Υπερτεύχος Σπάϊντερμαν [1987]

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.874
Αντιδράσεις
3.838
Hταν δεκεμβρης του '87 καλη ωρα λιγο πριν τις γιορτες οπως τωρα που το συγκεκριμενο γιγαντιο σε μεγεθος για την εποχη τευχος επεσε στα χερια μου και μαγευτηκα,δεν ηταν μια συνηθισμενη ιστορια ηταν μια μαγικη ιστορια ,ενα παραμυθι με απιστευτα σχεδια με εικονες και περιγραφες που σε ταξιδευαν.


Δεν ηταν ενα συνηθισμενο τευχος ηταν μια ειδικη εκδοση και απο τον Καμπανα και απο την Μαρβελ.



Ηταν το Graphic Novel η μαλλον ενα ταξιδι ονοματι
ΗΟΟΚΥ!!


Ενα κοριτσι σε κινδυνο και ενα τερας ονοματι TordenKakerlakk μεσα σε ενα υπεροχο σχεδιασμενο περιτυλιγμα,οσοι δεν το προλαβατε τοτε κυνηγηστε το τωρα,αξιζει τον κοπο και δεν αξιζει πολλα!



Οποτε το πιανω στα χερια μου θυμαμαι τα χριστουγεννα του '87!


 


attachment.php


 




Marandi Sjoumlrokker is not the twelve year girl she appears to be. For a start sheʼs been twelve for over two hundred years, and when she introduces herself by calling Spider-Man “Petey” she reveals how she knew him when he was a toddler and she delivered his Uncle Benʼs newspapers....
34287068.png
 
Σίγουρα τεραστία συναισθηματική αξία για σένα aardvard!

Να το χαίρεσαι και να σκέφτεσαι τις όμορφες εκείνες παιδικές στιγμές που πέρασες για παρα παρα παρα πολλα χρονιά

ξεφυλλίζοντας το !

Πολύ μου αρέσει αυτο το κλασσικό, καλοσχεδιασμένο όμως στυλ του Spiderman παρα το τωρινό.

Πάντως η σχεδίαση ειναι όντως τρομερή για την εποχή του 1987.
 
Thnx ,οντως ειναι special εκδοση,σαν special εκδοθηκε και απο την Μarvel στην Αμερικη,τα Graphic Novels ηταν πολυτελης εκδοσεις,οπως και ηταν και η μοναδικη μη περιοδικη εξτρα εκδοση του Καμπανα στην Ελλαδα ,σε μεγαλο μεγεθος φουλ χρωμα και σουπερ εκτυπωση για την εποχη!


Δεν ξαναβγηκε Νο2!



Για τους λεπτομερομανεις ο Καμπανας ειχε εκδοσει και ενα Αλμπουμ με αυτοκολλητα και η Μαμουθ το ειχε μαθει το κολπο με τους αρκετους "Εξτρα Σουπερηρωες"!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το θυμάμαι, το είχα πάρει και εγώ ως φανατικός φίλος των κόμικς! Θυμάμαι πάντως πως η ιστορία με είχε απογοητεύσει, δεν μου άρεσαν ποτέ ιστορίες του Σπάιντι με τέρατα κλπ, προτιμούσα πιο ¨ρεαλιστικές¨ ιστορίες με κλασικούς κακούς!
 
Η Κεραυνοκατσαρίδα! Εντυπωσιακό σχέδιο, δεν ήταν το κλασικό σκίτσο, αλλά κάθε πάνελ έμοιαζε με ζωγραφικό πίνακα. Κάτι σε στυλ Άλεξ Ρος, αλλά πιο "πρωτόγονο"
 
Η Κεραυνοκατσαρίδα! Εντυπωσιακό σχέδιο, δεν ήταν το κλασικό σκίτσο, αλλά κάθε πάνελ (τα 2σέλιδα τουλάχιστον)έμοιαζε με ζωγραφικό πίνακα. Κάτι σε στυλ Άλεξ Ρος, αλλά πιο "πρωτόγονο"

Για το χρώμα, αν και πρωτόγνωρο για Καμπανά, μάλλον ήταν έγχρωμη φωτοτυπία, ένα σύστημα που καθιέρωσε αργότερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πραγματικα, καλη φαση!...

Εγω δυστυχως δεν ειχα πετυχει τοτε κατι παρομοιο... Μονο τους τομους.

Ειχε ο Καμπανας και αλλα 'graphic novels' της Marvel;;...

Παντως, οι παλιες σειρες ειναι πολυ καλυτερες απο την Ultimate.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Oχι μια και μοναδικη εκδοση με Graphic novel,ειχε εκδοσει πολλα annuals μεσα απο το Σουπερ Σπαϊντερμαν αλλα GN ενα και μοναδικο.


Δεν μπορειτε να φανταστειτε την αισθηση να βλεπεις μια σουπερ πολυτελες εκδοση απο το αγαπημενο σου περιοδικο την περιοδο των Χριστουγεννων και η ιστορια να ανταποκρινεται στις προσδοκιες,αλλη φαση...80ς!



Δεν ηταν απλο διπλο Σπαϊντερμαν,δεν ηταν τομος ,δεν ηταν καν Σουπερ Σπαϊντερμαν ...ηταν Υπερ Σπαϊντερμαν ολο εγχρωμο σε μεγαλο μεγεθος.
 
Θα ηταν ωραιο να ειχε βγει απο τον Καμπανα και το "Secret Wars" (αρκετες φορες γινoταν αναφορα σε ιστοριες του Spidy) σε τοσο καλη εκδοση!...

( Τελικα, το πηρα μετα απο πολλα χρονια σε Marvel Essential... )
 
Παρα πολυ αγαπημενη αναμνηση, και σιγουρα απο τα καλυτερα πραγματα που εχω πιασει στα χερια μου. Το ειχα παρει οταν ειχε βγει τοτε, σε πολυ μικρη ηλικια. Σχεδιαστικα και σεναριακα, αξεπεραστο. Κριμα που η marvel βγαζει πλεον σαβουρα και εχει χασει τον 80s παλιο καλο της εαυτο..
 
Nαι τα ειχε βαλει στα μικρα Σπαϊντερμαν σε ασπρομαυρο οπου και τα πρωτοδιαβασα,τα πηρα και εγω σε US τομο αργοτερα με ενα γαλαζιο εξωφυλλο (δεν θυμαμαι) αλλη διασταση σε εγχρωμο ιλουστρασιον χαρτι!


Επισης τα secret wars 2 Που παλι τα ειχε κακομεταχειριστει σε ασπρομαυρη μικρη εκδοση τα πηρα προσφατα στα αυθεντικα 80ς Marvel περιοδικα ,9 στο συνολο.
 
[edited]Δεν επιτρεπονται οι αγγελιες,διαβασε τους κανονισμους[/edited]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Secret Wars I & Secret Wars II !!! Ότι καλύτερο βγήκε.

[edit] off topic. Mε μια αναζήτηση στο νετ καλύπτεσαι [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ρωτας οπως ρωταγες και στα καστρα και πολιορκητες και μετα μου εστειλες pm οτι εχεις ενα σε καλη κατασταση και σκεφτεσαι να το πουλησεις?
 
wheeled warrior είπε:
ρωτας οπως ρωταγες και στα καστρα και πολιορκητες και μετα μου εστειλες pm οτι εχεις ενα σε καλη κατασταση και σκεφτεσαι να το πουλησεις?
Ρωτάω όπως γουστάρω για να ρωτήσω και να μάθω.

Για την ιστορία, δεν το έχω αυτό το τεύχος.

Ποιό το πρόβλημά σου Δήμο Σταρένιε; Έχεις κάποιο κόμπλεξ;
 
Tα off topic διαγράφηκαν. Μην το συνεχίζετε! Αν θέλετε υπάρχουν τα pm και τα report.
 
Το είχα και εγώ!

Μάλιστα νόμιζα ότι το έχω και πρόχειρο για να το βάλω εδώ, όμως τελικά μάλλον κάπου το έχω μαζέψει..
 
Το εχω και εγω αυτο το Graphic Novel μιας και είμαι πάρα πολλά συλλέκτης κόμικ, αλλα το είχα βρει πόλη psychedelic τοτε και δεν μου άρεσε η ιστορία. Είναι το no.22 της σειράς Graphic Novel της Marvel (1986). Το σχέδιο φυσικά ειναι υπέροχο ! Το ιδιο ειχε γίνει και με το Amazing Spiderman: Spirits of the Earth του Charles Vess (1990). Ακομα πιο ωραίο σχέδιο αλλα ιστορία μέτρια...δύσκολα συνδιαζονται τα 2...
 
Σίγουρα πολύ πρωτοποριακή για την εποχή ιστορία του Spidy.... Το ονειρικό ύφος της ιστορίας δεν ήταν και πολύ συμβατό με τον ήρωα... αλλά εύγε στον Καμπανά για την τολμηρή κίνηση.

Εχω την εντύπωση ότι είναι και κάπως δυσεύρετο ως εκτός σειράς.
 
Πίσω
Μπλουζα