Σχετικά με την πίεση μιας νέας ψύκτρας στο motherboard...

keropi

Human RetroDatabase
Joined
6 Φεβ 2007
Μηνύματα
2.709
Αντιδράσεις
9
Καλημέρα!

τι παίζει με τις ψύκτρες για s775 ??? έχω αυτή στο Core2 6750 και αυτή στο DualCore 2.8ghz PC μου... και οι δύο είναι πολύ καλύτερες από αυτές που δίνει η Intel... αλλά όταν μπούνε στα mobo, ασκούνε τέτοια πίεση (ειδικά η 1η) που τα καμπυλώνουν! εμφανής παραμόρφωση! εμένα μου φαίνεται πολύ χαζομάρα αυτό! όπως επίσης και το σύστημα του 775... ΑΒΟΛΟ.

έχετε συναντήσει τέτοιο πράμα εσείς?
 
Δεν μπορω πραγματικα να καταλαβω πως εν ετει 2007 γινονται τετοιες αβλεψιες φιλε Ker!!!!!!

Και τα φωτακια στα παλιοτερα 360 απο καμπυλωση του motherboard προερχονται...

Το ελασμα που "δενει" και ενωνει απο κατω τις δυο ψυκτρες παραμορφωνεται απο τη θερμοκρασια και καμπυλωνει τη μητρικη...(γι αυτο εχω κουραστει να λεω οτι πρεπει να γινεται αμεση αντικατασταση με βιδες...αλλα τοτε αποχαιρετας την εγγυηση...δυσκολη αποφαση)
 
άρα υπάρχει καμια λύση? η να το αφήσω έτσι?

(by the way το IBM netvista που γράφω τώρα, s478 2.4ghz, έχει άλλη βάση για την ψήκτρα... πλήρως μεταλλική, με πλαίσιο και βιδωτό heatsink! αυτά πληρώνεις στα ακριβά μηχανήματα τελικά... ποιότητα)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπάρχει λύση και κανονικά θα έπρεπε τα την συνοδεύει το κουτί της ψήκτρας...Κανονικά υπάρχουν βάσεις που μπαίνουν πίσω από το motherboard κάτι σαν σιδερένιος σταυρός με τρύπες.Με ένα μονωτικό υλικό που κολλάς από την κάτω μεριά του σταυρού έρχεται και δέχεται τα πάσα από την μπροστινή μεριά της ψήκτρας και βιδώνουν κόντρα..ο σταυρός εμποδίζει την κύρτωση του mobo εντελώς!!!
 
μια άλλη λύση είναι να μην ξανά πάρεις Intel αλλά μόνο AMD χχεχε
 
AMD έπαιρνα, αλλα άλλαξα τώρα... χωρίς λόγο, απλά μου κάτσανε καλύτερα τα dualcore/core2 laughing out loud

asrock mobos έχω, κανένα δεν είχε σταυρο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμενα ολα αυτα που διαβαζω εδω μεσα,μου ακουγονται κινεζικα....

Αυτα κανει η προσκολληση στα socket 370 και 478...!! :D :D :D
 
Το πρόβλημα αυτό φίλε keropi είναι γνωστό από την εποχή που έγραφα στα περιοδικά. Ακόμα και αν καμπυλώσει μια mobo, δεν θα έχει πρόβλημα.

Μακροπρόθεσμα, και πάντοτε για 10ετία και πάνω ΙΣΩΣ και να τα φτύσει. Αλλά μάλλον δεν θα έχει νόημα σε τέτοιο χρονικό ορίζοντα.

Πάντως καλό είναι να μείνεις με την official ψήκτρα για τον επεξεργαστή σου. Αν όχι, αγόρασε κάτι καλό και ακριβό από respectable κατασκευαστή. Μην κάνεις πειράματα με φτηνές ψήκτρες άγνωστων κατασκευαστών.

Πρόσεξε: Αν κάνεις ζημιά από ψήκτρα τρίτου, η εγγύηση παύει να ισχύει. Επίσης πριν αγοράσεις οτιδήποτε έχει να κάνει με ψήκτρες καλό θα είαι να διαβάσεις σχετικά reviews.

Πάντως εγώ δεν προσχωρώ σε Intel στρατόπεδο όσον αφορά τα desktop CPUs. Μένω στην AMD. Εκεί δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τις mobos.

Είναι τουλάχιστον σπαστικό να βλέπεις κάποιους να δίνιυν ένα σκασμό λεφτά για CPU και έπειτα να κόβουν από κάρτες γραφικών ακι από μνήμες με τη δικαιολογία ότι θα τα προσθέσουν "σε λίγο καιρό". κάτι που γίνεται κατά κόρον σε αγοραστές Intel μηχανημάτων αλλά και σε αντίστοιχους OEM κατασκευαστές.

Οι AMD αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά φτηνότεροι αλλά και πιό αδύναμοι συγκριτικά με τους Intel. Αλλά μένει περιθώριο χρημάτων για ακριβότερα υποσυστήματα.
 
Η ThermalTake και η Thermalright δεν είναι καλές εταιρείες? γύρο στο 30άρι έχουν... επίσης ο Core2 είναι τώρα κολλημένος στους 31.5 βαθμούς :)

οι original ψήκτρες της intel μετά από λίγο καιρό κάνουν σαν γομάρια! 2 που δοκίμασα έτσι κάνανε, αυτή που είχε ο core2 μέσα ούτε που την έβαλα!

edit: lol πιστεύω δεν έκοψα κάτι στο σύστημα μου, έχω μια asrock conroe1333, 2GB ddr2 800άρες νομίζω (ποιο πάνω από το mobo πάντως) μια 8600GTS με 2ghz μνήμες και sata2 δίσκους/dvdr , είμαι της λογικής όταν αλλάζει κάτι να αλλάζει σχεδόν όλο!

τα έχωσα όλα σε αυτό!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την 8600 γιατί την έβαλες;

8800 θα ήταν καλύτερη λύση. Ακόμα και με χαμηλότερο επεξεργαστή.

Κατά τα άλλα, ποτέ δεν υπήρξα φαν της Asrock. Στις mobo προτιμούσα πάντα κάτι ακριβότερο. Πάντως τα σχόλια για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εξαιρετικά θετικά, αν και το εγγύς μέλλον θα δείξει πώς θα τα πάει από πλευράς αξιοπιστίας.

Καλορίζικο το σύστημά σου. Σε τι οθόνη θα παίξεις;

BTW οι μάρκες που αναφέρεις είναι εξαιρετικές.
 
8800? χάχα

δεν την ξαναπατάω πάλι με τις high-end vga... ποτε! Θυμάμαι είχα πάρει 140.000 την GeForce2 GTS όταν είχε πρωτοβγεί...για εκείνο τον χρόνο ήταν OK, μετά άτομα με g2mx400 είχαν ίδια fps με εμενα... μετά την "ξαπατησα" με την G4ti και με τα χόρτα που βγαίνανε στα games και θέλανε GF5...lol

οποτε κάνω άλλο τώρα, παίρνω την άμεσος κοντινότερη κάρτα από την κορυφή και την αλλάζω ποιο γρήγορα... αν το κοιτάξεις , μια 8800 θα ήθελε ~320ευρ όταν πήρα την 8600 ... με τα 160 που πήρα την 8600, την αλλάζω με την 9600gts (όταν βγει , και λόγο features θα είναι και καλύτερη από την 8800 γιατί πιθανόν να υποστηρίζει hardware κάτι που η παλιά 8800 να το κάνει software... κάτι ανάλογο με τα χόρτα LOL) πάντως προς το παρόν δεν έχω prob σε κανένα game, όλα max και σταθερά 70fps με vsync πάντα :)

monitor μονο crt παίζω, tft δεν με πείθουν ακόμα

όσο για τις Asrock, είναι η τρίτη που βάζο τώρα... δεν είχα ΠΟΤΕ κανένα prob, πολύ σταθερές... μου έκατσαν καλά

εν αντίθεση με κάτι mobo MSI και για athlonXP τον 120ευρ που είχα κακές εμπειρίες... η mobo είναι αυτή και η vga αυτή
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεκτή η λογική σου. Είναι μία άποψη που έχει γερά στηρίγματα.

Όσο για την Asrock δεν έχω ιδία πείρα από πολλά μοντέλα και διαφορετικά, οπότε συμμερίζομαι την δική σου εμπειρία. Το να αγοράζεις εξαρτήματα από εταιρείες που δεν πληρώνεις το όνομα και κάνεις καλά τη δουλειά σου είναι ότι πρέπει για την τσέπη σου.

Το μόνο που με χαλάει στην mobo σου είναι τα δύο slots DDRII, καθόλα τα άλλα μια χαρά.
 
ναι ρε ....., δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κολλήσανε στα 2 τα άτομα... 4 έπρεπε να είχε!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αχ ρε keropi,αυτα τα greeklish σου καταστρεφουν την δυνατοτητα να διαβαζω τα thread και τα posts σου και να συμμετεχω σε αυτα.....

Anyway ομως.....
 
Χμμμμ,ξεθαψα και ξαναδιαβασα ολο το thread,καθοτι φιλος με Core 2 Duo,μου "διαμαρτυρηθηκε" γι' αυτο το φαινομενο με μια Zalman ψυκτρα που ειχε βαλει προ καιρου...

