Τα τέσσερα σκαλοπάτια (1951)

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.097
Αντιδράσεις
15.418
Τα τέσσερα σκαλοπάτια (1951)


RetroDB:

Μια εξαιρετική , γλυκόπικρη αισθηματική κωμωδία να την πω, αισθηματική δραματική ταινία :p λίγο δύσκολο να βρω το είδος της. Μας αποκαλύπτει μια παλιά, ηλιολουστη Αθήνα με όλη την μονάκριβη ρετρό μαγεία της και τους ωραίους τρόπους της. Ταινία του 1951

http://90lepta.com/m121.html

εδω υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες...


Λίγα λόγια για το έργο: Η ορφανή Ρενα ζει με τους θείους της σε ενα πευκόφυτο υποστατικό. Οι θειοι της ειναι απλά αδιαφοροι για το μοναχικό κορίτσι ( που στο έργο παρομοιαζεται απο τον Ηλιοπουλο σαν ένα αγνό αγριολούλουδο) και απλά βγάζουν την υποχρέωση τους αφου η μητέρα της Ρενας τους έχει αφησει ποσό χρημάτων ικανό για την ανατροφή της. Μόνη της συντροφια και παρηγοριά της οι υπάληλοι που κρατούν το υποταστικό, ο κυρ-κωστας και η γυναίκα του που μια μέρα της γιορτης της θα της χαρίσουν ένα βιβλίο με ιππότες που θα συνεισφέρει πολλά στην υπόθεση. Η όμορφη εξαδελφη ζηλεύει την καλοσύνη και την ανωτερότητα αλλά και την τρυφερότητα της Ρενας και προσπαθεί πάντα να την υποτιμά ενω δεν την υπολογίζει για ισαξια της-το μισος προς την κοπέλα θα μεγαλώσει όταν ενας νεαρός βιομήχανος ο Δημητρης Βράνας θα δείξει την αγάπη του για την Ρενα και την ζητά σε γάμο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βασικό ατού της ταινίας (ιδίως για ρετρομανιακούς ταινιοδίφες) είναι η ερμηνεία του βασικού ρόλου από τη Ζινέτ Λακάζ, που έπαιξε σε ελάχιστες ταινίες και εξαφανίστηκε, κάπου μάλιστα εδώ έχει γίνει και σχετική συζήτηση.
 
Μόνο σε δυο elephadas, στα χειροκροτήματα και στα 4 σκαλοπάτια αλλά όμως τι ταινίες! και τι συμπτωση σε δυο βλέπω έπαιξε και ο συμπρωταγωνιστής της, Νίκος Χατζίσκος! η ταινία εχει και νοσταλγική αξια για τα παλιά σοφεράκια της Αθηνας!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την είδα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ. Το τέλος είχε πολύ πλάκα. Δεν έχω ξαναδεί καμια ταινία με την Άννα Κυριακού τόσο νέα!
 
Ελπίζω η ετ-3 να το εντάξει προσεχώς στο πρόγραμμα της, είναι χαριτωμένη κωμωδία και ετσι θα την ανακάλυπταν και άλλοι ;)
 
ειναι η πρωτη ελληνικη ταινια στην ιστορια του σινεμα που εχει μεταμφιεση ,η πρωταγωνιστρια απο γυναικα γινεται αντρας
 
την εχω γραμμενη σε βιντεοκασσετα απο παλια προβολη στην τηλεοραση ωραια κωμωδια μιας αλλης εποχης
 
Με αφορμή την προβολή της ταινίας χθες 14 Απριλίου στο Open , να διευκρινισουμε ότι η ταινία, αν και προβλήθηκε τον Ιανουάριο του 1951 ,στην πραγματικότητα είχε γυριστεί τον χειμώνα 1949- 50 όπως επιβεβαιώνεται από το παρακάτω δημοσίευμα (2/12/1949 - κινηματογραφικά νέα)
 

Συνημμένα

  • IMG_20230415_103908.jpg
    IMG_20230415_103908.jpg
    221,6 KB · Προβολές: 2
Πίσω
Μπλουζα