Σύνδεση Nintendo σε LCD

merlinios

RetroWannaBe
Joined
26 Mαϊ 2009
Μηνύματα
53
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα παιδιά. Αγόρασα απο ebay ενα sega master system και ένα super nintendo. Το πρόβλημα είναι ότι συνδέω το nintendo στην τηλεόραση με το rf κάνω scan κανάλια για να βρώ το σωστό άλλα τίποτα. Δοκίμασα και το sega άλλα πάλι τζίφος. Υπάρχει κάτι που κάνω λάθος ?
 
Για το sega master system μπορείς να αγοράσεις ένα καλωδιάκι 5πολικό σε rca (στο λέω γιατί το 5πολικό καρφώνει ακριβώς στα pins του 8πινου που χρειάζεσαι για video/audio out από τη sega σου και το 8πινο λίγο χλωμό να το βρεις έτοιμο), και να την δοκιμάσεις στο audio/video in της tv σου. Επίσης τσέκαρε τον μετασχηματιστή σου αν είναι ο αυθεντικός για να σου δώσει τα ανάλογα mA. Αν είναι λιγότερα mA δεν κάνει τίποτα κ ας βλέπεις ότι η sega ανάβει. (δοκιμασμένο).

Για το Snes απλά μην συνδέσεις την κεραία της tv στο rf switch. Βγάλε τελείως την κεραία της tv και μην την ρίξεις στο switch καθόλου. Επίσης κάνε γρήγορες και απότομες κινήσεις στο reset. 2 3 που είχα είχε κολήσει το reset από τη σκόνη.

Αν μπορείς να φτιάξεις καλωδιάκι για απ'ευθείας σύνδεση, τα pins για το multi-out θα τα βρεις εδώ με σχεδιάγραμμα.

http://www.repairfaq.org/REPAIR/F_SNES.html#SNES_003

Πριν τα παραπάνω, δοκίμασε εναλλαγή στα channels του rf switch.
 
Ας πούμε για το νιντεντο πρώτα...

Δεν το έχω πάνω σε rf switch. To βάζω κατευθείαν πάνω στην τηλεόραση σκανάρω τα κανάλια και δεν βρίσκει τίποτα.

Για το sega .

Δεν γνωρίζω αν είναι γνήσιος ο μετασχηματιστής. Δεν λέει πάντως επάνω sega ή κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι οτι το sega δεν ξέρω αν ανάβει καν. Δεν έχει κάνα λαμπάκι πάνω. Η έχει και δεν το είδα ?

Αυτό το 5πολικό σε rca τι είναι ? Τι εννοείς με αυτό ? Και που καρφώνει αυτό ? Δεν το πολυκατάλαβα..

Ευχαριστώ
 
μπορεις να χρησιμποιήσεις το scart καλώδιο απο ενα N64 η Camecube στο SNES.
 
Saulot είπε:
μπορεις να χρησιμποιήσεις το scart καλώδιο απο ενα N64 η Camecube στο SNES.
μπορείς αλλά δεν θα δείξει σωστά. Για το Ν64 δεν έχει κυκλοφορήσει SCART , και μόνο με μόντα παίζει σε NTSC Ν64, και για να δείξει σωστά ένα scart από GC στο SNES, πρέπει να αφαιρεθούν τα 3 capacitors που έχει μέσα στο πλαστικό scart βύσμα.
 
To πρόβλημα μου πάντως παραμένει. Δεν μπορώ ούτε να βρώ σε πιο κανάλι παίζει το sega master system ούτε το nintendo. Άλλαξα και καλώδια μπας και είναι προβληματικά άλλα τίποτα. Μήπως είναι καμια ρύθμιση στην πλάσμα ? Το έχει συνδέσει κανείς με rf ? θα πρέπει να βρώ καμιά crt να δοκιμάσω.
 
Πολυ περιεργο!

Λογικα επρεπε να τα βρεις στο UHF36 αν θυμαμαι καλα. Μηπως δεν ειναι PAL B οι κονσολες?
 
To σίγουρο είναι ότι είναι pal. Το λένε και από πίσω νομίζω. Της πήρα από UK . Τώρα δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αν είναι pal b ή κάτι άλλο.
 
Μηπως δεν είναι Pal B αλλά I όπως π.χ. το Atari 7800 μου που έπρεπε να πειράξω ένα τριμεράκι για να παίξει;
 
To 5pin din to rca είναι αυτό:

focusmy7.jpg


Το 5pin (μεγάλο στρογγυλό) καρφώνει στο πίσω μέρος του master system (στο θηλυκό βυσματάκι δίπλα στο rf) και η άλλη άκρη του (2 από τα 4 rca)

καρφώνουν στις αντίστοιχες εισόδους μιας κοινής tv (video/audio in).

Συνήθως είναι video/κίτρινο - audio/άσπρο ή κόκκινο.

To led που σου ανάβει μόλις του δώσεις τάση και πατήσεις το "power" διακοπτάκι κάτω αριστερά, βρίσκεται στο μαύρο τριγωνάκι του μπροστινού μέρους που γράφει "power on". Εκεί λοιπόν έπρεπε να βλέπεις να ανάβει ένα πράσινο φωτάκι.

Ms1v1.png


Για αρχή καλό θα ήταν να μας πεις τι γράφει ο μετασχηματιστής. Τα χαρακτηριστικά του (volts και mA) και την πολικότητά του.

------------------------------------------------------------------------

Την δική μου πάντως ούτε κ εγώ κατάφερα να την συντονίσω με το καλώδιό της (rf) ίσως είχε καταστραφεί από τον καιρό. Με το 5pin πάντως την λειτούργησα.

Ένα άλλο πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσεις, είναι να σου κολλάει η κονσόλα ενώ παίζεις. Αν αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο, άνοιξέ την και καθάρισε την οξείδωση που υπάρχει στις αντιστάσεις.

Συμβουλή δική μου είναι να κάνεις πάντα ένα καλό καθάρισμα στα μηχανήματα πριν τα τροφοδοτήσεις.
 
Φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση σου απλά από λάθος μου παρέλειψα να αναφέρω ότι έχω το sega master system 2. Τέτοιο βύσμα δεν έχει από πίσω . Άρα φαντάζομαι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο..
 
Πίσω
Μπλουζα