Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού (Σάρα) - 1983

lass

RetroDB Feeder
Joined
7 Μάρ 2012
Μηνύματα
513
Αντιδράσεις
124
"Σάρα, Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού"

(Children of a lesser god)

του Μαρκ Μέντοφ

51614.jpg


ΘΕΑΤΡΟ "ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ"

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 1981-1982 (11 Μαρτίου) και από 13/11/1982

Θίασος Έλλης Λαμπέτη

 

Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Σκηνικά/Κοστούμια: Διονύσης Φωτόπουλος

 

Η Έλλη Λαμπέτη στο ρόλο της Σάρα

 

Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Λευτέρης Βογιατζής, Άννα Γεραλή, Ασπασία Κράλλη,

Γιώργος Μπάρτης, Μιράντα Οικονομίδου, Άρης Ρέτσος

Το θεατρικό έργο ''Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού'' που διαπραγματεύεται την ιστορία της Σάρας, η οποία αν και έχει τελειώσει την σχολή κωφάλαλων δεν θέλει να φύγει από εκεί. Αυτό το γεγονός, ξυπνά το ενδιαφέρον ενός νεοφερμένου καθηγητή ο οποίος και την ερωτεύεται και την πείθει να τον ακολουθήσει και να την αφήσει να της γιατρέψει τα πιθανά τραύματα του παρελθόντος.

Πληροφορίες:

  • Ο Μαρκ Μέντοφ έγραψε το θεατρικό έργο «Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού» το 1979. Το πρώτο ανέβασμα έγινε στο Playwriths Lab του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, όπου ο συγγραφέας είναι δραματουργός και πρόεδρος του Drama Departement.
  • ''Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού'' είναι το τελευταίο έργο που ανέβασε η Έλλη Λαμπέτη. H Λαμπέτη, έχοντας σχεδόν χάσει πλέον τη φωνή της εμφανίζεται για ύστατη φορά μπροστά σε ένα κοινό που την αποθεώνει όσο πότε άλλοτε, ίσως καταλαβαίνοντας ότι το τέλος δεν αργεί να έρθει (τη φωνή της, την έχασε από λάθος, κατά τους Αμερικανούς γιατρούς. Την ώρα που της έκαναν ακτινοβολίες για τον καρκίνο που είχε στο μεσοθωράκιο, κάποια ακτίνα ''ξέφυγε'' από την πορεία της και έτσι παρέλυσε η μία φωνητική χορδή.) Εμφάνιζεται λοιπόν, στη σκηνή του θεάτρου της, όχι βέβαια χωρίς απρόβλεπτα, αφού πολλές φορές την παράσταση διακόπτει ένας ξαφνικός βήχας της.
  • Για την παράσταση φρόντισε να μάθει μόνο μέσα σε τρεις μήνες, την νοηματική γλώσσα με όλες τις λέξεις και όχι μόνο όσες χρειάζονταν για το έργο.
  • Το 1983 η Έλλη Λαμπέτη, πέθανε και τα τελευταία λόγια που είπε στην αδερφή της, που ήταν δίπλα της, ήταν : ''Αντιγόνη, είμαστε παιδιά ενος κατώτερου Θεού''.
  • Η μεταφορά του το 1986 στη μεγάλη οθόνη με τον Ουίλλιαμ Χαρτ και την Μάρλι Μάτλιν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έκανε το έργο ευρέως γνωστό.
  • Η τελευταία φορά που παρουσιάστηκε στη χώρα μας ήταν στο θέατρο "Αλάμπρα" με τους Πέγκυ Τρικαλιώτη, Γιάννη Βούρο, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Θόδωρο Έξαρχο, Λουκία Στεργίου, Ναταλία Μίγδου και Άρη Πρωτόπαππα.
 

 

*Πηγές: oneirodrama.blogspot.gr

www.tovima.gr

blog.fuctart.gr

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταρχάς, να ευχηθώ καλά ποσταρίσματα (μιας και είσαι παλαιό μέλος)! :)

Πάρα πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που μάζεψες και που μοιράζεσαι μαζί μας! Γενικά απ' ότι είδα, είσαι φαν του θεάτρου - οπότε θα χαρούμε να μας τροφοδοτήσεις και με άλλα στοιχεία! :thumbup:
 
Σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!

Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που σε όλες (ή τουλάχιστον τις περισσότερες) κατηγορίες του Retromaniax

υπάρχει πληθώρα πληροφοριών και θεμάτων, η ενότητα του θεάτρου έχει πολλές ελλείψεις (κατά τη γνώμη μου πάντα).

Θα χαρώ να μοιραστώ κι άλλο υλικό μαζί σας.
 
περιοδικο Μανινα του 1981 (συμφωνα με τον πωλητη)

2.JPG4.JPG

3.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@katerinak

:thanx2:
 
Ο πατέρας μου είχε τη τύχη να παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη παράσταση, τον καιρό που φοιτούσε στη Θεσσαλονίκη αν δεν απατώμαι και πάντοτε έλεγε πόσο τον είχε συγκλονίσει εκεί η Λαμπέτη!

Επίσης, το πρώτο blog που αναφέρεται ως πηγή, ήταν δικό μου, το συντηρούσα ως έφηβη! Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη! :D
 
Πίσω
Μπλουζα