Τέρρυ : Αδυναμία χαρακτήρος ή κάτι άλλο;

Turrican

RetroManiaC
Joined
28 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
139
Η ιστορία της σχέσης μεταξύ Candy-Terry είναι πολύ γνωστή!Ένα τραγικό ειδύλλιο υφαίνεται μεθοδικά στα αναρίθμητα επεισόδια που ακολουθούν τον χαμό του Anthony. Η ίδια η Μιζούκι φαίνεται να ξοδεύει πολύ χρόνο και ενέργεια στην δημιουργία των συναισθημάτων των δυο χαρακτήρων.Τα πάντα φαίνονται να ακολουθούν την πιο φυσική οδό πειθαρχώντας σε μια αλλόκοτη και άγνωστη νομοτέλεια! Το σύμπαν συνωμοτεί και οι δυο καρδιές μοιάζουν να συγχρονίζονται όλο και περισσότερο!Κάθε χτύπος τους είναι πλέον βασανιστικός.Κάθε στιγμή που δεν βρίσκονται μαζί είναι απλώς χαμένος χρόνος.Αποσβολωμένοι οι χιλιάδες Τερρικοί περιμένουν την τελική λύτρωση! Πολλοί μιλάνε ήδη για τελειωμένο γεγονός και αρχίζουν να απασχολούν το μυαλό τους με τις ετοιμασίες του επερχόμενου γάμου! Και ξαφνικά.....έρχεται η στιγμή της σκάλας!!!! Συντετριμμένοι οι τηλεθεατές βιώνουν την πιο σκληρή πλευρά της ζωής και το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΡΤ παίρνει φωτιά!!!Πολλοί είναι αυτοί που ρωτάνε αν έγινε κάποιο λάθος ή αν έφταιγε ο δικός τους δέκτης!!!Αλίμονο όμως...ο θεός να βάλει το χέρι του....

xwrismosgl9mx5.jpg




Από τότε με απασχόλησε πολύ το θέμα του χωρισμού και ιδιαίτερα η σκηνή της σκάλας.Γιατί ο Terry χαλάρωσε την λαβή του και άφησε την ζωή να ξεγλιστρήσει μέσα από τα χέρια του; Έφταιγε τελικά η δική του αδυναμία να κάνει αυτό που πραγματικά ήθελε ή πειθάρχησε σε κάποιες αδιαπραγμάτευτες αρχές που μόνο άντρες με δύναμη και σθένος μπορούν να ακολουθήσουν;

Κατά εμένα ο Terry ήταν ένα "αγρίμι ".Δεν μπορούσε εύκολα να μπει σε καλούπια και κάθε τι που θα του στερούσε την ελευθερία θα το απέρριπτε με κάθε κόστος!Ποτέ δεν μπήκε στην διαδικασία να γίνει αρεστός από τους άλλους.Ποτέ δεν έδωσε σημασία στο τι λένε οι άλλοι για αυτόν.

Στον αντίποδα όμως έκρυβε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.Ο χαρακτήρας του μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ άνετα ως ηθικός και δίκαιος! Έκανε πάντα αυτό που έπρεπε ασχέτως κόστους! Η τρομερή ευαισθησία της ψυχής του τον οδήγησε να ασχοληθεί προς κατάπληξη όλων με μια από τις ευγενικότερες των τεχνών το θέατρο! Πολλά γεγονότα και ιδιότητες θα μπορούσαν να αναφερθούν και να χρησιμοποιηθούν υπερασπιστικά ως προς τον χαρακτήρα του αλλά θα σταθώ στο κυριότερο και το πιο ουσιαστικό! Την αγάπη της Candy προς σε αυτόν που δεν ήταν απλώς ένα τυχαίο γεγονός..

Σκεπτόμενος και ζυγίζοντας όλα αυτά πιστεύω ότι ο Terry δεν ήταν αδύναμος χαρακτήρας.Θυσίασε απλώς τον εαυτό του για να κάνει αυτό που έπρεπε!Δεν τα έφτιαξε με την Candy για να ικανοποιήσει την ανάγκη του και κατόπιν να της "ξεφούρνιζε" το μυστικό.Δεν χάλασε καμία σχέση για να πάει σε κάποια άλλη!Προτίμησε να προσφέρει περισσότερα από αυτά που θα μπορούσε να πάρει!Ήξερε τι ήθελε αλλά και τι είναι το σωστό! Και το σωστό για αυτόν συνοψίζεται σε μια λέξη καθήκον!Ένα καθήκον που αθέτησε η μητέρα του προς σε αυτόν και δεν της το συγχώρησε ποτέ....Οι πράξεις του συνεπώς χαρακτηρίζονται από ευθύτητα,δύναμη και ένα ιδιαίτερο συστατικό της αγάπης την υποταγή , δίνοντας στην προσωπικότητα του Terry μια ιδιότητα που εσφαλμένα ίσως δεν του είχε καταλογιστεί.Αυτή της αιώνιας πίστης.

 


Προβολή συνημμένου 71842
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αμάν βρε Turri...


Αργείς αλλά μας στέλνεις αδιάβαστους... :D


Τι να γράψουμε τώρα;;;;


 


Αυτό είναι "μελέτη για το σπίτι" και αν δεν τα καταφέρεις "έλα με τον κηδεμόνα σου"...
:cry:
 
Γεια σας παιδιά! :D

Λίγο καιρό τώρα παρακολουθώ το όμορφο φόρουμ σας, αλλά μια το ένα μια το άλλο, δεν βρήκα χρόνο να γράψω. Να όμως που τώρα έχω λίγα λεπτά, βλέπω κι ένα θέμα που κι εμένα χρόνια με κάνει να αναρωτιέμαι και... λέω να πω τη γνώμη μου. :)

Έβλεπα που λέτε κι εγώ την Κάντυ μετά μανίας και... έπεσα από τα σύννεφα (μην πω κουτρουβαλίστηκα στις σκάλες...) όταν χώρησαν Κάντυ και Τέρρυ. Δεν το πίστευα! Βδομάδες μετά το τελευταίο επεισόδιο, εξακολουθούσα να ελέγχω το πρόγραμμα της TV μπας και είχε κανά ξεχασμένο επεισόδιο σε έκτακτη προβολή!

Ας πώ όμως τη γνώμη μου επί αυτού του θέματος εδώ, παραθέτοντας λεγόμενα του αρχικού ομιλητή.

Κατά εμένα ο Terry ήταν ένα "αγρίμι ".Δεν μπορούσε εύκολα να μπει σε καλούπια και κάθε τι που θα του στερούσε την ελευθερία θα το απέρριπτε με κάθε κόστος!Ποτέ δεν μπήκε στην διαδικασία να γίνει αρεστός από τους άλλους.Ποτέ δεν έδωσε σημασία στο τι λένε οι άλλοι για αυτόν.
Συμφωνώ! Έκανε αυτό που ήθελε, επαναστάτης, ελεύθερος! Ωστόσο... γιατί μα γιατί άλλαξε;;; Το να μείνει με τη Σουζάνα δεν ήτανε καλούπι; Δεν του στέρησε την ελευθερία; Δεν ήτανε κάτι για τους άλλους, για να είναι αρεστός, για να μη λένε "παράτησε την κοπέλα που τον έσωσε"; Γιατί μα γιατί δεν επαναστάτησε κι εδώ, δεν είπε "αει στην ευχή κι εσείς και η Σουζάνα, εγώ την Κάντυ λατρεύω και δεν πα να λέτε ό,τι θέλετε";;; Δεν είναι μια αντίθεση; Ακόμα με θυμάμαι μικρούλα να κλαίω και να λέω "όχι, πλάκα κάνει ο Τερρυ, θα πάει να βρεί την Κάντυ μετά, θα τρέξει ξωπίσω της", αλλά δεν έγινε αυτό. Ο μέγας επαναστάτης, το "αγρίμι" ο Τέρρυ... υποτάχτηκε;;!!! :cry:

Δεν χάλασε καμία σχέση για να πάει σε κάποια άλλη!
Δεν τα χάλασε με την Κάντυ μας;;;; Και μας χάλασε την καρδιά;;;;

Ήξερε τι ήθελε αλλά και τι είναι το σωστό! Και το σωστό για αυτόν συνοψίζεται σε μια λέξη καθήκον!Ένα καθήκον που αθέτησε η μητέρα του προς σε αυτόν και δεν της το συγχώρησε ποτέ....
Έχει καμία σχέση το καθήκον μιας μάνας προς το γιο της με την υποχρέωση του Τέρρυ προς τη Σουζάνα; Ή έχει παιδί ο Τέρρυ με τη Σουζάνα; Ήτανε έγκυος και είχε καθήκον; Εγώ απαντώ σε όλα αυτά όχι! Ναι, η Σουζάνα έσωσε τη ζωή του Τέρρυ και έχασε το πόδι της και την καριέρα της με αυτό, αλλά... έφταιγε ο Τέρρυ; Επειδή έπεσε ο αναθεματισμένος προβολέας θα πληρώσει ο Τέρρυ τη νύφη;;;

Οι πράξεις του συνεπώς χαρακτηρίζονται από ευθύτητα,δύναμη και ένα ιδιαίτερο συστατικό της αγάπης την υποταγή , δίνοντας στην προσωπικότητα του Terry μια ιδιότητα που εσφαλμένα ίσως δεν του είχε καταλογιστεί.Αυτή της αιώνιας πίστης.
Ναι, ο Τερρυ είναι τίμιο και ευαίσθητο παιδί. Καταλαβαίνω ότι είχε ενοχές, ότι λυπότανε αφανταστα τη Σουζάνα. Αλλά... είναι λόγοι αυτοί για να μείνει μαζί της; Υποτάχτηκε ναι, αλλά σε μια μοίρα που δε διάλεξε αυτός! Έσκυψε το κεφάλι σε κάτι που ουσιαστικά δεν ήθελε! Θυσιάστηκε για λάθος κοπέλα!!! Αιώνια πίστη σε τι;;; Στην αληθινή αγάπη;;; Μα... έπνιξε την αληθινή αγάπη του για ένα καθήκον που του επιβλήθηκε! :precry:
Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω τον Τέρρυ. Νομίζω ότι "παγιδευμένος" είναι σωστό. Και ναι, θα τον πω και αδύναμο ή πολύ μπερδεμένο να βάλει κάτω τα πράγματα και να ξεκαθαρίσει καταστάσεις. Οι τύψεις του προς τη Σουζάνα θολώνουν την κρίση του. Είναι όμως οι ενοχές και οι τύψεις σωστές βάσεις για μια σχέση; Γιατί πρέπει αυτές να καθορίζουνε τη συμπεριφορά του; Γιατί δεν είναι η αγάπη του προς την Κάντυ πιο πάνω και από τύψεις ή καθήκοντα ή καθωσπρεπισμούς της κοινωνίας;

Θα μου πείτε ότι ήτανε και η Κάντυ στη μέση. Η Κάντυ που έσωσε τη Σουζάνα στην ταράτσα (μα λίγο πιο μετά δεν μπορούσε να πάει, να είχε πηδήξει πρώτα η Σου!) και που είδε οτι "η Σουζάνα αγαπά τον Τέρρυ πιο πολύ και από τη ζωή της". Και η Κάντυ στην ουσία έκανε πίσω, αυτή ψιλό (χοντρό; ) επέβαλλε τον χωρισμό. Πείτε μου όμως πόσο πίσω θα έκανε η Κάντυ, άμα ο Τέρρυ είχε από την αρχή ξεκαθαρίσει τα πράματα; Άμα ο Τέρρυ επέμενε στον πραγματικό έρωτά του για την Κάντυ και όχι στο καθήκον/τύψεις του προς τη Σουζάνα;

Είναι θυσία αξιέπαινη να κάνεις κάτι γιατί "έτσι πρέπει"; Από υποχρέωση; Από τύψεις; Είναι δίκαιη; Έχει σωστές βάσεις; Το "θυσιάζομαι" κρύβει κάτι το υπέρτατο, το μεγάλο, θυσιάζω τη ζωή μου για την αγάπη, για κάποιο ιδανικό, αφήνω κάτι για να υπάρξει κάτι καλύτερο. Ήτανε καλύτερη η σχέση με τη Σουζάνα; Θυσίασε ο Τέρρυ την αγάπη του για την Κάντυ για να μείνει με τη Σουζάνα από υποχρέωση. Δεν είναι οξύμωρο αυτό;;;

Γιατί το "αγρίμι" μπήκε μόνο του και με σκυμμένο το κεφάλι στο ίδιο του το κλουβί;

Απάντηση δική μου: Γιατί δεν είχε τόση δύναμη όση θα έπρεπε να 'χε τελικά για να ακολουθήσει την καρδιά του. Ή είχε δύναμη, αλλά για ακολουθήσει τον από τρίτους επιβεβλημένο δρόμο.

Γιατί, βρε Τέρρυ;....

:xm:
 
@ nina421

:clap: Τα εχεις πει ολα...

Και για μενα, ο Τερρυ στο τελος φανηκε αδυναμος
 
@ nina421, καλωσορισες στο φορουμ και καλα ποστ :clap:

Και τωρα στο θεμα μας: ηταν οντως ο Τερρυ αδυναμος ή μηπως η πραξη του να απαρνηθει τον ερωτα της ζωης του δειχνει δυναμη??? Ισως και τα δυο.

Σιγουρα για να αποχαιρετησει την Καντυ χρειαστηκε τεραστια αποθεματα δυναμης. Δεν λεει καποιος αψηφιστα "αντιο για παντα" στην αγαπη της ζωης του, στην γυναικα που τον αλλαξε και τον εφερε σε επαφη με αισθηματα, με την χαρα της ζωης, με την αληθινη βαθια αγαπη. Και σιγουρα αυτη η αποφαση ηταν ολοκληρωτικα δικη του. Μπορει φαινομενικα η Καντυ να εφυγε, αλλα αυτος ειχε παρει τις αποφασεις του απο την πρωτη στιγμη. Απλα δεν μπορουσε να δει την απογοητευση και την απογνωση στα ματια της, δεν μπορουσε να την πληγωσει, δεν το αντεχε. Πιστευω οτι αν δεν ειχε μαθει τιποτα η Καντυ στο φουαγιε του θεατρου, δεν θα της ειχε πει τιποτα και θα την ειχε αποχαιρετησει στο σταθμο του τρενου τις επομενες μερες της παραστασης.

Το καθηκον του απεναντι στην Σουζανα δεν εχει σχεση με το τι ειναι δικαιο ή αδικο. Εχει σχεση με την σταση ζωης που θελει να κρατησει ο Τερρυ απεναντι στις προκλησεις και στις δυσκολιες. Με την βοηθεια της Καντυ εχει μαθει να μην αποφευγει τα δυσκολα, αλλα να τα αντιμετωπιζει με αποφασιστικοτητα και κουραγιο. Εχει ηδη παρει δυσκολες αποφασεις, δεν θα δειλιασει μπροστα στα προβληματα.

Για να αποφασισει να μεινει με την Σουζανα, μεσα του εγινε μια παλη: αγαπη εναντιον καθηκοντος. Ισως ομως επρεπε να σκεφτει οτι το καθηκον μας στον εαυτο μας και στα αισθηματα μας να ειναι πιο πανω απο οποιοδηποτε αλλο καθηκον! Γιατι αν φτασουμε να προδωσουμε τον εαυτο μας, εχουμε χασει τον λογο υπαρξης. Αυτο του συμβαινει στη συνεχεια, οταν πια εχει χασει τον εαυτο του και γυριζει πινοντας στα μπαρ. Τον εαυτο του ψαχνει να βρει, οχι την Καντυ. Και τελικα τον βρισκει με την βοηθεια του Αλμπερτ.

Θελει δυναμη για να απαρνηθει ο Τερρυ την αγαπη του για την Καντυ. Θελει δυναμη για να υπερνικησει ο Τερρυ τις ενοχες που νιωθει απεναντι στη Σουζανα.

Η Μιζουκι εχει στησει τα πιονια της με μεγαλη προσοχη. Οι αγαπημενοι μας ηρωες δεν μπορουν να ξεφυγουν. Ο,τι και αν αποφασισουν, τιποτα δεν θα ειναι το ιδιο. Η αγαπη απλα χαθηκε σε μια στιγμη. Τελικα τιποτα δεν ειναι ευκολο στη ζωη...
 
Καλώς όρισες καλή μου nina421 στην συζήτηση μας! :thumbup:

nina421 είπε:
Συμφωνώ! Έκανε αυτό που ήθελε, επαναστάτης, ελεύθερος! Ωστόσο... γιατί μα γιατί άλλαξε;;; Το να μείνει με τη Σουζάνα δεν ήτανε καλούπι; Δεν του στέρησε την ελευθερία; Δεν ήτανε κάτι για τους άλλους, για να είναι αρεστός, για να μη λένε "παράτησε την κοπέλα που τον έσωσε"; Γιατί μα γιατί δεν επαναστάτησε κι εδώ, δεν είπε "αει στην ευχή κι εσείς και η Σουζάνα, εγώ την Κάντυ λατρεύω και δεν πα να λέτε ό,τι θέλετε";;; Δεν είναι μια αντίθεση; Ακόμα με θυμάμαι μικρούλα να κλαίω και να λέω "όχι, πλάκα κάνει ο Τερρυ, θα πάει να βρεί την Κάντυ μετά, θα τρέξει ξωπίσω της", αλλά δεν έγινε αυτό. Ο μέγας επαναστάτης, το "αγρίμι" ο Τέρρυ... υποτάχτηκε;;!!! :cry:
Ακριβώς! Θα ήταν πολύ οξύμωρο ο Τέρρυ ξαφνικά να άλλαζε χαρακτήρα και να γίνονταν εν μια νυκτί συμβιβασμένος! Για αυτό τον λόγο στο δικό μου μυαλό φαίνεται ότι πατάει σε κάποιους δικούς του νόμους και δεν παρασύρθηκε απλώς από τις εξελίξεις. Σε περίπτωση που δεν ακολουθούσε αυτήν του την απόφαση πιθανών και πάλι να του στοίχιζε πολύ! Δεν πιστεύω ότι έμεινε με την Σουζάνα από φόβο για το τι θα πουν οι άλλοι , αλλά ίσως γιατί φοβόταν ότι τελικά δεν θα τα καταφέρει και θα πεθάνει από τον καημό της! Μην ξεχνάς ότι έκανε και μια απόπειρα να θέσει τέλος στη ζωή της...

nina421 είπε:
Δεν τα χάλασε με την Κάντυ μας;;;; Και μας χάλασε την καρδιά;;;;
Χμμμ!!! Όχι ακριβώς! Δεν είχε δημιουργηθεί ακόμα αληθινή σχέση μεταξύ τους! Ήταν όμως ένα στάδιο πριν από αυτό! Από την άλλη πλευρά σίγουρα ήταν πιο κοντά σε αυτό με την Candy παρά με την Σουζάνα!!

nina421 είπε:
Έχει καμία σχέση το καθήκον μιας μάνας προς το γιο της με την υποχρέωση του Τέρρυ προς τη Σουζάνα; Ή έχει παιδί ο Τέρρυ με τη Σουζάνα; Ήτανε έγκυος και είχε καθήκον; Εγώ απαντώ σε όλα αυτά όχι! Ναι, η Σουζάνα έσωσε τη ζωή του Τέρρυ και έχασε το πόδι της και την καριέρα της με αυτό, αλλά... έφταιγε ο Τέρρυ; Επειδή έπεσε ο αναθεματισμένος προβολέας θα πληρώσει ο Τέρρυ τη νύφη;;;
Δεν έχεις και άδικο!!! Αλλά δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι ο προβολέας έπεσε ακριβώς επάνω στο κεφάλι του Grandchester!!!! Στην αγάπη της Σουζάνα οφείλουμε ότι σήμερα μιλάμε για ένα μεγάλο καλλιτέχνη! Και από πέτρα να είναι κάποιος δεν μπορεί να μην σταθεί σε αυτό!

nina421 είπε:
Ναι, ο Τερρυ είναι τίμιο και ευαίσθητο παιδί. Καταλαβαίνω ότι είχε ενοχές, ότι λυπότανε αφανταστα τη Σουζάνα. Αλλά... .είναι λόγοι αυτοί για να μείνει μαζί της; Υποτάχτηκε ναι, αλλά σε μια μοίρα που δε διάλεξε αυτός! Έσκυψε το κεφάλι σε κάτι που ουσιαστικά δεν ήθελε! Θυσιάστηκε για λάθος κοπέλα!!! Αιώνια πίστη σε τι;;; Στην αληθινή αγάπη;;; Μα... έπνιξε την αληθινή αγάπη του για ένα καθήκον που του επιβλήθηκε! :precry:
Συμφωνώ 100% μαζί σου! Είναι πραγματικά τραγικό! Όμως αν δεν το έκανε ίσως να έμενε μισός άνθρωπος! Η σκέψη της Σουζάνας θα τον στοίχειωνε για πάντα...

nina421 είπε:
Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω τον Τέρρυ. Νομίζω ότι "παγιδευμένος" είναι σωστό. Και ναι, θα τον πω και αδύναμο ή πολύ μπερδεμένο να βάλει κάτω τα πράγματα και να ξεκαθαρίσει καταστάσεις. Οι τύψεις του προς τη Σουζάνα θολώνουν την κρίση του. Είναι όμως οι ενοχές και οι τύψεις σωστές βάσεις για μια σχέση; Γιατί πρέπει αυτές να καθορίζουνε τη συμπεριφορά του; Γιατί δεν είναι η αγάπη του προς την Κάντυ πιο πάνω και από τύψεις ή καθήκοντα ή καθωσπρεπισμούς της κοινωνίας;

Θα μου πείτε ότι ήτανε και η Κάντυ στη μέση. Η Κάντυ που έσωσε τη Σουζάνα στην ταράτσα (μα λίγο πιο μετά δεν μπορούσε να πάει, να είχε πηδήξει πρώτα η Σου!) και που είδε ότι "η Σουζάνα αγαπά τον Τέρρυ πιο πολύ και από τη ζωή της". Και η Κάντυ στην ουσία έκανε πίσω, αυτή ψιλό (χοντρό; ) επέβαλλε τον χωρισμό. Πείτε μου όμως πόσο πίσω θα έκανε η Κάντυ, άμα ο Τέρρυ είχε από την αρχή ξεκαθαρίσει τα πράματα; Άμα ο Τέρρυ επέμενε στον πραγματικό έρωτά του για την Κάντυ και όχι στο καθήκον/τύψεις του προς τη Σουζάνα;
Η Candy -προσωπική μου εκτίμηση -δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να του αντισταθεί αν την ξαναέπιανε δεύτερη φορά στην σκάλα !Αν ο Τέρρυ έτρεχε ξανά να την προλάβει τα πράγματα πιθανότατα να ήταν λίγο διαφορετικά .Ήταν επιλογή του αυτός ο χωρισμός και τον είχε σκεφτεί πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες! Η άμοιρη Candy ήταν αυτή που πιάστηκε κυριολεκτικά απροετοίμαστη! Οπωσδήποτε ο Τερρυ δεν αγαπάει την Σουζάνα και σίγουρα είναι παγιδευμένος! Όμως δεν θα τον χαρακτηρίσω ποτέ αδύνατο! Οτιδήποτε βιάζει και υπερβάλει την ανθρώπινη φύση απαιτεί δύναμη και τέτοιοι άνθρωποι είναι αυτοί που γράφουν ιστορία.

nina421 είπε:
Είναι θυσία αξιέπαινη να κάνεις κάτι γιατί "έτσι πρέπει"; Από υποχρέωση; Από τύψεις; Είναι δίκαιη; Έχει σωστές βάσεις; Το "θυσιάζομαι" κρύβει κάτι το υπέρτατο, το μεγάλο, θυσιάζω τη ζωή μου για την αγάπη, για κάποιο ιδανικό, αφήνω κάτι για να υπάρξει κάτι καλύτερο. Ήτανε καλύτερη η σχέση με τη Σουζάνα; Θυσίασε ο Τέρρυ την αγάπη του για την Κάντυ για να μείνει με τη Σουζάνα από υποχρέωση. Δεν είναι οξύμωρο αυτό;;;

Γιατί το "αγρίμι" μπήκε μόνο του και με σκυμμένο το κεφάλι στο ίδιο του το κλουβί;
Ο Τέρρυ ένοιωσε ότι η Ζωή ενός ατόμου(Σουζάνα) μπορεί να αρχίσει ή να τελειώσει εκεί με μόνο μια απόφαση του! Είναι δύσκολη κατάσταση αυτή!!! Δυστυχώς δεν είναι δίκαιη η Ζωή!

nina421 είπε:
Απάντηση δική μου: Γιατί δεν είχε τόση δύναμη όση θα έπρεπε να 'χε τελικά για να ακολουθήσει την καρδιά του. Ή είχε δύναμη, αλλά για ακολουθήσει τον από τρίτους επιβεβλημένο δρόμο.

Γιατί, βρε Τέρρυ;....

:xm:
Μάλλον κλείνω προς το δεύτερο με την διαφορά ότι το έκανε και για τον εαυτό του!
 
Turrican είπε:
Χμμμ!!! Όχι ακριβώς! Δεν είχε δημιουργηθεί ακόμα αληθινή σχέση μεταξύ τους! Ήταν όμως ένα στάδιο πριν από αυτό! Από την άλλη πλευρά σίγουρα ήταν πιο κοντά σε αυτό με την Candy παρά με την Σουζάνα!!
Ημαρτον, ρε Τurri, τι ηθελες να μας δειξουν για να πειστεις οτι ηταν ζευγαρι? Η σειρα εκτυλισσεται στις αρχες του 20ου αιωνα - οι προγαμιαιες σχεσεις δεν ηταν κατι συνηθισμενο :nono: Αν σκεφτεις οτι ο Τερρυ ειναι ο μονος που την εχει φιλησει, αυτο δειχνει κατι για τις προθεσεις του.

Το θεμα με τον Τερρυ ηταν οτι δεν ειχε ξεκαθαρισει τελειως την κατασταση με την Σουζανα, οταν αυτη του ειχε κανει ερωτικη εξομολογηση. Εκει επρεπε να ειναι καθετος και να ειχε κοψει ολες τις γεφυρες :bash: Αφου δεν ειναι ξεκαθαρος εκει, μετα ολα πεφτουν σαν ντομινο. Αυτο παντως ειναι ενα αλλο ερωτημα: γιατι δεν ειπε ξεκαθαρα ο Τερρυ στην Σουζανα οτι δεν υπαρχει ελπιδα γι'αυτους?????

Αντρες, ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου (οπως λεει και μια φιλη μου) :banghead:
 
Επειδή είναι πολύύύύύύύ πρωί :sleep: ακόμη αυτό που έχω να γράψω εγώ είναι πως απλά η Mizuki με τη Σούζυ επισφραγίζει το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου...

 


Αν εξαιρέσουμε την περίοδο στη Σκωτία τα δύο παιδιά δεν είχαν και ιδιαίτερες ευκαιρίες να οικοδομήσουν τη σχέση τους...



Από την αρχή "μύριζε" πως θα τελειώσει. Άδοξα - ένδοξα δεν έχει σημασία.


 


Μας χαλάει το γεγονός πως ο Τέρρυ επιλέγει να μείνει με τη Σούζυ που σίγουρα δεν έχει να του προσφέρει τις ίδιες χαρές με την Κάντυ αλλά πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Με το ατύχημα της Σούζυ απλά εξυψώνεται στα μάτια μας αντί να καταβαραθρωθεί σε περίπτωση που τα έφτιαχνε με κάποια άλλη και παρατούσε την Κάντυ στα κρύα του λουτρού...


 


Τώρα για αιώνια πίστη που γράφει ο Turri διατηρώ τις επιφυλάξεις μου καθότι ούτε η Κάντυ είναι αυτή που (σύμφωνα με τα γράμματα της Μιζούκι) κάθεται και θρηνεί το παρελθόν της...
 
domniki είπε:
Ημαρτον, ρε Τurri, τι ηθελες να μας δειξουν για να πειστεις οτι ηταν ζευγαρι? Η σειρα εκτυλισσεται στις αρχες του 20ου αιωνα - οι προγαμιαιες σχεσεις δεν ηταν κατι συνηθισμενο :nono: Αν σκεφτεις οτι ο Τερρυ ειναι ο μονος που την εχει φιλησει, αυτο δειχνει κατι για τις προθεσεις του.
Το θεμα με τον Τερρυ ηταν οτι δεν ειχε ξεκαθαρισει τελειως την κατασταση με την Σουζανα, οταν αυτη του ειχε κανει ερωτικη εξομολογηση. Εκει επρεπε να ειναι καθετος και να ειχε κοψει ολες τις γεφυρες :bash: Αφου δεν ειναι ξεκαθαρος εκει, μετα ολα πεφτουν σαν ντομινο. Αυτο παντως ειναι ενα αλλο ερωτημα: γιατι δεν ειπε ξεκαθαρα ο Τερρυ στην Σουζανα οτι δεν υπαρχει ελπιδα γι'αυτους?????

Αντρες, ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου (οπως λεει και μια φιλη μου) :banghead:
Οι προγαμιαίες σχέσεις έδιναν και έπαιρναν Domniki μου... απλά τίποτα δεν γινόταν απροκάλυπτα...


Αν ισχύει πως η ζωή αντιγράφει την τέχνη και η τέχνη τη ζωή, και παρατηρήσεις πίνακες μεγάλων ζωγράφων (κατά κύριο λόγο ιμπρεσσιονιστών) θα δεις πως το γυμνό δεν περιοριζόταν μόνο στους καμβάδες...



Βέβαια, η σχέση της Κάντυ με τον Τέρρυ περιορίστηκε μόνο στο ένα φιλί (στο anime) για να είναι πιο "εύκολος" ο μετέπειτα χωρισμός...


 


Όσο για τον Τέρρυ, το ότι δεν ξεκαθάρισε τη θέση του ήταν επειδή λόγω χαρακτήρα (κάτι που το επισημαίνουν Άρτσυ Άννυ Στήαρ στην Κάντυ) δεν καταδεχόταν να μιλάει σε όποιον και όποιον... Αλλά έφταιγε και η Σούζυ που ανήκει στην κατηγορία εκείνων των γυναικών που η πρώτη,,, δεύτερη... τρίτη... ... νιοστή άρνηση όχι μόνο δεν τις πτοεί αλλά τις κάνει να κολλάνε περισσότερο...



 
Juanita είπε:
Οι προγαμιαίες σχέσεις έδιναν και έπαιρναν Domniki μου... απλά τίποτα δεν γινόταν απροκάλυπτα...
Αν ισχύει πως η ζωή αντιγράφει την τέχνη και η τέχνη τη ζωή, και παρατηρήσεις πίνακες μεγάλων ζωγράφων (κατά κύριο λόγο ιμπρεσσιονιστών) θα δεις πως το γυμνό δεν περιοριζόταν μόνο στους καμβάδες...




Μα για παιδικο προκειται. Τι θελατε να μας δειχνουν, ρε παιδια? :diablotin:

 




Juanita είπε:
Όσο για τον Τέρρυ, το ότι δεν ξεκαθάρισε τη θέση του ήταν επειδή λόγω χαρακτήρα (κάτι που το επισημαίνουν Άρτσυ Άννυ Στήαρ στην Κάντυ) δεν καταδεχόταν να μιλάει σε όποιον και όποιον... Αλλά έφταιγε και η Σούζυ που ανήκει στην κατηγορία εκείνων των γυναικών που η πρώτη,,, δεύτερη... τρίτη... ... νιοστή άρνηση όχι μόνο δεν τις πτοεί αλλά τις κάνει να κολλάνε περισσότερο...


Δεν νομιζω οτι δεν καταδεχονταν ο Τερρυ να μιλαει σε αλλους. Ισως δεν ηθελε να μοιραστει τα συναισθηματα του για την Καντυ με την Σουζανα, ισως δεν ηθελε να βαλει την Σουζανα στην ζωη του με οποιοδηποτε τροπο. Αλλα αυτο δημιουργησε τα προβληματα.

Οσο για την Σουζανα, αν της το ξεκαθαριζε απο την αρχη, αν ηταν αρνητικος και απομακρος, ελεος πια, σιγουρα θα επιανε το νοημα. Αν και εχεις δικιο: καποιοι/ες οσο πιο πολυ τους/τις φτυνουν, τοσο περισσοτερο κολλανε! Οπως τα γραμματοσημα :banghead:
 
Juanita είπε:

Με το ατύχημα της Σούζυ απλά εξυψώνεται στα μάτια μας αντί να καταβαραθρωθεί σε περίπτωση που τα έφτιαχνε με κάποια άλλη και παρατούσε την Κάντυ στα κρύα του λουτρού...


 


Τώρα για αιώνια πίστη που γράφει ο Turri διατηρώ τις επιφυλάξεις μου καθότι ούτε η Κάντυ είναι αυτή που (σύμφωνα με τα γράμματα της Μιζούκι) κάθεται και θρηνεί το παρελθόν της...
Στα δικά μου μάτια, παιδιά, δεν εξυψώνεται. Είναι λάθος να μένεις με κάποιον μόνο από λύπηση, από οίκτο και υποχρέωση. Χίλιες φορές να ερωτευότανε μια άλλη και να τα έφτιαχνε μαζί της κερατ***ντας την Κάντυ παρά αυτή η φάση. Άφησε την Κάντυ για μια ουσιαστικά συμβιβαστική σχέση, χωρίς έρωτα, χωρίς βάσεις. Απίστευτο μου φαίνεται. Και τελείως μα τελείως κουλό... Δεν τον είχα τον Τέρρυ για τέτοιον τύπο. Και άμα ήτανε δικός μου φίλος και μου το 'κανε αυτό, δεν ξέρω άμα μπορώ να σας πω με τι ωμά λόγια θα τον "στόλιζα". Και για ποια "αιώνια πίστη" μιλάμε; Αφού χώρισαν, δεν χώρισαν;; Πού ακριβώς είναι η πίστη;;; :angry:

Ω ναι, είναι δυνατός ο Τέρρυ. Δυνατός όμως ως θύμα των άλλων. Είναι τόσο ευαίσθητος που τελικά χάνει την μπάλα. Τον βλέπω στα επεισόδια του κολεγίου και δεν πιστεύω ότι αυτός ο Τέρρυ που τα έβαζε με όλους και με όλα έσκυψε το κεφάλι αντί να πιάσει τον έρωτά του από τα μαλλιά. :cry:
 
Αν κεράτωνε την Κάντυ θα τον στόλιζες με πολλά περισσότερα κοσμητικά απ΄ότι τώρα που (κατά τη γνώμη σου) συμβιβάστηκε.


Ας μην ξεχνάμε πως η μεγάλη αγάπη του Τέρρυ ήταν το θέατρο. Αν άφηνε τη Σουζυ δε νομίζω πως θα έβρισκε πόρτα ανοιχτή κρίνοντας με ανθρώπινα κριτήρια.


 


Την απόφασή του να μείνει με τη Σούζυ την έχει πάρει προ πολλού, πριν η Κάντυ πάει στη Νέα Υόρκη.



Απλά δεν ήθελε (ή δεν μπορούσε) να της στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο.


 


Μεταξύ μας δε νομίζω πως και η Κάντυ θα δεχόταν κάτι διαφορετικό...



Άλλωστε, η ίδια έστω και με λιωμένη καρδιά του έδωσε το ο.Κ.


 


Νίνα μου, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός που κερατ...νει δικαιώνεται ενώ αν επιλέξει να θυσιαστεί καταβαραθρώνεται...



Νόμιζα πως το άξιον εύφημης μνείας είναι η θ
υσία και όχι το αντίθετο...
 
Για να αποφασισει να μεινει με την Σουζανα, μεσα του εγινε μια παλη: αγαπη εναντιον καθηκοντος. Ισως ομως επρεπε να σκεφτει οτι το καθηκον μας στον εαυτο μας και στα αισθηματα μας να ειναι πιο πανω απο οποιοδηποτε αλλο καθηκον! Γιατι αν φτασουμε να προδωσουμε τον εαυτο μας, εχουμε χασει τον λογο υπαρξης. Αυτο του συμβαινει στη συνεχεια, οταν πια εχει χασει τον εαυτο του και γυριζει πινοντας στα μπαρ. Τον εαυτο του ψαχνει να βρει, οχι την Καντυ.
Συμφωνώ απόλυτα! Θα προσθέσω όμως και αυτό: Το τελικό αποτέλεσμα ποιο ήτανε; Ο Τέρρυ βρήκε τον εαυτό του και επέστρεψε στη Σουζάνα! Για όνομα και επίθετο κάθε αγίου και θεού!!! Πρόδωσε δηλαδή (και) την Κάντυ!!! Και όλα αυτά για κάτι που δεν ήτανε υπεύθυνος αυτός, είπαμε δεν έριξε αυτός τον διαολεμένο τον προβολέα ούτε άρπαξε αυτός τη Σουζάνα να τη χρησιμοποιήσει για κάλυψη!!! Είχε κάθε ευκαιρία να εξηγηθεί, να πει ξεκάθαρα ότι άλλο η υποχρέωση, άλλο ο έρωτας. Το έκανε όμως;
Έλεος παιδιά. Άμα είναι να υποκύπτουμε στον καθένα που μας κλαίγεται, τελικά τι σωστό και αληθινό μας μένει; Πόσο σωστοί και δίκαιοι άνθρωποι είμαστε σε αυτούς που πραγματικά μας αγαπάνε; Και πόσο σωστοί και δίκαιοι είμαστε στον ίδιο μας τον εαυτό; Άμα λυγίζουμε στους εκβιασμούς, τι λέει αυτό τελικά για τον πραγματικό μας χαρακτήρα;;; :xm:
 
Σίγουρα είναι λάθος να μένεις με κάποιον από λύπηση ή οίκτο...


Η Σούζυ περνά τη φάση που περνάει οποιοσδήποτε που η ζωή του αλλάζει από τη μιά στιγμή στην άλλη, άσχετα από το αν πήρε το ρίσκο ο ίδιος...



Μετά την εγχείρηση, έρχεται το στάδιο του θυμού, της απογοήτευσης αλλά τελικά ο άνθρωπος είναι όν που κοιτάει μπροστά.



Ανασηκώνεται και συνεχίζει.



Για να φτάσει σ΄αυτό το στάδιο η Σούζυ ΝΑΙ έχει ανάγκη τον Τέρρυ ίσως και για να πειστεί πως η θυσία της δεν πήγε χαμένη.



Πίστεψέ με όμως η Σούζυ δεν είναι από τα άτομα που θα δεχτεί να την οικτήρουν.



Μελλοντικά, θα σταθεί στο πλάι του Τέρρυ και θα τον βοηθήσει με τον τρόπο της να χτίσει την καριέρα του...


 

 


Από τα ίδια ακριβώς στάδια περνάει και ο Τέρρυ...



Αλλά στο τέλος η ζωή συνεχίζεται ίσως όχι όπως αρέσει σ΄εμάς αλλά όπως επιλέγουν οι πρωταγωνιστές να τη ζήσουν...
 
domniki είπε:
Ημαρτον, ρε Τurri, τι ηθελες να μας δειξουν για να πειστεις οτι ηταν ζευγαρι? Η σειρα εκτυλισσεται στις αρχες του 20ου αιωνα - οι προγαμιαιες σχεσεις δεν ηταν κατι συνηθισμενο :nono: Αν σκεφτεις οτι ο Τερρυ ειναι ο μονος που την εχει φιλησει, αυτο δειχνει κατι για τις προθεσεις του.
Ένα χειροφίλημα !! Λίγα λουλούδια βρε παιδιά!!!!

Μια απόδειξη έστω ότι αυτοί οι δύο τα είχανε!!!!

Αλλά τι λέω τώρα μετά τον Anthony χάθηκαν όλα αυτά... :precry:

domniki είπε:
Το θεμα με τον Τερρυ ηταν οτι δεν ειχε ξεκαθαρισει τελειως την κατασταση με την Σουζανα, οταν αυτη του ειχε κανει ερωτικη εξομολογηση. Εκει επρεπε να ειναι καθετος και να ειχε κοψει ολες τις γεφυρες :bash: Αφου δεν ειναι ξεκαθαρος εκει, μετα ολα πεφτουν σαν ντομινο. Αυτο παντως ειναι ενα αλλο ερωτημα: γιατι δεν ειπε ξεκαθαρα ο Τερρυ στην Σουζανα οτι δεν υπαρχει ελπιδα γι'αυτους?????

Αντρες, ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου (οπως λεει και μια φιλη μου) :banghead:
Εδώ πραγματικά θα μπορούσε να την τελειώσει την φάση ο Τέρρυ...βέβαια μετά θα του ερχόταν και ο προβολέας στο κεφάλι...αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση!! :D

Juanita είπε:
 


Μας χαλάει το γεγονός πως ο Τέρρυ επιλέγει να μείνει με τη Σούζυ που σίγουρα δεν έχει να του προσφέρει τις ίδιες χαρές με την Κάντυ αλλά πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Με το ατύχημα της Σούζυ απλά εξυψώνεται στα μάτια μας αντί να καταβαραθρωθεί σε περίπτωση που τα έφτιαχνε με κάποια άλλη και παρατούσε την Κάντυ στα κρύα του λουτρού...
Σίγουρα ανεβαίνει στα μάτια μας όπως ανέβηκε και στα μάτια της Candy και του Άλπερτ όταν τα συζητούσαν αργότερα.

Juanita είπε:
Τώρα για αιώνια πίστη που γράφει ο Turri διατηρώ τις επιφυλάξεις μου καθότι ούτε η Κάντυ είναι αυτή που (σύμφωνα με τα γράμματα της Μιζούκι) κάθεται και θρηνεί το παρελθόν της...
Προς Θεού!! Άλλο να έχει πεθάνει κανείς και άλλο να έχει θαφτεί ζωντανός!! :D :D

nina421 είπε:
Στα δικά μου μάτια, παιδιά, δεν εξυψώνεται. Είναι λάθος να μένεις με κάποιον μόνο από λύπηση, από οίκτο και υποχρέωση. Χίλιες φορές να ερωτευότανε μια άλλη και να τα έφτιαχνε μαζί της κερατ***ντας την Κάντυ παρά αυτή η φάση. Άφησε την Κάντυ για μια ουσιαστικά συμβιβαστική σχέση, χωρίς έρωτα, χωρίς βάσεις. Απίστευτο μου φαίνεται. Και τελείως μα τελείως κουλό... Δεν τον είχα τον Τέρρυ για τέτοιον τύπο. Και άμα ήτανε δικός μου φίλος και μου το 'κανε αυτό, δεν ξέρω άμα μπορώ να σας πω με τι ωμά λόγια θα τον "στόλιζα". Και για ποια "αιώνια πίστη" μιλάμε; Αφού χώρισαν, δεν χώρισαν;; Πού ακριβώς είναι η πίστη;;; :angry:
Βρε παιδιά μην κάνετε έτσι! Μπορεί μετά απο 1-2 μήνες η Σουζάνα να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να ξανασυζητήσουν ψύχραιμα την κατάσταση!Μπορεί και η ίδια η Σουζάνα να τον αποδεσμεύσει..ποτέ δεν ξέρεις!! :D

Στο θέμα της Πίστης αναφέρθηκα γιατί παλιά είχαμε καταλογίσει στον Τέρρυ ότι και με την Candy να τα έφτιαχνε θα την απατούσε αργά ή γρήγορα.Αλλά εδώ βλέπουμε ότι ο Τέρρυ μένει αφοσιωμένος στην όποια απόφαση θα πάρει.

nina421 είπε:
ναι, είναι δυνατός ο Τέρρυ. Δυνατός όμως ως θύμα των άλλων. Είναι τόσο ευαίσθητος που τελικά χάνει την μπάλα. Τον βλέπω στα επεισόδια του κολεγίου και δεν πιστεύω ότι αυτός ο Τέρρυ που τα έβαζε με όλους και με όλα έσκυψε το κεφάλι αντί να πιάσει τον έρωτά του από τα μαλλιά. :cry:
Αυτό θα έκαναν οι περισσότεροι αλλά ο Τέρρυ δεν μοιάζει με τους πολλούς...
 
Juanita είπε:
Αν κεράτωνε την Κάντυ θα τον στόλιζες με πολλά περισσότερα κοσμητικά απ΄ότι τώρα που (κατά τη γνώμη σου) συμβιβάστηκε.
Ας μην ξεχνάμε πως η μεγάλη αγάπη του Τέρρυ ήταν το θέατρο. Αν άφηνε τη Σουζυ δε νομίζω πως θα έβρισκε πόρτα ανοιχτή κρίνοντας με ανθρώπινα κριτήρια.


 


Νίνα μου, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός που κερατ...νει δικαιώνεται ενώ αν επιλέξει να θυσιαστεί καταβαραθρώνεται...



Νόμιζα πως το άξιον εύφημης μνείας είναι η θ
υσία και όχι το αντίθετο...
Όχι, Juanita μου. Προτιμώ να κερατώσει, παρά να πιαστεί αιχμάλωτος να το πω, θύμα να τον πω, κορόιδο να το πω; Ναι, ας το πω κορόιδο. Το ξέρω ότι δεν ακούγεται ωραίο, αλλά αυτή η λέξη μου κολλάει περισσότερο. :sealed:

Χμμμ... και λες και κάτι άλλο. Το θέατρο. Διάλεξε λοιπόν ο Τέρρυ το συμφέρον του το επαγγελματικό και κοινωνικό πάνω από τον έρωτά του; Συμφεροντολόγος δηλαδή για χάρη της καριέρας; Τόοοοοοοοσο αγαπούσε πραγματικά την Κάντυ; ΟΚ, το δέχομαι! Αλλά, ΑΛΛΑ, να μη μου κλαίγεται, διότι κοιμάται όπως ακριβώς στρώνει, έτσι δεν είναι; :xm:

Και δεν είπα ότι θα τον δικαίωνα άμα κερατ*νε. Άλλα δεν τον δικαιώνω και που έσκυψε το κεφάλι (δεν το λέω εγώ θυσία, με όλο το σεβασμό και εξήγησα σε προηγούμενο ποστ γιατί). Όπως είπα, καλύτερα να σουρτουκέψει εν γνώσει του, παρά να πιαστεί κορόιδο εν κλοιό τρίτων. Το ένα έχει την έννοια της ελεύθερης βούλησης, το άλλο της βούλησης που πάει περίπατο.

Παρόλα αυτά όμως... τον λυπάμαι. Τον λυπάμαι γιατί τελικά ευτυχία δε θα βρει. Διάλεξε και για την προσωπική του ζωή το δρόμο της υποκριτικής... :cry:
 
Turrican είπε:
Ένα χειροφίλημα !! Λίγα λουλούδια βρε παιδιά!!!!Μια απόδειξη έστω ότι αυτοί οι δύο τα είχανε!!!!

Αλλά τι λέω τώρα μετά τον Anthony χάθηκαν όλα αυτά... :precry:

:biglaugh:

Εδώ πραγματικά θα μπορούσε να την τελειώσει την φάση ο Τέρρυ...βέβαια μετά θα του ερχόταν και ο προβολέας στο κεφάλι...αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση!! :D

:worship:

Σίγουρα ανεβαίνει στα μάτια μας όπως ανέβηκε και στα μάτια της Candy και του Άλπερτ όταν τα συζητούσαν αργότερα.

:clap:

Προς Θεού!! Άλλο να έχει πεθάνει κανείς και άλλο να έχει θαφτεί ζωντανός!! :D :D

:rofl: :rofl: :rofl:

Βρε παιδιά μην κάνετε έτσι! Μπορεί μετά απο 1-2 μήνες η Σουζάνα να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της :zip: και να ξανασυζητήσουν ψύχραιμα την κατάσταση!Μπορεί και η ίδια η Σουζάνα να τον αποδεσμεύσει..ποτέ δεν ξέρεις!! :D

..
@ Τurri σήμερα έγραψες!!! :wave:

 


@ Nina μου, η ηθική είναι επίκτητη σε αντίθεση με τις ανάγκες του σώματος που είναι βιολογικές.



Μεταξύ μας, αυτό μας ξεχωρίζει από το να είμαστε ζούγκλα... Δε δέχομαι με τίποτα έναν άνθρωπο που εκμεταλλεύεται την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο σύντροφός του για να επιβεβαιώσει τον... ανδρισμό του.. (ή τη θηλυκότητά του)



Και κάτι ακόμα... Δε λέω πως ήταν συμφεροντολόγος... αλλά από το να χάσει



- και την ηθική



- και τον αυτοσεβασμό του



- και το θέατρο



θυσίασε την αγάπη του για την Κάντυ.



Βγήκε όμως ακέραιος με πίστη ξανά στον εαυτό του...



