Τραγούδια και ορχηστρικά του Σταύρου Ξαρχάκου

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.897
Για τη δημοσκοπηση αυτη επελεξα τα παρακατω τραγουδια και ορχηστρικα του μουσικοσυνθετη Σταυρου Ξαρχακου

1.Υπομονη - Αλικη Βουγιουκλακη και Γρηγορης Μπιθικωτσης

2.σαββατοβραδο στην Καισαριανη - Γρηγορης Μπιθικωτσης

3.

 
Ψήφισα το Σαββατόβραδο στην Καισαριανή που πιστεύω ότι συγκαταλέγεται στα 20 καλύτερα ελληνικά τραγούδια όλων των εποχών. Το ίδιο επίσης ισχύει και για Το καλντερίμι. Θα ήθελα επίσης και κάποιο κομμάτι από Ξυλούρη όπως ας πούμε το Έβαλε ο Θεός σημάδι σε στίχους Νίκου Γκάτσου.

[video=youtube;Qq0tVU6N7-g]

 
Eμένα, που λέει, με μινόρε μη με μπλέκετε...Αν και θεωρώ καταπληκτικά μουσικά θέματα το "Χορό του Σάκενα", τη "Βαρκαρόλα" και τον "Φθινοπωρινό δρόμο", ως γνήσιος ματζοράκιας θα ψηφίσω σίγουρα κάτι άλλο.

Νομίζω ότι έχει ξεχαστεί το διαχρονικότατο και τουριστικότατο "Γιουσουρούμ", μια παραλλαγή του "Στου Όθωνα τα χρόνια". Για το λόγο αυτό, ψήφισα το τελευταίο, αλλά παραθέτω και το "Γιουσουρούμ". Eμένα μουσικά η "παραλλαγή" μου αρέσει περισσότερο από το "πρωτότυπο", αν και η εκτέλεση που "ψώνισα" από το youtube δεν είναι η καλύτερη.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ψηφισα τη μελωδικη Βαρκαρολα, απο το Ταξιδι.

Επισης με μαγευουν η μουσικη και τα τραγουδια απο τις ταινιες Γυμνοι στο δρομο και Κοριτσια στον ηλιο.
 
Μεταξυ των δυο αγαπημενων μου Σαββατοβραδο στην Καισαριανη και Χορος του Σακαινα,ψηφισα το πρωτο.Πιστευω οτι επρεπε να υπαρχει και το διχτυ αναμεσα σε αυτα.

Σε αυτην την εκτελεση παντως η Καισαριανη,ειναι ολα τα λεφτα

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και γω τη "Βαρκαρόλα" ψήφισα. Αγαπημένο μελωδικό κομμάτι...
 
ψήφισα το ορχηστρικό κομμάτι ''ο χορός του Σάκαινα'' από την τανία ''Λόλα''. Μου αρέσει η μελωδία του. Eπίσης θα επέλεγα τα τραγούδια ''Στου Όθωνα τα χρόνια'', ''Υπομονή'', ''Μάτια βουρκωμένα''
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ ωραιο θεματικα το poll katerinak !!!

Πραγματικα πρεπει να ηταν πολυ δυσκολη διαδικασια ,να ξεχωρισεις 10 κομματια του κορυφαιου Ξαρχακου .

Ηψηφος μου παει στο "Στου Οθωνα τα χρονια "

Υ.Γ.

Να επισημανω (οχι τοσο μουσικα αλλα κινηματογραφικα) και το

,γιατι οταν παρακολουθω την ταινια ,μου δημιουργει σχεδον παντα ενα περιεργο συναισθημα και μαλλον οφειλεται και στην ερμηνεια της Μοσχολιου
 
panp το μαθαμε μετα την αναλυση που εκανες εδω οτι εισαι ματζορακιας γι αυτο φροντισα να βαλω και τετοια τραγουδια στη λιστα :)

ΒΒ κι εμενα μου αρεσουν πολυ αυτα τα τραγουδια που δεν υπαρχουν στη λιστα αλλά επειδη προσφατως τα εβαλα σε αλλη δημοσκοπηση θεωρησα καλυτερο να μην τα επαναλαβω :flower:

εχεις δικιο Νemo ,δεν ηταν καθολου ευκολη η επιλογη

ο λογος που δεν εβαλα το τραγουδι "χαθηκε το φεγγαρι" ειναι ο ιδιος που ανεφερα πριν λιγο,υπηρχε σε αλλη δημοσκοπηση
 
Επισήμανση: Τραγούδια και ορχηστρικά μαζί σ' ένα τσουβάλι ??? Κρίμα...

... κρίμα για τα τραγουδάκια τα κακόμοιρα... πού να πάνε ?

