Χαϊλάντερ, ο αθάνατος - Highlander (1986)

Perseas

Retro Member
Joined
24 Ιαν 2008
Μηνύματα
123
Αντιδράσεις
27
O Connor McLeod (Christopher Lambert) ζει στα υψίπεδα (highlands) της Σκωτίας περί τα 1530. Είναι αθάνατος, κι ένας άγνωστος, ο Ramirez (Sean Connery) θα του αποκαλύψει ότι υπάρχουν κι άλλοι αθάνατοι που ανά τους αιώνες μάχονται. Στο τέλος μπορεί να υπάρξει μόνο ένας. Ο πιο δυνατός και πιο σκοτεινός είναι ο Kurgan (Clancy Brown) που θα τον κυνηγάει μέχρι την τελική αναμέτρηση στη σύγχρονη Νέα Υόρκη.

Τώρα τί να πω για αυτήν την ταινία? Βάλτε τον Christophe Lambert με τον Sean Connery στη Μεσαιωνική Σκωτία με υπέροχες σκηνές και τοπία, τον Clancy Brown εφιαλτικό κακό, ένα σενάριο που ισορροπεί ανάμεσα στην ιστορία και το μύθο, τη φαντασία και την πραγματικότητα, τη ζωή και το θάνατο και ντύστε τα με τη μουσική των Queen. Ανεπανάληπτη ταινία.

Οι συνέχειες απλά αδιάφορες.

"Who wants to live forever?" (μνημειώδες...)

101405kurgan_02.jpg
Προβολή συνημμένου 134590
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν εχω λογια...

Απο τα πλεον αγαπημενα μου

Παρακολουθουσα φανατικα και την σειρα που παιζοταν σχετικα προσφατα

(φοβεροι και.. ωραιοι ;) πρωταγωνιστες και εκει)
 
Επική ταινία.

Δεν είναι και Κόναν, αλλά μια πόρωση για τα σπαθιά μας την έδινε όταν είμασταν μικροί...
 
Απλά εξαιρετική!!!!

Βέβαια, παρακολουθούσα και τη σειρά με τον Andrian Paul, ενώ μόλις πρόσφατα είδα το "μακλαουντό-σογο" να συναντιέται σε μια ταινία: Andrian Paul & Cristopher Lambert!

Απλά καταπληκτική ταινία και περιττό να πω ότι έσκασα στο κλάμα τη φάση που ο Paul σκοτώνει τον Lambert, για να μην κερδίσει ο "κακός"!

Αναφέρομαι στην ταινία Highlander: Endgame, αν και δεν είναι πλέον τόσο "ρετρό"! Η ταινία βγήκε το 2000!
 
There can be only one !!

(Αν και εχω την εντυπωση οτι στο τελος της ταινιας που λες Ματ, ο Chris ξαναζωντανευει)
 
Herc, επειδή ψιλοκοιμόμουν & εμένα μου έχει μείνει τέτοια εντύπωση, αλλά δεν θυμάμαι αν ζωντανεύει από τις αναμνήσεις του Paul!....
 
Δεν είναι και Κόναν, αλλά μια πόρωση για τα σπαθιά μας την έδινε όταν είμασταν μικροί...
Nα σου πω προτιμώ τα σπαθιά σαμουράι γι' αυτό και μ' άρεσε όταν αντιμετώπιζε ο Mcleod τον Kurgan. Mια λεπτομέρεια που διάβασα στο imdb:

Τα σπαθιά των πρωταγωνιστών ήταν συνδεδεμένα με καλώδια σε δυο μπαταρίες αυτοκινήτου. Η επαφή έβγαζε τις γνωστές σπίθες. Πολύ απλό αλλά και εντυπωσιακό.
 
Εχει περασει καιρος απο τα τελευταια σας post εδω, αλλα στο τελος του Endgame ο Λαμπερ δεν ξαναζωντανευει.

Βλεποντας τα γυρισματα (των 2 πρωτων ταινιων) σε ενα DVD, δυο πραγματα μου εκαναν μεγαλη εντυπωση. Το ενα ηταν οτι μερος της ταινιας γυριστηκε στην Αργεντινη, την περιοδο που Αργεντινη και Μ. Βρετανια διεκδικουσαν τα νησια Φωκλαντ και το συνεργειο καποια στιγμη επρεπε να γυρισει σκηνες σε μια βαση (ή να παρει καποια props, δεν θυμαμαι) και φοβοντουσαν μηπως τους περασουν για κατασκοπους...

και το δευτερο και κορυφαιο, στις σκηνες τις οποιες γυρισαν στη Σκωτια (στο Μεσαιωνα, που πεθαινει ο Κονορ) ειχαν κομπαρσους ντοπιους και τα σπαθια ηταν μεταλλικα. Στα διαλειμματα γινονταν σκνιπα, θυμοντουσαν τις ριζες τους φορωντας και τα κουστουμια και παιζανε με τα σπαθια, με αποτελεσμα το ιατρειο του συνεργειου να γεμιζει με τραυματιες. Κανεις δεν επαθε τιποτα σοβαρο παρα τα παραπονα των παραγωγων (αντε να τα βαλεις με μεθυσμενους Σκωτσεζους - με σπαθια), αλλα οι μικροτραυματισμοι ως το τελος των γυρισματων ηταν δεκαδες.

Τελος, γινεται λογος για νεα ταινια το 2012.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H πρώτη ταινία ήταν καταπληκτική. Οι υπόλοιπες είχαν φθήνουσα πορεία, με αποκορύφωμα την ιλαροτραγωδία που λεγόταν "Highlander:Source". Και η σειρά ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά θέλαν σώνει και καλά, να την συνδέσουν με τις ταινίες. (Πως κόλλαγε η σειρά με το τέλος της πρώτης ταινίας?).
 
Πίσω
Μπλουζα