Τίτλοι τέλους για το Winamp

Gus

Retro Member
Joined
10 Ιαν 2013
Μηνύματα
122
Αντιδράσεις
39
80679.jpg

Λένε ότι οι άνθρωποι της τεχνολογίας δεν έχουν και πολλές ευαισθησίες. Μπορεί να έχουν και δίκιο. Αλλά όταν διαβάζουμε ειδήσεις σαν κι αυτή, μερικοί από εμάς, μάλλον οι παλιότεροι, είμαστε έτοιμοι ακόμη και να δακρύσουμε. Κυρίες και κύριοι, σε έναν μήνα από σήμερα, το Winamp θα αποτελεί παρελθόν.

Το δημοφιλέστατο media player που συνόδευσε σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα τις μουσικές ακροάσεις μας από τα τέλη των 90s μέχρι και σήμερα, θα πάψει να κυκλοφορεί στις 20 Δεκεμβρίου.

 80678.jpg

 

ΟΚ, μπορεί να ξεπεράστηκε από το εξαιρετικό Foobar ή από όλα-σε-ένα λύσεις όπως το VLC ή το iTunes, αλλά ποτέ δεν έπαψε να είναι αξιόπιστο, παραμετροποιήσιμο και ποιοτικό στην αναπαραγωγή της μουσικής.

 

Μια ύστατη προσπάθεια ανανέωσης του Winamp έγινε με την κυκλοφορία των Android και Mac εκδόσεών του το 2010 και 2011 αντίστοιχα, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά...

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Winamp, πνευματικό τέκνο της εταιρείας Nullsoft, αγοράστηκε το 2002 από την AOL έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

http://www.thegang.gr/211113/titloi-teloys-gia-winamp

 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολλοί γνωστοί το χρησιμοποιούσαν ακόμα. Εγώ πάντως εδώ και 6 χρόνια περίπου είμαι πιστός στο foobar. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ιστορικό πρόγραμμα αναπαραγωγής/streaming ήχου. Για όλα έρχεται το τέλος κάποια στιγμή. Θα το θυμόμαστε όπως θυμάμαι ακόμα το ModPlay και τον θρυλικό Eagle Player στην Amiga.
 
Ακομα το χρησιμοποιω και θα το χρησιμοποιω αφου εχω αρκετο καιρο να το κανω update και δουλευει μια χαρα. Παντως κριμα , ηταν το 1ο mp3 player που ειχα , σε συνδιασμο με το napster , winmx και Kazaa αργοτερα εκανες καλο combo :p .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι χτες που το έμαθα είχα μια μικρή λύπη.

Είναι ιστορικό piece of software, δυστυχώς δεν μπόρεσε να κάνει τις κατάλληλες μαρκετίστικες κινήσεις και γενικά να ακολουθήσει τα trends, οπότε ήταν φυσιολογική η κατάληξη.

Όμως να πω και την κακία μου, ακόμα και τώρα το πουλάνε!

Αν ήταν σοβαροί (καλά περιμένω σοβαρότητα από την AOL...) θα το χάριζαν πια ή ακόμα καλύτερα (μην πω και πιο έξυπνα) θα μπορούσαν να το κάνουν open source.

Λέω "έξυπνα" γιατί τέτοια κίνηση θα του έδινε ΜΕΓΑΛΟ σπρώξιμο με "παράπλευρα" κέρδη αργότερα (όπως πολλά open source).

Τέσπα.
 
Και εμενα ηταν το πρωτο mp3 player που ειχα (μαζι με το Sonique εκεινη την εποχη). Παρακολουθουσα την εξελιξη του απο τις αρχες μεχρι την εποχη που αρχισε να υποστηριζει skins και media library. Περα απο τις μαγικες ωρες που μου χαρισε, μια εποχη οπου ανακαλυπτα τα μουσικα μου γουστα, ηταν πραγματικο χασιμο τα skins και τα plugins (ειχα κανει και μια αποτυχημενη αποπειρα να φτιαξω δικο μου).

Τα τελευταια χρονια βεβαια το παρατησα χαριν πιο μινιμαλιστικων προγραμματων (VLC). Δεν ειχα ιδεα μεχρι σε πιο σημειο θα εφτανε η αναπτυξη και οι νεες δυνατοτητες του Winamp ολα τα χρονια που σταματησα να το παρακολουθω, που απ' οτι διαβασα τελικα δεν με αφορουσαν (android, wi-fi, cover art και τρεχα γυρευε).

Τελος παντων, ειναι ενα προγραμμα-ιστορία, που καποτε θα τελειωνε η αναπτυξη του, αλλα ειναι κριμα να μη το διαθετουν πλεον περα απο τη συγκεκριμενη ημερομηνια.
 
