Συνδεση Α500 με μονιτορ amstrad vga

noobsaibot

RetroActive
Joined
7 Σεπ 2007
Μηνύματα
230
Αντιδράσεις
17
Kαλησπέρα σας έχω αυτά τα κομάτια όπως λεει ο τίτλος θά μπορώ να τα σύνδεσω μεταξύ τους;(το μόνιτορ εχει μέγιστη ανάλυση 640χ480νομίζω ότι είναι το pc 14 το χω πάρεια απο 386 sx) με τους μετατροπείς που κυκλοφορούν στο ebay? ή χρειάζομαι και scandoubler; Επίσης το μόνιτορ μπορεί να συνδεθεί και με αλλα home χωρίς κάποια μετατροπή;
 
Μονο με scandoubler θα εχεις το καλύτερο σήμα. Αν και δεν ξέρω τί ποιότητας σήμα θα εχεις σε μια VGA οθόνη 20 χρονών.
 
Rygar είπε:
Μονο με scandoubler θα εχεις το καλύτερο σήμα. Αν και δεν ξέρω τί ποιότητας σήμα θα εχεις σε μια VGA οθόνη 20 χρονών.
Δλδ χωρίς scandoubler θα έχω χάλια σήμα;γιατί έχω αυτην την οθόνη και κάθεται. Την αμίγκα την συνδέω σε ένα cm 8802 της philips σε πολύμπριζο scart μαζι με έναν zx έναν c64 και ένα αταρι st. Είμαι σε δικο μου χώρο και δεν έχω πρόσβαση σε τηλεόραση.Επίσης το κόστος του scandoubler είναι απαγορευτικό.
 
Με τον VGA μετατροπέα θα δείς μονάχα workbench σε διάφορα modes (double pal κλπ). Αυτό για να το πετύχεις θα πρέπει να ρυθμίσεις απο πρίν την επιλογή στο workbench και μετά μόλις κουμπώσεις το vga monitor θα δείς εικόνα. Μέχρι εκεί οκ, για τα παιχνιδια όμως μάλλον θα χρειαστείς scandoubler αφού χωρίς αυτόν τα περισσότερα vga monitor δέν υποστηρίζουν τις αναλύσεις των παιχνιδιών. Λύση για όλα όπως θές είναι και κανα καλό vga box με αναλογικές εισόδους, αλλα και αυτά πάνε ακριβά συνήθως.
 
Για ενα καλό vgabox θα χρειαστείς κοντά 80-90 ευρώ με τα μεταφορικά, ενώ ο scandoubler θα παει συνολικά ενα 20άρικο παραπάνω και το επιπλέον που θα εχεις είναι ότι για να συνδέσεις το αμιγκάκι σου οπουδήποτε, δε θα κουβαλάς εξτρα εξωτερική συσκευή με το τροφοδοτικό της. Θα πρέπει μονο να ανοίξεις μια τρύπα στο κέλυφος για να βγάλεις έξω το VGA βύζμα.
 
οπότε την αφήνω στο 8802 που την έχω συνδέσει με scart.
 
Κατα τη γνώμη μου, ναι μην παιδεύεσαι, θα χασεις χρονο.
 
Πίσω
Μπλουζα