Υπάρχει πουθενά Tekhan World Cup στην Αθήνα?

Uninvited

Retro Member
Joined
3 Σεπ 2009
Μηνύματα
128
Αντιδράσεις
11
Με έχει φάει η περιέργεια για το εξής:

Από τότε που βγήκε ήμουν υπερ-fan του Tekhan World Cup. Έχω ρίξει περιουσίες στο παιχνίδι, σε μονά και διπλά. Είχα όμως πολλά χρόνια να παίξω και πρόσφατα το ξαναέπιασα στο Mame. Τι συμβαίνει λοιπόν? Το Tekhan είναι ένα παιχνίδι το οποίο ήταν γεμάτο "συστήματα". Συγκεκριμένα γκολ και φάσεις που γίνονταν με συγκεκριμένους τρόπους. Στο Mame πολλά δεν λειτουργούν (σε κανένα επίπεδο δυσκολίας, μιας και αυτό παίζει ρόλο), ενώ βρήκα κάποια άλλα τα οποία δεν υπήρχαν στο arcade. Θέλω λοιπόν να βρω ένα arcade, με μοχλό, όπως το είχαμε εδώ παλιότερα (original είναι με trackball, που επίσης θα ήθελα να παίξω, αλλά αποκλείεται να υπάρχει εδώ) ώστε να δοκιμάσω όλα αυτά τα συστήματα, παλιά και καινούρια, και να δω αν τελικά υπάρχει διαφορά gameplay στο Mame ή είναι ιδέα μου.

Ξέρει λοιπόν κανείς κανένα μαγαζί στην Αθήνα που να έχει το συγκεκριμένο arcade?
 
αν εχεις το καταλληλο μοχλο δεν εχει ουσιαστικη διαφορα με το arcade στο gameplay
 
Αν και δεν παίζω το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού, με το μοχλό του Arc, ένας φίλος (φανατίκλα σκέτη) κάνει μαγικά.

Τώρα μη με ρωτήσεις πως και τι, απλά λέει ότι είναι ίδιο στο χειρισμό με το arcade, ενώ εγώ δεν ξέρω τι είναι το offside.
 
Τι είναι ο μοχλός του Arc;
 
Είναι το arcade joystick σε USB που φτιάχνει το μέλος Arc (Ιορδάνης) ο οποίος φτιάχνει και καμπίνες.
 
Όχι, ο μοχλός είναι οκ. Διαφορά στο gameplay δεν υπάρχει καμία. Υπάρχει διαφορά στα συστήματα που δουλεύουν/δεν δουλεύουν και στο που βρίσκονται οι παίχτες ανά πάσα στιγμή. Το παιχνίδι παίζεται στα τυφλά αν το μάθεις καλά, αλλά στο Mame πολλά πράγματα εμφανίζονται διαφορετικά.

O χειρισμός είναι ακριβώς ο ίδιος.
 
μπορεις και μονος σου να φτιαξεις μοχλο,τα ανταλλακτικα που βαζει ο ιορδανης βρισκονται παντου στο internet

μπορει να μη το θυμασαι καλα τοτε ή να παιζεις καποια bootleg εκδοση
 
Chahn είπε:
μπορει να μη το θυμασαι καλα τοτε ή να παιζεις καποια bootleg εκδοση
Bootleg σίγουρα δεν παίζω. Όσο για τη μνήμη μου, είναι ο λόγος που ψάχνω να βρω ένα arcade να ξαναπαίξω, για να σιγουρευτώ. Αλλιώς θα μείνω με την περιέργεια!
 
βασικα μπορει στην ελλαδα να επαιζες bootleg,οχι στο mame(το πιο πιθανο) :)
 
Παιξε με τα τυχον dip switches μεσω MAME μηπως προσφερουν παραλλαγες
 
uninvited καλησπερα σχετικα με το ποδοσφαιρακι ενοεις επιτραπεζιο διπλο εαν ναι υπαρχουν 2 κομματια διαθεσημα σε λιγες μερες θα ανεβασω φωτο και εαν σε καλυπτουν τα λεμε νικος ευχαριστω.
 
χωρίς να είμαι ειδήμων στο συγκεκριμένο παιχνίδι, παίζοντας το όμως τόσο με το -φοβερό!- joystic του arc(ιορδάνη) στο pc όσο και με τα χειριστήρια-μοχλούς στο mini-cab μου, τα ¨συστήματα¨ που προαναφέρθηκαν δουλεύουν κανονικά.

τουλάχιστον τα γνωστά και αυτά που θυμάμαι εγώ (corner, διαγώνιο βολέ από την περιοχή και κάτι άλλα)
 
@Chahn: Πλάκα πλάκα, δεν αποκλείεται...

@Wally: Καμία αλλαγή, όπως και να τα αλλάξω.

@nikosmimosa: Βασικά θέλω ένα arcade για να παίξω ο ίδιος, ώστε να δω τι δουλεύει και τι θυμάμαι σωστά ή λάθος.

@ntsmrtz: Κάποια συστήματα δουλεύουν οκ. Κάποια άλλα όμως όχι. Π.χ. θυμάμαι ψηλοκρεμαστή μπαλιά από πίσω-δεξιά του κάτω ημικυκλίου της σέντρας, που έβρισκε παίχτη στη γωνία της περιοχής ο οποίος κάρφωνε κεφαλιά διαγώνια αριστερά. Αυτό δεν δουλεύει στο Mame (η μπαλιά φεύγει άουτ). Απ' την άλλη, στο Mame κάνω μπαλιά από ακριβώς κέντρο-κάτω στο ημικύκλιο της σέντρας, η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο με τον τερματοφύλακα να πέφτει και έρχεται παίχτης που παίρνει ριμπάουντ και το καρφώνει. Αυτό δεν θυμάμαι ποτέ να το έχω κάνει σε arcade.
 
To είχες παίξει μόνο σε συγκεκριμένο μηχάνημα, ή σε όποιο και να το δοκίμασες ήταν ΟΚ τα συστήματα; (Μιλώ για arcades) .
 
Παντού. Ήταν στάνταρ αυτά. Μικροαλλαγές υπήρχαν σε καναδυο συστήματα ανάλογα με το level που ήταν σεταρισμένο το μηχάνημα, ειδικά επειδή επηρέαζε τον τερματοφύλακα. Π.χ. κέρδιζες πλάγιο λίγο κάτω (ή πάνω) απ' τη σέντρα, και με διαγώνια πάνω-αριστερά εκτέλεση κατέληγε σε παίχτη σου που (κρατώντας κατεύθυνση και fire πατημένα) έκανε διαγώνια κεφαλιά. Αναλόγως το level και ποια ομάδα έπαιζες έμπαινε ή όχι. Όλα όμως δούλευαν παντού.
 
Με τι joystick παίζεις το παιχνίδι στο ΜΑΜΕ τώρα;
 
Στο ΜΑΜΕ υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του Τέκαν, με λίγο ψάξιμο βρίσκεις ακόμα και τα ελληνικά bootleg (με ολυμπιακό κλπ). Τώρα για το joy του ιορδάνη τα έχουμε πεί πολλές φορές, απλά σπέρνει. Άν θές όμως να είσαι original το κανονικό tehkan (δέν το έχω πετύχει σε arcades πάντως) παιζόταν με trackball και όχι με stick. Eίχαμε αυτήν την κουβέντα και σε ένα GRM meeting και ήταν και ο Ιορδάνης μαζί και το σχολιάζαμε (και ο mister Rygar). Εγώ την έκανα την δουλειά και έπαιξα με ένα tracball, και πραγματικά είναι άλλη φάση τελείως, υπάρχει μάλιστα και Rom που υποστηρίζει ειδικά αυτή την έκδοση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@pooky: Και με kbd και με PacMan joystick (το μεγάλο πλαστικό, όχι το Tomahawk-like μεταλλικό).

@other_reality: Kαλά, δεν συζητάμε ότι πολύ θα ήθελα να παίξω το original με trackball κλπ. Η Mame rom παίζεται και με mouse, που βγάζει τα φάλτσα κλπ, αλλά είναι εντελώς unplayable. Τα Ελληνικά bootleg τα έχω βρει, αλλά δεν τα έπαιξα καθόλου.
 
Πίσω
Μπλουζα