Τα Μελό Του Ελληνικού Κινηματογράφου

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.289
Αντιδράσεις
49.103
Ανοίγω το παρών θέμα γιατί νομίζω πως δεν υπάρχει ανάλογο...Τα μελό του ελληνικού κινηματογράφου. Και εννοώ τα "βαριά" μελό , που μπορεί μεν να είναι πλέον ξεπερασμένα και να έχουν χρόνια να παιχτούν στην ελληνική τηλεόραση , είναι όμως και αυτά ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού σινεμά.


Σήμερα σε πολλούς μπορεί να φαίνονται αστεία ή γελοία , μη ξεχνάμε όμως πως σίγουρα τα έβλεπαν οι γονείς μας , πολύς κόσμος έκλαψε με αυτά και , όπως θα δούμε , έκοβαν και αυτά ένα σχετικά καλό αριθμό εισιτηρίων , αν και προέρχονταν από μικρές και φτηνές κινηματογραφικές εταιρείες.



Στο παρών θέμα θα προσπαθήσω να παρουσιάσω σιγά σιγά όσο το δυνατόν περισσότερες ταινίες και για να ξαναθυμηθούμε κάποιες ίσως αλλά και για να πάρουν μια ιδέα και οι μικρότεροι της παρέας μας...


 


Κάνω την αρχή με την ταινία
"Αγάπη Που Δεν Σβήνει Ο Χρόνος". Μια ταινία του 1966 παραγωγής Δαν Φιλμ , σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβουλάκου , σενάριο Θανάση Γκόρπα και μουσική Μάνου Λοίζου. Πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Νέγκας , η Ελένη Προκοπίου , ο Νίκος Καζής , η Ελένη Ζαφειρίου , ο Παντελής Ζερβός κ.α. Η ταινία έκοψε 51.686 εισιτήρια και ήρθε 88η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς. Άλλοι τίτλοι της ταινίας είναι "Πικρή Ζωή" ή "Πικρή Εποχή".





Υπόθεση :
Ένας – όπως συνηθίζεται σ αυτές τις ταινίες – φτωχός και τίμιος νέος πασχίζει να φτιάξει τη ζωή του, αλλά καθώς είναι παρορμητικός χαρακτήρας, με επαναστατικές τάσεις, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Δουλεύει ως φωτογράφος-ειδησεογράφος και είναι ερωτευμένος με μια κοπέλα η οποία τον εγκαταλείπει όταν εκείνος αναγκάζεται να κάνει τη στρατιωτική θητεία του.


[video=youtube_share;P2xtWhkt1P8]http://youtu.be/P2xtWhkt1P8

Οι τίτλοι της ταινίας.

"Αγάπησα Έναν Αλήτη"

 


Κοινωνικό μελόδραμα του 1971 παραγωγής Κλακ Φιλμ , σε σκηνοθεσία Απόστολου Τεγόπουλου και Δημήτρη Μπαζαίου , σενάριο Πάνου Κοντέλη (από μια ιστορία του Νίκου Φώσκολου) και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Αλέκος Αλεξανδράκης , η Δώρα Σιτζάνη , η Ελένη Ζαφειρίου , ο Θόδωρος Μορίδης , ο Δημήτρης Μπισλάνης , ο Νάσος Κεδράκας κ.α. Η ταινία έκοψε 40.095 εισιτήρια και ήρθε 75η ανάμεσα στις 87 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση :

Ένας διακεκριμένος καρδιοχειρουργός το ρίχνει στο πιοτό προκειμένου ν`απαλύνει τον πόνο του, μετά την οδυνηρή απώλεια της γυναίκας του και του παιδιού τους σ`ένα ναυάγιο. Γρήγορα γίνεται ράκος και εγκαταλείπει τα πάντα. Ένα φτωχοκόριτσο, που έχει έρθει στην Αθήνα για να σπουδάσει ιατρική και εργάζεται σαν τραγουδίστρια, τον αναγνωρίζει, του συμπαραστέκεται και τον ερωτεύεται.

 


[video=youtube_share;3pzH4-DNy68]http://youtu.be/3pzH4-DNy68

Οι τίτλοι της ταινίας.

 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θέλω να παρατηρήσω το εξής.

Υπάρχει μια - ας πούμε - κατηγορία ταινιών που είναι μεν δραματικές αλλά όχι "μελό" με την έννοια που παρουσιάζεται εδώ.

Αυτές είναι και οι πιο ενδιαφέρουσες και θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικές αν το σενάριο ή/και η σκηνοθεσία δουλεύονταν λίγο παραπάνω.

Ενδεικτικά θυμάμαι τις

- "Η κραυγή μιας αθώας",

- "Αφήστε με να ζήσω"

- "Επιστροφή"

- "Το φτωχόπαιδο"

- "Δοκιμασία"

και ίσως και μερικές ακόμη.

Οι ταινίες αυτές ελάχιστα υπολείπονται (ενίοτε μάλιστα υπερτερούν) σε σχέση με τις γνωστές δραματικές της ΦΦ ή του Καρα/ννη

και και θα άξιζαν να είναι περισσότερο γνωστές.

Όσο για τα κλασσικά βαρύγδουπα μελό όπου το δάκρυ πέφτει κορόμηλο,

είναι μάλλον ευτύχημα που δεν προβάλλονται και τα έχουμε ξεχάσει...

(προσωπική μου άποψη)

 


-
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Αγάπησα Και Πόνεσα"

 

 





Αισθηματικό μελόδραμα του 1963 παραγωγής Κλακ Φιλμς , σε σκηνοθεσία Απόστολου Τεγόπουλου , σενάριο Γιώργου Ολύμπιου και μουσική Απόστολου Καλδάρα. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Κακκαβάς , η Άντζελα Ζήλια , ο Νίκος Ξανθόπουλος , ο Χριστόφορος Νέζερ , ο Βασίλης Αυλωνίτης , η Γεωργία Βασιλειάδου , ο Νάσος Κεδράκας , ο Θόδωρος Μορίδης , η Μαλαίνα Ανουσάκη , η Μαιρούλα Ευαγγέλου κ.α. Η ταινία έκοψε 125.166 εισιτήρια και ήρθε 39η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση : Η Βάσω και ο Λάκης αγαπιούνται όμως η κοινωνική διαφορά τους στέκεται εμπόδιο στην ευτυχία τους. Ο εφοπλιστής πατέρα του Λάκη τον αναγκάζει να φύγει στο εξωτερικό για δουλειές. Αλλάζει μάλιστα το αποχαιρετιστήριο γράμμα του γιου του προς την Βάσω και αυτή νομίζοντας πως ο αγαπημένος της θα γυρίσει μετά από οκτώ χρόνια, υποκύπτει στις πιέσεις του αδελφού της και παντρεύεται τον φτωχό Γιάγκο...

 


47662_1688208492510_1456643246_1730610_7994836_n.j%20%20pg


154859_1696953071119_1456643246_1747046_1646667_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;Prb9LwjmcBw]http://youtu.be/Prb9LwjmcBw

Οι τίτλοι της ταινίας.

Θα συμφωνήσω πως ίσως καλά κάνουν και δε παίζονται πια γιατί οι εποχές μας είναι δύσκολες , έχουμε όλοι τόσα προβλήματα και ψάχνουμε διεξόδους για λίγο γέλιο ή χαμόγελο ίσως , έστω και μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο. Θα πω όμως πάλι πως και τα μελό είναι ένα σημαντικό κομμάτι του και έχουν γράψει και αυτά τη δική τους ιστορία...

 


"Αγάπησα Μιαν Άγνωστη"

 


Αισθηματικό μελόδραμα του 1970 παραγωγής Θανάση Σύλια , σε σενάριο και σκηνοθεσία Παύλου Παρασχάκη και μουσική Γιώργου Κριμιζάκη. Πρωταγωνιστούν ο Νίκος Δαδινόπουλος , η Σοφία Ρούμπου , ο Γιώργος Κάππης , η Θεανώ Ιωαννίδου , ο Μάκης Δεμίρης κ.α. Η ταινία έκοψε 136.609 εισιτήρια και ήρθε 41η ανάμεσα στις 87 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο Αλέξης, ένας φτωχός νέος αγαπάει την Εύα, κόρη πλούσιας οικογένειας. Η μητέρα της είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη σχέση τους. Όταν η Εύα αποφασίζει να διαλέξει τελικά τον Αλέξη, της αποκαλύπτει την αλήθεια, ότι ο Αλέξης είναι αδελφός της.

 


155783_1688208692515_1456643246_1730611_1688563_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;9Xs5ExB4PBY]http://youtu.be/9Xs5ExB4PBY

Οι τίτλοι της ταινίας.

"Άγγελοι Χωρίς Φτερά"

 

 





Κοινωνικό μελόδραμα του 1965 παραγωγής Μερ Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Κώστα Γεωργούτσου και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Κακκαβάς , η Κλεώ Σκουλούδη , ο Θόδωρος Μορίδης , ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος , η Τασσώ Καββαδία , ο Βασιλάκης Καίλας κ.α. Η ταινία έκοψε 51.324 εισιτήρια και ήρθε 73η ανάμεσα στις 93 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση : Ο Ντίμης, γιός του επιχειρηματία Παύλου Ζαρταλούδη, θα γνωρίσει και θα ερωτευθεί την Ελένη, νεαρή και φτωχή υπάλληλο του Ορφανοτροφείου όπου πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η μητέρα του Ντίμη. Οι γονείς του Ντίμη είναι αντίθετοι μ`αυτή τη σχέση. Όταν ο Ντίμης φεύγει στο εξωτερικό για να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ιατρική, η μητέρα του θα καλέσει την Ελένη στο σπίτι τους και θα την πείσει να τον εγκαταλείψει. Θα φροντίσει μάλιστα να μετακομίσει μαζί με το μικρό της αδελφό Αντώνη, σε ένα αγρόκτημα του Ορφανοτροφείου σε κάποιο νησί.




http://www.youtube.com/watch?v=OHZCHJq4s4k&feature=youtu.be

Οι τίτλοι της ταινίας.

"Άγγελος Με Χειροπέδες"

 

 





Κοινωνικό μελόδραμα του 1952 παραγωγής Αντώνη Παπαδαντωνάκη , σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου και μουσική του Θεμιστοκλή Μόρου. Πρωταγωνιστούν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας , η Μαλβίνα Καβουνοπούλου , ο Μίμης Φωτόπουλος , ο Κούλης Στολίγκας , η Νανά Δούκα κ.α. Η ταινία έκοψε 22.554 εισιτήρια και ήρθε 13η ανάμεσα στις 15 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση : Η Δάφνη είναι πλουσιοκόριτσο. Η σκληρή μητέρα της δεν της επιτρέπει να βλέπει τον φτωχό Πέτρο με τον οποίο η Δάφνη είναι ερωτευμένη. Η οικογένειά της, με τον καιρό, ξεπέφτει τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, ενώ ο Πέτρος, που παραμένει πάντα ερωτευμένος μαζί της, αναγκάζεται να καταχραστεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από τη δουλειά του για να τη βοηθήσει.

 


[video=youtube_share;RtA1P6jnXVw]http://youtu.be/RtA1P6jnXVw

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειναι παρα πολλα. Ποσταροντας σε καθημερινη βαση, σε βλεπω να τα τελειωνεις του χρονου.
 
bambinella 100 είπε:
Ειναι παρα πολλα. Ποσταροντας σε καθημερινη βαση, σε βλεπω να τα τελειωνεις του χρονου.
Ναι το ξέρω και δεν πρόκειται να τα ποστάρω όλα! Δεν τα έχω και μάλιστα όλα! Μακάρι να τα είχα...Επιλεκτικά και θα κοιτάξω τα πιο άγνωστα σχετικά... :)

"Αγνή Και Ατιμασμένη"

 

 





Κοινωνικό μελόδραμα του 1962 παραγωγής Κώστα Στράντζαλη , σε σκηνοθεσία του ίδιου , σενάριο του Γιάννη Ιωαννίδη και μουσική του Κώστα Καπνίση. Πρωταγωνιστούν η Γκέλυ Μαυροπούλου , ο Ανδρέας Μπάρκουλης , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , η Μαλαίνα Ανουσάκη , η Μαιρούλα Ευαγγέλου κ.α. Η ταινία έκοψε 10.954 εισιτήρια και ήρθε 48η ανάμεσα στις 68 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση : Ένα κορίτσι καλής οικογένειας διώχνεται από την πατρική εστία εξαιτίας του έρωτά της με ένα φτωχόπαιδο και καταλήγει σε κακόφημο σπίτι...

 


68116_1688347215978_1456643246_1730845_3804850_n.j%20%20pg


[video=youtube_share;OOqLJv7j_AU]http://youtu.be/OOqLJv7j_AU

Οι τίτλοι της ταινίας.

"Αδικημένη"

 

 





Αισθηματικό μελόδραμα του 1964 παραγωγής Φάρος Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Παπακώστα και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Μαριάννα Κουράκου , ο Άλκης Γιαννακάς , ο Ορέστης Μακρής , ο Γιώργος Βελέντζας , ο Νάσος Κεδράκας κ.α. Η ταινία έκοψε 65.308 εισιτήρια και ήρθε 65η ανάμεσα στις 93 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση : Η Αγγελική, μια όμορφη και καλλίφωνη κοπέλα, με την ενηλικίωσή της βγαίνει από το ορφανοτροφείο και βρίσκει δουλειά σ ένα κοσμικό κέντρο. Ο γιος του ιδιοκτήτη, ο Άλκης, ο οποίος τη βλέπει με περισσή συμπάθεια, την προτρέπει να γίνει τραγουδίστρια. Η πρώτη της εμφάνιση έχει ανέλπιστη επιτυχία και φυσικά δεν αργεί να γίνει αστέρι του λαϊκού τραγουδιού. Κάποια μέρα όμως, μια φίλη της, η Λένα, της λέει πως το ορφανοτροφείο επισκέφθηκε ένας ηλικιωμένος κύριος, ο κύριος Νικόλας, αναζητώντας ένα κοριτσάκι που είχε αφήσει εκεί προ πολλών ετών, και το οποίο ονομαζόταν Αγγελική...

 


63643_1688514300155_1456643246_1731084_5361443_n.j%20%20pg


[video=youtube_share;u8MNKAeEIPQ]http://youtu.be/u8MNKAeEIPQ

Οι τίτλοι της ταινίας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δηλώνω φανατικός οπαδός, των ταξικών μελό.

Μάλιστα, όσα περισσότερα στεροέτυπα έχει η εκάστοτε ταινία, τόσο καλύτερα.
 
"Αδικία"

 

 





Κοινωνικό μελόδραμα του 1966 παραγωγής Φαέθων Φιλμ , σε σκηνοθεσία Άγγελου Γεωργιάδη , σενάριο Καίτης Δετζώρτζη και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Μάρλεν Παπούλια , ο Κώστας Θεοδόσης , η Έφη Οικονόμου , η Καίτη Γκραίυ , η Μαλαίνα Ανουσάκη , ο Λαυρέντης Διανέλλος κ.α. Η ταινία έκοψε 38.223 εισιτήρια και ήρθε 96η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση : Ο Χάρης είναι εισαγγελέας και η γυναίκα του Λιάνα, αν και ασύνηθες, χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο. Η Λιάνα μαθαίνει ότι ο άνδρας της πάσχει από καρκίνο αλλά του το κρύβει για ευνόητους λόγους. Μια παλιά φίλη του άνδρα της, η οποία ήταν ερωτευμένη μαζί του και στο σπίτι της οποίας μένει το ζευγάρι, η Ντόρα, την κατηγορεί για απιστία, παρουσιάζοντας μάλιστα και μια φωτογραφία της, που τη δείχνει να είναι μαζί με τον γιατρό της. Ο Χάρης τη διώχνει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όμως, σ ένα τροχαίο δυστύχημα, η Λιάνα βρίσκει την ευκαιρία να αλλάξει την ταυτότητα της άτυχης νεκρής με τη δική της κι έτσι εξαφανίζεται διά παντός από τη ζωή του Χάρη, προσπαθώντας να επιζήσει μόνη της.




155127_1688514700165_1456643246_1731086_2159971_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;utxaraZW9AY]http://youtu.be/utxaraZW9AY

Οι τίτλοι της ταινίας

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Αιχμάλωτοι Του Πεπρωμένου"


 


Αισθηματικό μελόδραμα του 1966 σε παραγωγή και σκηνοθεσία Στέλιου Τατασόπουλου , σενάριο Νέστορα Μάτσα και μουσική Γιώργου Μαλλίδη. Πρωταγωνιστούν η Άννα Ιασωνίδου , ο Ερρίκος Μπριόλας , ο Μάνος Κατράκης , ο Θάνος Μαρτίνος , ο Θόδωρος Μορίδης , η Ντίνα Τριάντη , ο Χριστόφορος Νέζερ κ.α. Η ταινία έκοψε 30.220 εισιτήρια και ήρθε 90η ανάμεσα στις 101 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο νεαρός γιατρός Αλέκος επιστρέφει στο νησί του, μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Γαλλία, έτοιμος πια να χτίσει τη ζωή του. Η μητέρα του, όμως, τορπιλίζει τη σχέση του με μια φτωχή κοπέλα που γνώρισε στην ακρογιαλιά, την Ξανθούλα, και η οποία μένει με τον ανήμπορο να δουλέψει πια σφουγγαρά παππού της, τον μπαρμπα-Χρήστο. Σκοπός της είναι να τον παντρέψει με τη μοναχοκόρη τού Μίλτου Περοτή, τη Ρένα, την οποία είχε βοηθήσει οικονομικά μετά τον θάνατο του άντρα της.

 


162640_1689300399807_1456643246_1732451_7377270_n.%20%20jpg


34808_1696968831513_1456643246_1747077_6165382_n.j%20%20pg


162999_1696968991517_1456643246_1747079_2246945_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;49nNAKmtEJs]http://youtu.be/49nNAKmtEJs

Οι τίτλοι της ταινίας

"Αλύγιστη Στη Ζωή"

 

 





Κοινωνικό μελόδραμα του 1964 σε παραγωγή , σενάριο και σκηνοθεσία Νάσου Οικονομόπουλου και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Ανδρέας Μπάρκουλης , η Καίτη Κοντοπούλου , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , η Μαλαίνα Ανουσάκη , ο Χρήστος Τσαγανέας , ο Λαυρέντης Διανέλλος κ.α. Η ταινία έκοψε 7.021 εισιτήρια και ήρθε 88η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση : Ένα παιδί που έχει μεγαλώσει χωρίς να γνωρίσει τους πραγματικούς γονείς του , συναντιέται αναπάντεχα μαζί τους...

 


72009_1689631728090_1456643246_1732959_1530355_n.j%20%20pg


[video=youtube_share;8DSVsLDPDt8]http://youtu.be/8DSVsLDPDt8

Οι τίτλοι της ταινίας

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Αμάρτησα Για Το Παιδί Μου" (ή "Λυπηθείτε Το Παιδί Μου")


 


Κοινωνικό μελόδραμα του 1950 παραγωγής Σπέντζος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Χρήστου Σπέντζου , σενάριο Χρήστου Αποστόλου και μουσική Βασίλη Τσιτσάνη και Μενέλαου Παλάντιου. Πρωταγωνιστούν η Ελένη Χατζηαργύρη , η Σόφη Λίλα , ο Θόδωρος Μορίδης , ο Βαγγέλης Ανουσάκης , ο Νίκος Καζής κ.α. Η ταινία έκοψε 123.209 εισιτήρια και ήρθε 2η ανάμεσα στις 13 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Μια γυναίκα που σκότωσε τον εραστή της για να σώσει το 4χρονο παιδί της , αποφυλακίζεται μετά από πολλά χρόνια , αλλά τραυματίζεται θανάσιμα σε δυστύχημα και ξεψυχά στην αγκαλιά της κόρης της και του αρραβωνιαστικού της...

 


47656_1689632048098_1456643246_1732961_6882137_n.j%20%20pg


http://www.youtube.com/watch?v=SEDafs6myno&feature=youtu.be

Οι τίτλοι της ταινίας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Αμαρτωλά Χέρια"

 

 





Κοινωνικό μελό του 1963 παραγωγής Άρτεμις Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Γαλάτη και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Ντίνα Τριάντη , ο Ερρίκος Μπριόλας , ο Νίκος Ξανθόπουλος , η Γιούλη Σταμουλάκη κ.α. Η ταινία έκοψε 9.358 εισιτήρια και ήρθε 63η ανάμεσα στις 82 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση : Ένα βράδυ μια παρέα νεαρών μπλέκεται άθελα της σε ένα κακόφημο πάρτυ. Τα αποτελέσματα: ένας ηλικιωμένος αναίσθητος, ένα κλεμμένο πορτοφόλι, οδήγηση σε κατάσταση μέθης, αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ένας νεκρός πατέρας τεσσάρων ανηλίκων... Η παρέα έχει μπλέξει άσχημα και προσπαθεί με άνομους τρόπους να ξεμπλέξει...

 


[video=youtube_share;T_uNnPTED3A]http://youtu.be/T_uNnPTED3A

Οι τίτλοι της ταινίας

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Αν Μιλούσε Το Παρελθόν Μου"


 


Κοινωνικό μελόδραμα του 1967 παραγωγής Άττικα Φιλμ , σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου , σενάριο Γιώργου Ολύμπιου και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Άννα Ιασωνίδου , ο Ανδρέας Ντούζος , ο Λαυρέντης Διανέλλος , ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , η Λουίζα Ποδηματά κ.α. Η ταινία έκοψε 33.620 εισιτήρια και ήρθε 103η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ένα πλουσιοκόριτσο αγαπά και θέλει να παντρευτεί το γιο του κηπουρού της έπαυλης της οικογένειάς της , αλλά ο πατέρας της που αντιτίθεται στο γάμο , της αποκαλύπτει πως είναι ο αδελφός της...

 


155221_1689990017047_1456643246_1733714_3829247_n.%20%20jpg


157032_1696991032068_1456643246_1747150_6871100_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;uIDCWY3OP4k]http://youtu.be/uIDCWY3OP4k

Οι τίτλοι της ταινίας

"Αδούλωτη Ράτσα"

 


Αισθηματικό μελό του 1969 παραγωγής Κλακ Φιλμς , σε σενάριο και σκηνοθεσία Παναγιώτη Κωνσταντίνου. Πρωταγωνιστούν ο Ανέστης Βλάχος , η Κατερίνα Βασιλάκου , ο Γιώργος Βελέντζας , ο Δημήτρης Μπισλάνης , ο Γιάννης Τότσικας κ.α. Η ταινία έκοψε 14.405 εισιτήρια και ήρθε 97η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.





Υπόθεση : Στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία, δύο Ελληνόπουλα που είναι φίλοι αδελφικοί αγωνίζονται ενάντια στους οθωμανούς κατακτητές και τους βούλγαρους κομιτατζήδες. Όταν παίρνουν υπό την προστασία τους μια κωφάλαλη χριστιανή, την ερωτεύονται και οι δύο σφοδρά, γεγονός που τους φέρνει αντιμέτωπους.

 


[video=youtube_share;u-KUVkGEdkc]http://youtu.be/u-KUVkGEdkc

Οι τίτλοι της ταινίας

 

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Ανάμεσα Σε Δυο Αγάπες"


 


Αισθηματικό μελόδραμα του 1963 παραγωγής Άρμα Φιλμ , σε σκηνοθεσία Ηλία Παρασκευά , σενάριο Γιάννη Ιωαννίδη και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Κακκαβάς , η Γιάννα Βαλέντη , ο Νίκος Τζόγιας , ο Γιάννης Μαλούχος , η Έφη Οικονόμου , η Κάκια Παναγιώτου , ο Χριστόφορος Νέζερ κ.α. Η ταινία έκοψε 22.591 εισιτήρια και ήρθε 77η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Σ ένα κεντρικό αθηναϊκό κατάστημα, ο Νίκος γνωρίζεται με την Άννα, την ερωτεύεται κεραυνοβόλα και πηγαίνουν μαζί για ξεφάντωμα στο καρναβάλι της Πάτρας. Η Άννα είναι μεν ευτυχισμένη, αλλά την ανησυχεί το γεγονός ότι ο Νίκος είναι πολύ πλούσιος. Οι πιέσεις της μητέρας της για γάμο τη φέρνουν σε αμηχανία. Ο Νίκος φεύγει για δουλειές στη Θεσσαλονίκη και η καλοθελήτρια μητριά του, η Σόφη, που αντιτίθεται βέβαια στη σχέση τους, βρίσκει την ευκαιρία να τον διαβάλει στην Άννα, λέγοντας τα μύρια όσα.

 


http://www.youtube.com/watch?v=b-Yzw_YSZL8&feature=youtu.be


Οι τίτλοι της ταινίας.

 

 




 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Αναστασά"





Μελό φουστανέλας του 1962 σε παραγωγή Γ. Μάρπα , σκηνοθεσία Ηλία Μαχαίρα , σενάριο Καίτης Δετζώρτζη και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Μάρλεν Παπούλια , ο Κώστας Κακκαβάς , ο Ηλίας Μαχαίρας κ.α.


 


Υπόθεση : Μια χωριατοπούλα ερωτευμένη με ένα φτωχό τσομπανόπουλο , απάγεται από έναν άξεστο τσέλιγγα που τη θέλει για γυναίκα του...

 


162996_1696995232173_1456643246_1747177_5327613_n.%20%20jpg


69522_1696995592182_1456643246_1747184_4565174_n.j%20%20pg


[video=youtube_share;PVMjEuHcQLo]http://youtu.be/PVMjEuHcQLo

Οι τίτλοι της ταινίας

 

 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Αναστενάζουν Οι Πενιές"


 


Αισθηματικό μελόδραμα του 1970 παραγωγής Οθέλλος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Κώστα Δούκα , σενάριο του ίδιου και του Βασίλη Μπέτσου και μουσική του Βασίλη Αρχιτεκτονίδη. Πρωταγωνιστούν ο Τόλης Βοσκόπουλος , η Δήμητρα Δημητριάδου , ο Σωτήρης Μουστάκας κ.α. Η ταινία έκοψε 167.662 εισιτήρια και ήρθε 36η ανάμεσα στις 87 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο Νίκος έχει σχέσεις με την Τζένυ, είναι όμως επιφυλακτικός απέναντί της, γιατί αυτός είναι ψαράς, ενώ αυτή κόρη του Καρρά, του μεγαλύτερου βιομήχανου της Κύπρου. Με την ενθάρρυνσή της, θα τολμήσει να την ζητήσει σε γάμο, ο πατέρας της όμως θα αρνηθεί. Όταν ο Νίκος θα θελήσει να ξανασυναντήσει την Τζένυ, θα βρεθεί στους αρραβώνες της. Θα εξαφανιστεί από την ζωή της και θα αφοσιωθεί στο τραγούδι. Σύντομα θα γίνει το πρώτο όνομα. Η Τζένυ που πάσχει από μια σπάνια αρρώστεια, θα χάσει το φως της. Ο αρραβωνιαστικός της θα την εγκαταλείψει, οδηγώντας τον πατέρα της σε οικονομική καταστροφή.

[video=youtube_share;aX8YzdLGlD8]http://youtu.be/aX8YzdLGlD8

Οι τίτλοι της ταινίας

 


 
"Αννιώ Η Τσελιγγοπούλα Της Κατάρας"

 


Μελό φουστανέλας του 1971 παραγωγής Κλακ Φιλμς , σε σκηνοθεσία Απόστολου Τεγόπουλου , σενάριο του ίδιου και του Κώστα Δούκα και μουσική του Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Γιώτα Σοιμίρη , ο Ανέστης Βλάχος , η Ελένη Ζαφειρίου , ο Γιώργος Βελέντζας κ.α. Η ταινία έκοψε 15.984 εισιτήρια και ήρθε 84η ανάμεσα στις 90 ταινίες της χρονιάς.





Υπόθεση :

Σε ένα χωριό δύο νέοι αγαπιούνται, αλλά οι οικογένειές τους τρέφουν πατροπαράδοτο μίσος η μια για την άλλη.




63238_1690670994071_1456643246_1734658_3864341_n.j%20%20pg


[video=youtube_share;BJ_qZBcJ7bU]http://youtu.be/BJ_qZBcJ7bU

Οι τίτλοι της ταινίας

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Άπονη Ζωή"


 


Κοινωνικό μελόδραμα του 1964 παραγωγής Αθηνά Φιλμ , σε σκηνοθεσία Πάνου Γλυκοφρύδη , σενάριο του ίδιου και του Ερρίκου Θαλασσινού και μουσική του Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Νέγκας , η Μέμα Σταθοπούλου , η Μιράντα Μυράτ , ο Τζαβαλάς Καρούσος , ο Λαυρέντης Διανέλλος , η Ελένη Ζαφειρίου , η Κατερίνα Γώγου κ.α. Η ταινία έκοψε 144.862 εισιτήρια και ήρθε 41η ανάμεσα στις 93 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο Πέτρος, ένας ορφανός από μητέρα ταλαντούχος σχεδιαστής, αγαπάει μια πλούσια κοπέλα που είναι ορφανή από πατέρα, τη Νίκη. Η κοινωνική διαφορά είναι προφανής αλλά δεν εμποδίζει τη Νίκη να μιλήσει στη μητέρα της, την Αλεξάνδρα, και να πάρει τη συγκατάθεσή της για το γάμο. Όμως η Αλεξάνδρα αλλάζει γνώμη όταν γνωρίζει τον πατέρα του Πέτρου, τον Ανέστη, που πεθαίνει από συγκοπή μόλις την αντικρίζει. Κι αυτό επειδή αντιλαμβάνεται ότι η Νίκη και ο Πέτρος είναι τα αδέλφια που είχαν βρεί στην Κατοχή, δίπλα στους νεκρούς γονείς τους, και τα οποία χώρισαν και ανέλαβαν να μεγαλώσουν, ο καθένας ξεχωριστά, σαν πραγματικά παιδιά τους. Η Αλεξάνδρα προσπαθεί μάταια να παντρέψει τη Νίκη με τον Τέλη, τον ανόητο γιο ενός ήρωα των βαλκανικών πολέμων, του στρατηγού Κοντολέοντα.

 


74649_1691339410781_1456643246_1735859_2893307_n.j%20%20pg


[video=youtube_share;ql0SSNZiZNs]http://youtu.be/ql0SSNZiZNs

Οι τίτλοι της ταινίας
 
"Αργυρώ Η Προδομένη Τσελιγγοπούλα"

 


Μελό φουστανέλας του 1968 παραγωγής Κλακ Φιλμς , σε σενάριο και σκηνοθεσία Παναγιώτη Κωνσταντίνου και μουσική Γιώργου Μανισαλή και Δόμνας Σαμίου. Πρωταγωνιστούν η Κατερίνα Βασιλάκου , ο Γιώργος Καμπανέλλης , ο Ανέστης Βλάχος , η Τζόλλυ Γαρμπή , ο Βαγγέλης Καζάν , ο Θόδωρος Μορίδης , η Ελένη Ζαφειρίου κ.α. Η ταινία έκοψε 102.267 εισιτήρια και ήρθε 54η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Δυο νέοι ερωτεύονται αλλά οι αλληλομισούμενες οικογένειές τους στέκονται εμπόδιο στην ολοκλήρωση της αγάπης τους...

 


155373_1691340290803_1456643246_1735862_1969373_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;EeZa7zm74q8]http://youtu.be/EeZa7zm74q8

Οι τίτλοι της ταινίας.

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Ας Με Κρίνουν Οι Γυναίκες"


 


Μελό του 1968 παραγωγής Κλακ Φιλμς , σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου , σενάριο Πάνου Κοντέλη και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Κατερίνα Βασιλάκου , ο Μάνος Κατράκης , ο Γιώργος Καμπανέλλης , ο Βαγγέλης Καζάν , η Τασσώ Καββαδία , ο Θόδωρος Μορίδης , η Μαρία Φωκά κ.α. Η ταινία έκοψε 101.917 εισιτήρια και ήρθε 55η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση :

Ο ηλικιωμένος και σοβαρός κύριος Άγγελος Μπαρτής, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου και καταγόμενος από παλιά αρχοντική οικογένεια, ζει σχεδόν απομονωμένος στο πατρικό του σπίτι, με την κόρη του Λάουρα, ένα εξαιρετικά συνεσταλμένο και χωρίς καμιά ιδιαίτερη ακτινοβολία κορίτσι. Καθώς είναι πάντα προσκολλημένος στη μνήμη της πεθαμένης γυναίκας του, συγκρίνει την κόρη του με τη μητέρα της και τη βρίσκει άχαρη και σχεδόν ανυπόφορη. Παρά ταύτα, αυτή η δειλή και κλεισμένη στον εαυτό της κοπέλα ερωτεύεται έναν κομψό νέο, τον Χάρη Γκελή, ο οποίος έρχεται στο κτήμα τους αλλά ο πατέρας γίνεται έξαλλος όταν μαθαίνει ότι πρόκειται για έναν ανεπρόκοπο που έφαγε όλη την πατρική περιουσία στα χαρτιά.




33964_1692111070072_1456643246_1737143_921999_n.jp%20%20g


[video=youtube_share;Nj88cmfmtD4]http://youtu.be/Nj88cmfmtD4

Οι τίτλοι της ταινίας
 
"Αστεφάνωτη"

 


Αισθηματικό μελόδραμα του 1964 σε παραγωγή , σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Αβραμέα και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Μάρθα Βούρτση , ο Γιώργος Καμπανέλλης , ο Γκίκας Μπινιάρης , η Δέσποινα Νικολαίδου , ο Θάνος Μαρτίνος , ο Λαυρέντης Διανέλλος , η Κία Μπόζου κ.α. Η ταινία έκοψε 177.568 εισιτήρια και ήρθε 29η ανάμεσα στις 93 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο γιος ενός εργοστασιάρχη αγαπά μια εργάτρια , αλλά ο γάμος ματαιώνεται από τις πατρικές ραδιουργίες και η κοπέλα καταλήγει στο σανατόριο , όπου την ερωτεύεται με πάθος ο γιατρός της...

 


68237_1692113190125_1456643246_1737151_8126988_n.j%20%20pg


[video=youtube_share;aMsYOxfOGMk]http://youtu.be/aMsYOxfOGMk

Οι τίτλοι της ταινίας

 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Αυτοί Που Ξέχασαν Τον Όρκο Τους"


 


Κοινωνικό μελόδραμα του 1971 παραγωγής Αφοι Κυριακόπουλοι , σε σκηνοθεσία Χρήστου Κυριακόπουλου , σενάριο Νίκου Φώσκολου και μουσική Κώστα Καπνίση. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Καρράς , η Χαριτίνη Καρόλου , η Ελένη Θεοφίλου , ο Ζώρας Τσάπελης , η Άννα Γεραλή , ο Νικήτας Πλατής κ.α. Η ταινία έκοψε 148.255 εισιτήρια και ήρθε 33η ανάμεσα στις 90 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση :

Μετά το θάνατο του πατέρα του και μοναδικού γιατρού της περιοχής, ο Αλέκος έρχεται στην Αθήνα και ζητάει από το μακρινό συγγενή του Βλαδίμηρο Λιάσκο να τον βοηθήσει να σπουδάσει γιατρός. Μετά την κατηγορηματική άρνησή του, οι συγχωριανοί του Αλέκου αποφασίζουν να τον σπουδάσουν μόνοι τους. Στην Αθήνα ο Αλέκος δημιουργεί σχέσεις με την παρακόρη του Βλαδίμηρου, Βάνα.




 


[video=youtube_share;S1RrYMA5ZuQ]http://youtu.be/S1RrYMA5ZuQ

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Αφήστε Με Να Ζήσω"

 


Αισθηματικό μελόδραμα του 1965 παραγωγής Σ. Πυλαρινός και Ν. Βαρβέρης , σε σενάριο και σκηνοθεσία Ανδρέα Κατσιμητσούλια και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Μαριάννα Κουράκου , η Μέμα Σταθοπούλου , ο Θάνος Λειβαδίτης , ο Τζαβαλάς Καρούσος , η Αθηνά Μιχαηλίδου , η Μαλαίνα Ανουσάκη κ.α. Η ταινία έκοψε 82.229 εισιτήρια και ήρθε 58η ανάμεσα στις 93 ταινίες της χρονιάς.




Υπόθεση : Μια κοπέλα που είναι βαριά άρρωστη, η Άννα, το σκάει απΑ το νοσηλευτήριο και πηγαίνει να δει τον αγαπημένο της Αλέξη ο οποίος παντρεύεται την παιδική του φίλη Αλίκη. Στη συνέχεια και προτού την εντοπίσει η αστυνομία, θυμάται το παρελθόν της και τη γνωριμία της με τον Αλέξη, γιο του επιχειρηματία κυρίου Βρανά –στο εργοστάσιο του οποίου είχε πάει για να εργαστεί–, καθώς και τον σφοδρό ερωτά τους που, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, κατέληξε σε γάμο. Ωστόσο η ευτυχία τους είχε σκιαστεί από τις ανεξήγητες ημικρανίες και ζαλάδες που ταλάνιζαν την Άννα. Οι γιατροί είχαν αποφανθεί πως επρόκειτο για ανίατη ασθένεια κι έτσι η Άννα εγκαταλείπει τον Αλέξη για να μην του είναι βάρος.

64.jpg


65.jpg


[video=youtube_share;lyYpoAg0pyo]http://youtu.be/lyYpoAg0pyo

Οι τίτλοι της ταινίας

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Αφροδίτη Το Κορίτσι Που Πόνεσε"


 


Κοινωνικό μελόδραμα του 1968 παραγωγής Ηλία Περγαντή , σε σκηνοθεσία Γιώργου Λόη , σενάριο Πόπης Παλασοπούλου και μουσική Βασίλη Αρχιτεκτονίδη. Πρωταγωνιστούν η Άννυ Πασπάτη , ο Κάρολος Παυλάκης , ο Χρήστος Πάρλας , η Ελένη Ζαφειρίου , ο Νίκος Φέρμας , ο Νάσος Κεδράκας , η Νανά Σκιαδά , ο Περικλής Χριστοφορίδης κ.α. Η ταινία έκοψε 8.063 εισιτήρια και ήρθε 104η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Λίγο μετά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, ο Λουκάς και ο Χριστόφορος, δύο κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στην Αθήνα και μένουν στο σπίτι της κυρα-Ανθής, αποφασίζουν να ενταχθούν στον ελληνικό στρατό και προσπαθούν να διαφύγουν στη Μέση Ανατολή. Με τη βοήθεια του παπα-Σινέσιου και μιας τραγουδίστριας του καμπαρέ, ξεκινούν μαζί με άλλους πατριώτες για τα μικρασιατικά παράλια, αλλά ανοιχτά της Σάμου πέφτουν πάνω σε μια γερμανική φρεγάτα και ο Λουκάς χάνεται στη θάλασσα. Το κακό μαντάτο φτάνει στην Κύπρο και βυθίζει στη θλίψη την αγαπημένη του Αφροδίτη.




[video=youtube_share;hI7EJGevZQw]http://youtu.be/hI7EJGevZQw

Οι τίτλοι της ταινίας
 
"Γερακίνα"

 


Μελό φουστανέλας του 1958 παραγωγής Χρήσμα Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου και μουσική Γιάννη Βέλλα. Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Φούντας , η Μπεάτα Ασημακοπούλου , ο Θόδωρος Μορίδης , ο Κώστας Χατζηχρήστος , ο Νίκος Σταυρίδης , η Αθηνά Μιχαηλίδου , η Μαρία Μοσχολιού κ.α. Η ταινία έκοψε 43.036 εισιτήρια και ήρθε 8η ανάμεσα στις 51 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση :

Η Μάρω είναι μια βοσκοπούλα, κόρη του μεγαλοτσέλιγκα Πάνου, που αγαπιέται με τον γιο του Λιάκου. Ο πατέρας της δεν συμφωνεί να δώσει το χέρι της κόρης του, ενώ σύντομα το ειδύλλιό τους θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα...

 


[video=youtube_share;UTkTzZiYlg4]http://youtu.be/UTkTzZiYlg4

Οι τίτλοι της ταινίας

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Για Λίγη Στοργή"


 


Κοινωνικό μελόδραμα του 1963 παραγωγής Άττικα Φιλμ , σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κατσιμητσούλια , σενάριο Θανάση Λεβαντή και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Μάρθα Βούρτση , ο Θάνος Λειβαδίτης , η Έφη Οικονόμου , ο Περικλής Χριστοφορίδης , ο Γιώργος Βελέντζας , η Μαλαίνα Ανουσάκη , ο Βασιλάκης Καίλας , ο Τάσος Γιαννόπουλος κ.α. Η ταινία έκοψε 67.693 εισιτήρια και ήρθε 56η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Η σχέση του φτωχού εργάτη Λευτέρη με τη γυναίκα του Άννα, δεν είναι και πολύ καλή. Έτσι όταν η Αγγέλα, κόρη του αφεντικού της επιχείρησης όπου εργάζεται ο Λευτέρης, αποφασίζει να παίξει ένα ερωτικό παιχνίδι μαζί του, δε δυσκολεύεται να το μπλέξει στα δίχτυα της.




[video=youtube_share;_VRGqR5g29g]http://youtu.be/_VRGqR5g29g

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Για Σένα Την Αγάπη Μου"





Αισθηματικό μελόδραμα του 1960 σε παραγωγή Ηλία Περγαντή , σκηνοθεσία Γιώργου Διζικιρίκη , σενάριο Δημήτρη Κεχαίδη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Πρωταγωνιστούν ο Νίκος Κούρκουλος , η Μιράντα Κουνελάκη , η Δέσπω Διαμαντίδου , ο Θανάσης Βέγγος κ.α. Η ταινία έκοψε 10.351 εισιτήρια και ήρθε 46η ανάμεσα στις 58 ταινίες της χρονιάς.





Υπόθεση : Η Μαρούλα είναι ένα φτωχό κορίτσι από τη Σύρο που πηγαίνει στην Αθήνα συστημένη για να δουλέψει ως υπηρέτρια σε ένα σπίτι. Η κυρία του σπιτιού όμως τη διώχνει και αναγκάζεται να βρει στέγη στο σπίτι τριών μουσικών που γνώρισε στο πλοίο.

68157_1693751351078_1456643246_1739709_3193518_n.j%20%20pg


[video=youtube_share;F1GcjOt9GrQ]http://youtu.be/F1GcjOt9GrQ

Οι τίτλοι της ταινίας

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Για Την Αγάπη Μιας Ορφανής"


 


Αισθηματικό μελόδραμα του 1960 παραγωγής Νόβακ Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Μαυρίκιου Νόβακ. Πρωταγωνιστούν η Γκέλυ Μαυροπούλου , ο Στέφανος Στρατηγός , ο Θόδωρος Μορίδης , η Μάρθα Βούρτση , ο Βύρων Πάλλης , ο Νίκος Ρίζος , ο Γιαννάκης Καλατζόπουλος κ.α. Η ταινία έκοψε 13.171 εισιτήρια και ήρθε 45η ανάμεσα στις 52 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Μια ορφανή κοπέλα αγαπά έναν πλούσιο αλλά έρχεται αντιμέτωπη με τις ραδιουργίες του κακότροπου πεθερού της...

 


[video=youtube_share;Y_nLAt9dt4Q]http://youtu.be/Y_nLAt9dt4Q

Οι τίτλοι της ταινίας


 
"Για Την Αγάπη Της Βοσκοπούλας"





Μελό φουστανέλας του 1959 παραγωγής Έβδομης Τέχνης , σε σκηνοθεσία Φρίξου Ηλιάδη , σενάριο Γιάννη Ιωαννίδη και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Αργύρης , η Μάρθα Καραγιάννη , ο Τάκης Μηλιάδης , ο Κώστας Βουτσάς , ο Γιώργος Πάντζας κ.α. Η ταινία έκοψε 3.456 εισιτήρια και ήρθε 46η ανάμεσα στις 51 ταινίες της χρονιάς.





Υπόθεση :

Ο Λάμπρος αγαπάει τη Γκόλφω, μα δεν τολμά να τη ζητήσει σε γάμο από τον Γεωργούλα, που την έχει υπό την προστασία του, γιατί είναι ακόμη ένας φτωχός βοσκός. Ο Γεωργούλας θέλει ο ίδιος να κάνει γυναίκα του την Γκόλφω, έτσι όταν ληστές κλέβουν ζώα του χωριού και το λαγιαρνί του Γεωργούλα, κατηγορεί τον Λάμπρο ότι αυτός τα έκλεψε.

6.jpg


[video=youtube_share;v-8bLqa3WXs]http://youtu.be/v-8bLqa3WXs

Οι τίτλοι της ταινίας

 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Για Την Αγάπη Του Παιδιού Μου" (Άλλος τίτλος "Για Την Αγάπη Μας")


 


Κοινωνικό μελόδραμα του 1963 παραγωγής Σάνα Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Κώστα Δούκα και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Αργύρης , ο Νίκος Ξανθόπουλος , η Χαρά Λουκέα , ο Γιάννης Φέρμης , ο Νάσος Κεδράκας , ο Νίκος Τσαχιρίδης , ο Τάσος Γιαννόπουλος κ.α. Η ταινία έκοψε 15.879 εισιτήρια και ήρθε 82η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο Τάσος αγαπάει την κόρη του κυρ-Θανάση τη Βάσω, ο Σπύρος την Παρασκευή και ο Κίτσος τη Χάιδω. Όμως στη μέση είναι και ο σκληρός του χωριού Σωτήρης, ενώ σε λίγες μέρες αποφυλακίζεται και ο Αντώνης...

 


78.jpg


[video=youtube_share;CeUcBHgSO0E]http://youtu.be/CeUcBHgSO0E

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
"Γιατί Γεννήθηκα Φτωχή"

 


Αισθηματικό μελόδραμα του 1965 σε παραγωγή , σενάριο και σκηνοθεσία Κώστα Στράντζαλη και μουσική Ανδρέα Οικονόμου. Πρωταγωνιστούν η Άντζελα Ζήλια , ο Θανάσης Μυλωνάς , η Κούλα Αγαγιώτου κ.α. Η ταινία έκοψε 23.246 εισιτήρια και ήρθε 97η ανάμεσα στις 101 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Μια πανέμορφη αλλά φτωχή νησιωτοπούλα, η Χριστίνα, είναι ερωτοχτυπημένη μΑ έναν νόστιμο και πλούσιο Αθηναίο, τον Πέτρο. Η μητέρα της Χριστίνας πεθαίνει ξαφνικά κι έτσι η κοπέλα δεν μπορεί να πάει σε μια συνάντηση που είχαν κανονίσει με τον Πέτρο. Ο τελευταίος, που δεν ξέρει το λόγο της ματαίωσης του ραντεβού, επιστρέφει στην Αθήνα καταπικραμένος. Η Χριστίνα τον ακολουθεί και του εξηγεί τι ακριβώς συνέβη. Τα πράγματα αποκαθίστανται και για λίγο ξαναζούν τον ερωτά τους, μέχρι που κάποια στιγμή ο Πέτρος εξαφανίζεται χωρίς φανερή αιτία, κάνοντας τη νησιωτοπούλα να νιώσει ανείπωτη πίκρα.

 


154377_1693755111172_1456643246_1739714_6420748_n.%20%20jpg


[video=youtube_share;e_zRVtSHumE]http://youtu.be/e_zRVtSHumE

Οι τίτλοι της ταινίας

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Γιατί Με Πρόδωσες"


 


Αισθηματικό μελόδραμα του 1969 σε παραγωγή και σκηνοθεσία Νίκου Αβραμέα , σενάριο Ερρίκου Θαλασσινού και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Καρράς , η Ελένη Ανουσάκη , η Ίλυα Λιβικού , ο Λαυρέντης Διανέλλος , η Σάσα Καστούρα , η Τζόλυ Γαρμπή , ο Αθηνόδωρος Προύσαλης κ.α Η ταινία έκοψε 84.498 εισιτήρια και ήρθε 64η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Στη Πλάκα, στο σπίτι ενός ξοφλημένου και μπεκρή καλλιτέχνη, νοικιάζουν δωμάτια φτωχοί φοιτητές, μεταξύ των οποίων και ο Παύλος, που θέλει να γίνει γιατρός. Όταν ο νεαρός ερωτεύεται ένα όμορφο κορίτσι, οι γονείς της αντιδρούν στο γάμο γιατί θέλουν πλούσιο γαμπρό για την κόρη τους. Στις δύσκολες στιγμές του ζευγαριού, όταν όλοι τους προδίδουν, μόνο ο κυρ- Αντώνης θα τους σταθεί, μέχρι να θριαμβεύσει η αγάπη.

63555_1693755311177_1456643246_1739715_326383_n.jp%20%20g


[video=youtube_share;FjCMS6gzdCM]http://youtu.be/FjCMS6gzdCM

Οι τίτλοι της ταινίας
 
"Γλυκειά Γλυκειά Μου Αγάπη"

 


Κοινωνικό μελό του 1965 σε παραγωγή , σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Αθανασιάδη και μουσική Γιάννη Σπάρτακου. Πρωταγωνιστούν η Κάκια Αναλυτή , ο Λάκης Κομνηνός , η Μαλαίνα Ανουσάκη , ο Κώστας Φυσσούν , ο Μίλτος Κοντέας κ.α. Η ταινία έκοψε 34.000 εισιτήρια και ήρθε 87η ανάμεσα στις 101 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Μια νοσοκόμα προσπαθεί να εμψυχώσει έναν τυφλό και παράλυτο νέο , που πιστεύει πως η ζωή τελείωσε γι' αυτόν μετά από ένα τραγικό δυστύχημα για το οποίο ήταν υπεύθυνος...

 


[video=youtube_share;xHYcqlzwc6Q]http://youtu.be/xHYcqlzwc6Q

Οι τίτλοι της ταινίας

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Γύρω Μας Γκρεμίστηκαν Όλα"


 


Αισθηματικό μελότου 1970 παραγωγής Κλακ Φιλμς , σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κωνσταντίνου , σενάριο Χρήστου Κυριακού και μουσική Γιώργου Μανισαλή. Πρωταγωνιστούν η Κατερίνα Βασιλάκου , ο Ερρίκος Μπριόλας , ο Γιώργος Μούτσιος , η Άννα Ιασωνίδου , ο Νάσος Κεδράκας , η Ελένη Ζαφειρίου , ο Ντάνος Λυγίζος , ο Σωτήρης Τζεβελέκος κ.α. Η ταινία έκοψε 36.054 εισιτήρια και ήρθε 82η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο Παύλος Δημητρίου είναι άνεργος ναυτικός που εργάζεται προσωρινά τηλεφωνητής του ΟΤΕ. Κάποιο βράδυ θα ακούσει τυχαία μια συνομιλία, όπου μια κοπέλα απειλεί να αυτοκτονήσει. Αργότερα μη μπορώντας να ησυχάσει θα πάει στη διεύθυνση που άκουσε στο τηλέφωνο και θα ανακαλύψει αναίσθητη την Μάρθα, που όταν συνέλθει θα καταλάβει ότι είναι τυφλή. Την άλλη μέρα η Μάρθα θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του, θα του διηγηθεί την ιστορία της και θα ζητήσει την βοήθειά του...

27.jpg


[video=youtube_share;j8vMZDFuHJc]http://youtu.be/j8vMZDFuHJc

Οι τίτλοι της ταινίας
 
"Δάκρυα Για Έναν Αλήτη"

 


Αισθηματικό μελό του 1971 παραγωγής Θανάση Σύλια , σε σκηνοθεσία Παύλου Παρασχάκη , σενάριο Κώστα Παπαπέτρου και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν ο Νίκος Δαδινόπουλος , η Ελένη Προκοπίου , η Άινα Μάουερ , η Τζόλυ Γαρμπή , ο Γιάννης Αργύρης , η Καίτη Παπανίκα κ.α. Η ταινία έκοψε 78.661 εισιτήρια και ήρθε 54η ανάμεσα στις 90 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο Άγγελος Μαντάς τελείωσε το στρατιωτικό του και ανέλαβε τη διεύθυνση του εργοστασίου του πατέρα του, ενώ αναθέρμανε τις σχέσεις του με την Αννα. Από έναν παλιό συμμαθητή του, τον Αντρέα θα γνωριστεί με τη χορεύτρια Ντόρα...




28.jpg


29.jpg


[video=youtube_share;DvA3Yh5CPk0]http://youtu.be/DvA3Yh5CPk0

Οι τίτλοι της ταινίας.

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


"Δακρυσμένα Μάτια"


 


Αισθηματικό μελό του 1967 παραγωγής Κλακ Φιλμς , σε σκηνοθεσία Απόστολου Τεγόπουλου , σενάριο Γιώργου Ολύμπιου και μουσική Απόστολου Καλδάρα. Πρωταγωνιστούν η Αφροδίτη Γρηγοριάδου , ο Χρήστος Νέγκας , η Γιώτα Σοιμίρη , η Αθηνά Μιχαηλίδου , ο Νικήτας Πλατής , η Ελένη Ζαφειρίου , ο Θόδωρος Μορίδης κ.α. Η ταινία έκοψε 75.200 εισιτήρια και ήρθε 71η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση : Ο Αλέκος και η Μάρθα ζουν πανευτυχείς τις πρώτες μέρες του γάμου τους. Όμως εντελώς ξαφνικά η Μάρθα θα μείνει παράλυτη. Οι γιατροί στην Ελλάδα και το εξωτερικό δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ο Αλέκος θα συμπαρασταθεί στη γυναίκα του, η ίδια όμως δε μπορεί να δεχθεί ότι αυτή είναι η αιτία που ο άντρας της δεν μπορεί πλέον να χαρεί τη ζωή. Ένα ταξίδι του Αλέκου στην Αθήνα και η γνωριμια του με την κόρη του διευθυντή του, Γαλήνη, θα σταθεί αφορμή να ξεσπάσει η κρίση στο ζευγάρι, παρόλο που ο Αλέκος είναι πάντα πιστός στη Μάρθα...




[video=youtube_share;FIiaYBEQ3VA]http://youtu.be/FIiaYBEQ3VA

Οι τίτλοι της ταινίας
 
Πίσω
Μπλουζα