Το mousepad του 2021 GENESIS NPG-0659 M12 400 x 330 mm

Kiriakos-GR

RetroNoob
Joined
7 Ιαν 2021
Μηνύματα
11
Αντιδράσεις
1
Το mouse και το mousepad είναι πολύ προσωπική υπόθεση, όμως η παραγωγική εργασία με ποντίκι με το Gaming έχουν κάτι κοινό.
Το mousepad πρέπει να είναι αξιόλογο και στα δυο.

Πριν εφτά χρόνια σε μια κατάσταση ενθουσιασμού πλήρωσα 22~24 Ευρό για το υπέρτατο mousepad της STEEL Series, δυο χιλιοστά πάχος με ύφασμα που έχει υφή μετάξι και βάση λάστιχο.
Μετά από πέντε χρόνια άρχισα να βλέπω το ύφασμα να ξεκολλάει στις άκρες και το λάστιχο να αφήνει μαυρίλα επάνω στο γραφείο.
Με ψαλίδισμα στις άκρες κατάφερα να το συντηρήσω μέχρι και σήμερα, αλλά έφτασα σε σημείο να ψάξω και να βρω αντικαταστάτη.

Το GENESIS NPG-0659 M12 400 x 330 mm είναι πλέον η αντιστοίχηση του STEEL-Series Micro-woven cloth with rubber base, απλά έρχεται με ραφή στης άκρες και διαφορετικές διαστάσεις.
Δεν ξέρω πόσο θα ζήσει? Αλλά στα 7.80 Ευρό δεν πόνεσα όσο όταν πλήρωσα STEEL-Series που σε αυτά τα λεφτά αγοράζω παντελόνι.

Το GENESIS είναι Πολωνικών συμφερόντων εισαγωγέας που ψωνίζει από Κίνα.
Κάπου και αυτοί τα έχουν χαμένα με την ονομασία προϊόντων, σήμερα το προϊόν έχει νέο όνομα στην σελίδα της μαμάς του και λέγεται Genesis Carbon 500

Δεν είναι σοφό κάποιος με πιτυρίδα να βάζει μια πεντακάθαρη μαύρη επιφάνεια ως mousepad δίπλα του, για πρώτη φορά έπειτα από τον πρώτο υπολογιστή του 1998, έχω δίπλα στο ποντική ένα πινέλο βαψίματος 60cm φάρδος για να καθαρίζω οτιδήποτε προσγειώνετε επάνω στο mousepad.

Η νέα αίσθηση - απόδοση, είναι ισάξια του STEEL-Series, με ποντίκι ( σένσορα 800 dbi ) δεν μπορώ να ανιχνεύσω διαφορές, στην πραγματικότητα και το Genesis Carbon 500 έχει το ίδιο πάχος με το παλιό πλην της ραφής που το σηκώνει ελάχιστα στα 2.5mm.




Τώρα επειδή στα ενδόψυχα μου, αλλά και ως τεχνικός και άνθρωπος, είμαι λάτρης της ποιότητας = Ψείρας, έστειλα ένα μήνυμα στην Πολωνία, στέλνοντας το barcode μπας και μου πουν ημερομηνία κατασκευής.
 
Να προσφέρω και μερικές φωτογραφίες , με λεπτομέρειες που δεν συγκινούν τους νεολαίους. :fafoutis:

NPG-0659_Greece_1.jpgNPG-0659_Greece.jpg
 
Μαληστα, εισαγωγεας Κινεζικων, οχι κατασκευαστικη εταιρεια. Τωρα εξηγιται γιατι ενα πληκτρολογιο Rhod 400, με 2 χρονια εγγυηση, αρχισε να ξεβαφει στον χρονο. Σημασια δεν δινουν σε μειλς, παραπονων. Ενδιαφερονται μονο να πουλησουν την σαβουρα τους. Μακρυα απο Genesis
Φωτογραφια για του λογου το αληθες.
Κατα τα αλλα, για τις αναγκες μου με καλυπτει το πληκτρολογιο, ειναι μεγαλο μεγεθος, αποσταση μεταξυ πληκτρων, εχει τρυπες, ωστε αν χυθουν καφεδες νερα να στραγγιξουν και να μην προκαλεσουν ζημια ΟΚ πληκτρολογιο για 18Ε. Εχει βεβαια και λεντακια και εφφε πραγμα που δεν με ενδιαφερει. ΟΚ ενα φωτακι χρησιμο ειναι αν γραφεις σε ημιφως. Δεν μου προσφερε κατι περισσοτερο απο m/s και logitech των 8-10 Ε που χρησιμοποιουσα. Το πλαστικο των πληκτρων και η μπογια που τα βαφουν θα πρεπει ναναι πολυ κακης ποιοτητας. Περισσοτερο με ενοχλησε η αντιμετωπιση, genesis και κατ/τος πωλησης. e-shop.gr
 

Συνημμένα

  • Genesis Rhod400 (2).JPG
    Genesis Rhod400 (2).JPG
    239,5 KB · Προβολές: 4
Τελευταία επεξεργασία:
Στην περίπτωση μου, έπλυνα το Mousepad για πρώτη φορά, με υγρό σαπούνι πιάτων, σαπούνισμα επιφανειακά με ένα σφουγγάρι.
Στέγνωμα στον ήλιο ενώ το Mousepad ήταν ξαπλωμένο επάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια.
Με μια τόσο προσεχτική διαχείριση, δεν διαπίστωσα πρόκληση φθοράς.

Προσωπικά μου έκανε εντύπωση πόσο χαμηλού επιπέδου είναι η ηλεκτρονική αλληλογραφία με Genesis, το ποιο πιθανό είναι να μιλάμε για μονό-πρώσωπη εταιρεία, κάτι συνηθισμένο στο εξωτερικό.

Άλλο ευτράπελο είναι ο τιμοκατάλογος στα ποντίκια υπολογιστή όταν ονειρεύονται πενηντάευρα για ποντίκι Κίνας που έχει αντιγραφεί από δέκα εταιρείες μέχρι σήμερα, λόγο σύγχρονου αισθητήρα σε DPI με τιμή έναρξης 24 δολάρια Αμερικής.

Συμπέρασμα : Από το σύνολο των προϊόντων Genesis, ελάχιστα αξίζουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή.
 
Πίσω
Μπλουζα