Τέλος Εποχής (1994)

paulochelao24

Retro Member
Joined
16 Οκτ 2014
Μηνύματα
2.346
Αντιδράσεις
3.595
Χθες εκεί που έψαχνα μια κούτα με κάτι dvd από εφημερίδες, έπεσα σε μια ξεχασμένη ταινία,το "Τέλος Εποχής" σε σκηνοθεσία του Αντώνη Κόκκινου,η οποία αν δεν κάνω λάθος ήταν και η πρώτη του μεγάλου μήκους.
Την πρωτοείχα δει το καλοκαίρι του 1995 μετά τις πανελλαδικές,στο δημοτικό θερινό σινεμά της πόλης μου και ομολογώ είχα συγκινηθεί πολυ με τη συγκεκριμένη ταινία,αλλά χθες ακόμη πιο πολύ.
Δεν θα προβώ σε ανάλυση της ταινίας γιατί δεν είμαι καθόλου καλός σε αυτό (ο φίλος Aretara θα την ανέλυε τέλεια με την χαρακτηριστική ωραία αφήγηση οπότε περιμένουμε μια ανάλυση του στην συγκεκριμένη ταινία). Εγώ απλά θα πω ότι η ταινία αφηγείται την σύντομη ιστορία μιας παρέας απ' το σχολείο στα τέλη του 60 (από φθινόπωρο του 1969 και την έναρξη της σχολικής χρονιάς) και τελειώνει αν κατάλαβα καλά με το τέλος της χρονιάς. Την παρέα απαρτίζουν ο Γιώργος (Κώστας Καζανάς), ο Χρήστος ή Trogg (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο Περικλής (Γιώργος Πυρπασόπουλος), ο Νάσος ή Bond (Πέτρος Γαλλίας) και ο Γιάννης (Τάσος Γιαννόπουλος), καθώς και δύο κοπέλες η Στέλλα (Πέγκυ Τρικαλιώτη) και η Λένα (Δέσποινα Κούρτη).
Όλοι οι νεαροί (τότε) ηθοποιοί παίζουν καταπληκτικά,η ασπρόμαυρη κυρίως φωτογραφία φοβερή (αν και υπάρχουν και λίγα έγχρωμα πλάνα υποτίθεται χρόνια μετά το σχολείο) ενώ συναντάμε και κάποιους πιο παλιούς ηθοποιούς όπως Βαγγέλη Καζάν, Δέσποινα Τομαζάνη, Αλέξη Γκόλφη κ.α.
Την έχει δείξει και η τηλεόραση αρκετές φορές θα έλεγα. Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι δεν αναγνώρισα τον Τάσο Γιαννόπουλο (ναι τον γνωστό Μάκη με τις μπύρες απ' την σειρά "Ευτυχισμένοι μαζί" καθώς είναι νεότατος στην συγκεκριμένη ταινία μόλις 22 αν δεν κάνω λάθος, είναι στην προτελευταία φωτογραφία που παραθέτω με τα γυαλιά). Αν δεν την έχετε δει, δείτε την οπωσδήποτε.
Πολύ ωραία και η μουσική της ταινίας που υπογράφει ο Γιάννης Bach Σπυρόπουλος.


end-of-an-era-3.jpgEnd-of-an-Era-4.jpghqdefault.jpgMV5BMjhhNTA2NDEtODFjNC00OWIxLWJkYzAtYTRjYTI4MDQyZWY1XkEyXkFqcGdeQXVyMTIyMTU4Nzcz._V1_.jpgEnd-of-an-Era.jpgtelosepoxis_01.jpg20221226000837.jpg
End-of-an-Era-1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
η ταινια ειναι οροσημο και σηματοδοτει το περασμα στη νεα εποχη του κινηματογραφου
οπως αδοκιμα ορισαν μερικοι στο νεο νεο ελληνικο κινηματογραφο
 
Πίσω
Μπλουζα