Κρίμα.. Ήταν από τα λίγα προγράμματα που μου έλειψαν πραγματικά όταν παράτησα τα Windows.. :(

Τουλάχιστον αφού το παράτησαν που το παράτησαν, ας το ανοίξουν να το πάρει το κοινό να το εξελίξει.
 
Δε θα μου λείψει καθόλου μα καθόλου. Υπάρχει ο aimp και τα κάνει όλα τέλεια και είναι και Open source.
 
Για πολύ καιρό το χρησιμοποιούσα. Νομίζω ότι το PC Master είχε κάνει κάποτε πλήρη παρουσίαση (?).

Από τότε που ανακάλυψα το VLC έχω καταργήσει όλους τους άλλους players. Κρίμα πάντως...
 
Μία από τα ίδια κι εδώ. Το πρώτο mp3 player που χρησιμοποίησα και χρησιμοποιούσα για χρόνια, μέχρι που πήγα σε κάτι προτιμότερο. Αλλά δεν απορώ που τελικά ξεπεράστηκε. Ό,τι πιάνει η AOL στα χέρια της το καταστρέφει, επίτηδες ή όχι δεν ξέρω. Θυμάστε το Νetscape?
 
δεν το γνώριζα αυτό, Winamp εύχρηστο και ελαφρύ! Πιστός από την αρχή έως και τώρα. Κρίμα..
 
Ακόμα το χρησιμοποιώ από το 1998, όταν πήρα το πρώτο μου PC. Το θέμα με μένα είναι ότι έχω πλέον πολλά plugins και πρόσθετα και δεν ξέρω αν θα μπορέσω όλα αυτά να τα αντικαταστήσω με ένα άλλο πρόγραμμα και να ψάχνω plugins από την αρχή (που κάποια μπορεί και να μην υπάρχουν ή να είναι υποδεέστερα από αυτά του Winamp).
 
Ποτε δεν το χρησιμοποιησα πολυ το Winamp αλλα παντα γουσταρα ενα skin που ειχε με φετες απο CD Player,κασσετωφονο,ενισχυτης κλπ και μπορουσες και να τα βαλεις με οποια σειρα ηθελες.Πραγματικα ηταν το αγαπημενο μου.
 
Ναι ναι ναι, που το θυμήθηκες... :)
 
Imgema είπε:
Ακόμα το χρησιμοποιώ από το 1998, όταν πήρα το πρώτο μου PC. Το θέμα με μένα είναι ότι έχω πλέον πολλά plugins και πρόσθετα και δεν ξέρω αν θα μπορέσω όλα αυτά να τα αντικαταστήσω με ένα άλλο πρόγραμμα και να ψάχνω plugins από την αρχή (που κάποια μπορεί και να μην υπάρχουν ή να είναι υποδεέστερα από αυτά του Winamp).
συμφωνώ απόλυτα, απλά δεν το αλλάζουμε. Το κρατάμε ως έχει! :)
 
Ακόμα Winamp χρησιμοποιώ για mp3, mod και γενικά μουσικά φορμάτ και vlc για βίντεο. Είναι τα καλύτερα χωρίς πολλά πολλά ρυθμίσεις και τέτοια.

Πιστεύω μόλις έγινε εμπορικό πρόγραμμα τελείωσε εφόσον δε μεταλλάχτηκε σε λύση στυλ itunes με επιτυχία. Σε αυτές τις αγορές η πίεση που ασκεί η apple είναι τεράστια.
 
το χρησιμοποιώ 15 χρόνια και θα συνεχίσω να το κάνω...το μόνο που μ' ενοχλεί είναι ότι εδώ και λίγο καιρό δεν μου επιτρέπει να κάνω χρήση της επιλογής jump to file name (πλήκτρο j)!
 
Shinobi είπε:
Ακόμα Winamp χρησιμοποιώ για mp3, mod και γενικά μουσικά φορμάτ και vlc για βίντεο. Είναι τα καλύτερα χωρίς πολλά πολλά ρυθμίσεις και τέτοια.
Ακριβώς τα ίδια και 'γω. Και ποιός έχει τώρα όρεξη για καινούρια πράγματα...
 
Ήταν και είναι ο αγαπημένος μου mp3 player, θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ για πολυυυυυυ καιρό !

Κρίμα πάντως, ιστορικό software, από τα λίγα που συνέχισαν να κυκλοφορούν από παλιά μέχρι και σήμερα στο τομέα του, με τρομερά plugins - skins και πολύ καλή ποιότητα ήχου. Ακόμα και το να ψάχνεις ένα τραγούδι σε κάποια χαώδη συλλογή mp3 με το "Jump to file" γινόταν παιχνιδάκι.

Εγώ πραγματικά το θεωρώ ως μόνιμο software στον υπολογιστή μου, υπάρχει πάντα από το 1997 που πρωτοβγήκε στο PC μου.
 
Πίσω
Μπλουζα