Ταινίες με όμοιες φράσεις - αντιγραφές .

Eagle

RetroWannaBe
Joined
11 Ιουν 2020
Μηνύματα
51
Αντιδράσεις
95
Παρατήρησα πως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας λέει ακριβώς στην ταινία

Ο σπαγγοραμενος 1967

τις ίδιες ατάκες με τον Βασίλη Λογοθετίδη στην ταινία

Ένα βότσαλο στη λίμνη 1952


ακριβώς στο τραπέζι που τρώει , όπως και ο Βασιλης Λογοθετιδης , απλά δε μπόρεσα να βρω το ανάλογο Video , που λέει ο Λάμπρος Κωνσταντάρας , την έχω δει 1000 φορές την συγκεκριμένη ταινία του , απλά τυχαία έπεσα επάνω στην ίδια ατάκα του Βασίλη Λογοθετίδη .

Μετά τον Λάμπρο Κωνσταντάρα τον αντέγραψε στο ύφος ο Γιάννης Μπέζος , επίσης με επιτυχία .

Δεν παρξηγω τίποτε , απλά το παρατήρησα και το έγραψα :cool:
 
Μα δεν προκειται για ξαναγύρισμα της ίδιας ιστορίας? Λέμε για ατάκες ηθοποιών, αλλά εκτός αν αυτοσχεδίαζαν (που πολλοί το έκαναν) ανήκαν στο σενάριο οπότε ήταν ουσιαστικά ατάκες του σεναριογράφου. Φυσικά λογικό είναι να υπάρχουν αλλαγές στους διαλόγους (εδώ στο "Δεσποινίς ετών 39" άλλαξε ολόκληρο το τέλος, χαλώντας την ταινία) αλλά ειδικά οι ατάκες θα πρέπει εν πολλοίς να παρέμεναν διότι έβγαζαν γέλιο.
 
Πάντως την φράση " Αυτώνω τα...αυτά " Ο Κωνσταντάρας τη λέει και στο Κάτι Κουρασμένα παλληκάρια , αλλά και στην ταινία Τι 30, τι 40, 50.
 
Νομίζω σε αυτό το θέμα θα παίξει πολύ Δαλιανίδης.
Αν θυμάμαι καλά μετέφερε αυτούσιες φράσεις ή σκηνές των παλιών του ταινιών στις ταινίες του '80.
Σίγουρα θυμάμαι τη σκηνή του Φαίδωνα με τον Παπαγιανόπουλο στο Γοργόνες κ Μάγκες που μεταφέρθηκε αυτούσια στο Έλα ν αγαπηθούμε ντάρλιγκ με τον Ψάλτη και τον Καλογήρου, που του έλεγε κάτι τύπου μ' έκανες; θα πληρώσεις... (δεν μπορώ τώρα να βρω τις σκηνές).
Επίσης στις ταινίες πάλι του Δαλιανίδη Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι κ Καμικάζι Αγάπη μου τα σκηνικά με τους πεθαμένους θείους, τα τρία αδέρφια, τα ντεμέκ μοιρολόγια κλπ είναι νομίζω το ίδιο πράγμα.

Σε άλλο θέμα το έχω ξαναγράψει πως στις δύο ταινίες Μια Ιταλίδα απ την Κυψέλη κ Το Δόλωμα γίνεται το ίδιο αστείο με τα παστά και τον πάστωρα.
 
  • Like
Reactions: RIO
Τα μοιρολόγια στον ζωντανό θείο επαναλήφθηκαν και στο Ρετιρέ. Επίσης το ευφυολόγημα "αν έρθει η ώρα του πιλότου ενώ δεν έχει έρθει η δική μου τι γίνεται;" ακούγεται από τη Βλαχοπούλου (στο "η θεία μου η χίπισσα"; ) και από τη Γιουλάκη στο Ρετιρέ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα