Χειρότερη ταινία της Αλίκης στη Φίνος

johnalepou

Human RetroDatabase
Joined
28 Αύγ 2006
Μηνύματα
3.362
Αντιδράσεις
529
Από τις 16 που έκανε η Αλίκη με την εταιρεία,η λιγότερο αγαπημένη για μένα είναι νομίζω Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά. Το καπως πιο βαρετο από τα 16 σενάρια,πιστεύω ότι θα μπορουσε να εχει πιο ενδιαφερουσα πλοκη με το ιδιο φοντο (τον πολεμο του '40). Ενταξει,υπηρξαν καποιες αλλες με σαχλο σεναριο (Ενα Αστειο Κοριτσι κλπ),αλλα τουλαχιστον σου κραταν το ενδιαφερον και ειναι διασκεδαστικες (με καποιο τροπο). Εσεις ποια θεωρειτε "χειροτερη" ? Ή λιγοτερο αγαπημενη σας?
 
Εγώ προσωπικά λατρεύω τις ταινίες της Φίνος Φιλμ αλλά και της Αλίκης ειδικότερα. Αν έπρεπε όμως να διαλέξω , αυτή που βαριέμαι περισσότερο και δε μου αρέσει και η Αλίκη τόσο πολύ εκεί , είναι το Κλωτσοσκούφι...
 
Συμπτωματικά οι 2 που διαλεξατε ειναι νομιζω αυτες οπου η Αλικη ειναι λιγοτερο ομορφη απο τις αλλες 14 κατα τη γνωμη μου (και στο ΤΑΞΙΔΙ)
 
Η Αλικη δικτάκτωρ δεν μου αρεσε καθολου

και ακολουθει το : ένα αστειο κοριτσι
 
Δε μου αρεσει καθολου η ταινια Η Λιζα και η αλλη. Τη θεωρω πολυ ανουσια, ψευτικη και κακογουστη.

Νομιζω επισης οτι δεν υπαρχει δεσιμο και καλη χημεια αναμεσα στους ηθοποιους και το ολο αποτελεσμα ειναι κρυο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Μαρία της σιωπής

 


Γενικώς στα δραματικά την Αλίκη δεν την αντέχω (μοναδική εξαίρεση το "Ταξίδι").

Πρόσθεσε το θέμα (βουβή, βιασμένη κλπ.)

Συν το ξανθό μαλλί ...

Συν το τέλος που με βρίσκει κάθετα αντίθετη (δεν βρίσκω κανένα μήνυμα στο "αγάπησα το παιδί μου κι ας είναι του βιαστή μου":() ...

Η χειρότερή της ταινία για μένα.
 
Βεβαίως να πούμε ότι και στην πρωτότυπη αμερικάνικη "Μαρία της Σιωπής" η πρωταγωνίστρια κρατάει και αγαπάει το παιδί του βιαστή της,αλλά πρέπει να τη δείτε παιδιά,είναι η ίδια ιστορία όμως τόσο διαφορετικές ταινίες...
 
χμμ με βάλατε σε σκέψεις με αυτού του τύπου το κουίζ... Από όσο θυμάμαι όντως η Μαρία της Σιωπής δεν μου είχε αρέσει αλλά και το κλωτσοσκούφι έτσι και έτσι( αν και παίζει η Αλεκάρα εκει χιχι για τον Αλεξανδρακη μιλάω έτσι ) . Και το η Λίζα και η άλλη δεν μου είχε αρέσει τόσο αλλά εκεί είδα με άλλο μάτι τον Γιώργο Πάντζα και ασχοληθηκα μετά μαζί του #)

αχ βασικά τα Θολά νερά της Αλίκης είναι της Φίνος? εκείνη γενικά νομίζω είναι η πιο τραγική της ταινία...
 
Τα Θολά Νερά δεν είναι Φίνος Μαρία!
 
Εμένα μου άρεσε η Αλίκη στις πρώτες, πρώτες ταινίες της ανεξαρτήτου φίνου κτλ! Στην ''μουσίτσα'', στο ''χαρούμενοι αλήτες'', το ''ξύλο βγήκε από τον παράδεισο'', το ''κορίτσι με τα παραμύθια'', ''διακοπές στην Αίγινα'', ''το ποντικάκι''!

εκείνη ήταν για μένα πάντα η ομορφότερη περίοδος της κινηματογραφικής της ζωής, η πιο αγνή! ήταν σαν μια ακατέργαστη Μπριζίτ Μπαρντο με θλιμμένα μάτια, ελαφίσιο περπάτημα και χαριτωμένο πρόσωπο, μετά το κοριτσάκι μεγάλωσε, έγινε σταρ!!

Λατρεμένη ταινια απο την Φινος, το ''κλωτσοσκούφι'' και ''Η Λίζα και οι άλλοι''!!
 
bambinella 100 είπε:
Δε μου αρεσει καθολου η ταινια Η Λιζα και η αλλη. Τη θεωρω πολυ ανουσια, ψευτικη και κακογουστη.Νομιζω επισης οτι δεν υπαρχει δεσιμο και καλη χημεια αναμεσα στους ηθοποιους και το ολο αποτελεσμα ειναι κρυο.
Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλιά σου bambinella. Και για μένα είναι η χειρότερη ταινία της Αλίκης στη FINOS FILMS. Βέβαια ακόμα και αυτή σε σχέση με τις ταινίες που γύρισε την περίοδο 66-68 στον ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟ είναι καλύτερη
 
thanos75 είπε:
Βέβαια ακόμα και αυτή σε σχέση με τις ταινίες που γύρισε την περίοδο 66-68 στον ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟ είναι καλύτερη
Απολυτα σωστο το σχολιο σου, κατα τη γνωμη μου. Οι ταινιες της Αλικης στον Καραγιαννη ηταν αθλιες.
 
Δεν μου αρεσει καθολου η Ψευτρα θεωρω οτι δεν εχει κανενα νοημα αυτη η ταινια ειναι τοσο βαρετη για μενα που δεν μπορω να τη δω ξανα.
 
Για μένα οι πιο μέτριες ταινίες της στον Φίνο είναι "Η Μαρία της σιωπής" και "Ένα αστείο κορίτσι".
 
Για μένα, οι πιο αδιάφορες ταινίες της Αλίκης στη Φίνος Φιλμς είναι η "Ψεύτρα" και η "Κόρη του ήλιου". Ειδικά για την "Κόρη του ήλιου", αν και πρόκειται για μεγάλη παραγωγή, θεωρώ ότι είναι από τις πλέον αποτυχημένες δουλειές και της πρωταγωνίστριας και της εταιρείας.
 
Η "Ψεύτρα" είναι μια ταινία στην οποία η Αλίκη έχει απίστευτο μπρίο. Από την άλλη όμως θεωρώ ότι είναι και μια ταινία που κατά τη γνώμη μου περνάει πολύ λάθος μηνύματα. Κάθε κοριτσάκι (και ειδικά κακομαθημένο όπως ήταν υποτίθεται η Αλίκη στη συγκεκριμένη ταινία) βλέποντας αυτή την ταινία, θα μπορούσε να θεωρήσει πως στηριζόμενη σε ένα ψέμα, μπορεί να βιώσει την πραγματική αγάπη και να "τυλίξει" ένα γαμπρό! Και μόνο για αυτό θα μπορούσα να την κατατάξω στις χειρότερες ταινίες της Αλίκης, παρόλο που οι καλοί πρωταγωνιστές και η σκηνοθεσία του Δαλιανίδη (η μόνη που σκηνοθέτησε με την Αλίκη) κάπως σώζουν την κατάσταση.
 
Πολλοί ψηφίσατε την Ψεύτρα ως χειρότερη ταινία της Αλίκης στη Φίνος, και σκέπτομαι ότι πράγματι είναι ίσως η πιο πρόχειρη της εκεί,από την άποψη ότι στήθηκε πολύ γρήγορα,δεν ήταν προγραμματισμένη εκείνη τη χρονιά να γυριστεί !
 
thanos75 είπε:
Η "Ψεύτρα" είναι μια ταινία στην οποία η Αλίκη έχει απίστευτο μπρίο.................Η σκηνοθεσία του Δαλιανίδη (η μόνη που σκηνοθέτησε με την Αλίκη) κάπως σώζουν την κατάσταση.
Δεν ειναι η μονη ταινια που σκηνοθετησε με την Αλικη. Ειχε προηγηθει Η Μουσιτσα, τεσσερα χρονια νωριτερα.
 
Πίσω
Μπλουζα