Σχετικά με τον HyperSpin

Amigos

RetroMasteR
Joined
15 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.505
Αντιδράσεις
46
ξέρει κανείς πως δουλεύει? είναι για arcade καμπίνες η δουλεύει και σε pc και πως... ξέρετε κανένα άλλο πρόγραμμα που να έχει όλους τους emulators μαζί...
 
ρε αλανια κανεις δεν ξερει τιποτα?
 
Frontend είναι ή κατάλαβα λάθος;
 
Το χρησιμοποιώ κι εγώ. Είναι πολύ καλό, απλά θέλει προσπάθεια όταν κάποιο σύστημα δεν υποστηρίζεται και έχει και κάποια θεματάκια εξάρτησης με το πληκτρολόγιο. Παρακολουθήστε το πάντως γιατί είναι και τζάμπα μέχρι στιγμής.
 
Υπάρχει μια συζήτηση για την χρήση του σε καμπίνες εδώ: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=7663&page=51

Πάντως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε pc. Όμορφο, αν και το βρήκα λίγο δύσκολο στο configuration σε σχέση με το Maximus Arcade.
 
Maximus Arcade? τι λέει αυτό καλό?

Jedah είπε:
Το χρησιμοποιώ κι εγώ. Είναι πολύ καλό, απλά θέλει προσπάθεια όταν κάποιο σύστημα δεν υποστηρίζεται και έχει και κάποια θεματάκια εξάρτησης με το πληκτρολόγιο. Παρακολουθήστε το πάντως γιατί είναι και τζάμπα μέχρι στιγμής.
έχεις κανένα λινκ που να τα βρω? πως το πέρασες? απλά install?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν είναι installation, απλό extraction σε τοποθεσία της επιλογής σου.

http://www.hyperspin-fe.com/

Θέλει registration, αλλά είναι free.
 
johnny_salonica είπε:
Υπάρχει μια συζήτηση για την χρήση του σε καμπίνες εδώ: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=7663&page=51
Πάντως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε pc. Όμορφο, αν και το βρήκα λίγο δύσκολο στο configuration σε σχέση με το Maximus Arcade.
κατεβασα το Maximus Arcade αλλα εχω ενα προβλημα.. περνα τα snaps του megadrive για παραδειγμα και δεν τα βλεπει.. εχει καπια επιλογη? αν και του μαμε τα ειδα ολα οκ.. και κατι αλο τα ρομς πρεπει να τα ξεζιπαρω για να να παιξουν? ευχαρηστω φιλε
 
Θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί οτι σε αυτό εδώ το μηχάνημα που χωράει στην παλάμη ενός χεριού http://www.kitguru.net/desktop-pc/zardon/zotac-zbox-nano-ad10-plus-review/ μπορεί να χωρέσει σχεδόν ολόκληρη η ιστορία των video games ? Και όμως είναι αλήθεια. Μόλις πριν λίγο ολοκλήρωσα το πολύμηνο σετάρισμα του διάσημου Hyperspin Project http://www.underground-gamer.com/wiki/index.php/Hyperspin_Project το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ περιλαμβάνει περίπου 60 πλατφόρμες (κονσόλες και computers) με το σύνολο των games σε ένα περιβάλλον που αποτελεί μια οπτική πανδαισία ! Κάθε game έχει video preview, boxart κτλ. Η δουλειά που έχει γίνει είναι πραγματικά ασύληπτη ! Το project μου αρχικά είχε σαν στόχο να ολοκληρωθεί στο bartop μου αντικαθιστώντας τον Maximus Arcade που έχω σετάρει εκεί. Ομως η ανάγκη μου να έχω όλα τα retro παιχνίδια και στην 40άρα HDTV με ώθησε στην απόκτηση του μικρότερου ΗTPC στον κόσμο που ακούει στο όνομα Zotac Nano AD10 το οποίο όπως θα δείτε και στο review διαθέτει πραγματικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ όσον αφορά συνδεσημότητα κτλ! (Οι περισσότεροι το αγοράζουν για HTPC media player κτλ όμως εγώ το πήρα για άλλο project...). Του έβαλα 1ΤΒ σκληρό και 4GB μνημούλα (μπορεί κανείς να το προμηθευτεί σε έκδοση χωρίς μνήμη και σκληρό ώστε να βάλει της αρεσκείας του) , του πέρασα Win 7 x64, drivers κτλ και ξεκίνησα το σετάρισμα των άπειρων GB του Hyperspin Project. Συνολικά μιλάμε για 900GB όλες οι πλατφόρμες και άλλα 850GB το PS1 που το έβαλα σε εξωτερικό 2,5άρι..Η δουλεία που έχει πέσει στο Hyperspin Project είναι ασύληπτη. Τα πάντα όμως είναι σχεδόν έτοιμα. Και λέω σχεδόν γιατί αφού μπουν όλα στη θέση τους απομένει το ιδιαίτερα επίπονο και αρκετά χρονοβόρο κομμάτι του σεταρίσματος του κάθε emulator ξεχωριστά ώστε να παίζει άψογα στον Hyperspin. Για χειριστήρια χρησιμοποιώ αυτά του XBOX360 αφού με ειδικό αντάπτορα κάνουν και στο PCάκι ! (Πρέπει φυσικά να σεταριστούν πρώτα μέσα από κάθε emulator). Για λειτουργίες πληκτρολογίου , mouse στα Windows χρησιμοποιώ αυτό http://reviews.logitech.com/7061/3848/logitech-dinovo-mini-reviews/reviews.htm. Το Zotac Nano AD10 είναι αρκετά δυνατό (2πύρηνο 1.6GHz)για να παίξει άψογα ακόμα και τα πιο απαιτητικά μηχανήματα όπως τα Sega Saturn και Dreamcast... Αφού ολοκληρώθηκαν τα πάντα έκανα shell τα Windows ώστε ανοίγοντας το Zotac να μπαίνει αυτόματα στον Hyperspin.Windows δεν φαίνονται πουθενά,άλλαξα και τις Welcome screens ! Εδώ έχει οδηγίες για shell των Windows 7 http://www.hyperspin-fe.com/forum/showthread.php?t=14319 . Για τα XP υπάρχει σχετικό προγραμματάκι που κάνει αυτή τη δουλειά και λέγεται InstantSheller.

