερα να μην ξέρω. Τώρα ανά καιρούς με πιάνει κάτι ή θυμάμαι κάτι retro και μπαίνω σε κάνα forum και μετά θέλω να γράψω και πράγματα. Μετά το ξεχνάω και μπορεί να λείπω για καιρό. Έχει και άλλα forums πέρα από retro που ανά καιρούς επισκεφτόμουν. Αλλά αυτά σου τρώνε τον χρόνο από άλλα πράγματα που θα ήθελες να κάνεις αλλά θέλουν focus (όλο μιλάω για projects που θέλω να κάνω σε διάφορα retro μηχανήματα, αλλά αν το πάω έτσι δεν θα κάνω τίποτα). Οπότε ανά καιρούς μπορεί να εξαφανίζομαι και έπειτα για διάφορους λόγους να ξαναέρχομαι. Χαίρομαι πάλι που έχουμε τόσα πολλά άτομα που ενδιαφέρονται για retro και ακόμα και κόσμο που προσπαθεί να αρχειοθετήσει όλα αυτά για να μην χαθούν. Κρυφό μου όνειρο θα ήταν να δω νέους programmers στα retro γιατί πραγματικά είμαι μόνος. Βέβαια το καταλαβαίνω. Εδώ να ασχοληθείς με προγραμματισμό για σύγχρονες πλατφόρμες είναι δύσκολο, πόσο μάλλον να πάει κάποιος στα παλιά όπου είναι μόνος και καμιά φορά αναρωτιέσαι αν χάνεις το χρόνο σου. Θέλει τρέλα και πολύ πόρωση και επιμονή. Μου φτάνει που υπάρχει τόσο ενεργή retro community και όχι δεν την θεωρώ ταμπέλα.
Ευγε Optimus

Επιτελους καποιος ναι μεν χωρις να εξωρραιζει και να εξιδανικευει καποια πραγματα αλλα και χωρις να εστιαζει και να επικεντρωνεται αποκλειστικα σε ενα στειρο αρνητισμο , τον οποιο και επιλεγει να αγνοει επιδεικτικα.

Χαλαλι σου το

Nicked : ερωτηση

CPC 6128, C64 ή ZX Spectrum; Ποιο προτιμάς και γιατί;

Optimus :

Επειδή έχω αναφέρει τις τεχνικές μου εντυπώσεις, από πλευράς αγάπης: CPC > Spectrum > C64
 

 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απολαμβανω ολα τα τεχνικα ποστ του Μιχαλη...ποσο μαλλον μια συντεντευξη
 
Πίσω
Μπλουζα