Το κόκκινο βιβλιαράκι των μαθητών...[Εκδ. Νεφέλη]

hhmaria

RetroWannaBe
Joined
20 Ιουν 2012
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
7
Πότε πήγαινες σχολείο? Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το βιβλίο.
 
Δεν θυμάμαι το βιβλίο αυτό, πάντως από την εικόνα παραπάνω, συμπεραίνω ότι θα ήταν ένας οδηγός για μαθητές και γονείς, σχετικά με σχολικά θέματα όπως η σχολική εργασία και η οργάνωση της μελέτης στο σπίτι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To θυμαμαι πολυ καλα αυτο το βιβλιο! Ηταν πολυ προοδευτικο αλλα μερικοι καθηγητες δεν μας αφηναν να το διαβαζουμε. Μακαρι να υπηρχε και τωρα στα σχολεια ελεγε πολυ σωστα και λογικα πραγματα απο αυτα που θυμαμαι. Πηγαινε χερι με χερι στο σχολειο μας. Νομιζω πως ηταν μεταφραση απο τα αγγλικα και ετσι διαφορες συμβουλες απλα ηταν αδυνατο να εφορμοστουν στην ελληνικη πραγματικοτητα λογω διαφορετικης δομης των σχολειων αλλα και των σχεσεων με την οικογενεια και τους καθηγητες. Ας πουμε καποια απο τα πραγματα που το βιβλιαρακι θεωρουσε εως και παρανομα, στην Ελλαδα οχι μονο ηταν αποδεκτα αλλα και κανονες του σχολειου! Οποταν ηταν δυσκολο αν οχι αδυνατον να τα εφαρμοσει καποιος.

Το κεφαλαιο για την σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση θυμαμαι πως ηταν πολυ καλο και πολυ μπροστα ακομα και για τωρα σε καποια μερη θα σοκαρε με τις προοδευτικες αποψεις του πχ. στην επαρχια δυσκολα τα φανταζομαι να κυκλοφορει χωρις λογοκρισια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ας πούμε έλεγε κατι σαν ᾽τα ορια των γονεων᾽ πχ. συμφωνα με τον νομο δεν εχουν το δικαιωμα να ρωτανε στο σχολειο για τις επιδοσεις μας ή να μας απαγορευουν τις σεξουαλικες σχεσεις αν ειμαστε πανω απο 16. Δεν θυμαμαι αν ηταν απο αυτο το βιβλιο ή απο αλλα αντιστοιχα που κυκλοφορουσαν για νεους αλλα θυμαμαι πρακτικα ανεφαρμοστες συμβουλες οπως η παρακατω

᾽Εμεις στα 16 αν θεμε μπορουμε να παμε να ζησουμε μονοι μας και να ζουμε με επιδοματα απο το κρατος ή αν οι γονεις δεν θελουν να μας βοηθησουν στις σπουδες μας να παρουμε δανειο απο το κρατος᾽ και αλλα που για την Ελλαδα ακουγοταν και τοτε και τωρα γραφικα.
 
ποτε ειχε κυκλοφορησει το βιβλιο αυτο;
 
πρέπει να ειναι πολύυυυ πριν γεννηθώ... θα το ψαχουλέψω να το βρω κ θα το δω να σου πω
 
Πίσω
Μπλουζα