Για να καταλάβετε καλύτερα για τί πράγμα μιλάμε δείτε το παρακάτω video που παρουσιάζει εν τάχει το Hyperspin Project εν λειτουργία.


Κάποια στιγμή θα φτιάξω και θα ανεβάσω και εγώ video δικό μου να δείτε (αν και το οπτικό αποτέλεσμα είναι ακριβώς με του παραπάνω..).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξεθάβω αυτό το topic γιατί ασχολούμαι κι εγώ τελευταία με το frontend αλλά δεν θέλω να ανοίγω καινούρια topics και να μεταφέρονται.

Υπάρχει λοιπόν κανείς που να ασχολείται με αυτό και να ξέρει τι του γίνεται? Εγώ έχω καταφέρει να σετάρω αρκετά συστήματα αλλά έχω πρόβλημα με τον τομέα του SNES και συγκεκριμένα δεν υπάρχει κάποιο module που να υποστηρίζει τον καλύτερο SNES emulator, τον SNESGT. Τα modules είναι μικρά αρχειάκια σαν ini τα οποία στην ουσία είναι οδηγίες για να τρέχει ο κάθε emulator μέσο του frontend. Από ότι κατάλαβα δεν είναι πολύ δύσκολο να φτιάξει κάποιος ένα αρκεί να ξέρει πως να το κάνει (είναι μόνο λίγες γραμμές κώδικα, 2-3KB το πολύ).

Ρώτησα στο official forum αλλά η άποψή μου μέχρι στιγμής είναι ότι η υποστήριξη στο forum αυτό είναι η χειρότερη. Εχω κάνει 2 διαφορετικά threads για βοήθεια/ερωτήσεις πριν από 2 μέρες (για 2 διαφορετικά ζητήματα) και η μόνη απάντηση που έλαβα στο ένα μόνο thread ήταν ότι πρέπει να γίνω gold/platinum member (με το αζημίωτο) για να κατεβάσω ένα αρχείο ini ελάχιστων KB το οποίο χρειάζεται για τρέξει ένας emulator του Vectrex!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ποιο frontend εχεις imgema , το hyperspin?

εγω μολις γραφτηκα κι εκει, με την ελπιδα να μπορω να κανω download καποια εκδοση του,[edit] copyrights [/edit]

εχω καμια τυχη να το καταφερω καποια στιγμη?ειμαι τελειως ασχετος με κομπιουτερ,οταν ερθει η ωρα που θα βρω κανα παλιο,φτηνο pc, θα χρειαστω πολλη βοηθεια και συμβουλες,θα σας πρηξω.. χαχα!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Hyperspin δεν παρέχει ROMs, εάν ζητήσεις εκεί (ή εδώ) υπάρχει περίπτωση να φας ban. [edit] παρά την καλή (προ)διάθεση, παρακαλώ με πμ τέτοιες συζητήσεις ;) [/edit]

Με λίγο ψάξιμο, θα έχεις ένα τέλειο frontend με τα πάντα μέσα. Αλλά θέλει χρόνο και λίγο πείσμα στις αναζητήσεις σου! Καλή αρχή!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπορώ να σε βοηθήσω μιας και πρόσφατα έφτιαξα ένα καλό setup αλλά με το hyperlunch 2. Τώρα βγήκε το 3 και έχει ένα σωρό προσθήκες και βαριέμαι να ξαναφτιάχνω όλο αυτό απο την αρχή
 
Imgema είπε:
Μπορώ να σε βοηθήσω μιας και πρόσφατα έφτιαξα ένα καλό setup αλλά με το hyperlunch 2. Τώρα βγήκε το 3 και έχει ένα σωρό προσθήκες και βαριέμαι να ξαναφτιάχνω όλο αυτό απο την αρχή
ειναι με video previews, σαν το hyperspin περιπου?

