Τηλεπαιχνίδια με άγνωστα τραγούδια

stakovios

Human RetroDatabase
Joined
21 Αύγ 2009
Μηνύματα
3.242
Αντιδράσεις
914
Ο Κ. Τουρνάς παρουσίαζε ένα τηλεπαιχνίδι στο Σταρ "Βρείτε το τραγούδι". Πολύ πιο πριν, τη δεκαετία του ' 80 όμως, η ΕΡΤ είχε κάποιο τηλεπαιχνίδι με το ζητούμενο να είναι ένα τραγούδι. Θυμάμαι π.χ. ότι αν έψαχναν ένα τραγούδι της Αλέξιας , έβαζαν ένα βίντεο με την Αλέξια να τραγουδά και να ακούγεται μετρονόμος, ενώ τα χείλια της φαίνονταν... Ο παίκτης/τρια έπρεπε να βρουν τον τίτλο, έχοντας αυτή τη βοήθεια. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι αυτό το κομμάτι που περιέγραψα ήταν μέρος ενός τηλεπαιχνιδιού (ίσως δηλ. να ήταν σπονδυλωτό παιχνίδι, όπως λέμε σπονδυλωτή ταινία :) ). Θυμάστε τίποτε;
 
Θυμάμαι το "Αν θυμάμαι καλά" της ΕΡΤ2 με παρουσιαστή τον Δημήτρη Μαλαβέτα και ίσως και τη Ρίκα Βαγιάνη; Πιάνο έπαιζε ο Γιώργος Θεοδοσιάδης που έπαιζε από 3 έως 6 νότες, νομίζω, για να καταλάβουν οι παίκτες για ποιο τραγούδι πρόκειται.

Συμμετείχαν εκτός από παίκτες/παίκτριες, και καλλιτέχνες/ιδες. Ίσως όμως οι καλλιτέχνες/ιδες να έρχονταν μόνο στα εορταστικά επεισόδια; Αυτό δεν μπορώ να το θυμηθώ.

Θυμάμαι ακόμα ένα τηλεπαιχνίδι με τον Σταμάτη Κραουνάκη, στην ΕΡΤ1 μάλλον, που λεγόταν Playback. Εκεί το τελικό ζητούμενο ήταν οι παίκτες/τριες να κάνουν πλέιμπακ σε ενα τραγούδι από δίσκο, με τη φωνή του τραγουδιστή/της τραγουδίστριας. Αυτό όμως γινόταν στο τέλος του παιχνιδιού. Ίσως στην αρχή να έψαχναν να βρουν τραγούδια από διάφορα στοιχεία που έδινε ο παρουσιαστής;
 
Μπράβο, για το Πλέιμπακ έλεγα! Η μουσική ήταν του ίδιου του Κραουνάκη στους τίτλους.
 
Απόσπασμα από την εκπομπή Play Back με Αλέξια. Και βλέπουμε μεταξύ άλλων και πόσο ωραία έφτιαχναν με σκιτσάκια τα βιντεοκλίπ των τραγουδιών στο τηλεπαιχνίδι.

 
Στα πρωτα χρονια του MEGA υπηρχε ενα τηλεπαιχνίδι που οι παίχτες διαγωνίζονταν στο να δουν ένα ξενο βιντεοκλιπ, ενω ακουγαν παράλληλα τα λόγια ενος ελληνικού τραγουδιου.

Σκοπός ήταν να βρουν τους τίτλους και των δύο τραγουδιών.

Νομιζω το επαιζαν Σαβ.κο
 
Πίσω
Μπλουζα