Τι έγινε με το PlayOn?

Joined
29 Αύγ 2007
Μηνύματα
287
Αντιδράσεις
21
Το περιοδικό δεν είναι παλιό αλλά με τρώει το σαράκι της περιέργειας. Ξέρει κανείς γιατί σταμάτησε η κυκλοφορία του? Είχαν κάνει μεγάλη καμπάνια όταν πρωτοβγήκε. Δεν το πήρα ποτέ γιατί κάθε μήνα παίρνω συγκεκριμένο περιοδικό του χώρου και δεν το αλλάζω με τίποτα.

Δέστε έδώ: http://www.playon.gr

Μόνο 6 τεύχη βγήκαν. :confused: (Νοέμβρ. 05-Απριλ.06) Κρίμα. Λυπάμαι όταν χάνεται ένα περιοδικό του χώρου-άσχετα αν δεν το διαβάζω. Είναι δυνατόν να έπεσε έξω οικονομικά μόλις σε 6 τεύχη?? :confused: Κάτι άλλο θα τρέχει λογικά. Ξέρει κανείς? Το πήρε ποτέ κανείς?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το περιοδικο ανεστειλε τη λειτουργια του γιατι οι πωλησεις του δεν ικανοποιησαν τη μαμα Compupress - υπαρχουν μελη μας εδω που δουλεψαν στο περιοδικο αυτο και σιγουρα θα εχουν περισσοτερα να πουν.

(Μετεφερα το thread εδω γιατι δεν εχει αμεση σχεση με τα retro περιοδικα που καλυπτουμε στην αρχικη ενοτητα που βρισκοταν :) )
 
...προσωπικά μαθαίνω πρώτη φορά για το συγκεκριμένο έντυπο !! (...μάλλον η καμπάνια δεν με άγγιξε :D ).

Απο το link φαίνεται σαν περιοδικό για console games. Δεν ξέρω αν συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερο με αυτό το περιοδικό, αλλά ίσως να το σταμάτησαν επειδή δεν είχε ζήτηση, άρα και πωλήσεις. (ο πιό απλός λόγος).

Ισως τα περιεχόμενά του να μην είχαν κάτι παραπάνω απο τα διάφορα άλλα αντίστοιχου περιεχομένου έντυπα (ελληνικά και ξένα) που κυκλοφορούν, ώστε να το κάνει να ξεχωρίσει (συν τοις άλλοις, την σήμερον ημέρα υπάρχει και το internet για ενημέρωση, που "κερδίζει" μία μεγάλη μερίδα απο υποψήφιους αναγνώστες τέτοιων περιοδικών).

Το καλύτερο θα είναι να σχολιάσει κάποιος που το έχει διαβάσει, ώστε να μάθουμε αν έλεγε τίποτα, ή αν ήταν μία ακόμα μετριότητα "του σωρού".

--[ΕDIT]--

...μόλις διάβασα το post του telamonas. Τhanks για τις πληροφορίες φίλε !!
 
Παντως απο ενα τευχος που αγορασα ειχε αρκετα ενδιαφερουσα ρετρο στηλη στις τελευταιες σελιδες (ισως καλυτερη κι απο αυτη του pcmaster ) στο συγκεκριμμενο τευχος.
 
...χμμμ... Nemo, καλό μου ακούγεται αυτό το τελευταίο !! (...ως οπαδός του retro-gaming γενικότερα). :)

...το υπόλοιπο παιριοδικό πως θα το έκρινες; "έλεγε" τίποτα η ύλη του, πέραν των συνηθισμένων;
 
Δεν ειμαι ο ποιο ειδικος ,μια και δεν ειμαι κατεξοχην καταναλωτης κονσολοπεριοδικων και θα κρινω μονο απο ενα δειγμα ,και με σχετικα μεγαλη χρονικη αποσταση για τα δεδομενα της μνημης μου (ολο σφαλματα μου βγαζει στο memtest ) τωρα τελευταια .

/Edited/

Olorin παρωντος ,ας μιλησει αυτος καλυτερα .

Btw copy paste απο την Insomnia

Olorin είπε:
Δυστυχώς, το "PlayOn!" μας άφησε χρόνους... Η εκδοτική εταιρεία θεώρησε ότι τα κέρδη (κυρίως τα διαφημιστικά, όχι τόσο των πωλήσεων) δεν ήταν αυτά που περίμενε και αποφάσισε να σταματήσει την κυκλοφορία του περιοδικού μόλις στο 6ο τεύχος. Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν κάτι που περνούσε από το χέρι της συντακτικής ομάδας...

Κρίμα, πάντως, γιατί είχαμε όλη πολλή όρεξη και πιστεύω πως τεύχος με τεύχος βελτιωνόμασταν και είχαμε αρχίσει να παρουσιάζουμε κάτι αρκετά καλό. Δε θέλω να επεκεταθώ σε σύγκρισή με άλλα περιοδικά του χώρου γιατι θα ήταν αντιεπαγγελματικό, όμως πιστεύω πως το "λάθος" μας, ήταν ότι μας άρεσε αυτό που κάναμε, το αντμετωπίζαμε σοβαρά και δεν υποτιμούσαμε τη νοημοσύνη των αναγνωστών μας... Από ό,τι φαίνεται δεν ήταν αρκετό..."
και ενα quote απο καποιο αλλο forum

"Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, αγαπητοί "κύριοι", δυστυχώς, δεν υπάρχει πλεον το "PlayOn!" (imho, ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η Compupress την τελευταία δεκαετία, αλλά δεν είναι της στιγμής να αρχίσω τα παράπονά μου προς τα... big bosses...)"
 
Δεν το ειχα αντιληφθει το εντυπο ομολογω,αλλα το τελευταιο post του Nemo και τα quotes του,μου εκαναν μεγαλη εντυπωση.....

Αλλα δυστυχως η ευτυχως,money makes the world go round.....
 
Είχα πάρει το πρώτο και το τελευταίο τεύχος, και ήταν αρκετά καλό-καλύτερο τουλάχιατον από τα άλλα δύο. Τα παιδία που το έγραφαν φαίνεται να γνώριζαν το αντικείμενο, επειδή έβλεπες μέσα από τα κείμενα την αγάπη για τα παιχνίδια, και όχι ψυχρό επαγγελματισμό. Πολύ γέλιο είχαν και οι λεζάντες που έβαζαν στις εικόνες του παιχνιδιού. Και από ρέτρο είχε κάποια πράγματα. Μια αξιοπρεπής προσπάθεια, που όμως ξεκίνησε λάθος στιγμή. Αν είχε βγει λίγα χρόνια πιο πριν, σίγουρα θα είχε καλύτερη τύχη.
 
Έχω όλα τα τεύχη αυτού του περιοδικού,ήταν πολύ καλή προσπάθεια αλλά...

και μία ερώτηση που απευθύνεται σε όσους ξέρουν καλύτερα: ήταν η ιδέα μου η μήπως όχι ότι υπερπρόβαλλαν το XBOX 360? εντάξει,εκείνη τη περίοδο που κυκλοφόρησε ήταν στην επικαιρότητα αλλα μερικές φορές είχα την αίσθηση ότι θα του πήγαινε καλύτερα το όνομα XBOX MAGAZINE ή κάτι παρόμοιο!
 
Εσοδα < προβλεπόμενα εσοδα.

Οσο μεράκι, κέφι, ενθουσιασμό, όραμα, μαγεία κι αν έχει, ή αν θες να έχει, ένα κάτι που δημιουργείς, είναι στο τέλος της ημέρας, ένα προιόν. Οταν δεν φέρνει αυτά που πρέπει να φέρει για να συντηρήσει τον πολύ κόσμο που εμπλέκεται στην δημιουργία του, κάποιος απλά βγάζει την πρίζα. Τοσο απλο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
kuv είπε:
Εσοδα < προβλεπόμενα εσοδα.
Οσο μεράκι, κέφι, ενθουσιασμό, όραμα, μαγεία κι αν έχει, ή αν θες να έχει, ένα κάτι που δημιουργείς, είναι στο τέλος της ημέρας, ένα προιόν. Οταν δεν φέρνει αυτά που πρέπει να φέρει για να συντηρήσει τον πολύ κόσμο που εμπλέκεται στην δημιουργία του, κάποιος απλά βγάζει την πρίζα. Τοσο απλο.
παντως το φλερτ με τις κονσολες δεν εχει σβησει ακομα ... παρολο το προηγουμενο του Play On

PCMaster και κονσόλες.

http://www.pcmaster.gr/forum/viewtopic.php?f=1&t=24506&sid=9f45fde3b8349e36c693aa27e3873773
 
Πιστεύω ότι όσο hardcore PC fan και να είσαι, είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι το "χάσμα" δυνατοτήτων κλείνει μέρα με την ημέρα και ο πολύς κόσμος παίζει πλέον σε κονσόλες.

Δεν μπορεί να μην το έχουν δει αυτό όσοι είναι στην αγορά. :)
 
Τις ιδιες πατάτες εκανε και το Pixel,το ιδιο ακριβως γκαλοπ,το θυμαμε πολυ καθαρα,ειδατε που πηγε το pixel

deja vu anyone....

btw το url http://www.playon.gr ειναι under construction χμμμ.....
 
Maddog είπε:
Πιστεύω ότι όσο hardcore PC fan και να είσαι, είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι το "χάσμα" δυνατοτήτων κλείνει μέρα με την ημέρα και ο πολύς κόσμος παίζει πλέον σε κονσόλες.
Δεν μπορεί να μην το έχουν δει αυτό όσοι είναι στην αγορά. :)
Το ορθόν. Για το κυρίαρχο έντυπο της εποχής, το PCM, το φρόνιμο θα ήταν να πειραματιστεί με ένα ένθετο, και να δει τον αντίκτυπο στις πωλήσεις. Η πραγματικότητα της ανόδου των κονσολών χρίζει εμπορικής προσοχής/εκμετάλλευσης, αλλά ξεχωριστό περιοδικό δε "σηκώνει" η εποχή.

Ένας hardcore PC fan :cool:
 
Εμένα παίδες η άποψή μου είναι ότι τελικά το πολύ πολύ να μπει ξεχωριστό ένθετο στο περιοδικό,δε το βλέπω να παίρνει σελίδες από το PC MASTER (ακόμη κι αν αυξηθούν αυτές) μπαίνοντας κανονικά στα περιεχόμενά του...
 
Ισως αυτο που θα επρεπε να κανει η Compupress (ομιλω σαν προπονητης του καναπε :) ) ειναι να φτιαξει ενα ενθετο αλλα οχι για κονσολες.

Μιας και δεν μπορει να επεκταθει παρα πολυ μεσα στο περιοδικο για τη γενικοτερη εννοια του gaming μιας και (ορθως) σκονταφτει στον υφαλο που λεγεται "τηρηση της θεματολογιας και του τιτλου", θα μπορουσε να εχει ενα υποπεριοδικο με 2 special reviews (ενα παλιο hidden gem revisited και ενα νεο game) και το υπολοιπο περιοδικο να αναλωνεται σε "φιλοσοφικα" αρθρα προβληματισμου και συζητησης περι gaming.

Οπως περιπου το Edge - τηρουμενων φυσικα των αναλογιων μιας και το Edge εχει 100πλασιο budget απο τα Ελληνικα εντυπα πληροφορικης.

Σε αυτο θα μπορουν να γραφουν αμισθι και αναγνωστες των οποιων τα κειμενα θα ειναι σε αυτο το μηκος κυματος και θα περνανε φυσικα απο evaluation.

Tα αντικειμενικα προβληματα αυτης της ιδεας ειναι οτι ειναι πολυ γενικολογη, δεν ξερει κανεις αν θα εκτιμηθει, δεν ξερει κανεις αν φερει διαφημισεις να ταισει τον κοσμο. Παντως θα ειναι ενα πλαγιο (και εμπρος) βημα απο την πεπατημενη των review-preview.
 
Έχω και τα 6 τεύχη του play on και πραγματικά απο το 2ο κιόλας τεύχος με κέρδισε! Παρείστικο κλίμα και μεράκι! Επίσης μου άρεσε το ότι "μύριζε" Pc Master! Πιστεύω πως είχε τα φόντα να είναι μονοπώλιο στον χώρο των consoles! Κρίμα...

Οσο υπάρχουν FPS και Strategy το PC gaming δεν πεθαίνει
Τα FPS βλέπω οτι καταλαμβάνουν μεγάλο κομμάτι της πίτας και στις κονσόλες πλέον! Για τα strategy έχεις απόλυτο δίκιο...
 
Το ιδανικότερο πάντως θα ήταν να ξαναβγεί περιοδικό για κονσόλες και να είχε το τρόπο δόμησης του pc master (αναλυτικά reviews,ρετρό θέματα κλπ) ,πιστεύω ότι θα είχε αρκετή επιτυχία γιατί τον χώρο τον μοιράζονται μόνο το games και το ps3 magazine που το πρώτο δεν το λες και σοβαρό (πολύ ρηχά reviews και κάποια άλλα προβλήματα) ενώ το δεύτερο μιλάει φυσικά μόνο για τις κονσόλες της sony.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
krem13 είπε:
γιατί τον χώρο τον μοιράζονται μόνο το games και το ps3 magazine που το πρώτο δεν το λες και σοβαρό (πολύ ρηχά reviews και κάποια άλλα προβλήματα)
Ενημερωτικά,το "Games" δεν υπάρχει πλέον,σταμάτησε από τον μήνα αυτό η κυκλοφορία του...
 
Maddog είπε:
Πιστεύω ότι όσο hardcore PC fan και να είσαι, είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι το "χάσμα" δυνατοτήτων κλείνει μέρα με την ημέρα και ο πολύς κόσμος παίζει πλέον σε κονσόλες.
Δεν μπορεί να μην το έχουν δει αυτό όσοι είναι στην αγορά. :)
Φίλε Maddog, πολλά Αμερικάνικα και Αγγλικά sites μου φαίνεται ότι διαβάζεις. :) Στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, το PC gaming παραμένει νο. 1 και με διαφορά.
 
Πίσω
Μπλουζα