Το παιδί της ζούγκλας - Jungle Boy Kenya (1984)

janga

RetroN00b
Joined
3 Απρ 2007
Μηνύματα
6
Αντιδράσεις
0
Πρώτα από όλα συγχαρητήρια για το τρομερό forum -είναι εκπληκτικό.

Ζητάω απεγνωσμένα την βοήθειά σας για ένα παιδικό. Είστε η τελευταία μου ελπίδα και μάλλον είστε οι μόνοι που μπορείτε να το βρείτε. Αν δεν το βρείτε και εσείς θα απογοητευτώ για ακόμα μία φορά.

Τα στοιχεία είναι ελλιπή, για αυτό έχω δυσκολευτεί τόσο πολύ να το βρω.

Λοιπόν:

Μιλάμε για ένα παιδικό, 99% βιντεοταινία και όχι σειρά, λίγο πιο πρόσφατο από αυτά που αναφέρονται συνήθως στο φόρουμ. Για να καταλάβετε είναι εποχής βαβουροπατάτων, φωτεινούληδων και μικρό μου πόνυ, δηλαδή εποχή 90-91, χωρίς να είμαι σίγουρος.

Το κακό είναι ότι θυμάμαι πολύ λίγα στοιχεία από την υπόθεση. Πρωταγωνιστές ήταν ένα αγόρι (έμοιαζε με τον Μόγλη κάπως) και ένας ηλικιωμένος ιθαγενής, μελαψός με άσπρα μαλλιά και μούσια. Χαρακτηριστική σκηνή σε μια διαφήμιση του παιδικού σε μια βιντεοκασέτα ήταν μια σκηνή μάχης, όπου οι 2 ήρωες πολεμάνε με κοντάρια πλάτη με πλάτη, εναντίον ορδής ιθαγενών που εμφανίζονται από παντού, πηδάνε από σκεπές και τέτοια. Διαδραματίζεται λογικά στην Αφρική, σε κάποια σκηνή υπάρχει ένα τεράστιο φίδι και σε άλλη σκηνή νομίζω τους κυνηγάνε ένας ιπποπόταμος και ένας ρινόκερος(?), υπάρχει κάπου και ένας ναός.

Ελπίζω να το θύμισα σε κάποιον γιατί έχω φάει τον κόσμο. Λόγω περιορισμένων στοιχείων δεν μπορώ να το βρω στο Ίντερνετ, ψάχνω στο retrojunk.com και στη wikipedia & toonpedia αλλά είναι σαν ψύλλος στα άχυρα. Έχει καταντήσει απωθημένο πλέον να το βρω. Στο τέλος παίζει να είναι και μούφα, αλλά αν δεν το βρω δεν θα ησυχάσω

Χίλια ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαλοσώρισες φίλε. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να σε διαφωτίσει. Stick around ;)
 
Για ρίξε μία ματιά στα παρακάτω, μήπως είναι αυτό που ψάχνεις. Επίσης εάν δεν κάνω λάθος στην τηλεόραση διαφημίζουν την πώληση του DVD της νέας ταινίας του: Kirikou and the Wild Beasts

Kirikou et la Sorciere
01kirikpezq2.jpg
02kirikpetjg7.jpg


Η πρώτη ταινία μιλάει για ένα μικροσκοπικό παιδί τον Κιρίκου (Kirikou). Το παιδί αυτό γεννιέται σε ένα αφρικάνικο χωριό το οποίο είναι δεμένο κάτω από τα μάγια μίας ισχυρής μάγισσας της Καραμπά (Karaba). Ο Κιρίκου μην μπορώντας να δεχτεί αυτή την άδικη κυριαρχία της μάγισσας προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση.

Kirikou:

07castkirikouab0.jpg


Ο Κιρίκου, το μικρό αγόρι που πριν την γέννησή του ακόμα ξέρει τι θέλει και κάνει τα πάντα για να το πραγματοποιήσει. Είναι αυτός που με όπλο την γνώση θα πολεμήσει την μάγισσα Καραμπά που ασκεί τα μάγια και την εξουσία της πάνω στο χωριό όπου έχει γεννηθεί.

Karaba:

08castkarabagd2.jpg


Η Καραμπά είναι η κακιά της ιστορίας. Η όμορφη αλλά αδίστακτη μάγισσα είναι αυτή που φέρνει τις συμφορές στο χωριό εξαιτίας της κακίας της. Αυτή την κακία προσπαθεί να πολεμήσει ο Κιρίκου αλλά πρώτα πρέπει να μάθει από πού προέρχεται.

Η Καραμπά μένει μόνη της παρέα με τα ξόανα που πραγματοποιούν κάθε της επιθυμία.

Η μητέρα του Κιρίκου:

09castmothersn4.jpg


Η νεαρή αυτή γυναίκα που γέννησε τον Κιρίκου και του έδωσε την ελευθερία που χρειαζόταν για να ικανοποιήσει την περιέργειά του. Την βρίσκουμε πάντα δίπλα του όταν την χρειαστεί.

Ο σοφός άνδρας:

10castwisemancj5.jpg


Ο σοφός άνδρας, παππούς του Κιρίκου, ζει στο απαγορευμένο βουνό και όταν δέχεται την επίσκεψη του Κιρίκου του δίνει την γνώση που επιζητά.

Site/πηγές:

http://www.kirikou.net/

http://en.wikipedia.org/wiki/Kirikou_and_the_Sorceress

Special ThanX goes to eurostratos @
greekcomics
 
Καλωσόρισες janga!!!Ελπίζω ο αξιότιμος φίλος- retromaniac- Ambu_dare (εύγε Ambu :clap: ) να έδωσε ζωή στην ελπίδα σου. ;)
 
Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον ambu_dare, αλλά δυστυχώς... δεν είναι αυτό που ψάχνω.

Το "ιερό μου δισκοπότηρο" είναι πιο παλιό και χαμηλότερης ποιότητας, γεγονός που με προβληματίζει καθώς είναι πιθανό να είναι καμιά βιντεοκασέτα της κακιάς ώρας. Το χειρότερο είναι ότι 3 φίλοι μου θυμούνται και αυτοί το παιδικό αυτό, αλλά ακριβώς ό,τι θυμάμαι εγώ και λιγότερα.

Επίσης οι ήρωες, κυρίως το παιδί, είναι λιγότερο "μαύροι" από τον συμπαθή Κίρικου

Πάντως το φόρουμ παιδιά έιναι όλα τα λεφτά.

υγ. Σκέφτομαι ότι η διανομή του παιδικού αυτού θα είχε γίνει από την ίδια εταιρεία που είχε διανείμει τις βαβουροπατάτες και το μικρό μου πόνυ. Ίσως θα μπορούσα να απευθυνθώ στην Audio Visual αλλά δεν γίνεται χωρίς να με περάσουν για γραφικό. Στο site πάντως έχει αρχείο μόνο με πρόσφατες παραγωγές
 
Δεν πειράζει, βασικά θα ήταν περίεργο να ήταν αυτή η ταινία και να σε ταλαιπωρούσε τόσο, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις είπα να την αναφέρω... Τέσπα, μείνε εδώ και θα το βρούμε το δισκοπότηρο σου, υπομονή να έχεις και όλα είναι δυνατά, είναι μία καινούργια πρόκληση άλλωστε. Η περιγραφή σου έχει αρκετά στοιχεία ήδη, αλλά εάν έχεις κάτι επιπλέον ίσως να βοηθούσε κάπως, ξέρεις μέχρι και οι λεπτομέρειες βοηθάνε (π.χ.: αρχική γλώσσα ταινίας). Πάνω από όλα όμως πρέπει να κάνεις υπομονή, εάν υπάρχει κάτι εκεί έξω αργά ή γρήγορα θα βρεθεί... Θα σε έχω στα υπόψη μου.
 
φιλε μου την ψαχνω και εγω αυτην την ταινια εδω και πολύ καιρο οποτε δεν ειναι μουφα...Τωρα που πασχαλιαζει θα παω στην ιδιαιτερη μου πατριδα και θα ψαξω στο ιδιο videoclub απο οπου την νοικιαζα μικρος! Αν την εχουνε ακομα καλώς! Αλλιως μαλλων θα περασω αλλες τόσες ωρες πανω απο το google...

Να ρωτησω κατι...δεν ξερω αν ειναι η ιδια ταινια αλλα θυμαμαι και εναν πιθηκο να μαθαινει στο παιδι μια κινηση για να μπορει να βγαζει τα ματια απο τα φιδια.

Και κατι αλλο μηπως εμπλεκονταν και δινοσαυρη στην ιστορια γιατι θυμαμαι ενα σκηνικο με μια ανθρωποθυσια μιας γυναικας στον τυρανοσαυρο καθως και την μαχη ενος τρικερατοψ με τον T rex, και να πεφτουν απο εναν βραχο μαζι....
 
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ambu_dare μην ανησυχείς έχω κάνει υπομονή πολλά χρόνια, το ψάχνω από εποχές προ Ίντερνετ. Για τη γλώσσα δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, καθώς το είχα δει μεταγγλωτισμένο, αλλά θα κάνω μια υπόθεση. Πιστεύω λόγω τεχνοτροπίας ότι δεν ήταν γιαπωνέζικο (οι φιγούρες και τα χρώματα ήταν πιο αληθοφανή, σαν το G.I.Joe ή το Rambo ας πούμε-ψιλοάτυχος παραλληλισμός), και πιθανότατα ήταν αμερικάνικο.

φιλε μου την ψαχνω και εγω αυτην την ταινια εδω και πολύ καιρο οποτε δεν ειναι μουφα...Τωρα που πασχαλιαζει θα παω στην ιδιαιτερη μου πατριδα και θα ψαξω στο ιδιο videoclub απο οπου την νοικιαζα μικρος! Αν την εχουνε ακομα καλώς! Αλλιως μαλλων θα περασω αλλες τόσες ωρες πανω απο το google...
Φίλε medthom μακάρι να την έχει το βίντεοκλαμπ σου, αλλά κομμάτι δύσκολο μετά από τόσα χρόνια. Στα βίντεοκλαμπ που έχω ρωτήσει πετάνε ή δίνουν τις πολύ παλιές ταινίες λόγω έλλειψης χώρου. Για το αν είναι μούφα μίλαγα και καλά αντικειμενικά. Για μένα φυσικά και δεν είναι μούφα! Όλο αυτό το κάνω (καταρχήν επειδή μου έχει βαρέσει κόλλημα) για να ξαναδώ την σκηνή που πολεμάνε πλάτη-πλάτη, μια σκηνή που με τρέλαινε μικρό! retro for ever! Και τσαντίζομαι γενικά αν δεν μπορώ να βρω κάτι. Πλέον με το ίντερνετ όλα είναι εύκολα και θα μπορούσαμε να το βρούμε σε 10", αλλά ρε γμτ δεν θυμάμαι ούτε τίτλο ούτε όνομα χαρακτήρα. Είναι θαμμένα πολύ βαθειά στο υποσυνείδητό μου...! Ήμουν πολύ μικρός, είναι θαύμα που θυμάμαι και αυτά.

Να ρωτησω κατι...δεν ξερω αν ειναι η ιδια ταινια αλλα θυμαμαι και εναν πιθηκο να μαθαινει στο παιδι μια κινηση για να μπορει να βγαζει τα ματια απο τα φιδια.Και κατι αλλο μηπως εμπλεκονταν και δινοσαυρη στην ιστορια γιατι θυμαμαι ενα σκηνικο με μια ανθρωποθυσια μιας γυναικας στον τυρανοσαυρο καθως και την μαχη ενος τρικερατοψ με τον T rex, και να πεφτουν απο εναν βραχο μαζι....
Όπως σου είπα δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, μόνο αμυδρά, επειδή ήμουν εξωφρενικά μικρός και δεν είμαι και σίγουρος αν την έχω δει ολόκληρη. Πάντως σίγουρα είχε κάποια θυσία, οι 2 ήρωες ήθελαν να σώσουν κάποια μου φαίνεται. Οι σκηνές με τον πίθηκο και τους δεινόσαυρους μου λένε κάτι σίγουρα, απλά δεν το επιβεβαιώνω μήπως το συγχέω και με κάποια άλλη ταινία και μπερδευτούμε κι άλλο. Η σκηνή-κλειδί που θυμούνται όλοι όσοι έχουν μία κάποια ανάμνηση από το παιδικό ήταν η μάχη πλάτη-πλάτη με τα κοντάρια. Αφού το είπαμε ήταν πόρωση!
 
Για να σε διαφωτίσω και να μην ψάχνεσαι άδικα... μιας και σαν σκιτσογράφος Και σαν mangoanimeμανης ... έχουνε δει πολλά τα μάτια μου.... αναφέρεσαι στην ταινία κινουμένων σχεδίων JUNGLE BOY KENYA (SHOUNEN KENIYA) παραγωγής 1984 Και είναι γιάπωνέζικο και όχι αμερικάνικο (όπως είναι και οι GI JOE) και μάλιστα από το ίδιο στούντιο που έχει κάνει τίτλους anime όπως η CANDY CANDY, GI JOE, TRANSFORMERS (αναφέρομαι στο στούντιο της TOEI ANIMATION). Όσον αφορά το anime έχει βγεί γύρω στα μέσα δεκαετίας 80 ελλάδα μεταγλωτισμένο (πολύ παλιά τοπικά ιδιωτικά κανάλια επαρχίας το έβαζαν συχνά). Πρόκειται για μια ενήλικη περιπέτεια με μίξη από ταινίες όπως ο Ιντιάνα Τζόουνς και ήρωες όπως ο Ταρζάν. Εχθροί εδώ οι Γερμαναράδες ΝΑΖΙ μιας και η δράση εξελισεται στα 1941. Εξαιρετικά σπάνια ταινία κυκλοφορεί μόνο σε ιαπωνικό dvd Και φυσικά σε κασσέτα vhs μεταγλωτισμένη ελληνικά (σίγουρα θα σκονίζεται σε κάμια αποθήκη μαζί με άλλα ξεχασμένα αριστουργήματα)

http://www.world-art.ru/animation/animation.php?id=4518

http://us.imdb.com/title/tt0125494/


[edit]Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή ο λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί.[edit]


Iδού και βιντεάκι να σου ξυπνήσει memories (δεν ήτανε καθόλου μούφα τελικά το animation είναι πάρα πολύ καλό και για τα todays standars)

Oπότε μόρτες του φόρουμ (και μόρτισσες) αλλάξτε τον μιρολατρικό τίτλο του thread γιατί το παιδί βρήκε το φως του επιτέλους ;)

http://www.midnighteye.com/reviews/round-up_007.shtml

1η 2η 3η κατά σειρά ταινία αναλυτικό κείμενο της υπόθεσης στα αγγλικά

φίλε janga ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά

τις καλήμέρες μου (ξημερώματα είναι τώρα που γράφω) και καλώς ήρθες και από μένα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
janga είπε:
υγ. Σκέφτομαι ότι η διανομή του παιδικού αυτού θα είχε γίνει από την ίδια εταιρεία που είχε διανείμει τις βαβουροπατάτες και το μικρό μου πόνυ. Ίσως θα μπορούσα να απευθυνθώ στην Audio Visual αλλά δεν γίνεται χωρίς να με περάσουν για γραφικό. Στο site πάντως έχει αρχείο μόνο με πρόσφατες παραγωγές
Τζάμπα θα απευθυνθείς αγαπητέ μου...Αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται!!

Καλώς ήρθες στο φόρουμ..Χμ έχω την εντύπωση πως o dominion το ανακάλυψε! :)
 
Dominion = Retro - God!

Χίλια ευχαριστώ φίλε μου, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο το έψαχνα. Τελικά το φόρουμ είναι απίστευτο, μέσα σε μία μέρα το βρήκατε. Τώρα αρχίζει το 2ο μέρος της οδύσσειας όμως, πρέπει να το βρω να το δω! Αν δεν δω την σκηνή που λέω δεν θα ησυχάσω! Θα υπάρχει μία αμφιβολία. Αλλά τι να πω, το ευχαριστώ είναι λίγο.

Τώρα που έμαθα τον τίτλο έψαξα στο Internet και είδα τουλάχιστον άλλα 3 άτομα από Ελλάδα που το ψάχνουν, αλλά τζίφος.