Ενω ηταν πολυ ικανοποιημενος απο την αποδοση-ψυξη της Zalman,τωρα ξαφνικα μου λεει οτι ανοιξε,υστερα απο αρκετο καιρο,το κουτι του PC του για να προσθεσει εναν ακομη δισκο και,με ολιγον τρομο και πανικο,ειδε τη μητρικη του να εχει αρχισει να μεταμορφωνεται σιγα σιγα σε....."κατι σαν στραβωμενο καγκελο σχολειου" (ετσι ακριβως μου την περιεγραψε :D :D ,προφανως και υπερβαλλει λιγακι βεβαιως),κατι το οποιο ειναι μη αναστρεψιμο πλεον βεβαιως...

Με προβληματισε,καθοτι ελεγα καποια στιγμη να βαλω κι εγω μια Zalman στον δικο μου Core 2 Duo,αλλα απ'οτι το βλεπω τωρα,και οι 38-40 βαθμοι καλοι ειναι για να μπορουμε αυριο-μεθαυριο να πουλησουμε τη μητρικη για μητρικη κι οχι για.....αποδεικτικο διαρρηξης σχολειου απο εξωσχολικους !!! :biglaugh::biglaugh::biglaugh:

Αν και νομιζω οτι μ' αυτη την βαση-σταυρο που μπαινει κατω απο τη μητρικη,και η οποια συνοδευει ολες τις after-market ψυκτρες πλεον,το φαινομενο πρεπει να εχει εξαλειφθει λογικα....
 
Το πρόβλημα είναι γνωστότατο με την Intel.

Πάντως με AMD που δουλεύω και που θα δουλέυω, δεν τίθεται κάποιο τέτοιο θέμα.

Είναι θέμα επιλογών όλα τελικά. Όπως τα chipsets. Στο στρατόπεδο της AMD οι γρηγορότερες mobo έχουν αποδειχτεί αυτές των 50 ευρώ με AMD chipset!!!!!!! Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο.........
 
σταυρός? μην είστε τόσο σίγουροι... οι 2 ψύκτρες μου (μια Thermaltake και μια Thermalright 35 και 22 ευρώ αντίστοιχα IIRC) δεν είχαν μέσα κανένα σταυρό... και ακόμα πιστεύω ότι το σύστημα στήριξης ψύκτρας της intel είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΘΛΙΟ.
 
Φιλε keropi ,όσο αφορά την αυξημένη πίεση της ψήκτρας στο CPU το έχω συναντήσει και εγώ παλιότερα,με όχι τόσο επώνυμες ψήκτρες.

Πραγματικά είναι τρομερή κατάσταση και μπορεί να προκαλέσει ζημια.

Αυτό οφείλεται τόσο στην διαφορετικότητα κατασκευής M/B αλλα περισσότερο στην κατασκευάστρια εταιρία της ψήκτρας που δεν έχει μεριμνήσει μια εύκολη μετακίνηση προσαρμογή στο κούμπωμα.

Προσωπικά δεν θα άφηνα τόσο μεγάλη πίεση να ασκείται στο CPU και στο M/B.

Αν επέμενα να βάλω την επίμαχη ψήκτρα τουλάχιστον θα τρόχιζα τις πιάστρες έτσι να έχουν μεγαλύτερη ευκολία κίνησης - απόστασης η θα τις στράβωνα, κάτι τέλος πάντων θα έκανα που να μην ασκεί τόσο μεγάλη πίεση.

ούτως η άλλος δεν χρειάζεται η μεγάλη πίεση αφού οι θερμααγώγιμες πάστες σήμερα κάνουν καλά τη δουλειά τους.
 
Mακρια απο ψυκτρες με ελασματα!

Ο Βασιλακης δεν ακολουθησε την παναρχαια συμβουλη και ακομα τρεχει :D
 
Παιδιά, στήνω ίσα με 50 μητρικές το χρόνο (και εργάζομαι σε εργοστάσιο), όλες εργοστασιακού τύπου (Keropι, ταιριάζουν σε Α3000, για να τρέχεις dos εφαρμογές :diablotin: ). Το πρόβλημα που έχω πάντοτε είναι ότι όταν κουμπώνει η ψύκτρα, τσαλακώνει η μητρική. Αυτό που κάνω είναι να χαλαρώνω τις βίδες του στραυρού από κάτω (εάν υπάρχει) ή έστω τις βάσεις της ψύκτρας (που σίγουρα θα έχει). Και όλα ΟΚ. Πάντως την πρώτη φορά που είδα τη μητρική έτσι λυγισμένη, ομολογώ ότι τρόμαξα. Ασε που δεν έμπαινε στα ISA slots :D

Zalman ψύκτρες χρησιμοποιώ για σκληρούς δίσκους.
 
Πίσω
Μπλουζα