Χρονολογικοί παραλογισμοί στην Κάντυ

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.263
Αντιδράσεις
336
Με την Κάντυ έτυχε να ασχοληθώ ξανά μετά από πάααααααρα πολλά χρόνια πέρσυ περίπου τέτοιον καιρό όταν γράφτηκα στο φόρουμ. Θέλοντας να θυμηθώ την ιστορία άρχισα να βλέπω κάποια επεισόδια που είχα στο βίντεο και να ξαναδιαβάζω το μάνγκα. Αλλά χρονολογικά η ιστορία δε μου έβγαινε με τίποτα… μα με τίποτα όμως… Έτσι, προσπάθησα να βάλω σε μια σειρά την ιστορία πιάνοντάς την σχεδόν από το τέλος και συνδυάζοντάς την με ιστορικά δεδομένα, μπας και καταλήξουμε κάπου.

Α. Ο Στήαρ σκοτώνεται στο γαλλικό μέτωπο όπου πολεμάει ως εθελοντής.

Ιστορία: Ο πρόεδρος Ουίλσον αποφασίζει να συμμετάσχει η χώρα του στον πόλεμο τον Απρίλιο του 1917 στέλνοντας έμψυχο υλικό στο δυτικό (γαλλικό) μέτωπο.

Ο Στήαρ δεν δηλώνει αμέσως εθελοντής αλλά σύμφωνα με το μάνγκα είναι χειμώνας όταν παίρνει την απόφαση. Σκοτώνεται λίγο πριν τα γενέθλια της Κάντυ δλδ λίγο πριν το Μάιο του 1918.

Β. Ο Άλμπερτ τραυματίζεται στην Ιταλία και μεταφέρεται στο Σικάγο με την υποψία του πράκτορα

Ιστορία: Στη μάχη του Ισόντζο τον Αύγουστο του 1916 οι Ιταλοί συνέτριψαν τους Αυστριακούς.

Πιθανότατα, ο Άλμπερτ στην προσπάθειά του να επιστρέψει από την Αφρική στην Αμερική μέσω των χωρών που συμμετέχουν στην Αντάντ τραυματίζεται στη μάχη αυτή. Μεταφέρεται σε νοσοκομείο στην Ιταλία με την υποψία του κατάσκοπου των Κεντρικών Δυνάμεων και από εκεί μεταφέρεται αργότερα στο Σικάγο.

Γ. Η Κάντυ εκπαιδεύεται στη σχολή της Μαίρης Τζαίην αρχές του 1917. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της λαμβάνει γράμμα από το Σαιν Πωλ και μαθαίνει τα νέα των φίλων της. Η Άννυ ανησυχεί μήπως και ο Πόλεμος φτάσει σε αγγλικό έδαφος.

Ιστορία: Ο Αʼ Παγκόσμιος δεν έλαβε ποτέ μέρος σε βρετανικό έδαφος (απ΄όσο θυμάμαι δλδ :nervous: αν και η Αγγλία θρήνησε πάμπολλα θύματα στα μέτωπο της Γαλλίας και των αποικιών. (Αφρική) καθώς και στη θάλασσα.

Η Κάντυ μετά από ένα εξάμηνο σπουδών παίρνει το πτυχίο της ως νοσοκόμα τον Ιούνιο του 1917 και αναλαμβάνει χρέη αποκλειστικής του Άλμπερτ.

Η Φλάνυ βάσει της συμφωνίας για αμερικάνικη βοήθεια στο μέτωπο έχει ήδη φύγει για Γαλλία.

.

Δ. Η Κάντυ φεύγει από το Σαιν Πωλ το Σεπτέμβριο του 1916.

Νωρίτερα έχει λάβει γράμμα από τον Αλμπερτ που της μιλά για τη ζωή του στην Αφρική ενδεχομένως σε περιοχή που δεν ανήκει στην εμπόλεμη ζώνη.

Το καλοκαίρι του 1916 το περνάει στη Σκωτία μαζί με τους φίλους και τον Τέρρυ.

Την Πρωτοχρονιά της ίδιας χρονιάς συναντάει για πρώτη φορά τον Τέρρυ.