Πάντως κάπου είδα να λένε ότι το παίζει ένα κανάλι στην Ξάνθη μια φορά το μήνα, αν υπάρχει κανένας χρήστης από Ξάνθη με tv tuner ας βοηθήσει (λέμε τώρα...).

Θα ψάξω σε κανένα torrent αλλά χλωμό το βλέπω. Μήπως να μπω στο γιαπωνέζικο e-bay? :)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

υγ.βρήκα και μια ωραία λίστα:

http://www.animellas.com/catalogos.php

υγ.2: το G.I. Joe είναι γιαπωνέζικο?!! Τι είναι αυτοί οι γιαπωνέζοι, πού να μην τους είχαν ρίξει 2 ατομικές.. Πάντως έχεις δίκιο, το Kenya boy φαίνεται γιαπωνέζικο, ήμουν πολύ μικρός, πού να το καταλάβω τότε..
 
Και έλεγα πότε θα σκάσει μύτη ο Dominion να δώσει τα φώτα του!!!Μπράβο Dominion, φέτος ο Janga θα γιορτάσει την Ανάσταση σαν άνθρωπος... :D
 
janga στο είπα, έχεις μπλέξει με τρελούς... :D

Πολύ χάρηκα που το βρήκες έπειτα από τόσα χρόνια.

Εύγε Dominion!
 
ΑΕΟΝ δεν ξέρω αν είναι τρελοί, αλλά σίγουρα είναι θαυματουργοί! Άντε στην χειρότερη retro-freaks!

Πάντως μόλις έκανα άλλο ένα βήμα προς το δισκοπότηρο! Κοιτώντας το avatar μου παρατήρησα πάνω δεξιά την ένδειξη dvd. Που σημαίνει ότι κυκλοφόρησε κάπου (λογικά μόνο Ιαπωνία) σε dvd. Ε με τόσους αμερικάνους και άγγλους που ασχολούνται με τα anime κάπου θα υπάρχει στο Ιντερνετ dvd-rip στα αγγλικά. Θα ήθελα πάντως να βρω την ελληνική έκδοση, αν και σιχαίνομαι τις μεταγγλωτίσεις, για ιστορικούς λόγους
 
φίλε μου στα link που σου έδωσα παίζει trailer ιαπωνικό του Kenya boy στο youtube
 
Dominion είπε:
φίλε μου στα link που σου έδωσα παίζει trailer ιαπωνικό του Kenya boy στο youtube

Ναι το είδα, ευχαριστώ πολύ. Απλά λέω ότι τώρα που βρήκα πώς το λένε, πλέον θέλω να το αποκτήσω για να το δω ξανά (και την πολυπόθητη σκηνή-κόλλημα)

Thanks again!
 
Τα σέβη μου στον φίλο Dominion να ένας καλός retro-hunter. Μην ξεχάσω φυσικά τις ευχαριστίες μου μιας και με γλίτωσες από πολύ ψάξιμο... :)

Φίλε janga τώρα πλέον όπως κατάλαβες το ενδιαφέρον μου θα μετακινηθεί στην ανεύρεση του... ελπίζω κάποιος άνθρωπος να του είχε την ίδια αγάπη με εσένα και φυσικά την έμπνευση να το μοιραστεί με κάποιο τρόπο... Υπομονή, τα δύσκολα πέρασαν.
 
χα σου πα πως το σκηνικό περιλαμβάνει και δεινοσαυρους!!!!!!! Δες το background του avatar!
 
Ο γιός του Κεραυνού [shounen Kenyia ή Kenya Boy ή Jungle Βoy]

ψάχνω απεγνωσμένα ένα anime me τίτλο Shounen Kenyia ή Kenya Boy ή Jungle Βoy , κυκλοφόρησε και με τις 3 ονομασίες. Ξέρει κανείς πού μπορώ να το βρω ή έστω αν ξέρει κανείς κανα link απο youtube;

αν δεν έχετε καταλάβει για ποιο ψάχνω, δείτε

http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=2279
 
Καλωσόρισες panathinaikara!To anime που ψάχνεις απεγνωσμένα έχει αναφερθεί ήδη
 
Πίσω
Μπλουζα