Τι σας έταζαν για να σηκωθείτε το πρωί να πάτε στην εκκλησία.

misha

RetroActive
Joined
24 Φεβ 2010
Μηνύματα
390
Αντιδράσεις
339
Γεια σας δεν ξερω αν εχει ξαναγινει θεμα εδω αν ειναι ετσι τοτε να μεταφερθει το ποστ μου στο αντιστοιχο νημα αλλα αυτο το νημα μου εδωσε την αφορμη να θημυθω τι μου εταζαν για να σηκωθω το πρωϊ να παω στην εκκλησια.Δεν μου εταζαν οτι θα μου παρουν κατι-αλλωστε δεν ημουν απαιτητικο παιδι-αλλα μου ελεγαν οτι αμα κοινωνησεις θα βγαλεις χρυσο δοντακι.Και δωστου να με σηκωνουν με το ζορι και νηστικος να πηγαινω στην εκκλησια για να κοινωνησω.Ημουν εξι-εφτα χρονων τοτε.Βεβαια δεν γινοταν καθε κυριακη-ολα αυτα που σας λεω γινονταν στο χωριο της γιαγιας μου το καλοκαιρι που πηγαιναμε διακοπες-αλλα πηγαιναμε σε γιορτες και σε τιποτα μνημοσυνα συγχωριανων.Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι υπηρξε φορα που κοιταχτηκα στον καθρεφτη για να δω αν εβγαλα χρυσο δοντακι.Τεσπα αυτα απο μενα.Εσεις θυμαστε τι σας εταζαν οι γονεις σας για να σηκωθειτε το πρωϊ να πατε εκκλησια?
 
Δεν εταζαν....μας τραβουσαν.

Και σε μνημοσυνα επισης....πολλα μνημοσυνα!

Γι' αυτο απο τα 18 και μετα...δεν!

Βαρβαροτητα για μικρα παιδια ντε και καλα με τη θρησκεια.-
 
Ωχ, μου ξυπνάτε τραυματικές εμπειρίες! Κυριακή 7:00- 7:30 το πολύ η φωνή της μάνας μου ακουγόταν σε όλο το σπίτι. "Σηκωθείτε να πάμε στην εκκλησία" μετά από λίγο και αφού κάναμε τους ψόφιους κοριούς" "Άντε θα χάσουμε το ευαγγέλιο". Να μας τάξουν κάτι? Ούτε κατά διάνοια. Άσε που μια παραμονή πρωτοχρονιάς και μετά από ατελείωτο ξενύχτι πήγα από μόνος μου στην εκκλησία, οπότε και με βρήκαν εκεί. Ευτυχώς από μία ηλικία και μετά σταμάτησαν αυτά μαχαίρι.

Επίσης είχαν τρέλα να πηγαίνουμε σε όλους τους γάμους και βαπτίσεις που τους καλούσαν. Ότι χειρότερο για μένα βέβαια να πάω σε τέτοιες εκδηλώσεις.
 
pardalotzatziki είπε:
Δεν εταζαν....μας τραβουσαν.Και σε μνημοσυνα επισης....πολλα μνημοσυνα!

Γι' αυτο απο τα 18 και μετα...δεν!

Βαρβαροτητα για μικρα παιδια ντε και καλα με τη θρησκεια.-
Ναι και εμενα με ζοριζαν αλλα μου εταζαν κιολας οτι θα βγαλω και χρυσο δοντακ.
 
Και μένα τα ίδια με τους υπόλοιπους. Που τέτοια τύχη ώστε τουλάχιστον να μου τάξουν κάτι. Με τραβούσαν με το ζόρι και ήταν πολύ σπαστικό, κυρίως γιατί έχανα κάτι παιδικά που έδειχνε νωρίς την Κυριακή και ήθελα να τα δω.
 
" Άντε σήκω " και αυτό ήταν. Φυσικά ούτε λόγος για ταξίματα...
 
Δεν μου έταζαν...συνήθως με ξυπνούσαν βάρβαρα! Θυμάμαι ξημέρωσε Χριστούγεννα στο ορεινό χωριό μας, χτύπησε η καμπάνα 5.30 το πρωί!

Αργότερα πήγαιναν μόνοι τους στην εκκλησία!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ούτε μου έταζαν, ούτε με τραβούσαν. Πηγαίναμε όταν και αν θέλαμε εμείς (εκτός από τίποτα βαφτίσια ή γάμους που ήταν υποχρεωτικό μεν, λάμβαναν χώρα απόγευμα δε οπότε δεν ήταν βάρβαρο το θέμα)
 
Πίσω
Μπλουζα