Τουλάχιστον αλλάξτε τις κουρτίνες!...

Super Insomniacs

RetroWannaBe
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
34
Αντιδράσεις
8
Το περίεργο δεν είναι ότι χρησιμοποίησαν τα ίδια σπίτια, ή τα ίδια σκηνικά.

Στον κινηματογράφο του ΄60 το κάναν πολύ συχνά, και το έχουμε διαπιστώσει ιδίοις όμασι βλέποντας ξανά και ξανά τις ταινίες της Φίνος Φίλμς κλπ.

Το περίεργο είναι ότι συνέβη στις πέντε συνεχόμενες βιντεοταινίες που είδα!..

Αναρωτιέμαι αν με τις παρουσιάσεις που κάνω ξύπνησα κάποια κατάρα και το σύμπαν με εκδικείται...

fetch


fetch


fetch


Ακόμα κι ο ηθοποιός είναι ο ίδιος!...

fetch


Και το πραγματικό μυστήριο: Ποιανού στην ευχή είναι αυτό το σπίτι; Του Κώστα Καραγιάννη; Της Λίντας Γίγα; Ποιού;;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κορυφαιο!!!!

Παντως θυμαμαι ενα συγκεκριμενο σπιτι που επαιζε παρα πολυ. Ενα με κατι καριοφυλια στον τοιχο.
 
Στο σπίτι της τελευταίας φωτογραφίας έχουν γυριστεί και πολλές Ελληνικές σειρές. Μία που θυμάμαι τώρα είναι το Πατήρ υιός και πνεύμα όπου κατοικούσε ο πρωταγωνιστής της σειράς Γιώργος Κωσταντίνου.
 
Τα διαθέσιμα-για-γύρισμα σπίτια εκείνη την εποχή,

ήταν συγκεκριμένα (και προφανώς περιορισμένα).

Έτσι, μοιραία, υπήρχε αυτή η "ανακύκλωση" ,

η οποία δεν παύει να αποτελεί ένα "λούμπεν" στοιχείο

(το οποίο ασφαλώς συναρπάζει εμάς τους λάτρεις του είδους ).
 
Όχι 100% on topic αλλά...

1) Η πολυκατοικία που έδειχνε στην εισαγωγή του "Πάτερ Ημών" (και προφανώς υποτίθεται πως εκεί έμεναν οι πρωταγωνιστές) ήταν η δική μας (στον Χολαργό)! Οι γονείς μου μένουν ακόμα εκεί. Έχει κανείς το οπτικό ντοκουμέντο;

2) Σε ένα επεισόδειο Τρεις Χάριτες αναφέρουν πως το σπίτι τους βρίσκεται Αετιδέων και Κλειούς... η μόνη τέτοια διασταύρωση στην Αθήνα βρίσκεται στον Χολαργό, ένα στενό πιο κάτω από την πολυκατοικία μας. :)
 
Το σχολειο μου το εχω δει παμπολλες φορες σε ταινιες-σειρες-διαφημισεις
 
Μην ξεχναμε και τη κλασικη βιλα με το τζαμακι ρομβο στην εξωπορτα (Φινος Φιλμ, βιντεοταινιες, σηριαλς)
 
alkis21 είπε:
Όχι 100% on topic αλλά...
1) Η πολυκατοικία που έδειχνε στην εισαγωγή του "Πάτερ Ημών" (και προφανώς υποτίθεται πως εκεί έμεναν οι πρωταγωνιστές) ήταν η δική μας (στον Χολαργό)! Οι γονείς μου μένουν ακόμα εκεί. Έχει κανείς το οπτικό ντοκουμέντο;

2) Σε ένα επεισόδειο Τρεις Χάριτες αναφέρουν πως το σπίτι τους βρίσκεται Αετιδέων και Κλειούς... η μόνη τέτοια διασταύρωση στην Αθήνα βρίσκεται στον Χολαργό, ένα στενό πιο κάτω από την πολυκατοικία μας. :)
Καλά, δεν το πιστεύω!..( η κατάρα που λεγαμε..)

Αυτό είναι 2 τετράγωνα μακριά απ'το σπίτι μου!.. Οπότε ας πεταχτώ για ένα-δυο κλίκ (κι ας με κοιτάνε περίεργα οι κυρίες στα μπαλκόνια #) )

alkis21... ελπίζω να μην έβγαλα φωτογραφία τη μαμά σου κατά λάθος..

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Super Insomniacs δινεις ρεστα!
 
:thanx2: Super είσαι άρχοντας!

Αν εξαιρέσεις την μαύρη γκαραζόπορτα που δεν υπήρχε το 95, κατά τ'άλλα όπως βλέπετε η πολυκατοικία είναι ίδια!
 
Wally είπε:
Μην ξεχναμε και τη κλασικη βιλα με το τζαμακι ρομβο στην εξωπορτα (Φινος Φιλμ, βιντεοταινιες, σηριαλς)
Αληθεια ρε παιδιά, την ειχα απο μικρος αυτην την απορια, αυτή η βίλα που βρίσκετε ? Εκει ειχε γυριστεί και ο ''Ασωτος'' με τον Μιχαλόπουλο ,και καλά ειταν καπου στην επαρχία (δεν το νομίζω).

Πριν απο λίγες μέρες έτυχε να την ξαναδώ σε μια ακομα βιντεοτενία (Ο τελευταιος πειρασμός του Μήτσου ), με Μάνεση -Καλογήρου.
 
Στις παλιές ελληνικές ταινίες, υπάρχει ένα κάδρο με έναν παππού.

Και ειναι παντα το ίδιο.

Ηταν ο ίδιος παππους στον "θησαυρο του μακαριτη" (και εδω τον δειχνει αρκετα καλα)

Στιγμιαια φαινεται και στην "χαρτοπαιχτρα" (ειναι στο ιδιο τοιχο του σπιτιου, που ακουμπα το τηλεφωνο και οποιος τηλεφωνει τον δειχνει)

και νομιζω πως ειναι ο ιδιος παππους στην "νεράιδα και τον παλικάρι" οταν η νεραιδα μεταμορφωνεται και ρωτα το καδρο αν ειναι ιδιος ο παππους της.

Σιγουρα αυτον τον παππου στο κάδρο τον δει και σε αλλες ταινιες ειναι χαρακτηριστικος. Ομως δεν γνωριζω αν υπηρξε και ηθοποιος ή τον γνωρισα μονο μεσα απο το καδρο
 
Ο παππους για τον οποιον λες, Λορενα, εμφανιζεται ως καδρο και στην ταινια του 1961, Η κυρια του κυριου, με πρωταγωνιστες τον Ντινο Ηλιοπουλο και την Γκελυ Μαυροπουλου. Εκει ειναι ο θειος της Μαυροπουλου που πεθανε και υποτιθεται οτι της αφησε ενα σεβαστο χρηματικο ποσο.

Ο ηθοποιος αυτος εχει εμφανιστει και σε αλλες ταινιες κανονικα και οχι σε μορφη φωτογραφιας. Τον θυμαμαι καλα στο Κλωτσοσκουφι σε εναν μικρο ρολο εκει οπου η Αλικη τον ρωτα μια πληροφορια, και στον Ατσιδα οπου υποδυεται τον πατερα της αγαπημενης του Ηλιοπουλου.
 
To κάδρο το έχω παρατηρήσει κι' εγώ εδώ και πολύ καιρό.

Είναι σε πολλά έργα της finos films.

Κι εμένα μου έχει κάνει εντύπωση....

Ίσως είναι κάπως άσχετο να το αναφέρω εδώ αλλά μια που έγινε λόγος για την χρήση των ίδιων σπιτιών θυμήθηκα και το εξής.

Στο "Dream of a jennie" το σπίτι του Dr Bellows είναι το ίδιο με αυτό του ζεύγους Samantha-Darin στο "Βewitched".

Θυμάμαι ένα επεισόδιο όπου είναι ακριβώς τα ίδια (με την ίδια επίπλωση !)

