Συνέντευξη Romero και Hall στην SGC

divined

RetroNuts!
Joined
2 Σεπ 2009
Μηνύματα
1.702
Αντιδράσεις
43
Όλου γνωρίζουμε τον John Romero και τον Tom Hall απο την δουλειά τους πάνω στον παππού των fps, το Doom. Δώσανε μία ενδιαφέρον συνέντευξη στην GDC. Μία σύνοψη της συνέντευξης τους στο gamespot.

http://gdc.gamespot.com/story/6302251/romero-and-hall-on-creating-doom-

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ο Tom Hall εγκατέλειψε το project κάμποσους μήνες προτού ολοκληρωθεί.

Tom Hall started to get creatively frustrated and left the company a month later
Αξίζει να ρίξετε μία ματιά!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για να μην ανοιγω αλλο thread...

John Romero Goes Casual

Tι κανει αυτο το παληκαρι τελικα?

Χωρισε τη γυναικα του (Stevie "Killcreek" Case FTW!!!!)

2121556377_4ca6a3c2f7.jpg


και δεν ετοιμαζει και κανα Daikatana 2 να μας αλλαξει τη γνωμη για το πρωτο...
 
Αν σας αρέσουν αυτά διαβάστε οπωσδήποτε το Masters Of Doom που είναι ένα βιβλίο σχετικά με την ID Software και τους 2 John, Romero και Carmack, από τις αρχές των ζωών τους και το ξεκίνημα τους στην SoftDisk, πώς δημιούργησαν την ID Software, μέχρι και την διαμάχη που τους χώρισε. Πραγματικά καταπληκτικό βιβλίο, βρείτε το οπωσδήποτε, μέσα θα διαβάσετε πράγματα για την ανάπτυξη παιχνιδιών οπως το Doom και το Quake και τις σχέσεις μεταξύ των δημιουργών και πως περνούσαν τον χρόνο τους.

Είναι σαν να διαβάζεις μυθιστόρημα, παρότι είναι δημοσιογραφική δουλειά!
 
Συμφωνώ απόλυτα με τον f2bnp, το βιβλίο το έχω και άξιζε και με το παραπάνω τα (λίγα) λεφτά που κόστισε.
 
Διαβασα και εγω προσφατα το βιβλιο Masters of Doom (2003) του David Kushner. Παρουσιαζει την ιστορια της id software με εμφαση στις ζωες των βασικων πρωταγωνιστων, John Carmack και John Romero.

P6109575.JPG


Δεν ασχολειται ιδιαιτερα με την τεχνολογια πισω απο τα παιχνιδια ή την γενικοτερη σκηνη του πρωιμου 3d gaming. Σιγουρα δεν ειναι ιστορικη ερευνα, αλλα κυριως οι αναμνησεις των βασικων πρωταγωνιστών και εδω μιλαμε για ανθρωπους με τεραστια εγω, οποτε ο καθενας τα θυμαται οπως τον βολευει. Ο συγγραφεας εχει αποψη και η προκαταληψη του ειναι υπερ των ιθυνόντων, γι' αυτο και βρηκα πολυ ενδιαφερον το οτι τουλαχιστον εγω δεν βρηκα πολλες συμπαθητικες φιγουρες. Πχ ο Carmack που εδωσε την γατα του για ευθανασια γιατι του κατούρησε τον καναπε... μπορει να μην ειμαι φιλόζωος, αλλα ουτε και εγω δεν θα εκανα κατι τετοιο! :shocked:

Παντως το βιβλιο εχει λογικο μεγεθος και διαβαζεται ευχαριστα, οχι απαραιτητα μονο απο τους nerds που εχουν παρελθον με τα παιχνιδια, αλλα και ολους τους αλλους που θελουν να παρουν μια γευση απο την εποχη εκεινη. Αν ο συγγραφεας νιωθει την αναγκη να εξηγησει τι ειναι το The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, τοτε σιγουρα δεν απευθύνεται σε nerds! :icon_lol:
 
Πίσω
Μπλουζα