"Συνθετικοί" από 80's

demis

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
466
Αντιδράσεις
58
Ένα φοβερά πρωτοποριακό συγκρότημα για τα ελληνικά δεδομένα, που δεν ευτύχησε να γίνει ευρύτερα γνωστό, μέσα στο τέλμα της ελληνικής μετριότητας που κυριαρχούσε, κυριαρχεί και θα κυριαρχεί 4εβερ... Στην Ελλάδα αυτά -δυστυχώς- δεν περνάνε... αν δε μιλάς για καψούρα, είσαι καταδικασμένος!


Έρχεται με δύναμη από τα 80's!
(με ελληνικό στίχο, που ήθελε τεράστια κότσια για να τον προσαρμόσεις σε αυτό το είδος του new wave-post punk!)

m_63269caa33b7950ff49006b888975e80.jpg


Είναι το συγκροτημα ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ Δημιουργηθηκε τον Ιουνιο του 1985 στον Πειραια, απο τον Αποστολη Λοβερδο ( στιχοι, συνθεση, τραγουδι, κιθαρα, midi προγραμματισμος), τον Διονυση Αυγερινο ( συνθεση, τραγουδι, πληκτρα, midi προγραμματισμος) και τον Δημοσθενη Τσανετογλου ( επι των τεχνικων θεματων και υπολογιστων). Οι Αποστολης και Διονυσης ειναι αδελφια. Το επιθετο τους ειναι Αυγερινος ( το Λοβερδος ειναι ψευδωνυμο). Τον Ιανουαριο του 1986 πρωτοεμφανιζονται στο MAD club και το καλοκαιρι της ιδιας χρονιας παιζουν μαζι με αλλες μπαντες της εποχης σε διαφορα φεστιβαλ. Επισης μεχρι το τελος της ιδιας χρονιας παιζουν σε ακομα λιγα clubs. Κατοπιν απομονωνονται στο studio τους και το 1990 ηχογραφουν και κυκλοφορουν σε δικη τους παραγωγη το LP Συνθετικοί. Το αλμπουμ κυκλοφορει σε 500 αντιτυπα και προωθειται απο τα μελη του συγκροτηματος σε ραδιοσταθμους και περιοδικα. Επισης εμφανιζονται στο Αν club, στο Rock Palais με τους Forward Music Quintet και η τελευταια τους εμφανιση ηταν στο θεατρο της Αργυρουπολης. Κατοπιν ετοιμαζουν το υλικο για ενα νεο LPο οποιο ολοκληρωνεται αλλα δεν ηχογραφειται ποτε γιατι το 1993 παιρνουν την αποφαση να διαλυσουν το σχημα. Τα επομενα χρονια οι Αποστολης και Διονυσης συνεχιζουν να ασχολουνται με το να γραφουν μουσικη. Το 1997 ηχογραφουν σαν " Αποστολης κ' Διονυσης Αυγερινος" το CD " Φωτα μου, Ηλιε μου" και το 2005 το CD "Ηλεκτρον". Στην παραγωγη του "Ηλεκτρον" συνεργαζεται κ' ο Δημοσθενης Τσανετογλου. Επισης μελοποιουν εναν κυκλο ποιηματων του Ναπολεοντος Λαπαθιωτη (μη ηχογραφημενο).

synthetikoi+1986.jpg


Από το επίσημο site του γκρουπ στο myspace
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διαβαστε φρεσκια συνεντευξη τους καθως και την ειδηση της επανενωσης τους

5076919594_be85af7e78.jpg
 
Η επανένωσή τους δεν είναι νέο πλέον ;)

Έχει ήδη ανακοινωθεί από πέρυσι και έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ που ηχογράφησαν φέτος με κομμάτια που είχαν γράψει το 1990-1992.

Έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στο Καρουζέλ στις 18/9 και το Σάββατο 16/10 θα γίνει η μεγάλη συναυλία της επανένωσης στο gagarin με τον The Boy ;)

Όσοι πιστοί θα σας δω εκεί ;)
 
Εβγαλαν καινουργιο αλμπουμ. Ανεβασαν κομματια στο SoundCloud και στο YT
 
Είναι τεράστια η χαρά και η ικανοποίηση που το συγκρότημα των "Συνθετικών" τα τελευταία χρόνια αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε παρα πολυ απο το κόσμο κατι που αποδεικνύεται και στις συναυλίες τους, πραγματικα το συγκεκριμένο είδος μουσικής ειναι μοναδικό και τιμά την ελληνική δισκογραφία! Συγχαρητήρια στους "Συνθετικούς" για οσα εχουν προσφέρει!
Προσωπικα θα ηθελα να δω εμφάνιση των συνθετικών και στη τηλεόραση με τηλεοπτική συνέντευξη για τη μουσική τους πορεία οπως επίσης θεωρώ οτι επιβάλλεται να επανακυκλοφορήσει σε βινύλιο ο πρώτος τους δίσκος!
 
Πίσω
Μπλουζα