ποια lcd 32 μου προτεινετε για τις κονσολες μου?

simonkey

RetroAdept
Joined
9 Ιουλ 2007
Μηνύματα
855
Αντιδράσεις
51
θα παρω οπου να ναι μια 32διαρα αλλα δεν ξερω τι γινεται με τις παλιες κονσολες ...εχω διαβασει πολλα στο δικτυο και δεν θελω να παρω τηλεοραση που να παιζει το 1/3 απο τα συστηματα μου...!!εχει κανεις εμπειρια να μου πει την γνωμη του...?

θα βαλω πανω Amstrad,amiges sega,ataria and pc...!! :)
 
Χρειάζεσαι crt τηλεόραση για αυτά που θέλεις να συνδέσεις.

Εκτός από το γεγονός ότι θα τα βλέπεις όλα μακρόστενα λόγω του 16:9 (αν και υπάρχει ρύθμιση σε αυτές τις τηλεοράσεις για 4:3, μειώνεται όμως το μέγεθος της οθόνης), δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πιξελιασμένα θα τα βλέπεις όλα...

Pixel horror!
 
CRT=μονόδρομος. Τώρα μπορείς να βρείς μεγάλη μεταχειρισμένη πολύ φθηνά, Κοίτα λίγο χρυσή ευκαιρία.
 
Οι lcd και παλιές κονσόλες δεν αλληλοσυμπαθιούνται! Οπότε ή crt, ή κάποιο vga box το οποίο κάνει upscale το σήμα! Αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι αξιόλογο το αποτέλεσμα!
 
Ειναι δυο διαφορετικα θεματα. Αλλο θεμα να παιζει ή να μην παιζει

και αλλο θεμα το ποσο "καλα" θα παιζει.

Αν θες να παιζει (και να μην δειχνει μια λευκη εικονα, ως συνηθως), πρεπει

σιγουρα η εισοδος scart να υποστηριζει rgb. Η panasonic LCD 32 που πηρα

περισυ εγραφε επανω στην εισοσο scart "RGB, VIDEO, S-VIDEO" και εκει

παιζουν ολα.

Τωρα αν με ρωτησεις για εικονα, ενα θα σου πω: δοκιμασε rgb συνδεση σε πολυ

παλια κονσολα (16μπιτ, γιατι 8μπιτ δυσκολα) και θα δεις το πιξελ να σε πλακωνει!

Ακομα και το ps1, με rgb καλωδιο, σε 32', στα 2 μετρα που παιζω εγω,

πιξελιαζει.
 
Γενικα ειναι δυσκολα τα πραγματα. Οι LG ειναι συνηθως πιο συνεργασιμες απο αλλες μαρκες, αλλα κακα τα ψεματα αν αγορασεις χωρις να δοκιμασεις, το ρισκαρεις το θεμα. Θα σου προτεινα την εξης εναλλακτικη: παρε μια καλη τηλεοραση για τις τηλεθεασεις και HTPC καταστασεις σου και μια LG monitor TV για το ρετροgaming.

Προσωπικα στο θεμα retrogaming(*) με εχει καλυψει απολυτα η LG M198WA-BZ (σειρα monitor TV). Μπορει να παιξει τα παντα, ειναι πολυ βολικη και ειχε εξαιρετικο value for money. Δυστυχως δεν παραγεται πλεον και δεν ξερω αν τα νεωτερα μοντελα της ιδιας σειρας ειναι εξισου συμβατα, αλλα δεν το θεωρω καθολου απιθανο.

Αν αγοραζα σημερα σημερα θα διαλεγα την M2062D.

*: γιατι για οθονες για το κυριως PC μου εχω υψηλες απαιτησεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρωτας και εσυ ρε simonkey εδω μεσα για lcd και retro κονσολια. Τι απαντηση περιμενες? χαχαχαχαχα
 
ναι ρε wally ...μαλλον θα παω σε lg.τα vga box κανουν τιποτα?
 
8α σου πρότεινα samsung .. εχω 42αρα lg μόλις την πήρα, 47αρα και 40αρα samsung, αλλα και 20αρα tv- monitor παλι samsung και ενα μονιτορ lg 22... οποτε μπορω να σου πω με ευκολία και κλειστά τα μάτια να πάρεις samsung.. καλα οχι οτι η LG δεν ειναι άψογες αλλά ένα σκαλί επάνω είναι η samsung
 
Στα διάφορα φόρα για τηλεοράσεις οι σαμσουνγ θεωρούνται ποιοτικότερες από τις lg!

Το επιβεβαιώνω μια και πρόσφατα επέλεξα μια 46αρα 3d της εταιρείας αφού είδα όλα τα μοντέλα του ανταγωνισμού και φυσικά τις σύγχρονες lg!

Παράλληλα διατηρώ και μια προβολική 48αρα της lg όπου παίζουν όλα τα ρετρο μηχανήματα μου! Διαφοροποιείστε λοιπόν το καλύτερο από το περισσότερο συμβατό! Αύριο αθ επιχειρησω συνδεση του 6128 στην 3d να δουμε αν πράγματι ειναι χάλια όπως λέτε...τώρα για την αμίγκα θα την συνδέσω συντομα και εκεινη
 
Παιδες δεν ειπα οτι η LG ειναι καλυτερες απο αλλες μαρκες. Ειπα οτι ειναι μαλλον συμβατοτερες με retro κονσολες και υπολογιστες απο αλλες μαρκες. Εννοειται οτι μεταξυ Samsung και LG, και εγω θα διαλεγα Samsung σαν τηλεοραση!
 
φώτο από 3ΜP κινητό από LG 37LH4000 37" lcd/tv .

Megadrive scart rgb:

fep5ja.jpg


28aug4h.jpg


και μια πολύ πρόχειρη από snes/rgb:

33msj80.jpg


'nuff said, πάρε μια LG και σχόλασες. τα pixels μια χαρά και δίκαια τα δείχνουν οι lcd, οι crt είναι αυτές που λόγω θολούρας τα κρύβουν :p αν δεν βλέπεις τα Pixels NA! , δεν βλέπεις τίποτα.
 
Δε φταίει η θολούρα, φταίει πως οι lcd είναι υψηλής ανάλυσης, ενώ οι παλιές κονσόλες δίνουν αρκετά χαμηλότερη ανάλυση, οπότε υπερτονίζεται το πιξέλιασμα... :)
 
όχι ακριβώς, η θολούρα είναι αποτέλεσμα της αναλογικής φύσεως των crt. και στο pc να βάλεις emulator με 1:1 ανάλυση, σε όσο μικρό παραθυράκι και να σου βγάλει τα γραφικά πάλι θα βλέπεις pixelάκια , το σήμα από οποιαδήποτε πηγή "βγαίνει" με pixels.

απλά οι crt έβαζαν πάνω στην εικόνα ένα bonus-bilinerοειδές φίλτρο ΛΟΛ
 
LG και από μένα.

Μόλις πριν λίγες μέρες χτύπησα LG τηλεορασούλα για τα κονσόλια μου. Αλλά 22'' για το παλιό computer room μου. Δεν χωράει, εκεί, μεγαλύτερη.

Στο νέο χώρο μου (είπαμε όλες οι κονσόλες εκτός του PS3 είναι εις διπλούν) θα μπει κάτι από 42 και πάνω, αλλά πρέπει να τελειώσει στοκάρισμα, τρίψιμο, βάψιμο, πλακάκια στο δάπεδο, νέα κουφώματα και πάει λέγοντας..........
 
Ξέχνα την LCD, καταστρέφει μεγάλο μέρος της μαγείας των παλαιών παιχνιδιών.

Μια αναζήτηση του όρου CRT στο skroutz.gr θα σε βοηθήσει!!
 
Keropi έχεις την 37άρα 4000 μοντέλο;

Πόσο την είχες πάρει αν επιτρέπεις, μια και οι τιμές στις "no led" τηλεοράσεις των 37'' είναι σε φανταστικά επίπεδα σήμερα!
 
Η απόδοση της 20" LG που έχω με ικανοποιεί απόλυτα και μου αρέσει που μπορώ να την μεταφέρω και δέν πιάνει χώρο οπότε δέν με πείραζει που χάνω απο το retro feeling.

Αν με πείραζε, δεν θα είχα κανει τουμπανο την Α600 μου με ολα τα borg stuff που της εβαλα.
 
Όπως ακριβώς τα είπε ο linuxάς από πάνω.

CRT σήμερον = no go.
 
Ανάμεσα σε led και απλή lcd προτείνω την τελευταία διότι έχουν περάσει πολλές γενιές εξέλιξής! Οι led πάσχουν από ανομοιογένεια στα χρώματα και τον φωτισμό ενώ υπερτερούν στο πλάτος του πάνελ και στην οικονομία! Υποτίθεται ότι έχουν και κορυφαία αντίθεση αλλά στην πράξη ισχύουν άλλα όπως μειωμένη αξιοπιστία, καμένα πιξελ κλπ!

(Για απλή θέαση ταινιών και τηλεοπτικού σήματος μονόδρομος οι σύγχρονες πλάσμα. Μόνο αν συνδέετε υπολογιστή η κονσόλα στραφείτε σε μια καλή lcd! Προτεινω την samsung c650 ή την δική μου επιλογή, την c750 3d)
 
Πίσω
Μπλουζα