Φωνές που μαγεύουν

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.504
Αντιδράσεις
28.068
Οχι, δε μιλαμε για τραγουδιστες, αλλα για Ελληνες ηθοποιους.

Η φωνη ειναι σημαντικο εργαλειο για εναν ηθοποιο και στις Δραματικες Σχολες μαθαινουν ολοι πως να το χειριζονται σωστα για να ειναι καλοι και πειστικοι στους ρολους τους. Βεβαια μια ωραια φωνη ειναι πανω απο ολα φυσικο χαρισμα και με αυτο θα σχοληθουμε εδω.

Υπαρχουν καλλιτεχνες, γυναικες και αντρες, που χαιρομαστε μονο να τους ακουμε; Που η φωνες τους την ωρα που μιλουν μας μαγευουν, η τις βρισκουμε χαριτωμενες, η μας διασκεδαζουν;

Προσωπικα μου αρεσει πολυ η φωνη του Σταυρου Παραβα. Ξερω, δεν ειναι ωραια με την κλασικη εννοια του ορου, μερικοι ισως να τη βρισκουν και ασχημη. Εγω τη θεωρω απιστευτα ιδιαιτερη και ζεστη και με καθηλωνει οταν την ακουω.

Η φωνη του Γιωργου Τζωρτζη ειναι τοσο θεσπεσια που εδω δε νομιζω οτι θα βρω αντιρρησεις. :)

Απο γυναικες, η Βιλμα Κυρου, μια ηθοποιος του θεατρου και του ραδιοφωνου περισσοτερο, με καλυπτει απολυτα με την αρχοντικη και συναμα γλυκια της χροια.
 
Εγώ τρελαίνομαι με τη φωνή του Δημήτρη Χορν.... και όταν τραγουδάει τις χάντρες ενώ δεν είναι τραγουδιστής αλλά και όταν μιλάει στις ταινίες του αχχχχχχ γενικά και το συζητούσα πριν λίγες μέρες με μια φίλη μου που συμφωνεί

αλλοί τώρα δεν μου έρχονται στο μυαλό, θα τους προσθέσω αργότερα

Πολύ ενδιαφέρον το τόπικ πάντως!!!
 
Η φωνή του Κατράκη ήταν συγκλονιστική. Καθαρή, δυνατή, αρχοντική! Επίσης και του Νότη Περγιάλη ήταν ζεστή και χαρακτηριστική...
 
Ο Γιαννης Φερτης θα ελεγα... Ακομα, η Φωνη του Δημητρη Καμπεριδη ηταν καθαρη και ευγενικη. Του Κωστα Σκωκου; που ηταν εκφωνητης σε πολλες εκπομπες,διαφημισεις και παιδικα... Α! και απο γυναικες... της Βανας Μπαρμπα... :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επισης οι Ρευματας, Παρλας, Παλλης, Πρεκας.

Απο γυναικες μου ερχεται της Ναθαναηλ στο μυαλο...
 
Άλλο ένα ωραίο θέμα από την αγαπημένη μας bambinella.

Μου αρέσουν οι φωνές της Τζένης Καρέζη και της Λιλής Παπαγιάννη. Από άντρες, Νίκος Κούρκουλος. Θα συμφωνήσω όμως και με τον Rio για τον Κατράκη.
 
Από γυναίκες δε μου έρχεται καμία στο μυαλό! Από άντρες του Γιώργου Κιμούλη
 
Καταρχήν θα συμφωνήσω για τον Μάνο Κατράκη. Αλλή μια ωραία, καθαρή φωνή θεωρώ πως είναι αυτή του Θάνου Κωτσόπουλου. Ειδικά σε κάποιες σκηνές από την ταινία "Καραγκιόζης ο αδικημένος μιας ζωής" που παίζει καραγκιόζη. Ελπίζω να έχει κάνει θέατρο στο ραδιόφωνο. Επίσης από αντρες να ανφέρω τον Τίτο Βανδή και τον Λυκούργο Καλέργη. Από τις γυναίκες μαγικές θεωρώ τις φωνές της Τζένης Καρέζη , της Έλλης Λαμπέτη, της Δέσπως Διαμαντίδου και της Τασσώς Καβαδία.
 
Απο άνδρες χωρις αμφιβολία ο Γιαννης Φερτης, τι μαγική φωνή ηταν αυτή, ακόμα και σημερα που κάνει διαφημήσεις , ξεχωρίζει , εχει μέσα της δωρικότητα, ποιηση και πνευμα οσον αφορά απο γυναικες, της Τζενης, συμφωνω με την caprice αλλα και της Βερας Κρουσκας, ιδιιατερη αρκετά , ε, και την Αλικη δεν θα την μπέρδευα ποτε με άλλη..
 
Εγω επιλεγω του Δημητρη Χορν! Και απο γυναικες της Ξενιας Καλογεροπουλου!
 
Δημήτρης Χορν, Βέρα Ζαβιτσιάνου, Γιάννης Φέρτης, Έλλη Λαμπέτη
 
Λάκης Κομνηνός, τι φωνή ηταν αυτή θεική, αντρική, μπάσα..

