καουμπόισα και ινδιάνα και άλλες κουκλιτσες με εθνικη ενδυμασια (βοηθεια!)

Domenica

Banned
Joined
9 Νοέ 2009
Μηνύματα
1.208
Αντιδράσεις
137
Ψάχνω να βρω φωτος για χρονια απο το εξης παιχνιδι των 80ς. Προκειται για μικρων διαστάσεων κουκλες με αναλογιες fashion dolls αλλά πολύ μικροτερες σε μεγεθος. Ηταν σε κουτιά με οβαλ καπάκι και ζωγραφιστο φοντο. Ειχαν εθνικές ενδυμασιες. Ειχα την καουμπόισσα και την ινδιάνα οι οποιες ειχαν και οπλα (καραμπινα και κολτ και τοξο με βελη και μαχαιρι αντιστοίχως). Η Ινδιάνα φορουσε αληθινο σουεντ σακάκι και παντελονι και φοραγε μοκασινια και η Καουμπόισσα τζην με δερμάτινες λεπτομέρειες και πουκαμισάκι και μπότες. Η Ινδιάνα ηταν πολύ σκουρόχρωμη με μακρια μαυρα μαλλιά ενώ η άλλη κουκλίτσα ξανθούλα και λευκή. Υπήρχαν νομιζω και άλλες απο την σειρά γιατί θυμάμαι αμυδρά στο μαγαζι την βοσκοπουλα των Αλπεων με το αντιστοιχο φόρεμα και ξανθές κοτσίδες. Ξερει κανεις παιδιά γιατί πράγμα μιλάω; Ποιά εταιρία ήταν και πώς λεγόντουσαν; Θυμάμαι ηταν αρωματισμένες. Νομιζω πως λυγιζαν χεράκια και ποδαράκια. Ευχαριστώ! Δεν έχω ιδέα τι απέγιναν δεν τις βρηκα οταν καθάριζα το πατρικό μου και δεν τις έχει η αδερφούλα μου. Ειδικά την Ινδιάνα την αγαπούσα πολύ.

Σημειωση

Αν τυχον ξέρουμε ονομα και υπάρχει ηδη θρεντ σχετικο ας μεταφερθεί παρακαλώ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εψαξα προσεκτικα στο ιντερνετ με διαφορετικες λεξεις κλειδια κ δυστυχως δε βρηκα κατι.... ελπιζω καποιος αλλος να ειναι περισσοτερο τυχερος ή να τις ξερει...καλη τυχη!
 
Ευχαριστώ πάντως καλή μου γοα την προσπαθεια! παιδιά προσπαθηστε λιγο δεν μπορει να ημουν η μονη που τις ειχε αυτες τις κουκλίτσες! Αγοραστηκαν γυρω στο 87-88 απο μαγαζι στην Ερμουπολη Συρου.
 
Δεν τις θυμάμαι καθόλου καλή μου Domenica!! Κρίμα που δεν τις βρήκες να τις δούμε και εμείς!! Το μόνο που θυμάμαι ήταν κάτι μικρά κουκλάκια με τοπικές ενδυμασίες από τα οποία είχα τη Βαυαρέζα, αλλά ήταν κοντούτσικα και με μάτια που ανοιγόκλειναν... δε νομίζω να έχουν σχέση έτσι?? :xm:
 
Ηταν κοντουτσικες (περιπου το μισο απο μια Μπιμπιμπο) αλλά απο οτι θυμαμαι δεν ανοιγοκλειναν τα ματια τους και ειχαν αναλογιες fashion dolls και αντιθετα με τα πιο πολλα κουκλακια ειχαν κεφαλακια κανονικα και οχι τεραστια (για αυτο κιολας τις εβαλα εδώ και οχι στο κουκλακια μαλλον μινιατουρες κανονικης κουκλας ηταν). Εχεις καμμια φωτο απο την Βαυαρέζα; Θα ηταν ωραια να την δουμε! Ηταν σε κυλινδρικα κουτακια με οβαλ καπακι. Στο φοντο του κουτιου ειχε ζωγραφισμενο το αντιατοιχο σκηνικο.χ. στην Ινδιανα ειχε σκηνες και μελη της φυλης της σε διαφορες δραστηριοτητες. Τα ρουχα ηταν εξαιρετικης ποιοτητας.
 
Μπα, δυστυχώς δεν μου θυμίζει τίποτα..... :(
 
Πίσω
Μπλουζα