Τι κονσόλες σκοπεύετε ν' αποκτήσετε στο προσεχές μέλλον;

Kortex

RetroN00b
Joined
24 Φεβ 2010
Μηνύματα
16
Αντιδράσεις
0
Ας συζυτησουμε ρε παιδια τι κονσολες σκοπευουμε ολοι να αποκτησουμε στο μελλον και γιατι
 
χμμμ....

Λοιπον εχουμε και λεμε:

1)ATARI LYNX (Γιατι παλια ειχα και μου αρεσε πιο πολυ απο καθε αλλη handheld κονσολα που ειχα)

2)PC Engine (Γιατι ειναι η κονσολα που τα παιχνιδια του ειναι οπως τα coin op)

3)Apple Pippin (Γιατι εκτος απο κονσολα ειναι λιγο απο ολα)

 
1) Neo Geo CD (γιατι λατρευω τα games της SNK και επειδη δεν εχω ληστεψει καμμια τραπεζα για να παρω το AES)

2) Sega Dreamcast (γιατι μια φορα που το επαιξα σε εναν φιλο μου επαθα, αλλα ωντας μικρος και χαζος πηγα και πηρα 2ο PS1 και μετα PS2)

3)Sega Mega Drive (γιατι ηταν η πρωτη κονσολα στην οποια επαιξα και ενω την ειχα μου χαλασε και την πεταξα)

4)Τα 2 αdd on του Mega Drive το 32Χ και το Μega CD (επειδη τα βρισκω ενδιαφεροντα)

5)Αtari Jaguar
 
Πρόσεξε με το NeoGeo CD γιατί λένε πως έχει χρόνους φορτώματος που κάνουν το PlayStation 1 να μοιάζει με κονσόλα που έχει cartridge!

Συμωνώ ότι αξίζει τον κόπο το DreamCast γιατί, από ότι τουλάχιστον έχω διαβάσει σε περιοδικά όπως το Retro Gamer, υπάρχουν πολύ καλοί homebrew emulator για την κονσόλα (ποιος δεν προτιμά να παίζει SNES και MD στην τηλεόραση αντί για το PC; ) και δεν χρειάζεται τσιπάρισμα για να τρέξεις τα CD. Γενικά λένε ότι ήταν πολύ "όμορφη" κονσόλα που της άξιζε καλύτερη τύχη, και ως παλιός Sega-κιας θα ήθελα και εγώ να πάρω μια.

Το Sega CD έχει κάποια καλά παιχνίδια που δεν κυκλοφόρησαν σε cartridge (όπως το Terminator και το Batman Returns/Racing), αλλά αν προσθέσεις και το 32X, το μηχάνημα θα έχει τρεις ογκώδεις μετασχηματιστές για να δουλέψει! Κατά τη γνώμη μου το 32X αξίζει μόνο αν θέλεις να έχεις μια συλλογή από μηχανήματα Sega, αλλά δεν αξίζει τον κόπο να βγει από το κουτί του. Πέρα από τα λίγα παιχνίδια που βλέπονται, ήταν και από τα μεγαλύτερα λάθη που έχει κάνει ποτέ η Sega.
 
Φιλε μου, σχετικα με το ΝeoGeo CD, το προβλημα με τους χρονους φορτωματους τους ξερω. Αλλα πες μου τι προτιμας να παιζεις Metal Slug η Fatal Fury στη τηλεοραση και οχι σε καποιο emulator στο pc? Οσον αφορα το Dreamcast πιστευο οτι ειναι απο τις τοπ κονσολες που εχουν βγει ποτε μπορει να μην ειχα ποτε, αλλα ειμαι τοσο πεπεισμενος οτι θα παρω καποια στιγμη ενα που εχω αγορασει αρκετα παιχνιδια.

Τωρα για τα αλλα δλδ Sega 32X Sega CD και το Jaguar θα τα παρω μονο και μονο επειδη ειναι κατι το οποιο μου κεντριζε παντα το ενδιαφερον και οπως ακριβως ειπες μονο για την συλλογη μοθ
 
Να σου πω την αλήθεια, συμφωνώ πως η εμπειρία της τηλεόρασης και του joypad δεν μπορεί να αντικατασταθεί σε ότι αφορά τα retro games, ειδικά αν έχεις διαθέσιμη και μια πιο παλιά συσκευή (από τις "χοντρές" με καμπύλη επιφάνεια, όταν οι τωρινές υπήρχαν μόνο σαν όνειρο). Αλλά σου έχει έρθει ποτέ να σπάσεις ένα μηχάνημα επειδή κάνει μισή ώρα να φορτώσει μια οθόνη??? Θυμάμαι ότι με το Legacy of Kain στο PSX είχα ανακαλύψει καινούριες βρισιές από τα loading times (ενώ μετά το έπαιξα στο PC και "συνήλθα"), οπότε φαντάζομαι το NGCD :) Πάντως συμφωνώ ότι αν έχεις διαθέσιμα λεφτά, αξίζει τον κόπο μια συλλογή από κονσόλες
 
Εγώ μάλλον για δεύτερο dreamcast θα πάω, μιας και το 1ο πνέει τα λοίσθια :( και για mega drive...

Πάντως dreamcast εγώ προτείνω να πάρεις πρώτα γιατί για εμένα υπήρξε η πιο διασκεδαστική κονσόλα που είχα ποτέ μετά το master system...Για τα add-on δεν είχα ποτέ και δεν μπορώ να έχω γνώμη αν και στο μέλλον ίσως να πάρω το mega cd γιατί το έχω σκάλωμα από μικρός που το είχα δει και είχα τρελαθεί με το cd...
 
Ναι, σιγουρα το θεμα Dreamcast ειναι σε εξελιξη, απλα περιμενω να βρω ενα καλουτσικο και σε καλη τιμη. Τωρα για τα add on δε το κοβω να γινεται πολυ γρηγορα γιατι προυποθετει την υπαρξη mega drive που δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη. Ωστοσο ακομα δεν ακουσα καμια αποψη για το NeoGeo CD και για το Jaguar...
 
Dreamcast και ξερό ψωμί. Με κλειστά τα μάτια. Έχει παιχνίδια που θα σας καθηλώσουν. Απλά.

Στις επόμενες αγορές μου διαφαίνεται το αρχικό X-box (δεν με ενδιαφέρει τσιπωμένο το θέλω για μερικά παιχνίδια) μόνο και αν βρω κάποιο σε εξαιρετική κατάσταση.

Φυσικά και ένα PS3 αλλά το τελευταίο το κόβω για καλοκαίρι μεριά.
 
Εχω σχεδόν όλες τις κονσόλες που με ενδιαφέρουν εκτος απο NTSC Ν64 (εχω μονο PAL και ειναι η μόνη κονσόλα που με ενδιαφέρει να έχω σε και NTSC) και NEO GEO. επεισης θα ηθελα να είχα και τις πρώτες εκδόσεις των MegaDrive, Master System και Atari 2600. Και ενα δευτερο Dreamcast θα ήταν καλό να υπήρχε τριγυρω.

Τέλος θα με ενδιεφερε να αποκτήσω και μια συλλογη απο home computers των 80ς, μιας και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ.

Kortex, σχετικα με το ΝEO GEO και το Jaguar. Το Jaguar αξίζει γιατι θα το βρεις φθηνά και επειδη δεν υπάρχουν αρκετα καλοι emulators γι αυτό ωστε να παιζεις εκει ότι θες. Αν θες ομως να παιζεις Metal Slug στην τηλεόραση, θα μπορουσες να τσιπαρεις ενα XBOX 1 και να το κανεις emulator machine. Πολύ πιο φθηνά θα σου ερθει και θα έχεις αυτομάτως όλα τα παιχνίδια του NEO-GEO στην διάθεση σου. Το 32Χ αξίζει μονο για συλλογή, αφου θα μπορεις να παιξεις στο Emulator-ΧΒΟΧ όλα τα παιχνίδια του.

Εγω εχω φτιαξει ένα και παιζει τελεια ότι μηχανημα θες απο 4η γενια και κάτω (εκτος απο Jaguar) καθως και NEO-GEO και CPS1-2. Απο εκει και πέρα, το ΝEO GEO σαν μηχάνημα αξιζει να το έχεις απλά σαν συλλογή μιας και οι κασσέτες ειναι πανακριβες και τα CD κανουν πολυ loading (εχω ακουσει οτι αφαιρουν και animation frames για να μετριασουν το loading) Eπεισης ενα softmodded ή τσιπαρισμένο Wii μπορει να γίνει και αυτό emulator machine αλλά δεν το έχω τεστάρει όσο το XBOX.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτα που εχω στοχο να παρω ειναι το 3do και PSX
 
Atari 2600 woody


Atari Lynx


Δε νομίζω να ζητάω πολλά, ε;
 
Εγώ θέλω να πάρω το PS2 στην slim εκδοσή του..Το PS2 εχει φοβερές παιχνιδάρες RPG είναι τόσο μικρό που μπορείς να το έχεις μόνιμα συνδεδεμένο με την τηλεόραση, και να μην φαίνεται καν μιας και θα το κρύβει το PS3 :D ..ψάχνω να το βρω σε καλή τιμή καινούργιο... Προς το παρών περιμένω το Heavy Rain (PS3) να μου ερθει μαζί με το Mass Effect 2 (PC)...το Dragon Age μου κρατάει καλή συντροφιά μέχρι τότε
 
Για αρχή θέλω:

Sega CD 2

Sega 32x

Sega Nomad

Sega Multimega

Sega Master System I

Sega Saturn

Αυτά για αρχή, πιστεύω θα τα έχω αρκετά σύντομα όλα και μετά βλέπουμε :)
 
thamonas είπε:
Εγώ θέλω να πάρω το PS2 στην slim εκδοσή του..Το PS2 εχει φοβερές παιχνιδάρες RPG είναι τόσο μικρό που μπορείς να το έχεις μόνιμα συνδεδεμένο με την τηλεόραση, και να μην φαίνεται καν μιας και θα το κρύβει το PS3 :D ..ψάχνω να το βρω σε καλή τιμή καινούργιο... Προς το παρών περιμένω το Heavy Rain (PS3) να μου ερθει μαζί με το Mass Effect 2 (PC)...το Dragon Age μου κρατάει καλή συντροφιά μέχρι τότε
Πριν λίγες μέρες απόκτησα το PS2. Καινούργιο, 135 ευρώ, με δεύτερο χειριστήριο, κάρτα μνήμης και καλώδιο component. Εκτός από το καλώδιο όλα τα υπόλοιπα είναι γνήσια. Έχει ενσωματωμένο τροφοδοτικό και ανεμιστήρα! Απίθανο μηχάνημα. Είναι απείραχτο, δεν το τσίπωσα.

Στην τιμή, είχε και το Grand Turrismo 4 και το God of War 2. Και τα δύο παιχνίδια μου άφησαν άριστες εντυπώσεις. Πριν μια ώρα πήρα τα Sonic Heroes, Sega Mega Collection + και Space Invaders Universary, μτχ όλα 15 ευρώ.

Στην τιμή που είναι τώρα δεν αξίζει καν να ασχοληθείς να του βάλεις τσιπάκι.
 
Ας γράψω και εγω τα κομμάτια που θα προσγειωθούν στο σπίτι μου τους επόμενους μήνες:

Xbox360 elite development XDK

Xbox 1 clear development fully boxed

Xbox 1 green debug fully boxed

Ps2 tool fully boxed

Ps2 analyser tool blue

Ps3 debug test

2 xbox 1 debugs loose....

όλα αυτα έχουν 'παραγγελθεί' και αναμένονται!!

Λόγος παραγγελίας : ενίσχυση της συλλογής απο development suff.

:D
 
Αν μπορέσω να πουλήσω ένα spare PAL Saturn που έχω, μάλλον θα πάρω PAL Mega Drive αν βρώ κάτι σε καλή κατάσταση ή θα ψάξω για NTSC Snes. Γενικά έχει πήξει το δωματιό μου και θέλω να κάνω ένα πρόγραμμα για να κρατήσω όσα παίζω πλέον.
 
Jedah είπε:
Αν μπορέσω να πουλήσω ένα spare PAL Saturn που έχω, μάλλον θα πάρω PAL Mega Drive αν βρώ κάτι σε καλή κατάσταση ή θα ψάξω για NTSC Snes. Γενικά έχει πήξει το δωματιό μου και θέλω να κάνω ένα πρόγραμμα για να κρατήσω όσα παίζω πλέον.
Βάλε και καμία φωτό ρε man!!! :) :) (του δωματίου με τις κονσόλες εννοώ!!! )
 
Λίαν συντόμως θα τα στήσω για φωτογράφιση. Μην νομίζεις ότι είναι κάτι έυκολο!
 
πάρτε ένα vectrex να δείτε το φως το αληθινό...από βεκτορες φτιαγμένο!

εγώ κυρίως να σπρώξω κονσόλες σκέφτομαι ..έχω πήξει πια εδώ μέσα χαχαχαχα....

αλλά πέρα από την πλάκα....αυτά που σίγουρα θα αποκτηθούν στο προσεχές μέλλον είναι κάποια στιγμή ένα pcengine GT ...και μερικά ακόμα vectrex :p
 
Πίσω
Μπλουζα