ναι, ακουγονταν στο υπερπέραν, ειδικά αν θύμωνε ή έκανε τον κακό πάντως όλοι οι ηθοποιοι της γεννιάς αυτής, ειχαν χαρακτηριστικότατη φωνή, χροια, υπόχρωμα, νευρο..δεν τους μπέρδευες με άλλους!
 
Τρύφων Καρατζάς, Νικήτας Τσακίρογλου και, φυσικά, Λυκούργος Καλλέργης.
 
Η φωνη του Λαμπρου Κωνστανταρα παντα με εντυπωσιαζε!!!

Αναλογα τις ταινιες που επαιζε ειχε και την σωστη χροια η φωνη του, αλλοτε χαρουμενη, αλλοτε νευρικη, αλλοτε παιδικη, αλλοτε ναζιαρικια

σαν να ηταν παιδι!

Επισης η φωνη της Μαρω Κοντου και της Aιμιλιας Υψηλαντη ειναι φοβερες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δε θα πειραζε νομιζω, να αναφεραμε και τις φωνες που δεν μας μαγευουν καθολου!

Ας παμε για λιγο στο αλλο ακρο, κι ας μιλησουμε για ηθοποιους που δεν μας αρεσει να τους ακουμε....

Εγω εχω τρεις τετοιες περιπτωσεις. Και οι τρεις αυτοι ηθοποιοι ειναι χαρμα οφθαλμων, αλλα δυσυχως καθολου χαρμα ωτων, κατα τη γνωμη μου.

Μιχαλης Νικολινακος. Αριστοκρατικος, κουκλος, τζεντλεμαν, το απολυτο αρσενικο, αλλα απο φωνη....ας το αφησουμε καλυτερα. Θα την ηθελα πιο βαρια και μπασα.

Ελενη Ερημου. Ξανθια θεα στις ταινιες της, ομως νομιζω πως εχει προβλημα αρθρωσης και πολυ αχρωμη φωνη. Κριμα!

Σπυρος Φωκας. Απιστευτα ωραιος και ελκυστικος αντρας με φωνη που δεν ακουγεται καλα - καλα και με προβλημα στο να πει σωστα το "ρ".

Εχουν δικιο που λενε οτι κανεις δεν μπορει να τα εχει ολα!
 
bambinella 100 είπε:
Δε θα πειραζε νομιζω, να αναφεραμε και τις φωνες που δεν μας μαγευουν καθολου!Ας παμε για λιγο στο αλλο ακρο, κι ας μιλησουμε για ηθοποιους που δεν μας αρεσει να τους ακουμε....

QUOTE]

Καρέζη δαγκωτό! Τόσο όμορφη και εκεί που μιλάει, να πετάει ξαφνικά εκείνα τα "μπάσα". Πολλές φορές το έκανε και επίτηδες στους κωμικούς ρόλους, νομίζοντας ότι έτσι ήταν πιο αστεία. Ένας σκηνοθέτης να την συμβουλεύσει, δεν υπήρχε;
 
Αν και βρισκω τρομερα ταλαντουχα και μπριοζα την Μπεατα Ασημακοπουλου ωστοσο κατι δεν μου αρεσε στη φωνη της. Βεβαια αυτο δεν σημαινει πως δεν ηταν και καλη ηθοποιος!
 
RIO είπε:
Η φωνή του Κατράκη ήταν συγκλονιστική. Καθαρή, δυνατή, αρχοντική!

Συμφωνώ, και είχε τρομερή άρθρωση και τρομερό βάθος, αναλόγως τον ρόλο.

Ο Χορν είχε πολύ ωραία χροιά αλλά πάντα μου φαινόταν λίγο βεβιασμένη και ψεύτική, ενώ σαν τραγουδιστής είχε γούστο..
 
Ο Σαμ ο Τζόνυ κι ο Ιβάν

bambinella 100 είπε:
Προσωπικα μου αρεσει πολυ η φωνη του Σταυρου Παραβα. Ξερω, δεν ειναι ωραια με την κλασικη εννοια του ορου, μερικοι ισως να τη βρισκουν και ασχημη. Εγω τη θεωρω απιστευτα ιδιαιτερη και ζεστη και με καθηλωνει οταν την ακουω.
Είναι ιδιαίτερη η φωνή του Σταύρου Παράβα. Προσέξτε το και στο ακόλουθο τραγούδι. Στίχοι: Νίκος Γκάτσος, μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος. Δίσκος: "Η συμφωνία της Γιάλτας και της πικρής αγάπης τα τραγούδια" (1976).

[video=youtube;pc-25Z12Ltg]http://www.youtube.com/watch?v=pc-25Z12Ltg
 
Μια απιστευτη αντρικη φωνη που μου εχει μεινει εντονα απο θεατρικα στο ραδιοφωνο ειναι αυτη του Κωστα Καστανα! Εξαιρετικες φωνες, με απιστευτη χροια και αρθρωση ηταν επισης του Μανου Κατρακη και του Νοτη Περγιαλη! Απο γυναικες ξεχωριζω εντονα Αιμιλια Υψηλαντη, Ελλη Λαμπετη και Ολια Λαζαριδου
 
Πίσω
Μπλουζα