Το κοράκι - The Crow (1994)

θανος

RetroJunkie™
Joined
18 Αύγ 2009
Μηνύματα
2.242
Αντιδράσεις
606
η πιο αγαπημενη μου ταινια την λατρεψα απο την πρωτη στιγμη που την ειδα πρωταγωνιστει ο brandon lee γιος του bruce ο οποιος και σκωτοθηκε στην διαρκεια των γυρισματων οταν καποιος αντικατεστησε της ψευτικες σφαιρες με αληθινες σε μια σκηνη η υποθεση λεει για ενα ζευγαρι τον ερικ και την σελλυ που ετοιμαζεται να παντρευτει οταν την νυχτα πριν δεχεται επιθεση απο μια συμμορια που βιαζει και σκοτωνει την σελλυ ενω πεταει τον ερικ απ το παραθυρο ο ερικ εναν χρονο αργοτερα θα επιστρεψει με την βοηθεια του κορακιου για να παρει εκδικηση εχουν βγει και συνεχειες καμια ομως δεν εφτασε ποτε το πρωτο

[edit] dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραία ταινία, με σκοτεινή κόμικ αισθητική. Κρίμα για τον Lee...
 
θανος είπε:
σκωτοθηκε στην διαρκεια των γυρισματων οταν καποιος αντικατεστησε της ψευτικες σφαιρες με αληθινες
Δεν ηταν τοσο απλα τα πραγματα.

Εδώ εξηγεί ακριβως τι συνεβει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απο τις αγαπημενες μου! Πιστη μεταφορα του κομικ του James O'barr, η ταινια κρατησε απολυτα την Gothic αποψη του καλλιτεχνη!(Ακομα και στο soundtrack!...)
 
O σκηνοθετης της ταινιας ο Alex Proyas ειναι ελληνικης καταγωγης.. Δευτερον, οι τριαδες εβαλαν σχεδιο να δολοφονηθει ο Brandon, και 3τον το κομικ του O'Barr ειναι πολυ πιο σκοτεινο και καπως διαφοροποιημενο σε ορισμενα γεγονοτα.. Η ταινια ολοκληρωθηκε με stunt double και χρηση υπολογιστη ωστε να φανει οτι παιζει ο Brandon, αλλωστε οι σκηνες "κλειδι" της ταινιας ειχαν ολοκληρωθει οσο ζουσε, καθως εγινε το "ατυχημα" ελειπαν ορισμενες μικρες σκηνες που καλυφθηκαν με τον αντικαταστατη σε συνδιασμο με ειδικα εφε.. Το ερωτημα που "καιει" τους ελληνες φαν της ταινιας ειναι ενα: Γιατι δε βγηκε ποτε σε dvd με ελληνικους υποτιτλους??
 
Ευφημος μνεια στην υπέροχη Αννα Τομσον που αφηνει για λιγο την υψηλη κουλτούρα και τα ανεξάρτητα για να ξεσαλώσει ως παρακμιακή ροκού (και αθλια μάνα).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετικη ταινια απο καθε αποψη.Ομως προτιμω το κομικ το οποιο ειναι πιο σκοτεινο και διαθετει ενα ποιητικο υφος κατα τη γνωμη μου.Επισης και η δευτερη ειναι στα ιδια υψηλα στανταρς με ενα καστ που φιλοξενει αστερες της ροκ(Ιan Dury,Iggi Pop).Tην τριτη δεν την εχω δει οποτε δεν εκφερω αποψη.Παντως καποιες ξεμπαρκες με τον Μarc Dacascos προτιμω να μην τις χαρακτηρισω.

Και για μενα ειναι αποριας αξιο γιατι δεν την εχει φερει μια εταιρια διανομης εδω με ελληνικους υποτιτλους.

Επισης να πω για τους fan boys του James O' Barr αν και πρεπει να το ξερουν ειδη οτι το δεκεμβρη η IDW εκδιδει ενα τριτευχο mini series το ''Skinning the Wolves'' με εικονογραφιση του ιδιου!Εγω ηδη το εχω παραγγειλει.
 
Υπέροχη ταινία, πολύ ωραία σκοτεινή ατμόσφαιρα και ωραίοι θάνατοι. Το ειρωνικό χιούμορ είναι επίσης πολύ πετυχημένο. Με στενοχωρεί όμως όταν τη βλέπω, και γιατί η ιστορία είναι πολύ στενάχωρη από μόνη της, αλλά κυρίως λόγω του τραγικού θανάτου του Brandon Lee. Ήμουν προκατειλημμένη γι'αυτόν πριν δω την ταινία, καθώς το ιστορικό πολεμικών τεχνών, μαζί με το ότι ήταν γιός του Bruce Lee, με έκαναν να πιστεύω ότι θα δω απλά έναν γυμνασμένο τύπο χωρίς υποκριτικές ικανότητες, αλλά ο Brandon με εξέπληξε. Ανταποκρίθηκε τέλεια στο ρόλο του, και στα κομμάτια της δράσης, και στην έκφραση των συναισθημάτων. Τον βρήκα και πάρα πολύ γοητευτικό με το συγκεκριμένο λουκ και χαρακτήρα, ειδικά στις φανταστικές σκηνές που παίζει την ηλεκτρική του κιθάρα με θέα την σκοτεινή, άχαρη πόλη. Γι'αυτό δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα το θάνατό του. Μα τόση ειρωνεία; Να πεθάνει σε μία από τις τελευταίες σκηνές στις οποίες θα χρησιμοποιούνταν όπλα, να πρόκειται να παντρευτεί την αγαπημένη του, ακριβώς όπως ο ήρωας της ταινίας, κι άλλα πολλά που έχουν κυκλοφορήσει. Ποτέ δεν πείστηκα ότι ήταν ένα απλό ατύχημα (ξέρουμε άλλωστε πόσοι φόνοι έχουν αποδοθεί σε τυχαία ατυχήματα), και τείνω να πιστέψω αυτά που λέει ο Jackie.
 
Πίσω
Μπλουζα