Τζέιν Έιρ (Jane Eyre, BBC 1983)

mtav

RetroWannaBe
Joined
7 Μάρ 2010
Μηνύματα
33
Αντιδράσεις
0
Ελπίζω να μην είμαι η μόνη που το έβλεπα όταν ήμουν μικρή, αλλά η μάνα μου κι εγώ είχαμε κολλήσει άγρια με τη συγκεκριμένη σειρά, κυρίως εξαιτίας του απίθανου Timothy Dalton στο ρόλο του κυρίου Rochester (μάλλον γι αυτό τον επέλεξαν να παίξει και τον James Bond). Στον ρόλο της Jane Eyre, η Zelah Clarke, η οποία δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα της ως ηθοποιός, πέρα από μερικές συμμετοχές σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές. Αυτά που μου έχουν μείνει στο μυαλό είναι οι σκηνές στο οικοτροφείο και της επίθεσης στο Θόρνφιλντ (δε λέω παραπάνω, η σειρά κυκλοφορεί και σε DVD, μπορείτε εύκολα να τη βρείτε, μη με κατηγορείτε μετά ότι σας χαλάω την έκπληξη...) ;)
 
Πολύ ωραίο κι εγώ το έβλεπα και οι σκηνές στο σπίτι με την τρελή μου έχουν μείνει...
 
Ακόμα το θυμάμαι. Η Ζέλα Κλάρκ ήταν πολύ καλή στο συγκεκριμένο ρόλο και ο Ντάλτον, κατά τη γνώμη μου πάντα (γιατί έχω ακούσει και αρνητικές κριτικές) ήταν πολύ γοητευτικός σα Ρότσεστερ. Πολύ καλή αναπαράσταση της εποχής (BBC είναι αυτό) και απόλυτα πιστή μεταφορά του βιβλίου.
 
Ο νταλντον πρεπει να ηταν ο ωραιοτερος ροτσεστερ ! Εχοντας δει μια ταινια παλια τζεην ευρ και μια του 2011! Καθως και την νεα σειρα BBC , νιωθω ανεπαρκης που δεν εχω δει ποτε την παλια σειρα που λογικα θα ηταν και η καλυτερη καθοτι οτι ρετρο πολυτιμο
 
Πίσω
Μπλουζα