Αν μπορεις παντως να με βοηθησεις, θα σου ημουν υποχρεος, ευχαριστω..

Υ.Γ.Να ξες, θα σε πρηξω, ειμαι τελειως ασχετος.. :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι, εχω στήσει το hyperspin (από την αρχή) με καμιά 40αριά συστήματα μέχρι στιγμής, απλά δεν έχω ασχοληθεί με το καινούριο hyperlaunch που βγάλανε πρόσφατα (το hyperlaunch είναι κομμάτι του Hyperspin). Μπορώ να σε βοηθήσω σε ότι θες απλά θα προτιμούσα να μην συζητάμε μέσω private μηνυμάτων, αν δεν έχουν αντίρρηση οι admins να μιλάμε εδώ στο topic όπως τώρα, για να διαβάζουν και οι υπόλοιποι να βοηθιούνται και αυτοί ή να προσθέτουν κάτι.
 
εννοειται, εγω δεν εχω προβλημα με τιποτα...το προβληματακι που εχω,ειναι οτι ακομα δεν εχω βρει κανα παλιο,τζαμπα pc, να το βαλω μεσα στην καμπινα που θα εχω σε λιγο καιρο..

οποτε, μολις ειμαι κομπλε,τα εχω και τα 2, θα σε ενημερωσω,να ξες..να με λες βημα βημα τι θα πρεπει να κανω,σε ποιο site ακριβως, πως να κατεβαζω και τι,δε ξερω τιποτα να κανω σ αυτα τα θεματα,γι αυτο στο λεω..οποτε,μιλαμε σε λιγο καιρο παλι..
 
Imgema είπε:
..... αν δεν έχουν αντίρρηση οι admins να μιλάμε εδώ στο topic όπως τώρα, για να διαβάζουν και οι υπόλοιποι να βοηθιούνται και αυτοί ή να προσθέτουν κάτι.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσο η συζήτηση είναι μέσα στα πλαίσια νομιμότητας :)
 
Εντάξει απλά υπάρχουν 2 περιπτώσεις. Η μία είναι να φτιάξω ένα αρχείο από το δικό μου setup με τα δικά μου settings και να το ανεβάσω κάπου να το κατεβάσεις (περίπου 40-50ΜΒ, χωρίς roms εννοείται ή τα media files που είναι κάμποσα GB) και να ξεκινήσεις από εκεί, απλά θα κάνεις κάποιες αλλαγές στα directories.

Η δεύτερη περίπτωση είναι να κατεβάσεις φρέσκα αρχεία και να ξεκινήσεις από την αρχή με πιο νέες εκδόσεις αλλά εκεί θα έχεις διαφορετικά αρχεία από εμένα και ίσως θα δυσκολευτούμε να βγάλουμε άκρη.

Μετά μόλις ξεμπερδέψεις με τα setup και τα options και καταλάβεις πως λειτουργεί το όλο θέμα, θα πρέπει να κατεβάσεις μόνος σου τα media files (videos, box-art, wheel art κλπ). Τα media files μπορείς να τα κατεβάζεις από ένα site λίγα λίγα ή αν πληρώσεις ένα αντίτιμο τότε όλα μαζί. Για roms και τέτοια δεν μιλάμε εδώ :p

Οπότε όταν είναι, αποφασίζεις. Γενικά μην περιμένεις να γίνει σε μία μέρα ή μία εβδομάδα. Εγώ πάλευα ένα μήνα+ (και πολλές ώρες την ημέρα) για να μαζέψω τα αρχεία, να τα κάνω rename και τα τα φτιάξω όμορφα χωρίς ελλείψεις και τρύπες.

Edit: Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως το καλύτερο για σένα είναι να βρεις κάποιον που να έχει έτοιμο κάποιο setup και να στο αντιγράψει, οπότε μετά αλλάζεις directories και κάποια settings και τέλος. Αν (οπως λες με δικά σου λόγια) είσαι άσχετος κλπ, θα ταλαιπωρηθείς και δεν ξέρω αν βρεις αυτήν την αναζήτηση και πολύ ευχάριστη ή ενδιαφέρουσα όπως θα την έβρισκε κάποιος άλλος που έχει υπομονή και γνώσεις να τα φτιάχνει μόνος του. Μακάρι να έμενες πιο κοντά να σου έκανα ένα copy-paste σε έναν εξωτερικό και να σου έδειχνα 5 πράγματα να τελείωνες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα