Τα Φιλαράκια (Friends)

voulgeor

RetroWannaBe
Joined
27 Σεπ 2007
Μηνύματα
51
Αντιδράσεις
1
Τα Φιλαράκια (Friends, 1994-04), STAR


Πρεμιέρα: ?


Ξέρω οτι δέν είναι ακριβώς 80ς αλλα για 5 χρονάκια (1994)

δεν πιστεύω οτι πρέπει να λειπει απο εδώ η καλύτερη

κωμική σειρά που πέρασε ποτέ απο την τηλεόραση

(γνώμη μου). :cool:

10 χρόνια (και ακόμα) πραγματικά φιλαράκια...

F.R.I.E.N.D.S
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να σου παω κοντρα για το αν ηταν η καλυτερη σειρα που περασε απο την τηλεοραση δεν θα το κανω - αν και διαφωνω καθετατα :diablotin: - αλλα ετσι και αλλιως ειμαστε (χρονολογικα τουλαχιστον) υπερβολικα εκτος Θεματολογιας του forum. :)
 
Respect στα "φιλαρακια" all time classic εχε χαρη που δεν προλαβαινω να το αναλυσω. :D
 
Δεν θέλω κι εγώ να πάω κόντρα, αλλά η συγκεκριμένη σειρά με εκνευρίζει αφάνταστα.

Ο λόγος;

Γιατί είμαι οπτικά φτυστός ο Τσάντλερ!!!!!!! :) :D :D Και μάλιστα όταν παιζόταν μου είχαν κολλήσει και παρατσούκλι. :indeed::indeed:

Φυσικά είχε και τα καλά του. Μου την έπεφταν από εκεί που δεν περίμενες!!!!!!!!!! :blush::blush::shocked::shocked:

Λοιπόν η σειρά είναι απολαυστική και βγάζει γέλιο. Ότι πρέπει για να περάσεις λίγες στιγμές χαλάρωσης. Αυτό δεν ζητάμε στην τελική όλοι μας;
 
Ποτέ δεν μου έκανε κλικ αυτή η σειρά..είδα δυο τρία επεισόδια και αυτό ήταν...
 
.....Και εγώ μαζί σου, akmaka!! Συγκρίνεται τώρα τα "ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ" με τα τελεταμπις ή τον Μπαρνεϋ ?

Οχι, βέβαια !!!!

:biglaugh::biglaugh:
 
ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ FRIENDS RULES!
 
Πρέπει να την έχω δει τουλάχιστον 20 φορές από την αρχή μέχρι το τέλος... Για κανά εξάμηνο και βάλε στο πανεπιστήμιο πετούσα ένα DVD στον υπολογιστή με divx αρχεία και έπαιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μου έλειπε ο τελευταίος κύκλος τον οποίο είδα όταν επιτέλους βρήκα ολοκληρομένο box set από Αμαζόνιο Βρετανίας πλευρά. Χωρίς ελληνικούς υπότιτλους φυσικά, αφού είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άχρηστοι... Αν δεν μπορείς να καταλάεις τους αγγλικούς διαλόγους χάνεις το 99% των αστείων, χωρίς να αναφέρω και την άνάγκη μιας εξοικίωσης με την Αμερικάνικη κουλτούρα (σειρές, σταρ σύστεμ, συνήθειες, προιόντα)...

Πραγματικά σταθμός ποιοτικά, αφού ουσιαστικά δεν τελμάτωσε πουθενά, ακόμα και φετίχ σκηνικά όπως Ρος-Ρέητσελ δίνονταν κάθε φορά τελείως διαφορτικά, και φυσικά αυτό που εγώ εκτιμούσα ιδιαιτέρως ήταν ότι κρατούσε αρκετά μπόσικα σε θέματα αρχών, όσο μπορούσε τουλάχιστον για αμερικανική σειρά.
 
Θα κάνω το ψώνιο την σούπερ ουάου μίνι κοινωνιολογική ανάλυση των φιλαρακίων:

Η σειρά γενικώς είναι μέτρια, πέρα από κάποιες αστείες φάσεις. Είναι γεμάτη εκφράσεις κ καταστάσεις που δε συμβαδίζουν με την ελληνική πραγματικότητα, ως εκ τούτου μας αφήνουν απλά με ένα χαμόγελο, ότι ναι μάλιστα είναι χαριτωμένο. Όλη η σειρά περιγράφει με υποτίθεται χιουμοριστικό τρόπο τις εμμονές κ τις ψυχώσεις των αμερικανών της εποχής εκείνης. Όλοι οι πρωταγωνιστές είναι γεμάτοι συμπλέγματα κ το παίζουν τόσο κουλ που καταντούν ηλίθιοι. Κ εξηγούμαι:

Ρέιτσελ: το κοριτσάκι του μπαμπά, που μεγάλωσε με νταντάδες κ χλιδή κ που δεν ξέρει τι θέλει. Από τη μια θέλει τον Ρος κ από την άλλη το παίζει θιγμένη που την απάτησε όταν they were on a break. Όταν όμως ο Ρος παντρεύτηκε τη Βρετανίδα την έτσουξε τόσο που έκανε κ-γω-δεν ξέρω-πόσα επεισόδια να αποφασίσιε αν θα πάει η όχι.

Μόνικα: όταν είσαι παχύσαρκη έφηβη κοπέλα μόνο κόμπλεξ θα μπορείς να έχεις. Εμμονική με την καθαριότητα κ την τάξη. 'nuf said.

Φίμπι: με μάνα αυτοκτονημένη, ιστορικό αστεγίας κ φαντασίωση ότι τραγουδάει. Όταν άνοιγε το στόμα της να τραγουδήσει έκανα το σταυρό μου. Παρ'όλα αυτά μου ήταν η μόνη συμπαθής (μαζί με τον Τσάντλερ) γιατί έδειχνε η μόνη συμφιλιωμένη με τα χάλια της

Τζόι: μαμόθρεφτο ολκής που το έπαιζε γυναικάς. Έλεος όμως! (Σήμερα ο Ματ Λεμπλάν είναι κόμματος)

Τσάντλερ: τα συμπλέγματα από την εξώλης μάνα κ τραβεστί πατέρα του βγήκαν σε χιούμορ, ενίοτε θλιβερό. Επίσης συμφιλιωμένος με τα χάλια του γι'αυτό κ ο μόνος συμπαθής (μαζί με την Φίμπι)

Ρος: ο πλέον αντιπαθής. Τέρμα μαμόθρεφτο που για χάρη του η μπίμπο της παρέας (η Ρέιτσελ ντε) έχ...σε κοτζάμ (εδώ γελάμε) κριέρα στο χώρο της μοδός κ μάλιστα στο Παρίσι (εδώ ξαναγελάμε)

Αμερικάνικο hint: άμα αγγίξεις ή "δεις" άλλον άντρα είσαι γκέι. Αλλά κάθε τρεις κ λίγο αγκαλιάζονταν κ φιλιούνταν.

Το ξέρω ότι έχουν περάσει χρόνια απ'την έναρξη του thread αλλά υγεία... Ποτέ δεν είναι αργά
 
Μία απορία: πότε ξεκίνησε να προβάλλεται από το Star; θυμάμαι ότι όταν είχε ξεκινήσει η προβολή του, είχε γίνει μεγάλος ντόρος, και η κοκακόλα είχε κάνει ειδικό διαγωνισμό, με μεγάλο έπαθλο ένα ταξίδι στα στούντιο που γυρίζονταν τα Φιλαράκια, και δυνατότητα να δουν από κοντά τα γυρίσματα της σειράς. Θυμάμαι ότι είχε το λογότυπο "Τα φιλαράκια" περιμετρικά της ετικέτας του μπουκαλιού, και περιμετρικά στο πάνω μέρος στο τενεκεδάκι.

Επίσης, παίζει να έχει το ρεκόρ των περισσότερων επαναλήψεων ξένης σειράς στην ελληνική τηλεόραση, αφού το Σταρ με το που τελειώνουν, τα ξαναβάζει, σαν το Κωνσταντίνου και Ελένης στον Αντ1.
 
