κάτι που μου έχει μείνει στο μυαλό

mastoras

Retro Member
Joined
14 Ιουν 2007
Μηνύματα
157
Αντιδράσεις
36
Θέλω να αναφέρω κάτι που θυμάμαι από πολλά χρόνια πριν, που δεν έχει να κάνει τόσο με τηλεπαιχνίδι, όσο με κάτι που συνέβη σε ένα παιδικό τηλεπαιχνίδι. Moderators, αν νομίζετε πως πρέπει να μετακινηθεί το thread, τότε κανένα πρόβλημα.

Συνέβη λοιπόν το εξής: κάποια εποχή μεταξύ 1986 και 1988. Είμαι σπίτι και παρακολουθώ ένα τηλεπαιχνίδι στο οποίο υπάρχει ένας παρουσιαστής και ένας υποτιθέμενος super-computer σε στυλ "Παντογνώστη", ο οποίος ρωτάει σε φωνή "ρομπότ" (τελείως cult) τα παιδιά διάφορες ερωτήσεις, γρίφους, κλπ.

Ξαφνικά, ένας από τους διαγωνιζόμενους, ένα παιδάκι όχι μεγαλύτερο από 10 ετών, αρχίζει να δίνει κάτι τελείως απίστευτες απαντήσεις. Τον ρωτάνε, ας πούμε, ποιός είναι ο αγαπημένος του τραγουδιστής, και απαντάει πως ακούει μόνο κλασική μουσική, και πως ο αγαπημένος του συνθέτης "είναι ο Σούμπερτ, ιδιαίτερα τα πρώιμα έργα του". Κατόπιν του δίνουν ένα γρίφο "τι είναι εκείνα που ανοίγεις κάθε μέρα επί ένα χρόνο και στη συνέχεια τα πετάς". Δε βρήκε το γρίφο, και ο super computer του απαντάει "είναι τα σχολικά σας βιβλία. Δεν τα σκίζετε και τα πετάτε κάθε τέλος της χρονιάς στην αυλή του σχολείου σας;" Και τότε το παιδί απαντάει "θέλω να δηλώσω πως σε καμία περίπτωση δε θα έπαιρνα μέρος σ' έναν τέτοιο βανδαλισμο της πνευματικής μας ζωής". Και κάτι τέτοια τρελά. Σας ορκίζομαι πως είχα πάθει την πλάκα μου, όπως και οι παρουσιαστές. Δινόταν η εντύπωση πως είχανε να κάνουνε είτε με παιδί-τέρας, είτε με παιδί-θαύμα.

Και ερωτώ:

(α) ποιό νομίζετε πως ήταν το τηλεπαιχνίδι;

(β) μπας και έτυχε κανείς από σας να δει αυτό το επεισόδιο; (πολύ δύσκολο φαντάζομαι να τύχει αυτό)

(γ) μπας και ήταν κανείς από σας; (ακόμη πιο δύσκολο) :animquestion:
 
Πίσω
Μπλουζα