Σχέση μεταξύ οθόνης και κάρτας γραφικών

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Γειά σας . Θα ήθελα εκ νέου τα φώτα σας επάνω σε θέματα τεχνολογίας ! Θέλω να αγοράσω μία νέα οθόνη (27'') και μου έκανε εντύπωση αυτό που άκουσα : για να έχει καλή εικόνα θα πρέπει να συνοδεύεται και από καλή κάρτα γραφικών ! Αυτό πρώτη φορά το ακούω ! Τι σχέση έχει η εικόνα με την κάρτα γραφικών ; Και να συγκεκριμενοποιήσω πως θα πρόκειται για εφαρμογές γραφείου , όχι για παιχνίδια ! Απ'όσο ξέρω το να έχεις καλή ποιότητα εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας , να μην τρέμει , να φαίνονται καλά τα προγράμματα όπως Γουόρντ , Γούγλης Ερθ , AutoCAD κτλ δε χρειάζεται να έχεις και καμία τρομερή κάρτα γραφικών ^. αλλά ρωτάω διότι δεν καυχιέμαι πως τα ξέρω και όλα ... Πάντως , απ'ότι βλέπω με την ευκαιρία , ο υπολογιστής-μου φοράει μία GeForce 210 .
 
Μέχρι 1920x1080 ανάλυση οι περισσότερες gpu των τελευταίων ετών (όπως και η δική σου) παίζουν μια χαρά. Από εκεί και πέρα ένα monitor που μπορεί να σηκώνει ανάλυση πολύ παραπάνω, για να δεις αυτές τις υψηλές αναλύσεις χρειάζεται δυνατή gpu. Για εφαρμογές γραφείου όπως αυτές που αναφέρεις δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα. Τι διαφορά θα έχει το word σε ανάλυση 2560x1080 ανάλυση; Nα μιλάγαμε για gaming ή προγράμματα γραφιστικής αυτό είναι άλλο.
 
Αυτό πιστεύω και εγώ . Εξάλλου και στο σχεδιαστικό όταν σχεδιάζω τρισδιαστάτως έχω παρατηρήσει πως αυτό που παίζει ρόλο είναι η έκδοση του προγράμματος . Π.χ. αν αν έχω 3Δ σε AutoCAD 2006 πάει σφαίρα , ενώ το ίδιο αρχείο (και προφανώς με την ίδια κάρτα γραφικών και ίδιο υπολογιστή) σε AutoCAD 2009 ή 2014 πάει αργά .
 
Πίσω
Μπλουζα