-
 
Δεν ξέρω αν μιλάμε για τον ίδιο "παππού" (μάλλον όχι γιατί τον πατέρα της Σαμπάχ στον "Ατσίδα" τον θυμάμαι ως μορφή) αλλά υπήρχε κι άλλο κλασικό κάδρο. Ένα μ' έναν ηλικιωμένο με τσιγκελωτό μουστάκι, κλασική μορφή "ο πεθαμένος πατέρας στον τοίχο" στις παλιές ελληνικές ταινίες. Τον θυμάμαι σίγουρα στον "Θανασάκη τον Πολιτευόμενο" και στο "Δεσποινίς ετών 39".

Νομίζω ότι τον θυμάμαι και στον "Θησαυρό του Μακαρίτη" αλλά η Λορένα λέει ότι στον "Θησαυρό" η μορφή του κάδρου είναι η ίδια με τον πατέρα της Σαμπάχ στον "Ατσίδα":xm:. Μπερδεύτηκα!

Από σπίτια, πολυχρησιμοποιημένη ήταν η Βίλα Καζούλη στην Κηφισιά, αυτό το θαυμάσιο κτίριο στο ύψος του Ζηρινείου που στην είσοδό του είχε δυο πέτρινα λιοντάρια και που τώρα, αναπαλαιωμένο αλλά χωρίς τα λιοντάρια (πού πήγαν άραγε; :( ) στεγάζει ένα κέντρο περιβαλλοντικής έρευνας ή κάτι τέτοιο.
 
Στον Θανασακη τον πολιτευομενο, εχω την εντυπωση οτι προκειται για φωτογραφια του Ηλιοπουλου, οπου ο ηθοποιος μετα απο χρηση του καταλληλου μακιγιαζ και διαφορων αξεσουαρ παριστανει τον πεθαμενο πατερα του.

Στον Ατσιδα δεν επαιζε η Σουλη Σαμπαχ. Η αγαπημενη του Ντινου Ηλιοπουλου ερμηνευτηκε απο την ηθοποιο Μαρια Βουλγαρη.
 
Ουουουπς!!! Αυτά παθαίνει όποιος βασίζεται στην -ασθενή- μνήμη του :p

Έχεις δίκιο bambi. Όταν σε διάβασα θυμήθηκα ότι όντως στον "Θανασάκη" ο ίδιος ο Ηλιόπουλος εμφανίζεται ως "κάδρο" του πατέρα.

Αυτόν που λέω δεν τον θυμάσαι; Έναν λεβεντόγερο με μουστάκια; Πολύ κλασικό "κάδρο", μα πολύ! Και δεν νομίζω ότι είναι ο πατέρας της αγαπημένης του Ηλιόπουλου στον "Ατσίδα" (καλά, τόσα χρόνια ήμουν σίγουρη ότι ήταν η Σαμπάχ #) ). Αυτός ήταν ένα ήσυχο ανθρωπάκι. Ο άλλος μάλλον για τσέλιγκα τον έκανες :D .
 
Στο Δεσποινις ετων 39 και βεβαια δεν ειναι ο πατερας της αγαπημενης του Ηλιοπουλου στη φωτογραφια, γι' αυτο αλλωστε και δεν τον ανεφερα εκει οταν μιλησα λιγο πιο πανω για τις ταινιες οπου τον εχω δει.

Θυμαμαι το προσωπο του ηθοποιου στο Δεσποινις ετων 39, οχι τοσο εντονα οσο του αλλου ομως, αλλα δεν τον εχω δει πουθενα αλλου ουτε καδρο :D ουτε κανονικα.

Επισης στην ταινια Η Νεραιδα και το Παλληκαρι, κατα τον Ηλιοπουλο στον Θανασακη, η ιδια η Αλικη παριστανει τον παππου της στη φωτογραφια του τοιχου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σορρυ που κάνω την παρατήρηση, αλλά νομίζω οτι το συγκεκριμένο thread ανήκει στην ενότητα ''βιντεοταινίες''.
 
Εχεις απολυτο δικιο video80, αλλα τεθηκε ενα ερωτημα και το ενα ποστ εφερε το αλλο. Ας μεταφερουν οι διαχειριστες τις παραταιρες απαντησεις αλλου.
 
Πίσω
Μπλουζα