(Ε! βοήθησε και το 2ο cartoon των ονείρων μου :biglaugh: )



 
Turrican είπε:
Εδώ πραγματικά θα μπορούσε να την τελειώσει την φάση ο Τέρρυ...βέβαια μετά θα του ερχόταν και ο προβολέας στο κεφάλι...αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση!! :D
Μα και ο προβολεας να του ερχοταν στο κεφαλι, αν η Σουζανα ειχε καταλαβει οτι δεν την παιρνει να κανει τα δικα της, δεν θα υπηρχε θεμα. Και παλι ισως δεν εχουμε σταθει αρκετα στην αποπειρα αυτοκτονιας της Σουζανας, κατι που επαιξε καταλυτικο ρολο στην μεταστροφη της Καντυ και στην αγωνια του Τερρυ. Μολις η Καντυ καταλαβαινει ποσο η Σουζανα αγαπαει τον Τερρυ, υποκυπτει και αποφασιζει να κανει πισω. Αν δεν ειχε γινει αυτη η αποπειρα, πολλα μπορει να ηταν διαφορετικα! Η Καντυ πηγαινει στο νοσοκομειο για καυγα, και βρισκει μια Σουζανα ετοιμη να θεσει τελος στη ζωη της. Δεν αντεχει να διεκδικησει τον Τερρυ...υποχωρει... :cry:

nina421 είπε:
Χμμμ... και λες και κάτι άλλο. Το θέατρο. Διάλεξε λοιπόν ο Τέρρυ το συμφέρον του το επαγγελματικό και κοινωνικό πάνω από τον έρωτά του; Συμφεροντολόγος δηλαδή για χάρη της καριέρας; Τόοοοοοοοσο αγαπούσε πραγματικά την Κάντυ; ΟΚ, το δέχομαι! Αλλά, ΑΛΛΑ, να μη μου κλαίγεται, διότι κοιμάται όπως ακριβώς στρώνει, έτσι δεν είναι; :xm:

@ juanita & nina421
, ειμαι εντελως αντιθετη στο συμφεροντολογικο χαρακτηρα που του προσαπτετε! Αν ο Τερρυ ειχε να διαλεξει αναμεσα στην Καντυ και στο θεατρο, την Καντυ θα διαλεγε, 100 φορες, 1000 φορες, στον αιωνα τον απαντα! Δεν επιλεγει το θεατρο. Επιλεγει να υποκυψει στις ενοχες.

Πραγματικα μενει με την Σουζανα απο οικτο. Νιωθει οτι ειναι ο δυνατοτερος απο τους δυο και εχει υποχρεωση να την βοηθησει, να την προστατεψει. Ξερει οτι η Καντυ ειναι δυνατη και θα επιβιωσει...δεν υπολογιζει ομως οτι ο ιδιος θα γονατισει αργοτερα και θα σερνεται στα μπαρ.

Και παλι θα πω οτι ο Τερρυ τον μονο που προδιδει ειναι τον εαυτο του. Και πληρωνει το τιμημα: χανει την ταυτοτητα του. Πιστευω οτι πανω απ'ολα εχουμε υποχρεωση απεναντι στον εαυτο μας, γιατι αν τον χασουμε δεν μπορουμε, οχι να στηριξουμε και να προστατεψουμε τους ανθρωπους που αγαπαμε, αλλα ουτε καν να σταθουμε στα ποδια μας εμεις οι ιδιοι.

Η Καντυ εχει ακομα ελπιδα στη χαρα, στην αγαπη, στην ευτυχια. Ο Τερρυ δεν θα ζησει ποτε ξανα τον μεγαλο ερωτα, το καρδιοχτυπι. Εχει καταδικασει ο ιδιος τον εαυτο του...εκτος αν...εκτος αν ο Turri εχει δικιο και σε λιγο καιρο η Σουζανα αλλαξει σταση ζωης και ο Τερρυ μπορεσει να ξαναπεταξει κοντα στην μια και μοναδικη του αγαπη: στην Καντυ :heartcloud:
 
Να ομολογήσω κάτι, παιδιά. #)

Επειδή έτυχε σε συγγενικό μου πρόσωπο φάση παρόμοια με Τέρρυ-Σουζάνα, γάμος δηλαδή από λύπηση επειδή ο ένας ήτανε άρρωστος και κλαιγότανε στην άλλη ότι χωρίς αυτήν δε θα ζήσει, έχω μεροληψία/προκατάληψη στο όλο θέμα. Είμαι καθέτως αντίθετη στις σχέσεις από λύπηση, από υποχρέωση, καθήκον και οίκτο, ιδιαίτερα όταν δεν υπήρχε και ουσιαστικός έρωτας. Για μένα πιάνεσαι κορόιδο και, το χειρότερο όλων, κορόιδο εν γνώσει σου. Δεν είναι θυσία, δεν είναι καθήκον, είναι βλα-κεί-α που την πληρώνεις για όλη σου την υπόλοιπη ζωή.

Συγχωρέστε με λοιπόν αν παρεκτρέπομαι σε λόγια σκληρά. Όταν ήμουνα μικρούλα, έβλεπα τη στάση του Τέρρυ ως γενναία απόφαση για την καημένη τη Σουζάνα. Τώρα όμως που μεγάλωσα και αφού ερωτεύτηκα και εγώ, κατάλαβα ότι όταν αγαπάς είσαι κτητικός και απόλυτος. Και όταν ο άλλος σου λέει "αγάπη μου, πρέπει να σε αφήσω γιατί μια που δεν είμαι ερωτευμένος μαζί της μου έσωσε τη ζωή και πρέπει για τα μάτια του κόσμου να ζήσω μαζί της", δεν μπορείς παρά να πάρεις ανάποδες και να του πεις ότι είναι @#$@%&$, χωρίς τσαγανό και πραγματική ισχυρή αγάπη προς εσένα. :takethat:

Στον κόσμο των καρτούν όλα είναι ιδανικά. Ανάγοντας τα όμως στην πραγματικότητα, κάποια πράματα με κάνουνε να κουνάω το κεφάλι... :eek:

Και πάλι, με το συμπάθειο, εε; :sweat:
 
nina421 είπε:
Να ομολογήσω κάτι, παιδιά. #) Επειδή έτυχε σε συγγενικό μου πρόσωπο φάση παρόμοια με Τέρρυ-Σουζάνα, γάμος δηλαδή από λύπηση επειδή ο ένας ήτανε άρρωστος και κλαιγότανε στην άλλη ότι χωρίς αυτήν δε θα ζήσει, έχω μεροληψία/προκατάληψη στο όλο θέμα.
Ωχ, ειναι αυτο λεγαμε: τελικα η τεχνη αντιγραφει την ζωη ή το αντιστροφο??? Προσωπικα πιστευω πως η τεχνη δεν μπορει να φτασει τη ζωη με τιποτα...η ζωη ειναι παντα, οχι απλα ενα βημα μπροστα, αλλα ετη φωτος μπροστα. Αυτη ειναι και η ομορφια της :award:

nina421 είπε:
Στον κόσμο των καρτούν όλα είναι ιδανικά. Ανάγοντας τα όμως στην πραγματικότητα, κάποια πράματα με κάνουνε να κουνάω το κεφάλι... :eek:
Εχεις δικιο nina421. Η ζωη ειναι μια συνεχης μαχη. Αν δεν διεκδικησεις αυτα που θελεις, δεν προκειται να σου χαριστουν :headbangdude:
 
Πίσω
Μπλουζα