Τραπεζοκαθίσματα κάτω από το πεζοδρόμιο...

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
409
Όταν τα αυτοκίνητα ήταν πολύ λιγότερα και φυσικά οι θέσεις πάρκινγκ στο δρόμο περισσότερες, πολλά συνοικιακά καφενεία, λόγω ελλείψεως εξωτερικού χώρου και στενού πεζοδρομίου, έβγαζαν καρέκλες και τραπέζια κάτω από το πεζοδρόμιο. Η αστυνομία (τότε δεν υπήρχε δημοτική αστυνόμευση) δε θυμάμαι να δεχόταν ιδιαίτερα πολλές κλήσεις για αυτό το θέμα, μάλλον στη νοοτροπία μας είχε περάσει ως κάτι συνηθισμένο. Βέβαια όσοι κάθονταν θα έπρεπε να είχαν στο νου τους...κάτι ''καλά'' παιδάκια που κάθονταν από πάνω και πέταγαν πραγματάκια ή έφτυναν καθώς και κάτι ''καλούς'' γείτονες που ποτέ δεν έλειψαν από την κοινωνία μας... Έστω κι αν αυτοί που κάθονταν δεν έκαναν φασαρία (τάβλι, χαρτιά, γκαρίσματα). Πάντως από τα μέσα της δεκαετίας του 80 δεν έχω δει ξανά τέτοιο θέαμα.

Η αναφορά του θέματος γίνεται δια λόγους ρετρό και μόνο άλλως δεν έχει και πολλή σημασία.
 
Στα χωριά και τις μικρές πόλεις μπορείς να το δείς ακόμα. π.χ. πριν λίγες μέρες είδα τραπεζάκια στο δρόμο σ' ένα καφενείο στη Δράμα. Είναι δυσχρηστο όταν κυκλοφορουν αυτοκίνητα, μονο στα πολύ μικρά χωριά που το είδα μου φάνηκε όμορφο και παραδοσιακό. Κυρίως γιατί ήταν σε δρόμους που δεν περνούσε πια αυτοκίνητο έτσι κι αλλιώς.
 
krios είπε:
Όταν τα αυτοκίνητα ήταν πολύ λιγότερα και φυσικά οι θέσεις πάρκινγκ στο δρόμο περισσότερες, πολλά συνοικιακά καφενεία, λόγω ελλείψεως εξωτερικού χώρου και στενού πεζοδρομίου, έβγαζαν καρέκλες και τραπέζια κάτω από το πεζοδρόμιο. Η αστυνομία (τότε δεν υπήρχε δημοτική αστυνόμευση) δε θυμάμαι να δεχόταν ιδιαίτερα πολλές κλήσεις για αυτό το θέμα, μάλλον στη νοοτροπία μας είχε περάσει ως κάτι συνηθισμένο. Βέβαια όσοι κάθονταν θα έπρεπε να είχαν στο νου τους...κάτι ''καλά'' παιδάκια που κάθονταν από πάνω και πέταγαν πραγματάκια ή έφτυναν καθώς και κάτι ''καλούς'' γείτονες που ποτέ δεν έλειψαν από την κοινωνία μας... Έστω κι αν αυτοί που κάθονταν δεν έκαναν φασαρία (τάβλι, χαρτιά, γκαρίσματα). Πάντως από τα μέσα της δεκαετίας του 80 δεν έχω δει ξανά τέτοιο θέαμα. Η αναφορά του θέματος γίνεται δια λόγους ρετρό και μόνο άλλως δεν έχει και πολλή σημασία.
Μάλλον πρέπει να κάνεις μια βόλτα από το Παγκράτι :) (πλατ. Πλαστήρα κλπ.)
 
Έτσι όπως είδα τον τίτλο του thread, θυμήθηκα κάτι παρόμοιο να γίνεται στις γειτονιές τα καλοκαίρια μέχρι αρχές του '90, να βγάζουν οι κάτοικοι ένα τραπεζάκι με καρέκλες έξω από το σπίτι τους (ισόγειο συνήθως) στο πεζοδρόμιο, και να μαζεύονται οι γείτονες όπου έκαναν παρέα με την ανάλογη συνοδεία καφέ ή ούζου.

και το έζησα και εγώ στον σεισμό του 1999 που μείναμε 2 μέρες έξω, αλλά είναι off topic το συγκεκριμένο :p
 
Πίσω
Μπλουζα