Το δέντρο της ζωής

nwntas

RetroMasteR
Joined
3 Ιαν 2011
Μηνύματα
1.465
Αντιδράσεις
589
Σειρά 20 μικρών επεισοδίων, διάρκειας περίπου 5 λεπτών το καθένα, σχετική με τη σεξουαλική αγωγή, για μικρά παιδιά.

Η σειρά δεν προβλήθηκε στην τηλεόραση, αλλά δόθηκε μέσω προσφοράς της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ σε πακετάκι, λογικά με κουπόνια. Ήταν σίγουρα πριν το 1995.

Το πακετάκι είχε 3 βιντεοκασέτες και ένα βιβλιαράκι, το οποίο προοριζόταν για τους γονείς, ώστε να τους καθοδηγήσει πώς να χειριστούν το υλικό και τι διάλογο να ανοίξουν με τα παιδιά.

Σαν παραγωγή ήταν γαλλική, στο στυλ του "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ζωή", περιόδου 1991-1992 (όπως είδα σε ένα μπλογκ, που δε μπορώ να παραθέσω, λόγω πνευματικών δικαιωμάτων-διότι περιέχει λινκ ολόκληρης της σειράς στο youtube), ενώ εμφανίζεται και το λογότυπο της ιταλικής εφημερίδας La Republica στις κασέτες.

Δυστυχώς δεν έχω εγώ τη σειρά, αλλά την είχα δανειστεί από έναν φίλο για να τη δω. Θυμάμαι ότι μας την είχε δείξει και η δασκάλα στο σχολείο.

Υπάρχει και στο youtube ολόκληρη στα ελληνικά, για όποιον ενδιαφέρεται. Δυστυχώς, όμως, δε βρήκα καμία εικόνα από το κουτί ή τις βιντεοκασέτες για να ποστάρω εδώ.

Σας λέει κάτι; Την είχε δει κανείς; Μπορεί να ήταν την ίδια περίοδο που δινόταν η προσφορά της παιδικής εγκυκλοπαίδειας ΑΛΦΑ.
 
Ωραίο θέμα!!!

Έχω τη σειρά των βιντεοκασετών σχετικά με τη σεξουαλική αγωγή για παιδιά. Η σειρά περιλάμβανε τους τίτλους (3 βιντεοκασσέτες)

-Η ανακάλυψη του σεξ

-Πώς γεννιόμαστε

-Μεγαλώνοντας

και ήταν μια προσφορά από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Οι βιντεοκασσέτες παρέμειναν για πολύ καιρό φυλαγμένες σε ένα ψηλό ντουλάπι του σπτιού...για ευνόητους λόγους. Προφανώς το περιεχόμενο δεν ήταν...κατάλληλο (???) για ένα παιδί (εμένα!). Ως παιδάκι με ανεπτυγμένη περιέργεια μια μέρα σκαλίζοντας στο σπίτι ανακάλυψα τις εν λόγω βιντεοκασέτες και τις έκρυψα στο δωμάτιό μου. Σιγά-σιγά έβλεπα στο βίντεο τη σειρά και μόλις άνοιγε η πόρτα του σαλονιού σταματούσα γρήγορα την προβολή και προσποιόμουν ότι έβλεπα άλλο κανάλι. Στη σειρά (κινούμενα σχέδια) μια γιαγιά εξηγούσε στα εγγονάκια της (αγόρι-κορίτσι) τα μυστικά της ζωής και την ανάπτυξη της σεξουαλικότητας του ανθρώπου.

Η σειρά υπάρχει και στο youtube.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως με ομορφο τρόπο παρουσιαζόταν το θέμα της σεξουαλικής αγωγής για τα παιδιά.

Αν και όταν ειδα τις βιντεοκασσέτες ήμουν μαθήτρια Γυμνασίου... :)
 
Πίσω
Μπλουζα