Συντηρηση γαλλικου Sega Master System I

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.340
Αντιδράσεις
9.486
Προσφατα απεκτησα ενα σταθμο αποκολλησης, οποτε ηρθε η ωρα να βγαλει τα λεφτα του. :anim_smokin: Ειπα να ξεκινησω λοιπον με μια συντηρηση στο δευτερο μου Sega Master System I. Προκειται για γαλλικο μοντελο και το ειχα αγορασει επιτηδες για να ειναι ακριβως ιδιο με το βασικο μου Master System I που ειχα αγορασει γαλλικο κατα λαθος. Και φυσικα οταν λεω συντηρηση εννοω κυριως αλλαγη πυκνωτων.

Ξεκιναμε με εναν γρηγορο ελεγχο οτι ολα δουλευουν σωστα. Το ενσωματομενο παιχνιδι στην συγκεκριμενη κονσολα ειναι το Hang-On.



Θα αρχισω την αλλαγη πυκνωτων απο το κουτι που βρισκεται στο καλωδιο scart. Περισσοτερες πληροφοριες (και φωτογραφια) για αυτο εδω.

Δυο βιδες και αφαιρουμε το πλαστικο καλυμμα.



Η αλλαγη πυκνωτων



Το τελικο αποτελεσμα μετα απο ενα καθαρισματακι.



Ακομα δουλευει κανονικα.




Δεν θα δειξω την αποσυναρμολογηση της κονσολας γιατι νομιζω την εχουμε ξαναδει. Πολλεεεεεεες βιδες, αλλα τιποτα το τραγικο.



Ενα καλο καθαρισμα αργοτερα.



Παρολο που ειναι μια πολυ μεγαλη πλακετα χωραει στην πολυαγαπημενη μου Panavise.



Μεχρι τωρα αφαιρουσα τους πυκνωτες εναν εναν και μετα τον αντικαθιστουσα. Τωρα που εχω το εργαλειο :gun: , αλλαξα τακτικη. Εκατσα και κατεγραψα ολους τους πυκνωτες προς αντικατασταση. Με εναν μαρκαδορο εντοπισα στην κατω μερια της πλακετας που βρισκονται ολοι οι πυκνωτες.

Με αυτη την προεργασια, μου πηρε περισσοτερο χρονο να ζεσταθει το πιστολι (θελει λιγο παραπανω απο ενα λεπτο) απο το να αφαιρεσω ολους τους πυκνωτες απο την πλακετα. :bow: Ολες οι τρυπες ειχαν καθαρισει με την πρωτη, οποτε δεν χρειαστει πουθενα να επιστρεψω και να ξεβουλωσω.

Οι πρωην και οι επομενοι.



Το τελικο αποτελεσμα.



Πριν δοκιμασω την κονσολα θα καθαρισω την θερμαγωγιμη παστα απο το voltage regulator και την ψυκτρα και θα βαλω λιγη Arctic Silver 5.



Ας παιξουμε και τιποτα. Cyber Shinobi.





Δεν ειμαι και ο φανατικοτερος της συντηρησης και σιγουρα δεν ειναι η χαρα της ζωης μου να αλλαζω πυκνωτες οπως καποιοι. Πρεπει να πω ομως οτι ο σταθμος αποκολλησης κανει ολη τη διαφορα. :headbang:
 
Δεν ειμαι σιγουρος ποσο χρησιμο ειναι (γιατι ποσα γαλλικά Master System I να υπάρχουν στην Ελλαδα; ) αλλα εδω ειναι οι τοποθεσίες ολων των πυκνωτών στην πλακετα μαζι με τις τιμές τους. Η πολικότητα ειναι παντα σημειωμένη στο PCB.




 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα