Το κουίζ των ποτών και των τροφίμων

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.516
Αντιδράσεις
28.109
1. Ποιο ετος κυκλοφορησε στην αγορα η αγαπημενη λιχουδια των Ελληνοπουλων, η Μερεντα;


2. Τι χρωμα ειχε το μεταλλικο καπακι του Milko οταν ακομα το βρισκαμε σε πλαστικο μπουκαλι;



3. Τι κοινο ειχαν οι τηλεοπτικες διαφημισεις της ρετσινας Κουρτακη και της μπυρας Henniger σε κουτι;



4. Ποιο ετος ηρθε και στην Ελλαδα το διασημο αναψυκτικο Coca Cola;



5. Ποιος ηθοποιος πρωταγωνιστησε σε ρολο Ιταλου στην τηλεοπτικη διαφημιση του παγωτου Marengtata της ΕΒΓΑ;



images


 


6. Απο ποτε εχουμε στη χωρα μας το ρυζι Μπαρμπα - Μπεν;



7. Ποια γνωστη Ελληνιδα διαφημισε τα κατεψυγμενα λαχανικα Froza;



8. Ποιο γαλα σε πλαστικο μπουκαλι δημιουργουσε με το λογοτυπο του ονοματος του μια αγελαδα;



9. Τι μαρκα ηταν η φασολαδα που κυκλοφορησε σε φακελακια για γρηγορη ετοιμασια;



10. Τι απεικονιζε η πρωτη συσκευασια του γλυκισματος Kiss;
 
1. 1968

4. 1969

6. 1959

9. Knorr (1979)
 
1.σιγουρα προκειται για τη Μερεντα Παυλιδης της οποιας η γευση ηταν καποτε μοναδικη και ανεπαναληπτη... σαν χρονολογια θα πω στην τυχη 1975

2.κιτρινο

4.1969 ;

10.η συσκευασια ειχε χρωμα πορτοκαλι και ειχε σε ενα πλαισιο τις σκιες 2 προσωπων( προφιλ) ενος αντρα και μιας γυναικας ετοιμοι να δωσουν ενα φιλι,η φωτογραφια θυμιζε καπως εκεινη την εικονα που αν την παρατηρουσες μπορει να εβλεπες εκτος απ το προφιλ 2 ατομων ,ενα κηροπηγιο face1.gif
 
jimijoop, πολυ σωστα! Ηταν η Λιανα Κανελλη στη Froza.

nwnta, αψογος σε ολες σου τις απαντησεις. Μπραβο σου για τις χρονολογιες!

katerinak, η 1 και η 2 δεν ειναι σωστες, ειναι ομως η 4 και η 10. Πολυ ωραια τα σχολια σου για τη Μερεντα και το Kiss! Oντως, τα δυο προσωπα στη συσκευασια του δημιουργουσαν οφθαλμαπατη!

2 ,3, 5, 8 για να κλεισει το κουιζ.
 
5.μηπως ειναι ο Ηλιας Λογοθετης; θυμαμαι αμυδρα που παρουσιασε διαφημισεις με παγωτα (πχ. παγωτο καπουτσινο )αλλα δεν ειμαι σιγουρη για το συγκεκριμενο
 
Δεν ειναι ο Ηλιας Λογοθετης, αν και οπως ειπες, εκανε κι αυτος διαφημισεις παγωτων.

Προκειται για αλλον ηθοποιο που τωρα πια δε βρισκεται κοντα μας.
 
2.Βιβη,μηπως ηταν πρασινο το μεταλλικο καπακι του Milko ; αφου λυθει το κουιζ,μηπως υπαρχει και καμμια φωτο διαθεσιμη; ειμαι περιεργη να δω το μεταλλικο καπακι στο πλαστικο μπουκαλι..
 
bambinella 100 είπε:
Δεν ειναι ο Ηλιας Λογοθετης, αν και οπως ειπες, εκανε κι αυτος διαφημισεις παγωτων.Προκειται για αλλον ηθοποιο που τωρα πια δε βρισκεται κοντα μας.
Αναφέρεσαι στο Βλάσση Μπονάτσο; Αμυδρά θυμάμαι κάτι αλλά δεν είμαι σίγουρη και αρνούμαι να γκουγκλάρω ;)

Το Milko το θυμάμαι από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε σε χάρτινο μπουκάλι (το κλασικό) και μάλιστα είχε και μία τρυπούλα που σχεδόν ποτέ δεν την τρυπούσε με την πρώτη το καλαμάκι. Μετά το έβαλαν στο γνωστό μιλκομπούκαλο (που λέει και η νεολαία).

Τι εννοείς λέγοντας μεταλλικό καπάκι όταν ακόμα το βρίσκαμε σε πλαστικό μπουκάλι; Αν εννοείς γενικά τα γάλατα ήταν μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι με ραβδώσεις / γραμμές και το "καπάκι" τους ήταν ασημί.

Περιμένω εναγωνίως τις απαντήσεις σου :)
 
5. Μήπως ο Μπουγιουκλάκης; Σαν να μου ήρθε μια σκηνή, από το βάθος του μυαλού μου. Η καμμία σχέση;
 
Katerinak, οχι δεν ηταν πρασινο το καπακι του Μιλκο και οσο κι αν εψαξα για φωτογραφια, δυστυχως δε βρηκα τιποτα. Θα ηθελα πολυ να παρεθετα μια, μετα τη λυση του κουιζ!

Στην ερωτηση 5 δεν ηταν ο Μπονατσος ουτε ο Μπουγιουκλακης.

Caprice, θυμαμαι το Μιλκο που το αγοραζα τακτικοτατα σχολωντας απο το Δημοτικο, δεκαετια του '70 και αρχες του '80. Ηταν σε ενα μπουκαλι οπως περιεγραψες εσυ τις παλιες συσκευασιες. Με ραβδωσεις και ημιδιαφανες. Το καπακι του απο ελαστικο μεταλλο που τρυπαγε ευκολα με ενα μαχαιρι η ακομα και....με τα νυχια!

Αυτο το μεταλλικο καπακι ειχε ενα ωραιο εντονο χρωμα που το εκανε να ξεχωριζει απο τα αλλα ασημι καπακια που εμπαιναν στο ασπρο γαλα.
 
Οι απαντήσεις

1. Η Μερεντα Παυλιδη κυκλοφορησε πρωτη φορα το 1968.


2. Το ελαστικο μεταλλικο καπακι του Μιλκο ηταν εντονο κοκκινο.



3. Το κοινο αναμεσα στις δυο διαφημισεις ειναι οτι πρωταγωνιστουσε το ιδιο προσωπο. Ο γνωστος κυριος με το μουστακι!



4. Η Coca Cola ηρθε στην Ελλαδα το 1969.



5. Ο Τιμος Περλεγκας πρωταγωνιστησε στη διαφημιση του παγωτου Marengata.


 


%CE%A4%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%82.jpg



6. Το ρυζι Μπαρμπα - Μπεν υπαρχει στη χωρα μας απο το 1959.



7. Η Λιανα Κανελλη διαφημισε τα λαχανικα Froza.



8. Το γαλα Aσπρό - ο τονος στο "ο" - δημιουργουσε με το λογοτυπο του ονοματος του μια αγελαδα.



9. Η φασολαδα σε φακελακια ηταν Knorr.



10. Η πρωτη συσκευασια του Kiss απεικονιζε δυο σκιες προφιλ, ετοιμες να φιληθουν.
 
5. Ποιος ηθοποιος πρωταγωνιστησε σε ρολο Ιταλου στην τηλεοπτικη διαφημιση του παγωτου Marengtata της ΕΒΓΑ;

images


Τίμος Περλέγκας !!! Απλά ... καταπληκτικός !!! Στο διαφημιστικό σποτ της "Μαρενγκάτα" στην κυριολεξία .... "έδινε ρέστα" !!!!

Ωωωχ !!! Δεν πρόσεξα ότι η προλαλήσασα έδωσε τη σωστή απάντηση #) #) #)
 
Δεν εχει σημασια, Rinus Cesar! Εγω ειμαι σιγουρη οτι το γνωριζες, ουτως η αλλως.
 
Το καπακι του μιλκο πρεπει να ηταν καφε μεταλλικο,κατι σαν χρυσαφι δηλαδη.
 
Panosvw, αν δεν κανω λαθος, νομιζω πως σημερα το Μιλκο σε μπουκαλι, τετοιο καπακι εχει. Καφε μεταλλικο, κατω απο το βιδωτο εξωτερικο.

Το παλιο Μιλκο του '70 και του '80 ειχε ελαστικο καπακι σε κοκκινο της φωτιας. Αυτο το θυμαμαι πεντακαθαρα και πιστευω πως θα το θυμουνται και αλλα μελη του φορουμ.
 
Δεν τον θυμόμουν τον Τίμο Περλέγκα .... μα καθόλου όμως.


Μια που έχουμε πιάσει κουβέντα για το Milko όμως (αν και λίγο off topic), έχω λίγο μπλεχτεί. Κοίταξα στο site της vivartia και γράφει ότι το 1985 ξεκινά η παραγωγή του Milko, του πρώτου φρέσκου γάλακτος με κακάο σε χάρτινη συσκευασία.



Δεν αμφιβάλλω για την ισχυρή σου μνήμη Bambinella (που πολλές φορές μας έχει καθηλώσει εξάλλου) αλλά μήπως θυμάσαι άλλο σοκολατούχο σε μπουκάλι της εποχής ;
 
Kι εγω το ιδιο θυμαμαι, caprice. Καπου στα μεσα της δεκαετιας του '80 ξεκινησε το Μιλκο, το πρωτο σοκολατουχο σε χαρτινη συσκευασια.

Απο τη δεκαετια του '70 και ποιος ξερει, μπορει και νωριτερα, το ιδιο αυτο γαλα κυκλοφορουσε σε ημιδιαφανες πλαστικο μπουκαλι. Με το που μπηκε στο χαρτινο κουτι, η γευση και η ποιοτητα του αλλαξαν θεαματικα. Προς το χειροτερο, εννοειται.

Την εποχη του '70 και του '80 παντως, ηταν το μοναδικο σοκολατουχο σε μπουκαλι. Νομιζω οτι κυκλοφορουσε και ενα σοκολατουχο σε τριγωνακι παραλληλα με το Μιλκο, αλλα αλλο αυτο.

Τωρα θα μου πεις, μπορει να κανω λαθος και να επροκειτο για αλλο γαλα. Θα εμπαινα κι εγω στην ιδια υποψια, αν δε συνεβαινε καποιο χαριτωμενο περιστατικο.

Σχεδον καθε μεσημερι, σχολωντας απο το Σχολειο περναγα μαζι με μια φιλη και συμμαθητρια απο το ζαχαροπλαστειακι της γειτονιας κι αγοραζαμε διαφορες λιχουδιες, προτιμωντας συνηθως το Μιλκο, που τοτε ηταν πεντανοστιμο.

Πολλες φορες μπαινοντας στο καταστημα δεν υπηρχε κανεις μεσα και περιμεναμε να εμφανιστει ο υπαλληλος για να μας εξυπηρετησει. Τοτε η φιλη μου η Κατερινα - καλη της ωρα - φωναζε διαπεραστικα:

- Ενα Μιλκοοοοοοοοοοοοο!
 
caprice είπε:
Δεν τον θυμόμουν τον Τίμο Περλέγκα .... μα καθόλου όμως.
Εγώ θυμάμαι, πάντως, ότι η διαφήμιση της Μαρενγκάτα, με τον Περλέγκα ως "πατρόνε" περιστοιχιζόμενο από τους γιους του, είχε κάνει .... θραύση !!! Όταν περί το 1983/1984 πηγαίναμε, Σάββατο απόγευμα, όλη η παρεούλα στις μπασκέτες της γειτονιάς μας [έξω απ΄ το γήπεδο του Ηλυσιακού] για να παίξουμε μπάσκετ, τραγουδούσαμε στο δρόμο το τραγουδάκι της διαφήμισης !!! Πάνω στην πολύ γνωστή μελωδία του Tuo fa L' Americano του Renato Carosone, ο Περλέγκας και οι γιοι του τραγουδούσαν :

Μαρενγκάτα, μαρενγκάτα, μαρενγκάτα

το πιο σπέσιαλ παγωτό

έχει μέσα σοκολάτα, και βανίλια, και μαρένγκα

και κεράσι ολόκληρο !!!

 


Και ξαφνικά, εκεί που τραγουδούσαν, εμφανιζόταν η .... μάμα [μια χοντρή κυρία] και ο Περλέγκας, εκεί που πάει να τραγουδήσει "Μαρενγκάτα" λέει .... "Μα .... μάααμα, μαρενγκάτα" !!! Αλλά η χοντρή κυρία τους κατσαδιάζει : "Όλο τζελάτι και καντσόνε, δουλειά βρε, δουλειά" !!! "Σι μάμα" και, με την ουρά κάτω απ' τα σκέλια, ο Περλέγκας και οι γιοι μαζεύουν τα μουσικά όργανα, τα ... κυπελλάκια με τις μαρενγκάτες και απομακρύνονται .......
 
@ Rinus :bow:

@ Bambinella ... μια χαρά όλα τότε. Μην σου πω ότι μετά από όλα όσα έγραψες, ένα κόκκινο καπάκι το θυμάμαι και εγώ αλλά μέχρι εκεί ;) τίποτα παραπάνω !!!
 
Πίσω
Μπλουζα