Χορταστικό Κουίζ για τον Ελληνικό Κινηματογράφο!

ARETARA

RetroNuts!
Joined
1 Σεπ 2010
Μηνύματα
2.136
Αντιδράσεις
2.279
Ήρθε η ώρα για ένα χορταστικό όσο και αρκετά εξειδικευμένο κουίζ γνώσεων. Οι ερωτήσεις προέρχονται κυρίως από τον κινηματογράφο της περιόδου '70-'80. Ελπίζω να σας φανούν ενδιαφέρουσες. Αρχίζουμε λοιπόν!!!

1. Από ποια ταινία είναι η παρακάτω σκηνή;

attachment.php




2. Αναγνωρίστε τον ηθοποιό στα δεξιά στην ακόλουθη σκηνή:





attachment.php





3. Σκηνή από ταινία με τη Βέρα Κρούσκα, στην οποία η πρωταγωνίστρια κατευθύνεται προς ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτήρια της Αθήνας, τον πύργο Αθηνών. Για ποια ταινία πρόκειται;




attachment.php




4. Παρακολουθούμε μια σκηνή από την ταινία "Ψυχή και Σάρκα" (1974) σε ντίσκο του Chelsea με την πρωταγωνίστρια (Deborah Reed) να χορεύει. Ποιο τραγούδι ακούγεται στην αρχή του clip, και ποιος είναι ο ερμηνευτής;









5. Μια από τις τελευταίες σκηνές από την ταινία "Με φόβο και πάθος" (1972). "Pay time". Ποιοι είναι οι δύο ηθοποιοί;. (Αυτός με την πλάτη στραμένη στο φακό, είναι πιο εύκολο να βρεθεί)





attachment.php




6. Σκηνή από την ταινία "Το Αγκίστρι" (1976). Ποια είναι η ηθοποιός με τα κόκκινα; Σε ποια περιοχή εξελίσσεται η σκηνή;




attachment.php




7. Από την ίδια ταινία (Το Αγκίστρι), ποια δύο τραγούδια ακούγονται εκτός της επίσημης μουσικής που έχει γραφεί από τον Γιώργο Χατζηνάσιο για την συγκεκριμένη ταινία;





8. Στιγμιότυπο από το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Παντελή Βούλγαρη "Όλα είναι δρόμος", με τίτλο "Βιετνάμ". Ποιοι είναι οι τίτλοι του πρώτου και του δεύτερου μέρους της τριλογίας;







 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1 Αστερισμος της παρθενου

3 Ο βαλτος

4 Barry White

5 Γιωργος Μουτσιος, που δεν φαινεται, και Γρηγορης Ευαγγελατος

6 Στον Πειραια

7 Σαν ερθεις χαρε, Κι ομως κι ομως
 
9. "Μάθε, παιδί μου, γράμματα". Νίκος Καλογερόπουλος
 
1. Στον Αστερισμό της παρθένου

3. Ο βάλτος

5. Γίωργος Μούτσιος, Γίωργος Μπάρτης

8.Xαρώνειο νόμισμα ο τίτλος του πρώτου και η τελευταία νανόχηνα το δεύτερο

9. Μάθε παιδί μου γράμματα. Ο Νίκος Καλογερόπουλος απευθύνεται στον πατέρα του Βασίλη Διαμαντόπουλο
 
Πάμε πολύ καλά από την αρχή τα ευχαριστώ μου για το ενδιαφέρον σας!!!
 
10. Ολυμπιακός - Πιερικός 2-0
 
4. I'm Gonna Love You Just A Little More Baby

6. Jessica Dublin
 
Οι Απαντήσεις

Συγχαρητήρια καταρχήν για τις πολλές σωστές απαντήσεις και το ενδιαφέρον που δείξατε. Εύχομαι και άλλα μέλη της σελίδας να βγάλουν ακόμα πιο ουσιαστικά κουίζ για να θυμόμαστε αλλά και να μαθαίνουμε!. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Η πρώτη εικόνα είναι από την ταινία "Αστερισμός της Παρθένου" (1973). Οι δυο ηθοποιοί είναι ο Βάσος Αδριανός και ο Γιάννης Αργύρης. Συγχαρητήρια στους bambinella 100 και tzias57!

2. Η σκηνή είναι από την ταινία "Έξοδος Κινδύνου" (1980). Στην σκηνή εμφανίζονται από αριστερά οι Ανέστης Βλάχος, Όλγα Καρλάτου και δεξιά ο Γιώργος Οικονόμου.

3. Η ταινία είναι "Ο βάλτος" (1973). Συγχαρητήρια στους bambinella 100 και tzias57!

4. Ο τραγουδιστής είναι ο Barry White και το τραγούδι είναι το "I'm Gonna Love You Just a Little more Baby" (1973) από το δίσκο: " I've Got so Much to Give ". Συγχαρητήρια στους bambinella 100 και johnalepou. Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι ολόκληρο στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.youtube.com/watch?v=sr3_e-1Xu8A

5. Οι ηθοποιοί είναι οι Γιώργος Μούτσιος (με την πλάτη στο φακό) και Γρηγόρης Ευαγγελάτος. Συγχαρητήρια στην bambinella 100. Ο Γιώργος Μπάρτης που αναφέρει ο tzias57 δεν εμφανίζεται στην ταινία.

6. Η ηθοποιός με τα κόκκινα είναι η Jessica Dublin. Συγχαρητήρια στον johnalepou. Το μέρος που γυρίστηκε το στιγμιότυπο είναι το Μικρολίμανο του Πειραιά. Συγχαρητήρια στην bambinella 100.

7. Τα δύο τραγούδια που ακούγονται στο "Αγκίστρι" εκτός του soundtrack είναι το "Χάρε σαν έρθεις" με τον Μανώλη Μητσιά (Στίχοι: Γιώργος Κανελλόπουλος, μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος) και το "Κι όμως, κι όμως" με τους Γιάννη Πάριο, Δημήτρη Κοντολάζο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και Κωστα Σμοκοβίτη (Στίχοι:Σώτια Τσώτου, μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος). Συγχαρητήρια στην bambinella 100.Ακούμε τα κομμάτια όπως υπάρχουν στους δίσκους τους:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα