Το κορίτσι με τα μαύρα (1956)

Danailicious

RetroActive
Joined
2 Ιουλ 2010
Μηνύματα
248
Αντιδράσεις
60
Δραματική ταινία του 1956. Παραγωγή: Ερμής Film


Σενάριο/Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης



Πρωταγωνιστούν:Έλλη Λαμπέτη,Δημήτρης Χορν,Γιώργος Φούντας,Νότης Περγιάλης,Ελένη Ζαφειρίου,Ανέστης Βλάχος,Στέφανος Στρατηγός



Στο ρόλο του ''αστυνομικού'' ο Θανάσης Βέγγος και στον ρόλο του ''Αριστείδη'' ο Νίκος Φέρμας.



Μουσική: Αργύρης Κουνάδης Σόλο Κιθάρα: Γεράσιμος Μηλιαρέσης



Φωτογραφία: Walter Lassally



Εισητήρια:87.552


 


Υπόθεση:



Ο Παύλος και ο Αντώνης φτάνουν στην Ύδρα για να περάσουν μερικές μέρες ξεκούρασης. Θα νοικιάσουν δωμάτια στο σπίτι της χήρας Φρόσως, που ζει μαζί με την κόρη της Μαρίνα και το γιο της Μήτσο. Ο Παύλος σιγά-σιγά ανακαλύπτει ότι η οικογένεια είναι μια ειδική περίπτωση στο νησί, ανακαλύπτει όμως και την θλιμμένη ομορφιά της Μαρίνας.Έτσι όταν έρθει ο καιρός της αναχώρησης, αποφασίζει να παραμείνει στο νησί μερικές ακόμη μέρες. Με την Μαρίνα είναι ερωτευμένοι και άλλοι άνδρες του νησιού και ανάμεσά τους ο Χρήστος.


 


Σχόλια:



Η ταινία προβάλλεται στο διαγωνιστικό μέρος των Καννών και ο Αντρέ Μπαζέν μιλά για ελληνική τραγωδία.Στην μουσική βρίσκεται ο Αργύρης Κουνάδης, ενώ έρχεται να προστεθεί στα δυνατά χαρτιά της ταινίας η σπουδαία φωτογραφία του Γουόλτερ Λασάλι. Εκτός από τη συμμετοχή της στις Κάννες, τον επόμενο χρόνο παίρνει τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας της Αμερικανικής Ένωσης Τύπου και το Αργυρό βραβείο Φεστιβάλ Μόσχας.


Φωτογραφίες : Προβολή συνημμένου 40345

Προβολή συνημμένου 40346Προβολή συνημμένου 40347Προβολή συνημμένου 40348Προβολή συνημμένου 40349

http://www.youtube.com/watch?v=4EOGtr2fY_k

http://www.youtube.com/watch?v=mQsuYGovv7Q&feature=related


Πηγή:
http://homepage.mac.com/anthonysigalas/greekcinema/tainies/1956/girlinblack/girlinblack.html
 
O Kακογιαννης εφτιαξε την ταινια επηρεασμενος εντονα απο τον ιταλικο νεορεαλισμο.

Τον περασμενο Μαιο η ΕΤ1 ειχε ενα αφιερωμα μιας ωρας στην ταινια και μιλησαν καποιοι αθρωποι που ειχαν δουλεψει για αυτην το καλοκαιρι του '55 οταν γυριστηκε. Ειδαμε επισης και μερικους κατοικους της Υδρας που ειχαν κρατησει τους ρολους των παιδιων. Η εκπομπη περιηγηθηκε στα μερη που εγιναν τα εξωτερικα γυρισματα καθως και στο ξενοδοχειο που πηγε να μεινει ο Χορν, αφοτου τον εδιωξε απο το δωματιο ο Ανεστης Βλαχος.

Ενα πολυ ωραιο αφιερωμα πραγματικα, που αποτελεσε ταυτοχρονα και μετρο συγκρισης στην Υδρα του τοτε και του τωρα και στη σημερινη εποχη με μια αλλη, αγαπημενη που εφυγε ανεπιστρεπτι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την είδα για πρώτη φορά την ταινία χτες.

Μια Λαμπέτη όνειρο, ποια Λαμπέτη δηλαδή, μόνο την Μαρίνα έβλεπες.

Ο Χορν κλασσικός, τρομερός ηθοποιός.

Του Φούντα δεν του το είχα για τέτοιο ταλέντο, αλλά μάλλον δεν ήταν τυχαίο το ότι έπαιζε στο "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται".

Δεν ξέρω από σκηνοθεσίες κτλ αλλά ήταν μια πραγματικά πολύ καλή ταινία!!
 
Φανταστιική ταινία!!! Με αξεπέραστους ηθοποιούς!!!
 
Ενα απο τα αριστουργηματα του ελληνικου κινηματογραφου που παιχτηκε και στο εξωτερικο. Υπεροχη η Ελλη Λαμπετη στο ρολο μιας συνχρονης Ηλεκτρας και ο Δημητρης Χορν ως ο ξενος που την ερωτευεται αλλα εγω ξεχωρισα τον Ανεστη Βλαχο στον ρολο του αδερφου. Η σκηνη που δερνει την μανα δημοσιως (Ελενη Ζαφειριου βεβαιως αλλα και σε ρολο καπως ασυνηθιστο) που τον ατιμασε ειναι απο τις πιο σοκαριστικες του ελληνικου κινηματογραφου. Παντως κατι τετοιες ταινιες βλεπεις και κοβεται η νοσταλγια μαχαιρι. Ο Κακογιαννης βεβαια ηταν ειδημων στο να χαλα το τουριστικο προφιλ της πατριδας κριμα που πολλες απο τις ταινιες του εγιναν διασημες για αυτο ακριβως τον ηλιο, την θαλασσα κτλ.
 
Πίσω
Μπλουζα