Υπάρχουν σήμερα (καλά) Player Manager games;

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
199
Βοηθήστε με λίγο παρακαλώ εσείς οι έχοντες μεγαλύτερη σχέση με σύγχρονα παιχνίδια...

Μετά από 20 χρόνια Player Manager και Sensible World of Soccer (αλλά και Manchester United) στην Amiga, νιώθω έτοιμος να προχωρήσω σε κάτι καινούργιο. Όμως διευκρινίζω πως δεν μου αρέσει να παίζω αυστηρά management παιχνίδια, αλλά θέλω να χειρίζομαι και την ομάδα που μανατζάρω, να αγωνίζομαι δηλαδή και να χειρίζομαι τους παίκτες (ή έστω έναν).

Έχω μια πολύ απλή ερώτηση: ΥΠΑΡΧΟΥΝ τέτοια παιχνίδια σήμερα; :(

Μετά από λίγο ψάξιμο, προμηθεύτηκα το FIFA Manager όπου τουλάχιστον μπορείς να χειριστείς έναν παίκτη. Όμως το αποτρόπαια απωθητικό gameplay του "εξομοιωτή παρακολούθησης ποδοσφαίρου" με οδήγησε στο uninstall μετά από λίγα παιχνίδια-ύπνε που παίρνεις τα παιδιά.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο; Ή πάλι Player Manager θα παίξω; (όχι ότι με χαλάει)...
 
Thanks για την προσπάθεια αλλά είναι ακριβώς αυτό που ΔΕΝ θέλω... :( Αυτό είναι σκέτο management.
 
Ουπς! Καταλαβα το αντιθετο.

Το FIFA10 το τσεκαρες? Εχει αναβαθμιστει κατακορυφα

EDIT:Μαλλον δεν σε ενδιαφερει 1-player management οποτε αποριπτεται
 
Νομίζω ότι αυτή την εποχή το μόνο παιχνίδι που είναι σε αυτό το στυλ είναι το FIFA Manager που όπως είδες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο...

Θεωρητικά βέβαια, λένε ότι έχουν κάνει αναδιαρθρωτικές αλλαγές στο 10, οπότε από περιέργεια ρίξτου μια ματιά όταν βγει, αν και δεν ξέρω πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει το core gameplay...
 
Μα καλά, πως είναι δυνατόν την εποχή που τα απλά managers έχουν τόσο μεγάλη πέραση τα player managers να έχουν αφανιστεί τελείως; Μου κάνει τεράστια εντύπωση...

FIFA δεν ξαναβάζω στον υπολογιστή μου, τέλος. Έκανα την καρδιά μου πέτρα και είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά μετά το 99 μόνο και μόνο για να ανακαλύψω ότι έχει γίνει ακόμα χειρότερο απ'ότι ήταν 10 χρόνια πριν.
 
alkis21 είπε:
FIFA δεν ξαναβάζω στον υπολογιστή μου, τέλος. Έκανα την καρδιά μου πέτρα και είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά μετά το 99 μόνο και μόνο για να ανακαλύψω ότι έχει γίνει ακόμα χειρότερο απ'ότι ήταν 10 χρόνια πριν.
Κοίτα, στον υπολογιστή σου καλά κάνεις και δεν βάζεις, είναι επιεικώς τραγικά (και το "σκέτο" και το Manager)...

...Αν όμως έχει κανείς γνωστός σου X360/PS3, δωσε του μια ευκαιρία, γιατί έχει γίνει πολύ καλό... Βέβαια, είναι ίσως πιο sim από ό,τι έχουμε συνηθίσει... Αν βάλεις όλες τις ρυθμίσεις (πάσες, σέντρες, σουτ κ.λπ.) στο "Manual", τότε στους πρώτους αγώνες δεν θα μπορείς όχι γκολ να βάλεις, αλλά ούτε μια πάσα να ανταλλάξεις... Όμως αν το μάθεις εκεί, τότε θα είναι πραγματικά ό,τι πιο sim έχεις δει σε ποδοσφαιράκια...
 
Olorin είπε:
Βέβαια, είναι ίσως πιο sim από ό,τι έχουμε συνηθίσει... Αν βάλεις όλες τις ρυθμίσεις (πάσες, σέντρες, σουτ κ.λπ.) στο "Manual", τότε στους πρώτους αγώνες δεν θα μπορείς όχι γκολ να βάλεις, αλλά ούτε μια πάσα να ανταλλάξεις...
Αφού ο Άλκης καταφέρνει να αλλάξει πάσα στο Kick Off 2 -και όχι μόνο- δεν νομίζω ότι θα είχε ποτέ πρόβλημα σε οποιοδήποτε FIFA. Ο συντελεστής δυσκολίας είναι σίγουρα διαφορετικός. ;)
 
Για one player action υπάρχει το ένθετο στο pro ( be a legend ) . Διαφωνώ στο ότι το τελευταίο FIFA δεν είναι αξιόλογο από πολύ παλιά ήμουν φανατικός με Sensible ( το πρώτο μου ποδοσφαιράκι ) και pro , δεν μου άρεσε ποτέ το FIFA , όμως το τελευταίο μιλάμε για εκπληκτική βελτίωση αν σκεφτείς ότι μπορείς με διάφορους συνδυασμούς πλήκτρων να κάνεις πάρα πολλές κινήσεις !! Έχει βελτιωθεί και η κίνηση πολύ αισθητά και πλέον έχει ξεφύγει από αυτό το καμπουριαστό στυλ των FIFA !!!

Το Sensible πάντως έχει βγει και για PC και αν δεν κάνω λάθος ανανεώνεται κάθε χρόνο !! :)
 
Είχα την αίσθηση ότι το πρώτο μου post ήταν σαφές, όμως από τις απαντήσεις δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, παρά τις καλές προθέσεις σας. Θα επιχειρήσω να εξηγήσω καλύτερα τι ψάχνω:

Θέλω ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου management, δηλαδή να αναλαμβάνεις τον ρόλο του προπονητή και του μάνατζερ μιας ομάδας, να κάνεις μεταγραφές, να επιλέγεις τα συστήματα, να προπονείς τους παίκτες κτλ. Όμως όταν έρχεται η ώρα του αγώνα, δεν θέλω να παρακολουθώ απλά αλλά να πιάνω το joystick και να ελέγχω την ομάδα μου όπως σε ένα οποιοδήποτε football game, ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν έστω τον ένα παίκτη.

Τέτοια παιχνίδια στην Amiga ήταν το Player Manager της ANCO και το Sensible World of Soccer.

Απ' ότι ξέρω το Become a Legend δεν είναι management game, ενώ το μόνο σύγχρονο Sensible Soccer για PC κυκλοφόρησε το 2006 και μόνο στο όνομα θύμιζε το παλιό (δεν το είχα αγοράσει αλλά είχα παίξει το demo), άσε που ούτε αυτό ήταν management. Εκτός αν εννοείς retro fan remakes.
 
Όλα τα FIFA (τα απλά, όχι τα FIFA Manager) από το '07 και μετά έχουν ακριβώς αυτές τις λειτουργίες που λες... "Manager Mode" και "Be a Pro". Μανατζάρεις την ομάδα, κάνεις μεταγραφές, επιλέγεις συστήματα, δίνεις απαντήσεις σε δημοσιογράφους και όταν έρχεται η ώρα του ματς ελέγχεις εσύ την ομάδα σου. Μην είσαι προκατειλημένος με τα FIFA, ρίξε μια ματιά. Τα ISS Pro δεν τα έχω ψάξει τόσο πολύ, οπότε δεν ξέρω αν έχουν τα ίδια modes... Αλλά λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο franchises, λογικά όλο και κάτι θα 'χουν.
 
Μα φίλε μου προσπάθησα να ξεπεράσω τις προκαταλήψεις μου και αγόρασα το FIFA Manager 09, για να ανακαλύψω πως ήταν απαίσιο... με πια λογική να πάω να πάρω και το 10;
 
Γενικά η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό έχει διασπαστεί σε δύο κατηγορίες . Πλέον βγαίνουν παιχνίδια που απλά έχεις έναν παίκτη και δεν ασχολείσαι καθόλου με τα διοικητικά και οικονομικά ή ασχολείσαι μόνο με αυτά και δεν ελέγχεις το gameplay !! Δεν θυμάμαι αν στο Total Club Manager συμμετείχες στο gameplay !!
 
Εννοείται ότι το παίζω από την πρώτη beta, τα γνωρίζω προσωπικά τα παιδιά που το έφτιαξαν. :)
 
Ιδού κι ένα βιντεάκι με replays που έχω φτιάξει:

 
Βλεπω στο βιντεακι οτι υπαρχει ακομα το "λαικο" γκολ :D
 
alkis21 είπε:
Εννοείται ότι το παίζω από την πρώτη beta, τα γνωρίζω προσωπικά τα παιδιά που το έφτιαξαν. :)
στη σελιδα τους στο fb εχουν κανει αρκετες φορες αναφορα σε εσενα!
 
Πίσω
Μπλουζα