Σάκαινας χωρίς δεύτερη σκέψη !
 
katerinak είπε:
panp το μαθαμε μετα την αναλυση που εκανες εδω οτι εισαι ματζορακιας γι αυτο φροντισα να βαλω και τετοια τραγουδια στη λιστα :)
Προδόθηκα, ε; Χρόνια πολλά ! (το Nickname σου μου θύμιζε αρχικά τυπογραφικό λάθος, όπου ξεχάστηκε το τελευταίο "i", και στη συνέχεια όνομα πλοίου ! "ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ")
 
panp είπε:
Προδόθηκα, ε; Χρόνια πολλά ! (το Nickname σου μου θύμιζε αρχικά τυπογραφικό λάθος, όπου ξεχάστηκε το τελευταίο "i", και στη συνέχεια όνομα πλοίου ! "ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ")
με την αναλυση που μας εκανες στο ποστ ηταν αδυνατον να μην καταλαβουμε ποσο πολυ αγαπας τα ματζορικα τραγουδια ;)

ευχαριστω πολυ και για τις ευχες!!!

ενα κερασματακι για ολους:

attachment.php


attachment.php


(σχετικα με το username μου: ομολογω οτι δεν ειχα εμπνευση τη μερα που εκανα την εγγραφη και χρησιμοποιησα το ονομα μου και το πρωτο γραμμα του επιθετου μου..)
 
Σαββατόβραδο στην Καισαριανή φυσικά !!!

Όταν, σε ηλικία 15 ετών, έπιασα στα χέρια μου μπουζούκι και - χάρις στο "μουσικό αυτί" μου - άρχισα μόνος μου, χωρίς να ξέρω να διαβάζω νότες, να μαθαίνω να παίζω λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, θεωρούσα το "Σαββατόβραδο στην Καισαριανή" το "ωραιότερο ελληνικό τραγούδι που έχω ακούσει ποτέ μου" !!! Και τώρα που 40ρησα ... η άποψή μου αυτή δεν έχει αλλάξει !!!
 
Kι εγώ φυσικά Σαββατόβραδο στην Καισαριανή. Η φωνή του Μπιθικώτση ήταν τόσο μοναδική, που χίλια χρόνια να περάσουν δεν ξαναγίνεται. @Rinus:εγώ είμαι καταστροφή σε όλα τα μουσικά όργανα, μαζί και τραγούδι!Το μόνο που μπορώ να παίξω υποφερτά είναι το τρομπόνι (με κλειδιά, όχι αντίνο) μάλιστα είχα παίξει και σε πρόβα της φιλαρμονικής, κανονικά με νότες!
 
Κι εγώ Καισαριανικός, χωρίς καν σκέψη. Πολλά από τα τραγούδια που είχε γράψει ο Ξ. εκείνα το χρόνια ήταν υπέροχα, αλλά αυτό ξεχωρίζει. Εννοείται, στην εκτέλεση με τον Μπιθικώτση.
 
Επιλέγω την ''Υπομονή'' στην ορχηστρική της έκδοση, όπως ακούγεται τους τίτλους αρχής της ταινίας του Γιώργου Σκαλενάκη ''Διπλοπενιές''
 
Δύσκολη απόφαση...''Μάτια βουρκωμένα'' τελικά που είναι απ΄τα πλέον αγαπημένα μου κομμάτια!
 
ψηφισα το τραγουδι "η νυχτα", μου αρεσει πολυ η ερμηνεια της Βικυς Μοσχολιου :flower:

Οπως παρατηρησα εδω η Μοσχολιου δεν ηταν η πρωτη που το ερμηνευσε,πρωτοακουστηκε το τραγουδι με διαφορετικους στιχους και ισως και τιτλο, σε αλλη ταινια
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από αυτά που έχει να επιλέξουμε, ψήφισα στου Όθωνα τα χρόνια.....με στίχους Γκάτσου και εξαιρετική ερμηνεία του Κόκοτα.

Όμως θα ήθελα να βρίσκεται στη λίστα ένα τραγούδι από το μεγάλο μας τσίρκο ή έστω ένα με ερμηνεία του Ξυλούρη. Το Παραμύθι, Αυτόν τον κόσμο τον καλό, Ήτανε μια φορά, Φίλοι κι αδέλφια, Τ'ανάπλι. Εδώ ακούμε έναν "άλλο" Ξαρχάκο νομίζω!

 
Για να παινέψω το σπίτι μου (καθώς εγώ έχω φτιάξει το βίντεο με φωτογραφίες που τράβηξα) βάζω ένα υπέροχο και ουσιαστικά άγνωστο ορχηστρικό, το Don's Theme, από τη μουσική της σειράς του BBC "The Dark Side of the Sun". Οι ασχολούμενοι με τη μουσική, θα δουν μερικά μέτρα από το "Σαββατόβραδο στην Καισαριανή".
 
Πίσω
Μπλουζα