Τι αναλογικό δεν θα αφήσετε ποτέ για κάτι ψηφιακό.

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.881
Αντιδράσεις
3.853
Δυσκολο να βρω κατι ,ημουν απο τους πρωτους που αφησα το VHS για το DVD ,δεν το πολυσκεφτηκα να αλλαξω την CRT μου οταν αρχισε να ακουγεται ο ορος HD και δεν σταματαω ποτε να σκεφτομαι τις ευκολιες της 3mp καμερα του κινητου μου σε συγκριση με τα φιλμ και τις εμφανισεις τους τις περασμενες δεκαετιες.

Χμμ σιγουρα δεν θα αλλαζα ποτε το βιβλιο μου για να παρω Kindle η κατι παρομοιο η αντιστοιχα να χρησιμοποιω το Ipad η το λαπτοπ μου για να διαβαζω σκαναρισμενα μυθιστορηματα η περιοδικα.

Το χαρτι και το γυρισμα της σελιδας εχει αλλη αισθηση.
 
Εκτός από το κλασσικό ραδιόφωνο, τίποτε άλλο. Ποτέ δεν χώνεψα τα αναλογικά. Digital all the way.

Όσο για το χαρτί, απωθημένο από το σχολείο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να ανεχτώ τη μυρωδιά του τυπωμένου χαρτιού, παθαίνω κρίση πανικού και φρικάρω. Το έχω εγκαταλείψει χρόνια τώρα, ακόμα και το retrogamer έπαψα να αγοράζω..............
 
Το χαρτί όντως έχει μοναδική αίσθηση. Καμία σχέση η ψηφιακή μορφή. Περι ορέξεως που λένε.

Κινητό και φωτογραφία/βίντεο είναι απλά αστείο εκτός και αν κάποιος τραβάει τον σκύλο του που χαίρεται στην παραλία. Συνεπώς δεν περιμένω να τραβήξω φωτογραφία με το κινητό και ας έχει ακόμη και 8mpixel κάμερα.

Τηλεόραση crt έχω ακόμη. Βέβαια απλά δεν βλέπω συχνά οπότε δεν μπήκα στην σκέψη να αγοράσω καινούργια. Οι vhs κασσέτες όμως έχουν μια πολύ ρετρό αίσθηση όπως και να έχει. Ομολογώ όμως πως το παράκανα με τα 5 βίντεο που έχω.
 
Θα συμφωνήσω και εγώ για την αίσθηση που έχει το χαρτί. Εντάξει όχι όλα (ειδικά εκείνο το χαρτί των εφημερίδων ούτε να το δω δεν θέλω). Τώρα όσο αφορά τα υπόλοιπα tv, video αναλογικούς δέκτες μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ καθημερινώς, χωρίς φυσικά να μ αφήνουν αδιάφορο ή να μην μ αρέσουν και οι σύχρονες εκδοχές τους (dvd, led tv digital recevers). Πάντως δεν ξέρω τι με έπιασε από χτες και έχω φέρει στο retroplay room μου καμια 30αριά vhs κασσέτες απ το υπόγειο που τις είχα μαζί με τις υπόλοιπες. Το κακό (λέμε τώρα) είναι θα αρχίσω να τις βλέπω πάλι, και ας έχω το περιεχόμενό τους σε dvd και σε HDD.

Η λόξα βλέπεται δεν κόβεται εύκολα!
 
Ποτε μα ποτε δεν θα αλλαζα το ρολοι που φορω σε ψηφιακο...

Οντως το βιβλιο μονο σε χαρτι αξιζει.....αυτα τα ebook ειναι απλα μπλιαχ.
 
  • Like
Reactions: PT8
θα συμφωνήσω κι εγώ με τους άλλους φίλους σχετικά με το βιβλίο. είναι...φετίχ, πως να το κάνουμε. και η ύπαρξη μιας μεγάλης βιβλιοθήκες ήταν πάντα το όνειρό μου.

οκ, όχι πάντα. όπως όλοι (ή σχεδόν όλοι) οι μαθητές, κατα τα σχολικά μου χρόνια ούτε που ήθελα να τα βλέπω. τώρα πια όμως τα λατρεύω. και αν και μου αρέσει και η τεχνολογία, τα gadgets, κλπ, αδυνατώ να διαβάσω βιβλίο σε e-book, pdf, κλπ. έχω βέβαια κάποια (κυρίως πράγματα που δεν μπορώ να βρω στη φυσική τους κατάσταση ή περιοδικά όπου το θέμα "χώρος" είναι πολύ σημαντικό) αλλά όπως είπα πρέπει να πιέσω αρκετά τον εαυτό μου για να μπορέσει να διαβάσει ηλεκτρονικό "βιβλίο".

σχετικά βέβαια με τον τίτλο του θέματος, όπως είπε και ο...007 "never say never again"!!!
 
To ρολοϊ σαν μεσο εχει ηδη αντικατασταθει απο το κινητο .

Για σκεψου τις περισσοτερες φορες την ωρα απο που την κοιτας ,απο το ρολοϊ η το κινητο;

Γενικα οι εταιριες πασχιζουν να πουλησουν κομματια ,πλεον το προμοταρουν σαν κοσμημα .

Kai τα ebook ειναι τοσο χαλια οσο και τα σκαναρισμενα εντυπα που διαβαζονται απο την οθονη του pc.

Moνο για περιπτωση αναγκης και ελειψης του πρωτοτυπου υλικου συνιστωνται.
 
πικάπ βινυλίου. σε ένα σωστά ρυθμισμένο σύστημα με έναν δίσκο αυθεντικής έκδοσης (όχι επανακυκλοφορία) ο ήχος είναι αξεπέραστος!
 
Με μπερδεύει ο τίτλος... η ερώτηση αφορούσε αναλογικό/ψηφιακό κι όλοι αρχίσατε να μιλάτε για χαρτί. Με ποιον ορισμό λογίζεται το χαρτί ως "αναλογικό"; :D Παίρνει πολλές τιμές βολτ;

Παρεμπιπτόντως, εδώ και 5-6 χρόνια σχεδόν όλα τα βιβλία τα διαβάζω σε smartphone. Εξαιρούνται μόνο όσα θέλω οπωσδήποτε να έχω στη βιβλιοθήκη μου και τα αγοράζω με το που κυκλοφορούν σε hard cover.

Το αναλογικό ρολόι κι εγώ το προτιμώ. Είναι το κλασσικό αντρικό κόσμημα, δεν έχει μόνο χρηστική λειτουργία.
 
Αν λοιπόν θεωρήσουμε το χαρτί "αναλογικό", τότε είναι πιθανόν (πιθανόν λέω) το μόνο που δεν θα αφήσω.

Ρολόι δεν φοράω, αλλά προτιμώ τα αναλογικά.

Τέλος, βινύλιο αλλά μόνο για συλλεκτικούς λόγους. Αγοράζω βινύλια αλλά τα ακούω σε mp3!

Μέχρι εκεί η σχέση μου με την "αναλογικότητα"...
 
Το ρολόι το έχω πετάξει από πάνω μου εδώ και πολλά χρόνια.

Σαν κόσμημα ίσως και να το δεχόμουν, αλλά αν είναι να δώσω 1000+ ευράκια για να με κοιτάνε και να λένε "ΟΥΑΑΑΑΑΟΥ!!!! ", μπα, thanks. Προτιμώ να κυκλοφορώ σαν λέτσος με σκισμένο τζην που να έχει να πλυθεί από την εποχή που βάφτησαν τον Ιησού, αλλά με πανάκριβο αυτοκίνητο.

Όσο για τα βιβλία, πιάνουν πολύ χώρο στα ράφια και δεν έχω που να βάλω τα games μου. :p :p
 
Το χαρτί και το βιβλίο ως μέσο, αυστηρά μιλώντας πράγματι δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα όπως π.χ. το cd με το βινύλιο. Αλλά, γίνεται προσπάθεια να αντικατασταθεί απο ψηφιακά μέσα. Τώρα και εγώ θα συμφωνήσω ότι δεν αντικαθίσταται για εμένα απο το κάθε e-book reader. Πιάνω τον ευατό μου κάθε λίγο και λιγάκι να μυρίζω το χαρτί καθώς διαβάζω. Επίσης, η αίσθηση του ξεφυλλίσματος είναι αξεπέραστη. Κουσούρια βέβαια απο τα φοιτητικά χρόνια. Ένας νέος ίσως να μην έχει τέτοιο πρόβλημα.

Γενικά όλα τα άλλα δεν έχω πρόβλημα να τα αντικαστήσω με ψηφιακά.
 
To ρολοϊ φυσικα!! Τα παντα εκτος απο το ρολοϊ!! Ειδικα για εναν αντρα το ρολοϊ

αποτελει ενα κομματι της προσωπικοτητας του.

Αν γυρνουσαν μαλιστα στη μοδα και τα γιλεκα, θα γουσταρα πολυ

να κυκλοφορω με ενα κλασσικο fob watch, με την αλυσιδιτσα του,

το καπακι με την φωτογραφια της αγαπημενης απο μεσα, με τα ολα του! :)
 
το στροφόμετρο στο αυτοκίνητο...

συχαίνομαι τις ψηφιακές υλοποιήσεις! :p
 
δεν θα μπορουσα ποτε να αφησω τα βιβλια και τα περιοδικα για ηλεκτρονικα....με τιποτα ομως....
 
Τώρα τι δουλειά έχουν το μελάνι και το χαρτί με αναλογικές συσκευές τεχνολογίας......

Μέσα και εγώ στα αναλογικά όργανα αυτοκινήτου. Και φυσικά στα αναλογικά πιεσόμετρα που ως πουράκλες θα χρειαστούμε λίαν συντόμως. Διότι τα ψηφιακά είναι για πέταμα και ανακριβή.
 
Ρολόγια.

Μου αρέσουν τα μηχανικά , αυτόματα και κουρδιστά.
 
Παντα κοιτω την ωρα στο ρολοι που φορω ....εκτος και αν ειμαι καπου βραδυ και σκοτεινα οπου θα την δω στο κινητο.

Δεν παω πουθενα χωρις ρολόι.
 
το sex.

παντα αναλογικό
 
  • Like
Reactions: PT8
pooky(1) είπε:
Και φυσικά στα αναλογικά πιεσόμετρα που ως πουράκλες θα χρειαστούμε λίαν συντόμως. Διότι τα ψηφιακά είναι για πέταμα και ανακριβή.
Φίλε μου pooky, λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά τα πιεσόμετρα, τα βαρόμετρα και τα μανόμετρα έχουν παροπλιστεί λόγω Κοινοτικής Οδηγίας :)

Ομοίως βέβαια και το θερμόμετρο υδραργύρου. Το οποίο όμως δεν το πέταξα. Ναι, ναι αυτό που σταμάτησε επίσημα η παραγωγή και η πώλησή του από τον Απρίλιο του 2010. Αυτό που έλεγαν στις ειδήσεις "πετάξτε το, είναι τοξικό, μην το χρησιμοποιείτε, προκαλεί βλάβες, κ.λπ.". Μια χαρά και τα ψηφιακά, δεν λέω αλλά δυστυχώς όταν παίζεις με τα δέκατα (μακριά από όλους μας) στο ψηφιακό δεν μπορείς να στηριχθείς.
 
Πίσω
Μπλουζα