Ιστορία: Οι πολεμικές συγκρούσεις έχουν επεκταθεί και στη θάλασσα με φανερή την υπεροχή του Αγγλικού Ναυτικού. Παρʼόλα αυτά οι θαλάσσιες εμπορικές επιχειρήσεις ως και η μεταφορά ανθρώπων γινόταν κανονικά. Μοναδικό μελανό σημείο η βύθιση από τους Γερμανούς το Μάρτιο του 1915 του αγγλικού υπερωκεάνιου «Λουζιτάνια» (πώς λέμε «Μαυριτάνια» :D ) στο οποίο επέμβαιναν αμερικανοί πολίτες,

Το Σεπτέμβριο του 1915 ο Άντονυ σκοτώνεται πέφτοντας από το άλογο.

Τρεις μήνες νωρίτερα ο μεγάλος θείος έχει υιοθετήσει την Κάντυ ενώ στις αρχές της άνοιξης του 1915 η Κάντυ συναντάει για δεύτερη φορά τον Άλμπερτ. Είναι σχεδόν 13 ετών.

Από το συνδυασμό των παραπάνω το 1902 προκύπτει ως η χρονιά γέννησης της Κάντυ. Δλδ… εμένα έτσι μου βγαίνει… Περιμένω να ακούσω και τις δικές σας απόψεις…
 
Juanita με έστειλες κανονικότατα!! :award:

Επειδή δε σκαμπάζω και πολύ από Ιστορία :cool: , το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι το 1902 είναι μόλις 4 χρόνια διαφορά από το 1898 της Mizuki, οπότε μια χαρά μου φαίνεται το σκεπτικό σου!

Στο κάτω κάτω όλοι γνωρίζουμε ότι η εν λόγω κυρία τα έκανε λίγο μπάχαλο με τις ημερομηνίες... :sleep: (Εμμ... και όχι μόνο... :frypan: )
 
Η Μιζουκι, δίνει άλλη ημερομηνία για την γέννηση της καντυ, το 1898 (7 Μαίου, για την ακρίβεια)

Τα δικά σου στοιχεία Χουάν (θαυμαζω την έρευνά σου) ειναι αξιόλογα. Με αφηνεις άφωνη.. δεν ξερω τι να απαντησω!
 
Χαρά στο κουράγιο σου Χουανιτα, να κάτσεις να εκλογικεύσεις τη σκέψη της Μιζουκι! :D

Σορρυ, αλλά από τη δική μου πλευρά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!! :)

Και εξηγώ... Στο μάνγκα αναφέρεται ότι ο πόλεμος ξεσπά όταν η Κάντυ είναι στη σχολή της Μαιρη-Τζεην. Η Αυστρία κηρύσσει πόλεμο στη Σερβία τον Ιούνιο του 1914. Αρα η Κάντυ σπουδάζει νοσοκόμα τότε, και σε ηλικία 15 χρονών, αν δεν κάνω λάθος, αφού έχουν περάσει 2 χρόνια από την υιοθεσία της, η οποία έγινε στα 13 της (η ίδια λέει στο μάνγκα όταν φεύγει για το σπίτι των Ράγκαν, ότι ένα παιδί σχεδόν 13 χρονών δεν μπορεί να μένει πια στο ορφανοτροφείο - μη σχολιάσω τώρα αυτή την απόφαση...)

Οπότε ξεκινάμε με 3 χρόνια διαφορά σε σχέση με αυτά που αναφέρεις εσύ...

Αυτό είναι κάτι που το είχα ψάξει για να δω αν κολλάει. Τώρα για τις ΗΠΑ έχεις δίκιο για το 1917 νομίζω, ενώ στο μάνγκα αναφέρεται ότι ο Στήαρ πήγε στη Γαλλία τον αμέσως ερχόμενο χειμώνα, δηλαδή χειμώνα 1914-1915 και μετά από κάποιους μήνες σκοτώθηκε...

Και κάτι άσχετο. Η ενδυματολογική προσέγγιση των ηρώων της ιστορίας δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την εποχή του 1910-1920. :brick: Αυτή μου κάνει πολύ μεγαλύτερη εντύπωση από όλα τα υπόλοιπα πάντως...
 
Αν υπολογίσουμε την ιστορία με βάση τις χρονολογίες που δίνει η Μιζούκι και η Κάντυ γεννήθηκε το 1898 όπως αναφέρει και η Λορένα μας τότε η ιστορία τελειώνει 16 χρόνια μετά όπου η Κάντυ συναντά ξανά τον πρίγκηπα του λόφου της αρα την άνοιξη του 1914.

Δλδ, ο Στήαρ έχει πάει εθελοντής (και το χειρότερο έχει σκοτωθεί) σε έναν πόλεμο που δεν έχει καν ξεκινήσει... :burn: αφού ο Α' ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου 1914.