Την θεωρω κορυφαια σειρα....μακαρι να μην σταματησει ποτε η επαναληψη...

Αναλυση δεν θα κανω, γελαω ακομα μετα απο 100 επαναληψεις κι ας ξερω πολλες φορες ποια ειναι η επομενη ατακα.

Αυτο ειναι αρκετο...

nwntas είπε:
Μία απορία: πότε ξεκίνησε να προβάλλεται από το Star;
Ισως να ξεκινησε παραλληλα ή λιγο αργοτερα απο το Αμερικα. Αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειχε ενα πολυ μεγαλο διαστημα(1-2 χρονιες;;; ) που δεν το εδειχνε καθολου.

Μετα το ξαναξεκινησε και δεν εχει σταματησει απο τοτε....
 
Όταν την είδα τις 2 πρώτες φορές έλεγα "ΠΩ ΠΩ τι ωραία σειρά" μετά την 3η & 4η επαάνληψη άρχισα να λέω "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!!" χε χε. Ναι, λυπάμαι αλλά την σειρά την σιχάθηκα, δεν θέλω καν το τραγούδι να ακούω. Το παρακάνανε με αυτήν την σειρά. Όχι απλά την ξεζουμίσανε τις βγάλανε όλο το ζουμί της στο STAR και σε όποια άλλα κανάλια προβλήθηκε.
 
Όσον αφορά εμένα, όταν είναι Σαββατοκύριακο και ακούω στην τηλεόραση να ξεκινάει κάποιο επεισόδιο, νιώθω μια έξτρα χαλάρωση και νιώθω όμορφα, ακόμα και αν δεν κάτσω να το δω...

Όπως με τη "Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή", ένα πράμα...
 
DINO είπε:
Όσον αφορά εμένα, όταν είναι Σαββατοκύριακο και ακούω στην τηλεόραση να ξεκινάει κάποιο επεισόδιο, νιώθω μια έξτρα χαλάρωση και νιώθω όμορφα, ακόμα και αν δεν κάτσω να το δω...Όπως με τη "Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή", ένα πράμα...
+1 :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Άπειρες επαναλήψεις, πρέπει να έχω δει πάνω από 10 φορές το κάθε επεισόδιο, ξέρω κάθε στιγμή ακριβώς την επόμενη ατάκα που θα ειπωθεί...

Η αλήθεια είναι πως είχα σταματήσει να το βλέπω για ένα διάστημα, αλλά το καλοκαίρι ξαναείδα ότι επεισόδια έπαιξε το STAR.

Από τις πιο κορυφαίες και αγαπημένες σειρές.
 
DINO είπε:
Όσον αφορά εμένα, όταν είναι Σαββατοκύριακο και ακούω στην τηλεόραση να ξεκινάει κάποιο επεισόδιο, νιώθω μια έξτρα χαλάρωση και νιώθω όμορφα, ακόμα και αν δεν κάτσω να το δω...Όπως με τη "Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή", ένα πράμα...
me too....αλλα συνηθως τα βλεπω κιολας. Χανω καποια αν ειμαι στη θαλασσα ή βολτα ή κατι τετοιο.

Πολλες φορες τα κανονιζω πριν ή μετα την προβολη :cool:
 
Επιτυχημένη σειρά, δεν την παρακολουθούσα...δεν μου άρεσε το γέλιο-κονσέρβα που ακουγόταν στους διαλόγους...
 
BETTY BOOP είπε:
Επιτυχημένη σειρά, δεν την παρακολουθούσα...δεν μου άρεσε το γέλιο-κονσέρβα που ακουγόταν στους διαλόγους...
Αν εννοεις κονσερβα-ηχογραφηση, δεν ηταν. Ειχανε κοινο. Ακομα και αυτο να μην σου αρεσε, γελουσανε γιατι το σεναριο εχει απιστευτα αστεια.
 
Πίσω
Μπλουζα