Το 2001 από το 1967

foutix

RetroNuts
Joined
5 Αύγ 2012
Μηνύματα
1.766
Αντιδράσεις
1.229
Βρήκα από το verge ένα ενδιαφέρον βίντεακι. Για δείτε το. Βλέπω τις οθόνες και παρατηρώ ότι δεν είναι σωλήνας. Ή κάνω λάθος;

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προβολεις μικροφιλμ/φωτογραφιων ειναι - κατι σαν το viewmaster. Και η εκτυπωση που τραβαει με το ζορι ο Κρονκαιτ ειναι προτυπωμενη.
 
Aυτο που εβαλες αποτελει μαλλον τμημα του πιο κατω βιντεο:


το οποιο ειχα δει παλαιοτερα..Ναι οι οθονες στο βιντεο ειναι επιπεδες αλλα ειναι ουσιαστικα ειναι το πως φανταζονταν οτι θα ειναι οι οθονες στο μελλον και οχι πραγματικες TFT (πεσανε μεσα ομως. :D )..αυτο που βλεπουμε μου μοιαζει περισσοτερο με slide/microfilm projector.Γενικα παντως το φιλμακι ειναι πολυ μπροστα (αν το ειχα δει στα 80s θα ελεγα..ναι καλα..σιγα μην ψωνιζουμε On line..ελα ομως που εγινε...)

edit1:μαζι με τον herco γραφαμε

edit2:μια που πιασαμε τις επιπεδες οθονες απο τα 60s δες και αυτα:

rca-minitvprototype-63.jpg

popmechanics-title.jpg

πηγη:http://www.taschenfernseher.de/historie.htm

Mech-Illus-63.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμ για τα μικροφίλμ δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό. Για την προεκτύπωση το παρατήρησα και εγώ χεχε. Πάντως αν γένει δεν έπεσαν και πολύ έξω. Απλά με μια δεκαετία καθυστέρηση και αντί για μανιβέλες υπάρχουν πλήκτρα και οθόνες αφής.
 
Απίστευτα τα videos. Είναι να απορείς με την στασιμότητα των τελευταίων δεκαετιών, στο επίπεδο της φαντασίας τουλάχιστον. Τα late 60's δείχνουν ότι ήταν μια περίοδος που "έβρεχε" ιδέες !
 
μετά την έντονη βροχή παραδοσιακά επικρατεί νηνεμία... ;)

Πέραν πλάκας όμως επειδή τις ζούμε δεν καταλαβαίνουμε πόσες αλλαγές έχουν συντελεστεί όχι σε σχέση με τα 60'ς αλλά και τα 80'ς ακόμα! Κοίτα στα αυτοκίνητα, στις τηλεοράσεις, στις τηλεπικοινωνίες, στις καθημερινές ηλεκτρικές συσκευές! Πρόοδος που ούτε στην φαντασία τους δεν είχαν στα 60'ς κάτι που φαίνεται και στις θεωρήσεις τους για το μέλλον
 
Στην πραγματικότητα αυτά που φαντάζονταν τότε δεν ήταν παρά προεκτάσεις εκείνων που ήδη είχαν. Απλώς με αλλαγμένο σχέδιο και πολύ μικρότερα. Ενώ οι σημαντικότερες αλλαγές ήταν σε τομείς ή σε πράγματα που δεν τα φαντάζονταν καν. Έτσι, λένε για "tape recorder" μικρού μεγέθους... δεν φαντάστηκαν ότι δεν θα ήταν καν μαγνητόφωνα. Και μοιάζει μεν να είχαν προβλέψει τα tablets αλλά δεν είχαν υποψιαστεί πόσες τάξεις μεγέθους ισχυρότεροι θα ήταν αυτοί οι υπολογιστές μεγέθους βιβλίου από τους τεράστιους της παλιάς εποχής. Ακόμη και όσοι είχαν ασχοληθεί με το ARPAnet και ξέρανε την ύπαρξή του άρα δεν είχαν δυσκολία να φανταστούν ένα δίκτυο υπολογιστών δεν νομίζω ότι είχαν υποψιαστεί την επίδραση του internet και του www στη ζωή μας (και είμαστε ακόμη στην αρχή).

Από ένα σημείο και μετά, όταν μια τεχνολογία "ωριμάσει" οι αλλαγές που γίνονται δεν είναι τόσο φανερές όσο όταν είναι ακόμη στην εξέλιξή της. Σκεφτείτε πόσο άλλαξαν τα αεροπλάνα τις 2-3 πρώτες δεκαετίες τους και πόσο σχεδόν ίδια έχουν μείνει τις τελευταίες δεκαετίες. Το 747 πρωτοπέταξε το 1969. Από τότε οι ταχύτητες δεν έχουν αυξηθεί (και αν πάρουμε υπ' όψη την απόσυρση των Concorde, που επίσης πρωτοπέταξε το 1969, έχουν μειωθεί πολύ). Όλες οι αλλαγές είναι σε πράγματα που δεν φαίνονται (υλικά, μηχανές, κατανάλωση καυσίμων, συστήματα πλοήγησης). Όσο σημαντικές κι αν είναι, δύσκολα μπορούν να μας εντυπωσιάσουν.

Θυμάμαι πόσο είχα γελάσει πριν χρόνια όταν διάβαζα ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Asimov που είχε αστροναύτες στο μακρυνό μέλλον να κάνουν υπολογισμούς με λογαριθμικό κανόνα (αν και για βασικούς υπολογισμούς η ταχύτητα ενός λογαριθμικού κανόνα είναι αξεπέραστη). "Αν είναι δυνατόν να μην έχουν καλκιουλεϊτοράκια", σκέφτηκα. Πού να φανταστώ κι εγώ ότι όχι, δεν θα έχουν, και ίσως δεν θα έχουν ούτε κομπιουτεράκια όπως τα καταλαβαίνουμε σήμερα.
 
Πίσω
Μπλουζα