Αλλά ακόμη και αν παραλείψουμε αυτό το σημείο και τραβήξουμε ένα σχεδόν χρόνο μετά την ιστορία ο Αλμπερτ δεν μπορεί παρά να έχει τραυματιστεί μετά το καλοκαίρι του 1915 στο ιταλικό μέτωπο και να έχει μεταφερθεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο μετά στο Σικάγο (αν κρίνουμε από τις εποχές στο μάνγκα :wait2: ) και το χειμώνα του '16 να πηγαίνει ο Στήαρ στον πόλεμο και να σκοτώνεται την άνοιξη του '17 (σχεδόν τον ίδιο καιρό που θα στείλει εθελοντές η Αμερική στον πόλεμο). :eek:

 
Όπως είπα η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά... :wait2:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν νομιζω η Μιζουκι να ηταν τοσο καλη στην ιστορια οσο η Juanita. Μια και επροκειτο για ενα απλο μανγκα, που εγινε μετα ανιμε, ειναι λογικο η συγγραφεας να μην τα ειχε υπολογισει με μεγαλη ακριβεια. Αλλο τωρα αν εμεις ελεγχουμε την καθε λεπτομερεια και προσπαθουμε να βγαλουμε νοημα! Αλλωστε δεν ειναι το μονο σημειο της ιστοριας της Μιζουκι που "δεν κολλαει"!!!
 
Χμμμ... έχεις δίκιο Dom, δεν είναι παρά ένα παραμύθι και όχι ιστορικό γεγονός... Κάτι σα να λέμε ο "Ερωτόκριτος" του Κορνάρου... Θα ήταν λίγο κουλό να ψάχνω ιστορικά να βρω πότε βασίλεψαν ο Ηρακλής με την Αρετή και σε ποιά χώρα... :p

Παρ΄όλα αυτά, επειδή έχουν δοθεί αυτές οι ημερομηνίες (χωρίς να είμαι σίγουρη αν τις έδωσε η Μιζούκι, ή κάποιοι φαν έχουν κάνει έχουν κάνει αντίστοιχη δουλειά) είπα να μην τις αφήσουμε έτσι... ;)
 
Εμ..συγγνώμη αν είμαι offtopic, αλλά γλύτωσε κανένας άντρας που γνώρισε την Candy-Candy 8)
 
statusgr είπε:
Εμ..συγγνώμη αν είμαι offtopic, αλλά γλύτωσε κανένας άντρας που γνώρισε την Candy-Candy 8)

[of topic] Ναι, καλέ... τί νόμιζες;;; :) [/of topic]
 
Όχι, τίποτα απλά είχα την εντύπωση ότι ήταν ολίγον τι πως να το πω κομψά, συγγενής του Μητσοτάκη :)
 
Δεν ειναι χρονικος, ειναι εμ... παραλογισμος αντικειμένου, αλλα ας μην ανοιξω αλλο θρεντ:

Μιλαω για τον σταυρο που κουβαλαει συνεχεια η Καντυ μαζι της. Υποτιθεται θελει η Μιζουκι/Ιγκαρασι να παρουσιασουν ενα χριστιανικο συμβολο, εφοσον στην Αμερικη ειναι ο χριστιανισμος η επικρατουσα θρησκεια, αλλα... σταυρο με καλογρια πανω του εχετε ξαναδει?? Ο σταυρος εχει πανω του ή τον Εσταυρωμενο ή τιποτα, ποτέ δεν εχει αλλη φιγουρα! Αγιοι/αγιες κλπ εικονιζονται σε φυλαχτα ή φλουρια, ποτέ πανω σε σταυρο. Ρεαλιστικα ο σταυρος της Καντυ ειναι λαθος και δεν ξερω γιατι σχεδιαστικε ετσι. Ποιητικη/σχεδιαστικη άδεια; Μπορει.

:xm:
 
Έχεις δίκιο... 8) δεν υπάρχουν τέτοιοι σταυροί...

Εκτός και αν ήταν ένα handmadebySisterLane ροζάριο στο οποίο είχε προσθέσει μιά καλλιτεχνική πινελιά από το μοναστήρι που έμενε προτού αφοσιωθεί στο ορφανοτροφείο... :p
Από παραλογισμούς η Κάντυ... μπόλικους... ::)
 
Εμ, πείτε τα! Πάντα την είχα αυτή την απορία!!! :)
 
Πίσω
Μπλουζα