Τα πρώτα ελληνικά μέταλ συγκροτήματα

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.034
Τέλη δεκαετίας 80, θυμάμαι τα παρακάτω :

SPITFIRE (μετέπειτα και SPEEDFIRE).

Πολύ καλοί, με τους "ύμνους" Lady of the night και Whispers.

Από τα πρώτα γκρουπ που βγήκαν και εξωτερικό.

SARISSA

Μάλλον παίζουν ακόμα.

Πολύ καλοί, σε στυλ FATES WARNING.

VAAL

VAVEL

To Confusion ήταν κομματάρα. Το έχει κανείς ;

FLAMES

Αρκετά φροντισμένη δουλειά.

Γερμανική σχολή thrash.

"Ψαρωτική" η εισαγωγή του Eastern Front από το LP Summon the dead.

THANATOS INC

Έβγαλαν μόνο ένα άλμπουμ. Το LIFE LTD.

NORTHWIND

To Mythology ήταν εκπληκτικό LP.

Κυκλοφόρησε και εξωτερικό.

Σε κάποια φάση βγήκε και ένα ενδιαφέρον διπλό LP,

με τίτλο GREECE ATTACKS που είχε τραγούδια από διάφορα μικρότερα ελληνικά γκρουπ.
 
SUMMON THE DEAD ΤΩΝ FLAMES !!!!!!!!!ΤΟ ΕΧΩ ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΟ ΜΟΝΟ!!!
 
VAAL! Γιώργος Tσιμπινουδάκης! Τον είχε στην συλλογή του Greece Attacks του '89 (αυτή με την σκωτσέζικη σημαία) με την κομματάρα Necrology (The Secret Lore of Dead)!

Mystery_GrAt.jpg


O τύπος ήταν τελείως καλτ και ανέκαθεν τον είχαν πάρει ψιλό όλοι στην ελληνική σκηνή...έγραφε ότι διαβάζει Σολωμονική και ότι ελέγχει τα πνεύματα με αποτέλεσμα να του σηκώσουν μύθο οι εξίσου θρυλικοί Epidermic. Ο ήχος του είχε επιρροές από Manowar / Venom.

Moρφές και οι Thanatos Inc με τον "Έλληνα Mustaine" Nigel Foxx (αγγλική απόδοση του πραγματικού του επιθέτου που ήταν ΑΛΕΠΟΥΔΕΛΗΣ). Απ' όσο θυμάμαι και απ' ότι είχε "καταγγείλει" ο προϊστορικός συντάκτης του Hammer ονόματι The Lord (κατά κόσμον Βαγγέλης Μπαλντάς), o Foxx κατέληξε έπειτα από λίγο καιρό ατζέντης σε νυκτερινά κέντρα - κοινώς γαβγάδικα.

Θυμίζω και τους Gladiators. Ο πρώτος τους τραγουδιστής ήταν συμμαθητής μου ;) Άλλοι στην συλλογή ήταν οι Danger Cross, Mystery κλπ.

Από τους κάφρους της εποχής θυμίζω επίσης τους Deviser, Horrified, Varathron, Vice Human, Despise..to mention but a few..όλοι τους υπάρχουν ακόμα.

Πάντως ως λάτρης του επικού στίχου, θα έλεγα ότι οι Northwind, oι Crush, οι Deceptor, οι Μarauder και οι Sarissa είναι κατά την γνώμη μου τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα ever!
 
για μενα τα καλυτερα ελληνικα demos ηταν τα 2 των Gladiators (Gladiators και Dead Man's Walk αν θυμαμαι καλα) και το πρωτο των Sarissa.

ΑΕΟΝ δεν βρισκεις το συμμαθητη σου να μας κανει μια κοπια τα demo? :)
 
AEON είπε:
Από τους κάφρους της εποχής θυμίζω επίσης τους Deviser, Horrified, Varathron, Vice Human, Despise..to mention but a few..όλοι τους υπάρχουν ακόμα.

Πάντως ως λάτρης του επικού στίχου, θα έλεγα ότι οι Northwind, oι Crush, οι Deceptor, οι Μarauder και οι Sarissa είναι κατά την γνώμη μου τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα ever!
Απ' όλο αυτό το συνονθύλευμα αναγνωρίζω τους Varathron, τους Sarissa, τους Marauder με το φοβερό τους «1821», και τους Horrified με τραγουδιστή τον πάλαι ποτέ συντάκτη του USER Αντώνη “Gore” Κοτζιά. :cool:
 
@ AEON :

Οι CRUSH που ανέφερες, συμμετείχαν στο Greece Attacks με ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ κομμάτι, το "Kingdom of the Kings" !
 
Είχαν και άλμπουμ με αυτόν τον τίτλο, πραγματικά κορυφαίο και αρκετά δυσεύρετο σε βινύλιο.
 
Τους είδα πρόπερσι στο Rockwave και είχε γίνει ψιλοχαμός όταν βγήκανε.

Τους ήξερε πολύς κόσμος τελικά (ειδικά στο "Lesbian Show" έγινε χαμός).

