Τα φώτα σας για τον X68000 παρακαλώ

Leon

RetroNuts!
Joined
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.119
Αντιδράσεις
1.037
Φοβερό μηχάνημα που δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ από τα μέρη μας. Κατά τη γνώμη μου το πλέον όμορφο computer ever. Αυτοί οι "δίδυμοι πύργοι" παραδίδουν μαθήματα κομψότητας και design. Ο λόγος που είναι πάρα πολύ διάσημο είναι φυσικά για τα πολύ πιστά arcade conversions, αφού και το hardware του ήταν πολύ κοντά σε αυτό των 16-bit arcades.

Όμως επειδή δεν παίζει να το αποκτήσω, η μόνη μου επαφή μαζί του είναι μέσω emulator. :( Όπως καταλαβαίνετε δεν έχω και ιδιαίτερο λόγο να παίξω έτσι τα conversions αφού πλέον παίζουμε τα αυθεντικά arcades μέσω MAME και λοιπών δυνάμεων (πιο arcade perfect δεν γίνεται).

Και επειδή και σε κάτι sites που βρήκα για το Χ68000 επικεντρώνονται στα καταπληκτικά conversions, οι γνώσεις μου για τα δικά του παιχνίδια είναι πολύ περιορισμένες.

Οπότε όσοι έχετε εντρυφήσει στο θέμα, ποια αυθεντικά παιχνίδια του αξίζουν την προσοχή μου (μας); Δυστυχώς οι γνώσεις μου στα Ιαπωνικά είναι μηδαμινές, άρα για RPG (και λοιπά text heavy) δεν παίζει. Μόνο για action παιχνίδια μπορούμε να μιλάμε (που δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τη γλώσσα).

Αυτά που γνωρίζω ως τώρα είναι το Cho Ren Sha (φοβερό shmup) και to Akumajo Dracula (το Castlevania). Τι άλλο υπάρχει που αξίζει να παίξεις;
 
For years, this video is the only evidence we had of this game's existence. The game was uncirculated and highly sought after by the X68000 community. I've been searching for this game for over 5 years.
With the help of some X68000 collectors, the lot was won (almost $1000!) and headed to the US, where an attempt to dump Illumination Laser would be made.

The progress of this purchase was documented on the NFG forums where, unbeknown to us, someone had been in contact with the developer of IL for over a year. The developer learned of the auction, and formally asked that we not release that copy of the game. We were disappointed, but decided to respect the developer's wishes.

The developer, who goes by TERRA, dusted off his X68000 and decided to put the finishing touches on the game and release it to the public on Saturday!
[video=youtube;q70d2-wxiZk]

σλουρπ σλουρπ
 
Μπορείς να παρακολουθήσεις και...

...μια πολύ ωραία παρουσίαση, του X68000 και των παιχνιδιών του, από το Game Sack:

 
Ace είπε:
...μια πολύ ωραία παρουσίαση, του X68000 και των παιχνιδιών του, από το Game Sack:
Ήθελα να το ποστάρω και εγώ αλλα με πρόλαβες ! Εξαιρετικοί οι Game Sack, εξαιρετικός και ο Χ68000, μακάρι να βρεθεί ένας στα χέρια μου μια μέρα (...λέμε τώρα !). Τα arcade ports και τα shoot'em'ups του είναι απλώς απίστευτα.
 
Ποτε ειπες θα ερθεις σπιτι μου να παιξουμε? (λεπτομερεις σε πμ).

Παντως οι Ιαπωνες ηταν κοτυφαιοι κατασκευαστες, το μηχανημα ηταν εξαιρετικο,

αλλα ιαπωνικο μη-συμβατο home computer ακουγεται σαν ανεκδοτο.
 
Ανταλλαγη με 4000Τ δεν μας τα ειπες αυτα....
 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μαλλον ο αρχημιδης της Ασιας καλυτερα.
 
https://www.youtube.com/watch?v=4msUbOFAA1I

BTW/Δωθεισης της ευκαιριας ,

πριν ~2 μερες

ενα παιχνιδι το Illumination Laser για το Χ68000 , εγινε release απο τον ιδιο τον τον Dev και κατοχο των δικαιωματων, που μαλιστα εβαλε και καποιες τελευταιες πινελιες ,πριν μας το κανει διαθεσιμο .

:arrow: http://nfggames.com/x68000/Games/IlluminationLaser/

=============================================Illumination Laser, copyright by Mr.TERRA 2014

Exclusively released at GameSX mod factory

==============================================

I
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε arcade ports πάντως ξεφτιλίζει την Amiga με χαρακτηριστική άνεση.
 
ΟΚ οι γιαπωνεζοι θα κανουν καλυτερα ports στα παιχνιδια ΤΟΥΣ, απο τους ευρωπαιους.

 


Ενα συγκρητικο παντως μεταξυ acorn archimedes και Χ68000 θα ηταν πολυ καλη ιδεα.



Στα γραφικα το acorn ειχε καλυτερη αναλυση
640 Χ 512 με 256 χρωματα με καποιους περιορισμους, ενω το Χ68000 ειχε 65536 χρωματα στη μεση αναλυση 512 x 512, αλλα ειχε και υψηλη αναλυση 1024 x 1024 με 16 χρωματα.


Στον ηχο το X68000 ειχε 8 καναλια και το yamaha τσιπακι ηχου, το acorn ειχε και αυτο 8 καναλια στερεο ηχου.



Στην CPU δεν υπαρχει συγκριση, ο RISC πεταγε.



Μετα θα επρεπε να πεσουμε σε συγκριση sprites, δυνατοτητων του τσιπ γραφικων κτλ.



Καλα ολα αυτα, τελικα ομως ηταν απλα πανακριβα και αποτυχημενα μηχανηματα,



σαν το ΝΕΟ-GEO ενα πραγμα, καλυτερα να αγοραζα SNES που ηταν πιο φθηνο και ειχε και παιχνιδια.
 
Μανία που έχεις με το αποτυχημένο Neo-Geo και το φθηνό Snes ρε mike ! Άστο Neo-Geo ήσυχο ! Πάντως ο Αρχιμήδης ήταν ισχυρό μηχάνημα, αλλα δεν το είδαμε ποτέ στην πράξη. (Εγώ δηλαδή, ένα racing ανάμεσα σε κάτι παγόβουνα θυμάμαι όλο και όλο)

@maddog, είσαι άδικος, άλλο το port να είναι απο την Capcom, και άλλο απο την Creative Materials. Τι Final Fight να συγκρίνουμε τώρα, είναι σαν να συγκρίνεις το παστιτσιο της μαμάς με το παστίτσιο του σούπερ μάρκετ. Εκτός των άλλων, μιλάμε για διαστημικές διαφορές στο κόστος απόκτησης. Τα δύο μηχανήματα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, εκτός του επεξεργαστή, ο οποίος έτρεχε στα 10mhz μάλιστα στον Χ68000 ενώ στην Amiga στα 7,1. Σοφά εμίλησε ο mike λοιπόν, γιαπωνέζικο παιχνίδι, γιαπωνέζικη πλατφόρμα. Άντε βρες εσύ να παίξεις Kick Off 2 στον X68000 !!! EDIT: και όμως υπάρχει, Pro soccer 68 λέγεται, ωραία διορθώνω, άντε να βρεις pinball fantasies/Sensible soccer στον Χ68000 :p

Σε ότι αφορά στον ήχο, μαμίσια δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές, για να ευχαριστηθεί κανείς την τελειότητα θα έπρεπε να τα σκάσει ακόμα παραπάνω, για να πάρει ενα external midi synth module. Στον Acorn δεν έχω ιδέα !

Πάντως σαν μηχάνημα, σετ με το μονιτοράκι του, τα ηχειάκια του και ένα midi module πακετάκι, με το joystick του, ειναι μακράν ότι πιο σεξουαλικό έχω δεί σε home computing (μετά την 500άρα και δυο tomahawk μπροστά απο το 1084 φυσικά)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα