Τι ακούω απόψε ...

Λοιπόν, αυτές τις μέρες ακούω αρχαία Γαλλική μουσική που ήταν δημοφιλής στα μικράτα μου. Τέλη 60 - αρχές 70. Ανάμεσα σ' αυτούς που μ' αρέσε τότε ήταν και ο Ενρίκο Μασίας. Δυο τρία τραγούδια του ήξερα, δηλαδή, από 45άρια, πού να ακούσω άλλα εκεί που έμενα? Κι αργότερα φοιτητής δεν με ενδιέφεραν ιδιαίτερα αυτά, απλώς άκουγα αν τύχαινε να έχει η τηλεόραση. Έχω μπόλικα άλμπουμ του τώρα αλλά δεν τα είχα ακούσει όλα, κι έβαλα ν' ακούσω ένα ένα και ξαφνικά άκουσα ένα γνωστό μου άσμα (που όμως το ήξερα με άλλον ερμηνευτή. Έλληνα). Φανταζόμουνα ότι και οι δύο είχαν διασκευάσει το ίδιο ανατολίτικο, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι το τραγούδι είναι δική του σύνθεση. Βέβαια Αλγερινοεβραίος είναι, λογικό, αλλά αυτά που άκουγα δεν είχαν ανατολίτικο χρώμα. Αυτό έχει και παραέχει :)



Αν και το επόμενο, ακόμη αρχαιότερο, το άκουσα χτες κι όχι απόψε, για να μην παραβιάσω το θέμα το ξανάκουσα κι έτσι είμαι μέσα στους κανόνες. Το θυμόμουνα από παλιά, μου άρεσε (αν και δεν θυμόμουνα ότι το έλεγε η Dalida), και κοίταξα να δω ποιος το είχε συνθέσει. Προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν του ασκημομούρη του Σερζ Γκαινσμπούργκ ή πώς τον προφέρουνε φραντσέζικα. Γιατί ή έκπληξη? Ε, γιατί για μένα Serge G. θα πει "Je t' aime... moi non plus" κι αυτό δεν είναι ακριβώς έτσι.

Και το κλιπάκι λέει ότι είναι από την ταινία "Ένα ασύλληπτο κορόιδο" οπότε τώρα θέλω να δω την ταινία. Φαντάζομαι θα το ακούγανε σε κανένα πάρτυ "γιεγιέδων"

Ναι, elephadas.Το κομμάτι ακούγεται σε πάρτι,αλλά όχι γιεγιέδων,αλλά σε πάρτι γενεθλίων της κόρης του πλούσιου μπαμπά (η κόρη είναι η Κατσέλη και μπαμπάς της ο Παπαγιαννόπουλος).Έχει καλέσει και τον "αγαθό" κουρέα (ο Βέγγος) που είναι ερωτευμένος μαζί της για να "διασκεδάσουν" μαζί του.

Ααα.. Τα γιασεμάκια σου! Θυμάμαι να ΄μαι μικρός,αρχές δημοτικού,πρωινά Σαββάτου, να με ξυπνούν το "τα γιασεμάκια σου"..Κατά τις 9 με 10,να ετοιμάζεται η μητέρα μου να κάνει δουλειές στο σπίτι και να βάζει το συγκεκριμένο δίσκο (δίσκος 33 στροφών) στο πικάπ,τέρμα ο ήχος να ακούγεται σ'όλο το σπίτι (να ξεπεράσει και τον ήχο της ηλεκτρικής σκούπας φυσικά) και να μας ξυπνάει εμένα και την αδερφή μου..Δυσάρεστη μεν η αίσθηση να διακόπτεται ο Σαββατιάτικος ύπνος ενός παιδιού,αλλά προτιμότερη δε η μελωδία του τραγουδιού.Και σίγουρα πιο γλυκό από ένα "ψυχρό" και κοφτό "Ξυπνάτε, έχετε σχολείο" μιας οποιασδήποτε καθημερινής.
 
Κατι κλασσικο να γουσταρουμε καθως πινουμε την απογευματινη φραπεδια μας :cool: :cool: :cool: :cool:

 
Γιαννης Καλατζης - Αμαναμ

 
Dead Moon - Destination X, απο τον δισκο Strange Pray Tell (1992).

Μεγας οπαδος απο το '92 που πρωτοακουσα τον δισκο αυτο. Τους ειχα δει live πριν πολλα χρονια.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Twisted Sister ''The Price'' γιατι πολυ απλα τετοιες κομματαρες δεν βγαινουν ποια αλλα και thank god for the 80's :cool: :cool: :cool: :cool:

 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Ιαπωνία από σήμερα.Να τους αφιερώσουμε φίλε metalcandyman κάτι από τις αρχές των 80s..
 
Mπορει να ειναι αγγλοι και οχι ιαπωνες αλλα και μονο που στο ονομα της μπανταρας αυτης υπαρχει το ονομα Tokyo αξιζει να βαλουμε μια κομματαρα της:cool::cool::cool::cool:

 
Γιωργος Πολυχρονιαδης - Μου λειπει κατι

 
Πίσω
Μπλουζα