Αλλα στο ίδιο φεστιβάλ ήτανε και οι Firewind οι οποίοι με εξέπληξαν πολύ ευχάριστα για ελληνικό γκρούπ (και με τους οποίους οι Nightfall έχουν ένα κοινό μελος - τον Bob Katsionis :p - έπαιξε και τις 2 μέρες στους μεν κιθάρα - στους δε πλήκτρα)
 
Epidemic

Και φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει τους Epidemic με το περίφημο live-φιάσκο στο Λονδίνο με τα 3(00) άτομα. Μήνες ολόκληρους είχε ασχοληθεί το Metal Hammer μαζί τους και ειδικά η στήλη με τα γράμματα. Μέχρι και συγκρότημα Epidermic είχε βγει για να τους σατυρίσει.

Εναντιθέση με 2-3 μέλη που έτυχε να γνωρίζω [edit], οφείλω να ομολογήσω ότι ένα demo που είχε πέσει στα χέρια μου είχα αρκετά καλά κομμάτια. Ένα μέλος τους συνεχίζει σήμερα στους Nightstalker. Άλλο ιστορικό group.

Αυτά
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια και άκουσα για Nightfall θα πρέπει να επισημάνω και τους Rotting Christ με το δημοφιλές Non Serviam, τους Swan Christy και τους Septic Flesh. Όπως και τους Δαιμόνια Νύφη (Daemonia Nymphe).
 
Τους rotting christ τους είχα δει κάποτε ζωντανά στο Ρόδον που έπαιζαν support στους Paradise Lost. Αν και ποτέ δεν μου άρεσε το black metal/death πέρα απο ένα ή δυο τραγούδια, ο τύπος που γκάριζε - δεν μπορώ να δεχτώ οτι τραγουδούσε - το παρατράβηξε λίγο την συγκεκριμένη νύχτα. Αστε μην σας πω θα σιχαθείτε. Κατα τ'αλλα αφού άρεσε η μουσική στους άλλους και όχι σε εμένα, παω πάσο.
 
Οι Rotting Christ αποτελούν ακόμη το μεγαλύτερο black και ίσως και metal συγκρότημα που έχει βγάλει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον από πλευράς πωλήσεων στο εξωτερικό. Από το 1987 συνεχίζουν να βγάζουν πολύ καλούς δίσκους και να περιοδεύουν σχεδόν παντού. Σε παλαιότερο τεύχος του Metal Hammer, το NON SERVIAM ψηφίστηκε στην 59η θέση των 100 καλύτερων δίσκων στο metal.

Οι Septic Flesh επίσης μία από τις σημαντικότερες μπάντες στον ελληνικό χώρο, με κυριότερα album τους (για μένα) τα Ophedian Wheel, Fallen Temple και το αξεπέραστο Revolution DNA, δημιούργησαν και αυτοί μεγάλο όνομα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Κρίμα που δεν υπάρχουν πλέον....

Επί τη ευκαιρία να αφιερώσω στο forum, τους στίχους από το Little Music Box ;) του Revolution DNA.

From the chest of fake hopes, where we leave the needless things.

I found a dusty object it had a special gift.

From its opened top a sound came out, a phantom from the past.

Sacred nights I felt like heaven, rusty days I felt like hell.

This music box reminds me of you. This Little music box.

Its melody is a distant smile, a face I thought I knew.
 
Και όμως οι Septic Flesh δεν χάθηκαν. Μετονομάστηκαν σε Chaostar με μόνιμο πλέον μέλος τη Ναταλί Ρασούλη και έκτοτε κυκλοφόρησαν δύο albums. To Chaostar (2000) και το Threnody (2002). Και τα δύο υπέροχα.
 
Οντως υπεροχα τα 2 album των chaostar αλλα δεν ειναι εξελιξη των septic flesh νομιζω. Ενα μελος των septic ειναι που ξεκινησε το project chaostar και δεν συμμετεχουν οι υπολοιποι.
 
Μιας και αύριο είναι και Εθνική Εορτή, λέω να ανεβάσω ένα ΠΟΛΥ ΠΟΡΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ :

SARISSA - Macedonian Army

Τις τελευταίες μέρες, το ακούω τόσο συχνά και τόσο δυνατά,

που κοντεύουν να τρυπήσουν τα αυτιά μου !

Αφιερωμένο εξαιρετικά στα παιδιά του φόρουμ, από όλη την Βόρειο Ελλάδα !
 
Eύγε exetelaios....και για να μην μου κουράζεστε ψάχνοντας τους στοίχους.....

Sarissa - MACEDONIAN ARMY

No moonlight but shining night Hearing howls, prepared to fight The wind that blows reminds last wars Our songs regain the secret force

Being soldier for fourteen years Are you ready, death appears Nightmare's smile, danger’s joy Heaven Hell, search and destroy.

PROUD - on the land we're marching

PROUD - through the time

STAR - on our shields is shining

SIRIUS - the star of life

No way out through the years Till the end and without fears Our King is wolf, at night he howls Singing to Us, Immortal souls.

PROUD - on the land we're marching

PROUD - through the time

STAR - on our shields is shining

SIRIUS - the star of life

..... απίστευτα καλό refrain....:axer:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα